Eğer eşiniz buluttan nem kapan bir tipse mutlaka kendince alındığı kendine göre haklı gördüğü bir sebebi vardır..Sen biraz üstüne düşüp eşelersen söyler.Benim ailemde yapı itibariyle sevgilerini çok belli edebilen tipler değildir,eşimde öyledir.haliyle hiç bir zaman istediğim sıcaklıkta ve samimiyette bir ilişkileri olamadı.Benim eşimde benzer tavırlar sergiliyor ve sebep olarak hiç benimsenmediğini söylüyor.şimdi bizimkiler ağzıyla kuş tutsa onun için bir şey yapsa ona göre kuş kendisi gelmiştir ,olağanüstü bişey olmuştur falan diye düşünür ,o derece yani.kendini önemsiz hissettirdiklerini söyler.açıkçası bu çok yorucu bir süreç bizim değer algımız ve onların (eşim adına söyleyim)bakış açısı farklı..bende bazen kızıyorum bende onun ailesine yapıcam diye olmuyor çünkü onlar sevgilerini çok fazla hissettiriyorlar ,bana bişeyleri yok.bende senin yaptığını yapıcam diyorum eşime,benimkilerde seninkiler gibi soğuk olsaydı sende öyle olurdun emin ol diyor.yapıları öyle diyorum ı zaman benim yapım da bu diyor.sen de biraz eşini yokla kesin altında bir sebebi vardır.Bu duruma ne kadar üzüldüğünü ve yıprandığını anlat.Bunun senin için bir sorun olduğunu söyle.Eşin ve ailen arasında duygusal bir bağ Yok ama seninle eşin arasında duygusal bir bağ var..en azından bunun için biraz çaba göstermeli.sence bu sorunumuzun çözümü ne olabilir diye ona sor..Mutlaka bir cevabı olacaktır..