• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ailemle görüşmek istemiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Minikellerr

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2018
169
80
48
36
Hanımlar merhaba. Uzun zamandır sitenizi takip ediyordum sonunda katılmaya karar verdim. Fikirlerinize ihtiyacım var. Çok zor bir dönemden geçiyorum. Eşimin ailesi ve benim ailem arasında kültürel siyasi farklar var. Evlenmeden önce bunun farkindaydik. Ancak asabiliriz diye düşündük. 2.5yillik evliliğimizde ara ara ailem, eşimin yaninda hassasiyetlerini bildikleri halde kırıcı sözler söyledi. Asla bu sözler ona yönelik değildi genel yorumlardi hepsi ama eşim üstüne alındı. Aslinda ailemi çok severdi. Araları da ilk aylar hariç iyiydi. Ara ara soylenen sözleri alttan alıyordu. Sonunda bir kaç gün önce eşim aileme rest çekti. Mecbur zamanlar dışında görüşmem dedi.
Ancak ailem eşimi çok sever ve bu durumu kabullenmiyorlar. Biz ona bunu hakedecek birşey yapmadik diyorlar. Diğer iki enistemden de böyle şeyler görmedikleri için büyük tepki verdiler. Asla olamaz diyorlar. Arada kaldım. Bana o zaman sen de onun ailesine böyle davran bile dediler. Ama yanlışa yanlışla karşılık verilir mi? O kadar bunaldım ki düşünün 4.5 aylık bir bebeğim var ayrılmayı bile düşündüm. Yani böyle bir durum bizim ailede hiç görülmemiş bir durum bu yuzden çok ters geliyor aileme. Ne yapicam ben?

Hata ailende madem çatışma var lak lak konuşmayacaklar.
Birde karşı aileyede öyle davran dıyerek hata etmişler.
Eşinizin üstüne gitmeyın .
Aynı konumda siz olsaydınız ondan ne beklersenız , eşinize aynısı gösterın.

Empatiii Empatiii

Sen bir şey yapmayacaksın, ailen yapacak.
Önce eşinin gitmek istediği zamanlarda gelmesini kabul edecek, geldiğinde de adamın görüşleri hakkında ileri geri konuşmayacaklar.
Eşin de zamanla tekrar ısınırsa, görüşür.

Bu ama ben ona söylemedim ki yi de anlamıyorum.
Ailen eşinesaygı duymuyor, üstüne sen de adam haklı olmasına rağmen boşanmayı bile dile getiriyorsun.

bence ailenle esini karsi karsiya getirmemeye calis, soncuta sen aileni de esini de taniyorsun. esinin ailene de ailenin esine de saygisizlik yapmasina izin verme. ayrica ailenin "sen de onun ailesine oyle davran" diye seni doldurmasi cok yanlis. gozunuz acik olsun, bazen anne baba bile olsa kizlarinin evliligini kiskanabilir, sen esine cok bagliysan kendilerini unutacaksin diye kiskanabilirler, ya da senin esin diger enistelere gore daha iyi durumdaysa, onu da problem yapabilirler.

unutma senin ailen icin oncelikli olan sensin, evliliginiz degil. ama senin icin oncelikli olan evliliginiz olmali. aileler bazen inat ya da ego yuzunden senin evliliginle ilgili duygusal seyler yapabilirler ama senin o luksun yok.. hele ki esinin ailesi sana iyi davraniyorsa sakin ailenin doldurusuna gelme.

Hata ailende madem çatışma var lak lak konuşmayacaklar.
Birde karşı aileyede öyle davran dıyerek hata etmişler.
Eşinizin üstüne gitmeyın .
Aynı konumda siz olsaydınız ondan ne beklersenız , eşinize aynısı gösterın.

Empatiii Empatiii

Bir de o vardı degil mi?
Misilleme yap diye akıl vermek...
Eşinin ailesinin hiç bir şeyle alakası yokken sucu ne?
Yok senin de rahatsızlıkların varsa, eşin görüşmeyi kesince mi aklına geldi?

siyasi konuşmalar her ortamın huzurunu bozuyor malesef ama sizin aileniz otokontrol sistemine sahipler baksanıza size bile yanlış akıl veriyorlar.
eşiniz haklı ailenizi siz de haksız görüyorsanız yaptıklarını saygısızlık olarak görüyorsanız düzelene kadar sizde görüşme sıklıgını azaltın.
siz evlisiniz sizin huzurunuzu kaçırmaya hakları yok.
valideniz yapsa siz de görüşmeme taraftarı olursunuz tıpkı eşiniz gibi

Eşimin ailesi ile ailem arasında zaman zaman sorunlar oldu. Çoğunluğunda ailem haklıydı. Ara ara telefon da görüşerek götürüyor lar iliskilerini. Ama bana her zaman çok iyi davrandılar. Bunu inkar edemem. Hanımlar inanın ailem kötü insanlar değil sadece fazla duygusallar. Hele annem aslında eşimi çok çok severdi. Ama evet onlar şuan bana yanıyor ben üzülüyorum diye üzülüyor. Öncelikleri benim evliliğim değil galiba.

