• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim aileme yaptığım yardım için sorun çıkarıyor

heralde gördüki para yetmiyor ondan yardım etme diyor.bunu bence bayanın en baştan düşünmesi gerekirdi zaten,500lira az bir para değilki bir evin kirası.
Ben bu gibi durumları yine söylüyorum (yüksek meblağları) doğru bulmuyorum ben de olsam kabul etmem en başından söylerdim.

siz okudunuz mu ailenizin durumu nasılsı ve nasıl şartlarda okudunuz

E sizinki de suyunu cıkartmış. Eniştenin sgk parasından size ne? Konuşmak zorundasınız, kabul etmiyorsa restleşmek durumundasınız. O kendi ailesine bunları yaparken sizin yaptığınız yardımlara laf sokuyorsa o adamın beyni yenmeye hazır.

İŞTE GÜZEL KARDEŞLERİM MESELE BU İHTİYAÇLARI VARSA HER İKİ AİLEYE DE YAPILMALI EE ERKEĞİ AİLESİ OKUTMAMIŞ MI DİYORSUNUZ KENDİ AİLESİNE YARDIM EDEN BİR KADIN ERKEĞİNAİLESİNE YARDIMINA DA SES ÇIKARMAZ ZATEN

AYRICA İNSANLARIN ÇOCUKLARINI SOKAKTA ÇALIŞTIRDIĞI CAMİ KAPISINA BIRAKTIĞI SATTIĞI Bİ ÜLKEDE BABAM BENİ OKUTUYORSA YURTTA KALAMAM DİYE BANA ÖZEL EV TUTUP DÖŞEDİYSE BABAMIN PARASIYLA Marlboro İÇİYORSAM VE O BABA BENİ 76 YAŞINDA HALA İŞÇİLERİN BAŞINDA TARLAYA GİDEREK OKUTTUYSA YAPARIM ARKADAŞ HA EŞİM DE YAPSIN BENİ İLGİLENDİRMİYOR YAPMIYORSA BEN ONLARA DA YAPARIM DERT DEĞİL İHTİYAÇLARI YOKSA DA HEDİYEDİR BİŞEYDİR ALINIR YAPILIR AMA YAPILIR YANİ AİLEDİR BU

merhaba, erkekler kendi ailelerine gelince yuvasini bile yikacak konuma gelirler, ama karisinin ailesine gelince bir acaip olurlar. eger parani sen kendin kazaniyorsan ve ailenin de yardima ihtiyaci warsa tabii ki ediceksin.sonucta onlar seni okuttu, onca para harcadi. esinin asla surat yapmaya hakki yok. karisinin calisip kazandigi paraya muhtac olmamali hic bir erkek. erkek evine bakmali, gecindirmeli. lafa gelince iyi konusurla ya..
beni ailem oyle zorluklarla okuttu ki . anlatamam, benim okudugum yillar boyunca 4 yil buzdolabinin doldugunu gormedim, benden kucuk kardesim harcliksiz gittigini bilirim. benim yuzumden . ben okuyayim diye. sonra noldu . ben daha okul bitmeden ewlendim. isimi bile elime almadim. esim yurt disinda calisiyor cunku. dil sorununm war diye calisamiorum da . ben de disimden tirnagimdan artirip onlara gondermeye calisiyorum. onlar bu dunyadaki herseyin en iyisini hakediyor. asla kimse tek laf edemez. oyle dusman olurum ki. hala bana biseler gondermek icin deli oluolar. gondermeyin diorum . bana sahip cikmak icin iste hala cabaliolar. yani daha anlatsam agzininzin acik kalacagi seler yazmakla olmuor iste. ne yapalim . o kadaar zor ki ...:50:

eşinizden empati kurmasını isteyin o aynı durumda olsaydı nasıl davranırdı acaba sizden daha farklı davranıcağını zannetmiyorum....
anne babalarımız bizler için ne fedakarlık yapmışlardır zamanında şimdi bunu daha ii anlıyorum çünkü bende çocuk sahibiyim eğer maddi durumunuz iyi ise bunun tartışma konusu olması bile çok çirkin ve kırıcı...

bence ailene destek olmaya devam et çünkü eşin ailesine yardım ettiğinde bana emek verdiler yapmak zorundayım der ama seninkine gelince kılını kıpırdatmaz onun için sen elinden geldiğince ailene destek ol.eğer yardımcı olmazsan sonra yaşayacakların ve göreceklerin kendini kötü hissetmene neden olacaksın ve neden yardımcı olmadım diye pişman olacaksın

