Eşim aileme karşı çok soğuk... telefonlarını bile açmak istemiyor...

geda

pınar ve nilüfer'n annesi
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2008
1.988
1
116
onu abim ya da babam nasılsın diye ararlar o açmaz ve sonra da dönmez....

örneğin az önce abim aradı kandilini kutlamak için ama o açmadı...

ben de ona seninkileri de ben açmasam nolcak deyince de açma tamam açma diye bağırdı...

oysa abim ona karşı gayet sıcak ve iyi niyetli... ben nasıl davranmalıyım bilemedim... canım çok sıkkın..

bazen çok bencil ve kibirli... insanlara karşı çok soğuk ...

ben de ona seninkileri de ben açmasam nolcak deyince de açma tamam açma diye bağırdı...

oysa abim ona karşı gayet sıcak ve iyi niyetli... ben nasıl davranmalıyım bilemedim... canım çok sıkkın..

bazen çok bencil ve kibirli... insanlara karşı çok soğuk ...[/QUOT

Eşin ayıp etmiş kandil için bile telefonunu açmamakla. Açık açık konuş bende senin ailene öyle davranıcam demektense örneğin abim seni seviyor ve saygı gösteriyor sen neden böyle yapıyorsun sebep ne diye sor. kıyaslama yapmadan konuşun bence bende senin ailene öyle davranıcam gibi konuşursanız daha çok soğukluk olur hiçbir şey yapmaz.:79:

durup dururkenmı acmıyor yani?
bunun altında bişeyler var.
neler yaşandı?:53:

benim eşimde öyle hastalandı kendininkilerle konuşuyo benimkiler geçmişolsun diye arıyo ama paşam açamam diyip açmadı.
ve sonra geri dönmedi terbiyesiz.

asşında tanışma zamanlarına dayanıyo eşim abimi daha ilk tanışmalarında telefonda hoş konuşmlar olmamış...

en barizi biz emelle karar verdik seni de haberdar ediyoruz der gibi konuşmuş. işte o zaman abimin siniri zıplamış tartışmışlar...

ukala davranışları çok var... ve bu konumadan sonra abim engel oldu 2 sene bekledik evlenmek için.... ama şu an abim onu sever sayar ailem :
onun soğukluğunu şikayet ettiğinde onlara laf söyletmez arayı bulmaya çalışır önemli günlerde arar...

sorun eşimin kindar olması ama bu kadarı fazla....

bazen çok bencil ve kibirli... insanlara karşı çok soğuk ...[/QUOT

Eşin ayıp etmiş kandil için bile telefonunu açmamakla. Açık açık konuş bende senin ailene öyle davranıcam demektense örneğin abim seni seviyor ve saygı gösteriyor sen neden böyle yapıyorsun sebep ne diye sor. kıyaslama yapmadan konuşun bence bende senin ailene öyle davranıcam gibi konuşursanız daha çok soğukluk olur hiçbir şey yapmaz.:79:

öyle de söyledim bak dedim seni sevmiş saymış aramış ama yok adam odun... ya bi laf var ya çorumlu.... işte o çorumlu....

bu türler için eşinin ailesinin iyiniyetli olması filan farketmez. Sevmek zorunda değilim aileni der, sen artık benim karımsın der, benim soyadımı taşıyorsun der, aileni unut der, ben içgüveysi miyim senin ailenle görüşeyim der, sen gelin geldin der..

yani der babam der.. ama söylediklerinde mantık filan aranmaz.. yoktur çünkü.. arkadaşımın başında var. telefon filan açmak ne mümkün kızın ailesinden kimseyi eve sokmuyor ki.. kızı da göndermiyordu. neredeyse 1 yıl böyle sürdü gitti derken şimdi arkadaşım annesinin evinde.. adam hala umursamıyor arkadaşımın boşanamayacağını düşünüyor, hiç karıcım yapma etme gider geliriz ailene ben her seferinde gelmem ama sen gidersin dese kızcağız razı olacak. yok adamda katır inadı var. ben artık gözden çıkardığını hatta belki başka bir kadın olabileceğini düşünmeye başladım..

sizin eşiniz de bu kadar abartıyor mu bilmem ama arkadaşımın eşi de ufak tefek şeylerle belli etmiş kendini, sonra iş görüştürmemeye kadar gitti. eşiniz sınırları zorlamadan doğru zamanda doğru yerde restinizi çekin derim ben.. önce tatlılıkla olmuyorsa cazgırlıkla...

benim eşimde öyle hastalandı kendininkilerle konuşuyo benimkiler geçmişolsun diye arıyo ama paşam açamam diyip açmadı.
ve sonra geri dönmedi terbiyesiz.

