Sahiden yorumları okuduğumda şaşırıyorum..Daha kötüsü acaba ben mi kötü evladımda böyle düşünüyorum diyorum...
Arkadaşlar;
Anne babaların hakkı ödenmez Allah razı olsun bizi büyüttüler okuttular..Süreç budur ya bizde büyüyoruz ailelerimzi kuruyoruz ve bizde aynı sürece giriyoruz.Bir anne baba okuttuk büyüttükle böyle bir beklentide olmamalı,keza ben ailemin birkere zor durumda olduklarını bana hissettirdiğini bile bilmem,zorla ceplerine para koysam öldürseniz kabul ettiremezsiniz.
Ha düşkün olurlar,hasta olurlar,yoksul olurlar koşa koşa elimden geleni yaparım...Fakatdiğer durumlarda eşler birbirlerine danışmak zorundadır,biri çalışıyormuş ikisi çalışıyormuş önemli mi...Evlilikte benim param senin paran mevzusu olur mu? herkes her harcamasında,her gider de birbirine sorumludur elbette..
Sonra sizin aileniz sıkıntıda olsun onunki sıkıntıda olsun herkes yollasın..Siz hayatınızı nasıl kuracaksınız,anne baba hakkı diyip durumu ajite edenleri anlayamıyorum.Herkesin ailesi sıkıntı yaşar,Türkiyede sıkıntı yaşamayan aile var mı.....Sonra benim çocuğum evli olsa gider pazarda bişeyler satarım genede evli olan çocuğumdan para almam açıkçası.
Dediğim gibi hastalık,yoksulluk,ani yada olağanüstü durumlar boynumuzun borcudur....Fakat bana kalırsa yeni aile kuran herkesin yeni bir aile kurduğunun ve birbirlerine her anlamda açıklama ve rıza sorumluluğu bulunduğunu hatırlaması gerekir...
Konu sahibine ise bu konuda eşine haksızlık ettiğini düşündüğümü söylemek isterim.Eşiniz ilk etapta kabul etmiş olabilir keza ödemişsinizde bir düzen böyle gitmiş belki fakat hayat şartları zor sizinle bunu paylaşmış,rahatsızlığını bildirmiş olabilir,konuşur yeni bir çözüm bulursunuz belki..Fakat 500Tl gibi bir meblayı her ay ödemeyi kabul eden bir eş 25 Tl lafını etmiyordur diye düşünüyorum.Eminim bunları okusaydı üzülürdü.....Ki bir eş olarak bunu kabul etmeme hakkıda hep saklıdır ve sizin o rızaya ihtiyacınız vardır.Tersi durumda onada aynı şeyi söylerdim.Artık evinizin sorunları ve evinizin kendi rızkı sözkonusu,artık sizde bir ailesiniz,eğer yoksulluk,hastalık,olağandışı bir durum olursada ki Allah karşılaştırmasın eminim sizler üstünüze düşen görevi zaten üstlenirsiniz.Fakat diğer şartlarda Türkiyede sıkıntı yaşamayan aile yok bilesiniz....