Sahiden yorumları okuduğumda şaşırıyorum..Daha kötüsü acaba ben mi kötü evladımda böyle düşünüyorum diyorum...
Arkadaşlar;
Anne babaların hakkı ödenmez Allah razı olsun bizi büyüttüler okuttular..Süreç budur ya bizde büyüyoruz ailelerimzi kuruyoruz ve bizde aynı sürece giriyoruz.Bir anne baba okuttuk büyüttükle böyle bir beklentide olmamalı,keza ben ailemin birkere zor durumda olduklarını bana hissettirdiğini bile bilmem,zorla ceplerine para koysam öldürseniz kabul ettiremezsiniz.
Ha düşkün olurlar,hasta olurlar,yoksul olurlar koşa koşa elimden geleni yaparım...Fakatdiğer durumlarda eşler birbirlerine danışmak zorundadır,biri çalışıyormuş ikisi çalışıyormuş önemli mi...Evlilikte benim param senin paran mevzusu olur mu? herkes her harcamasında,her gider de birbirine sorumludur elbette..
Sonra sizin aileniz sıkıntıda olsun onunki sıkıntıda olsun herkes yollasın..Siz hayatınızı nasıl kuracaksınız,anne baba hakkı diyip durumu ajite edenleri anlayamıyorum.Herkesin ailesi sıkıntı yaşar,Türkiyede sıkıntı yaşamayan aile var mı.....Sonra benim çocuğum evli olsa gider pazarda bişeyler satarım genede evli olan çocuğumdan para almam açıkçası.
Dediğim gibi hastalık,yoksulluk,ani yada olağanüstü durumlar boynumuzun borcudur....Fakat bana kalırsa yeni aile kuran herkesin yeni bir aile kurduğunun ve birbirlerine her anlamda açıklama ve rıza sorumluluğu bulunduğunu hatırlaması gerekir...
Konu sahibine ise bu konuda eşine haksızlık ettiğini düşündüğümü söylemek isterim.Eşiniz ilk etapta kabul etmiş olabilir keza ödemişsinizde bir düzen böyle gitmiş belki fakat hayat şartları zor sizinle bunu paylaşmış,rahatsızlığını bildirmiş olabilir,konuşur yeni bir çözüm bulursunuz belki..Fakat 500Tl gibi bir meblayı her ay ödemeyi kabul eden bir eş 25 Tl lafını etmiyordur diye düşünüyorum.Eminim bunları okusaydı üzülürdü.....Ki bir eş olarak bunu kabul etmeme hakkıda hep saklıdır ve sizin o rızaya ihtiyacınız vardır.Tersi durumda onada aynı şeyi söylerdim.Artık evinizin sorunları ve evinizin kendi rızkı sözkonusu,artık sizde bir ailesiniz,eğer yoksulluk,hastalık,olağandışı bir durum olursada ki Allah karşılaştırmasın eminim sizler üstünüze düşen görevi zaten üstlenirsiniz.Fakat diğer şartlarda Türkiyede sıkıntı yaşamayan aile yok bilesiniz....

Ben yenı yenı anlamaya basladım bazı seylerı.Uzun surelı bı ılıskım var suan nısanlıyı..z sagolsun ben unıversıtede okurken cok yardım ettı bana parasal olarak,, aılemın durumu ıyı degıldı.Gecenlerde bır konu gectı calısmaya baslayınca aılem ev almayı dusunuyor yardım ederım dedım. o da sen kızsın erkek kardesının bunları dusunmesı lazım dedı ben de bunca sene okuttular emeklerı var tabıı yardım edıcem dedım.demesın mı ben sana para gonderıyordum aılenden cok. Basımdan asagı kaynalar sular dokuldu zaten bu aralar ılıskımı gozden gecırıyorum bunları hatırladıkca daha bır tuhaf oluyorum.genellemek ıstemem ama cogu erkegın agzına laf vermeyeceksın gızlı gızlı yardım et aılene hatta gızlı bır hesap actır oraya yatır para bunları hak edıyor cogu erkek.

Aileme yardım ederim karışamazsın, kardeşim okuyor sana mı soracağım, kızkardeşim evleniyor ocak alacağım parasını ben vericem sana ne!