Esiniz ailenize saygı duyduğu halde böyle bir karşılık aldiysa Üzgünüm ama esiniz haklı..
Burada aileniz böyle birşeyi kabul edemeyiz söylemleri yerine hatalarını görüp gönül almalı..
Ve düşüncelerini de bundan sonra kendilerine saklamalı..

Son düzenleme:
bence ailenle esini karsi karsiya getirmemeye calis, soncuta sen aileni de esini de taniyorsun. esinin ailene de ailenin esine de saygisizlik yapmasina izin verme. ayrica ailenin "sen de onun ailesine oyle davran" diye seni doldurmasi cok yanlis. gozunuz acik olsun, bazen anne baba bile olsa kizlarinin evliligini kiskanabilir, sen esine cok bagliysan kendilerini unutacaksin diye kiskanabilirler, ya da senin esin diger enistelere gore daha iyi durumdaysa, onu da problem yapabilirler.

unutma senin ailen icin oncelikli olan sensin, evliliginiz degil. ama senin icin oncelikli olan evliliginiz olmali. aileler bazen inat ya da ego yuzunden senin evliliginle ilgili duygusal seyler yapabilirler ama senin o luksun yok.. hele ki esinin ailesi sana iyi davraniyorsa sakin ailenin doldurusuna gelme.
+1000:KK9::KK9:

Eşimin ailesi ile ailem arasında zaman zaman sorunlar oldu. Çoğunluğunda ailem haklıydı. Ara ara telefon da görüşerek götürüyor lar iliskilerini. Ama bana her zaman çok iyi davrandılar. Bunu inkar edemem. Hanımlar inanın ailem kötü insanlar değil sadece fazla duygusallar. Hele annem aslında eşimi çok çok severdi. Ama evet onlar şuan bana yanıyor ben üzülüyorum diye üzülüyor. Öncelikleri benim evliliğim değil galiba.
Canim ailen tabi ki kotu degildir ama her ikisini de idare edebilecek sensin, sen sert durursan ailen de o konulari acmaz, esime de nasihat et aileni biraz hosgorsun. Canim sen haklisin ama yasli insanlar Fikirleri degismez vs de.

her şeyin başı adalet.
yazdıklarına bakılırsa eşin haklı.
ailen "kocan bizim oğlumuz, samimiyetten öyle konuştuk, ettik vs" dese de eşin sizin aileden biri değil.
sadece evlilik bağı var arada.
20-30 yıllık evlatla 2-3 yıllık gelin/damat asla aynı samimiyette olamaz. çünkü sonuçta kocan da olsa "eloğlu". kardeşin değil kuzenin değil.

aileni içişlerinize karıştırma. aileler çatışırsa karı-koca karışmayın.

ne yani, kocan ailene uzak diye çocuğunu babasız mı bırakacaksın?

bu hem bencillik, hem haksızlık.

ailen o kadar bencil ki boşanmana bile razılar.
sebep, damat onlardan uzakmış. mecbur mu ayrıca?

Bir daha aynı ortamda siyaset yapılmasın 2 taraflada konuş herkes kendini düşünmüş seni düşünen yok

sen mutsuz olacaksın belki daha çok huzurun bozulacak ailen de telafi etsin eşin de hemen rest çekmesin 1 kez daha alttan alsın sein ve bebeğin için

Ben eşinizi haklı buldum. Aileniz saygı bekliyorsa, önce saygı göstermeyi öğrenecekler.

Böyle bir durumda, boşanmayı düşünmek bir yana, eşimle ailemin görüşmesine kendim kısıtlama getirirdim. Ailem bile olsa, haksız yere eşimi üzmelerine izin vermem. Bence siz de biraz tarafsız bakmalısınız.

Ailenin yaptığı yanlış ama eşin de çok doğru davranmamış. Önce bir oturup konuşsaydı benim yanımda böyle böyle konuşıyorsunuz rahatsız oluyorum diye. Direk ilişkiyi kesmek doğru değil.:kahve:

Ablamın biri ile aynı şehirde yaşıyoruz. O meseleyi Esimin rahatsızlığını biliyordu. Eşime, bana izin ver ben babamlarla konuşayım ondan sonra yine devam ederlerse mesafeyi köy demişti. Eşim de kabul etti. Ablam konuşmuş direk esimin rahatsızlığını değil ama böyle konulara girmemek lazım hassasiyetler var gibi. Bu konuşmadan sonra babam yine eşimin yanında konuşunca ağzından kaçtı belki de eşim bu sefer resti çekti. O yüzden asla bir daha kendini konuşmaz.

Ailen yanlış yapmış hiç bir el adamı melek değil damarına basarsan bu tepkiyi verir.anlamıyorum ki ne gerek var ne diye laf sokarlar.birde asla kabul etmemek nedir zorlamı görüşecekler.ailenizin gazına gelmeyin sizde onun ailesine öyle davranırsanız iş daha içinden çıkılmaz bi hal alır.aileniz ara biraz soğuyunca bi adım atacak çok istiyolarsa sizde eşinizi güzellikle ikna edeceksiniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X