tepkin ne oluyo o zaman... ya artık çok sinir oluyorum... ailesi zaten odun... annem onun annesini anneler gününde arar kandillerde babam arar onlar kazık...
torunlarını aylarca aramazlar... böyle bir aileye bile ben dönüyor arıyosam eşim de en azından cevap vermeli değil mi... üstelik 1.5 yaşına kadar kızımıza annem baktı babam tek başına kalma fedakarlığını yaptı... şimdi benim tayinim çıkmadı yanıma gelip beni yalnız bırakmayacaklar insanda biraz minnet olmaz mı? bu kadar mı nankör olur....;
gerizekalı kardeşler daha bir gün ne beni aramıştır özel tüzel günde ne onu... haaa başları sıkışınca hemen ararlar abilerini.... offff çok daraldım....

aynıı durumm benimde başımda cnmm eşim aileme karşı çokk soğukk onların y6anında konuşmaz kendi ailesi akrabası kim varsa onun yanındada bülbül olur.ben yapılabilecek herşeyi denedimm ailesiyle arama mesafe koydumm ama olmadıı o yaptığından utansın onun yüzündende kimse ile kötü olmayı düşünmüyorum biz konuşmayı bile denedik ama olmuyorr annem damadım die üstüne titriyor ama onda tıkk yokk gerçi saygısızlıkdda yapmıyor yanlarında...

canım belki telefonda konuşmayı sevmiyordur.çekiniyordur falan.mesela benim eşim ailesine o kadar düşkün ama kendi ağabeyini yengesini annesini aramaktan pek hoşlanmaz.hele kandillerde hep ben ararım o da selam söyler arkadan.ben derim halanı da ara amcanı ara dayını ara diye.tabi doğal olarak benim aileme karşı da böyle.bayramlarda ikimizde stres oluruz. ben teyzeme halama götüreyim derim o ne gerek var der.biraz da aileden kaynaklanıyor sanırım.yani yetiştiği ortamdan.bu tür görevleri hep kayınvalidem üstlenmiş evde.eşime falan aratmamış, bayram ziyaretine falan gitmezlermiş.çocuklarını insan içine çıkarmamış yani.belki sizin durumda böyle birşeydir.ama sen ara önce sen konuş hemen "bak abi - baba X de sizin kandilinizi kutlayacak" de telefonu ver mesela.ailenle her konuşmadan sonra eşinin selamını ilet.o selam göndermese de...biraz şartları zorla.çünkü tampon bölge biziz.sinirle üstüne gidince ailemizden soğuyabilirler.

yoksa karşı taraf yanlış anlıyor.arada bir olay yoksa boş yere kalpler kırılıyor.emrivaki yapa yapa alıştırırsın belki de.

aynıı durumm benimde başımda cnmm eşim aileme karşı çokk soğukk onların y6anında konuşmaz kendi ailesi akrabası kim varsa onun yanındada bülbül olur.ben yapılabilecek herşeyi denedimm ailesiyle arama mesafe koydumm ama olmadıı o yaptığından utansın onun yüzündende kimse ile kötü olmayı düşünmüyorum biz konuşmayı bile denedik ama olmuyorr annem damadım die üstüne titriyor ama onda tıkk yokk gerçi saygısızlıkdda yapmıyor yanlarında...

valla evlilkten soğuyom ya erkeklerin bu anlamsız tavırları beni çok şaşırtıyo. e siz arada kalıyosunuzdur her zaman ne zor

Evliliklerin en büyük çıkmazı sağlıklı ebeveyn ilişkileri kuramamak sanırım.

Anlayıssız,bencil,kıymet bilmez insanlarla uğraşmak çok zor.

Allah iyilerle karşılaştırsın inşallah.

Açıkca erkeklerin çoğu bu hareketlerde bulunuyor bir tek siz bu durumu yaşamamaktasınız,bunun bir çok sebebi var etme bulma dünyası bu babalarında kız çocukları olduğunda damat onlara bu şekilde davransın ancak o vakit anlarlar !

o zamana kadar arada kalmak arada kalmaktan stres ve hastalık sahibi olmak.... çok zor çokkkk

Konu çok eskimiş yeni farkettim

Sadece senin ailene karsi degilse bu tutum A sosyallik olabilir.Eskiden de boylemiydi misal.Yada arkadaslari aradiginda uzun uzun konusur mu.Yoksa genel olarak mi bu sekilde ??

Onu bende fark etmemisim..

Bu ben :olamaz: Yani eşimin ailesine karşı böyleyim. Sevmiyorum onları fakat bir araya geldiğimizde mutlu oluyorum (evler arası 30 dk. Senede üç belki görüşüyoruz:olamaz:) ve acayip saygılı ve sevgili davranıyorum ve farkettim ki sanki böylece günah çıkartıyorum. Kayınvalideyi kayınpederi en son ne zaman aradım hiç hatırlamıyorum. Kv aradığında genelde hemen cevap vermem ve hemen dönmem. Of gerçekten ne kadan ergence. Birşey diyemedim eşinize:KK14:

Back
X