Yukarıda yazdığım cümleler evlilikteki temelleri sarsacak cümleler. Kadın ve erkek ikisi için de geçerli bunlar. Kadınlar biraz daha esnek ve katı davranıyorlar bana göre. "Sen evin erkeğisin eve bakmak zorundasın ben paramı dilediğim gibi harcarım!" Yanlış!

Evlilikte kimse parasını dilediği gibi harcayamaz. Ortak paydada buluşulduğunda, iki tarafın da fikirleri alındığında gerçekleşebilir ancak.

Seni annen baban okuttu büyüttü de erkek kaya kovuğundan mı cıktı? Bu kadar bencil olmayalım. Empati kuralım.

Ben eşimin 3 katı para alıyorum, ayın belli zamanlarında (1 i 15 i) para tek bir hesapta birikiyor. Harcamalar dağıtılıyor ve kalan para ile birikim yapılıyor. Eşimin okuyan kardeşi bazen arayıp harçlık istiyor eşim bana danışıyor ve hesabımız uygunsa benim de onayımla gönderiyor. Kızkardeşim ayın sonunu getirdiğinde benden para istiyor eşime danışıyorum onay verirse gönderiyorum. Eşim benden habersiz ikimizin birikiminden kimseye para veremez, ben de veremem.

BU şekilde yürür bu evlilik ancak.

Ben yenı yenı anlamaya basladım bazı seylerı.Uzun surelı bı ılıskım var suan nısanlıyı..z sagolsun ben unıversıtede okurken cok yardım ettı bana parasal olarak,, aılemın durumu ıyı degıldı.Gecenlerde bır konu gectı calısmaya baslayınca aılem ev almayı dusunuyor yardım ederım dedım. o da sen kızsın erkek kardesının bunları dusunmesı lazım dedı ben de bunca sene okuttular emeklerı var tabıı yardım edıcem dedım.demesın mı ben sana para gonderıyordum aılenden cok. Basımdan asagı kaynalar sular dokuldu zaten bu aralar ılıskımı gozden gecırıyorum bunları hatırladıkca daha bır tuhaf oluyorum.genellemek ıstemem ama cogu erkegın agzına laf vermeyeceksın gızlı gızlı yardım et aılene hatta gızlı bır hesap actır oraya yatır para bunları hak edıyor cogu erkek.

Nişanlın haklı. Ailen varken o sana yardım ettiyse söz hakkıda olur kusura bakma. Bırak erkek kardeşin yardım etsin. kocandna habertsiz ve izinsiz para göndermen evliliği sarsar. duyarsa bosanma nedeni ve haklıda. Ailen dururken sana maddi yardım yapmış bir insana sakın nankörlük etme.

Aile evli evladından para almamalı bence. aile evladına yardım eder. Aile evlattan para almaz. ayıp valla.

Nişanlın haklı. Ailen varken o sana yardım ettiyse söz hakkıda olur kusura bakma. Bırak erkek kardeşin yardım etsin. kocandna habertsiz ve izinsiz para göndermen evliliği sarsar. duyarsa bosanma nedeni ve haklıda. Ailen dururken sana maddi yardım yapmış bir insana sakın nankörlük etme.

Aılem bana hıc para gondermedı demek ıstemedım onlar da para gonderıyordu ama ben yetıyor dıyordum.nısanlım gonderıyordu onlardan fazla tabıı aılem o zamanlar bılmıyordu

:31:

Nişanlına sor bakalım sadece kız evladı olanlar ne yapacak?
Ya da erkek kardeşi olmayan bir bayanla evlenen erkekler haksızlığa mı uğramış olacaklar eh ne de olsa karısının ailesine yardım edecek kayınbiraderi yok iş başa düşüyor
Ve yahut oğlu olmayan anne babaya"sana yardım yok sen kazana düştün, senin oğlun olmadığı için kendi başının çaresine bakacaksın" mı demek lazım?
Aslında hata senin, sevgilin de olsa elin adamı.Şimdi ağzına laf vermiş oldun parasını alarak.Üzerinde istediği gibi hak iddia eder durur.
Bu durumun tam tersi de olabilirdi ki nadir rastlanan bir durum değil.Senin maddi durumun iyi olaydı, sen sevgiline para göndereydin, sevgilinin gelecek planları üzerinde söz söyleme hakkın mı olacaktı?
Aileye erkek evlat yardım eder, kız etmez mantığı cinsiyet ayrımcılığından başka bir şey değil.
Neden bayanlar evlenince yardım edemiyor, kocalarının malı mı oluyorlar acaba???
Evet kadın da çalışıyorsa eşine yardım etmeli, oturup bir köşede paralarını saklayacak değil herhalde.Ama üç kuruş arttırabiliyorsa da gerektiğinde istediği yere harcayabilme insiyatifi elinde olmalı.
Erkek için de aynısı geçerli.Ama ortak bir borcun altına girilmesi(veyahut zorunlu birikim yapma kararı) elbette belli bir sorumluluk gerektirir.Baştan hesabını kitabını yapıp borç altına giren çift gerektiğinde ailelelerine yardım edip edemeyeceklerini de baştan belirlemiş olurlar.
Şunu söylemek istiyorum örnek vermek gerekirse:Bir çiftin aylık ellerine geçen 4000tlnin farzedelim ki 3000 tlsi çiftin, hatta çocuklarının giderini karşılamaya fazlasıyla yetiyor olsun.Eh hal böyleyken ortada muhtaç durumda olan bir aile varsa, bayan artan paranın bir kısmıyla yardım etmek istiyorsa, koca da artan parayı sakınıyorsa,rızam yok diyorsa, böyle yapmaya hakkı yok derim ben.

Son düzenleme:
Ailenin durumu yoksa pat diye ödemeyi kesecek değilsin arkadaşım.Eşinede söylersin bu durumu.Bilerek evlendi şimdi niye konuşuyorki.Sen bu kredinin üstüne kredi çekmiş onu ödüyor değilsin.Aynı şekilde eşinde söylese senin birşey demeye hakkın yoktu.Çünkü baştan kabul edilmişlik var.Bizde hem eşimin hem benim aileme çok yardım ettik.Ev aldık kredi çektik derken benim ailem borcunuz var diye artık istemiyorlardı.Eşimin ailesi de istemem yan cebime koy durumları.En son bayramda birşeyler oldu ve eşim artık bende onlara para göndermiyeceğim dedi.2 senedir elektrik faturasını eşim ödüyordu.Geçen baktık internetten 2 aylık fatura yerinde duruyor öyle ödenmemiş.İşte böyle dedi eşim adamı rahata alıştırırsan faturayı böyle ödemez dedi.Sende zaten çocuğun olunca yada ev alınca istesen bile gönderemeyeceksin.Yetiştirimeyeceksin çünkü.Ama yinede ailene yardım etmeyi asla bırakma.Kendi ailemden biliyorum çünkü istemiyorlar ama zor durumda kaldıkları oluyor.

Aileme yardım ederim karışamazsın, kardeşim okuyor sana mı soracağım, kızkardeşim evleniyor ocak alacağım parasını ben vericem sana ne!

Yukarıda yazdığım cümleler evlilikteki temelleri sarsacak cümleler. Kadın ve erkek ikisi için de geçerli bunlar. Kadınlar biraz daha esnek ve katı davranıyorlar bana göre. "Sen evin erkeğisin eve bakmak zorundasın ben paramı dilediğim gibi harcarım!" Yanlış!

Evlilikte kimse parasını dilediği gibi harcayamaz. Ortak paydada buluşulduğunda, iki tarafın da fikirleri alındığında gerçekleşebilir ancak.

Seni annen baban okuttu büyüttü de erkek kaya kovuğundan mı cıktı? Bu kadar bencil olmayalım. Empati kuralım.

Ben eşimin 3 katı para alıyorum, ayın belli zamanlarında (1 i 15 i) para tek bir hesapta birikiyor. Harcamalar dağıtılıyor ve kalan para ile birikim yapılıyor. Eşimin okuyan kardeşi bazen arayıp harçlık istiyor eşim bana danışıyor ve hesabımız uygunsa benim de onayımla gönderiyor. Kızkardeşim ayın sonunu getirdiğinde benden para istiyor eşime danışıyorum onay verirse gönderiyorum. Eşim benden habersiz ikimizin birikiminden kimseye para veremez, ben de veremem.

BU şekilde yürür bu evlilik ancak.

tabi ki bu cümlelerle ve gizli saklı olmaz eşler birbiriyle konuşmalı ve anlaşmalı öle yapmalı bunu ki burda da durum bu adam zaten biliyormuş ve keyfi değil o kredi zaten zorda oldukları için çekilmiş belki de konu sahibi arkadaşı okuturken yaptılar o borcu o okurken kardeşi harçlık alamıyorsa kardeşi okurken de onun ailesine yardım etmesi doğal değil mi

Back
X