Eşim ailemle görüşmek istemiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu akşam ablamlara gittik annem için. İlk karşılaşmalarında eşim annemin elini öptü. Sonra oturduk. Eşim laf atmadi anneme eniştemle konuştu hep. Biraz oturduktan sonra annemle ben oğlumu uyutmak için başka odaya geçtik. Orada oturduk hep. Kalkarken de eşim annemin yüzüne bakmadan biz de bekleriz dedi. Annem bir de bu akşamki bu tavırlarına çok bozuldu. Yarın sadece konuşmak için gelecekmiş bize. Korkuyla yarini bekliyorum
umarim konusmaniz iyi gecer
sorununuz biter
ama ailen yanlis yapiyor

Annen evladı olan sana nasıl kıyamayıp, her konuda arkandaysa, sen de kendi evladının ve ailenin arkanda ol.

Annenin hatası, senin evli olduğunu kabullenememesi.

İnşallah güzelce konuşur, anlaşırsınız

eşiniz annenize laf atmadı, anneniz hal hatır sordu da cevap vermedi mi?

ya görüştürmeyin işte, bakın iki taraf için de zor, kendiniz gidin ablanıza.
gerçekten o kadar basit bir çözümü var ki bu olayın, yapınca en çok siz rahatlayacaksınız, size de yazık, sürekli gerginsiniz bu mevzu yüzünden.
ama yine de tabi ki en haklı eşiniz, adam sizi kırmıyor hala farkında mısınız? gerçekten de takdir edilesi bir tavır içinde eşiniz.

Annem de hiç laf atmadi. Biliyorum inan ki arada yıpranan ben oluyorum. Dun anneme de ablama da zamana bırakalım dedim buldugun cizim bu mu yani diyor ablam. Tamamen eşimi suçlu görüyorlar. Bu tavırlarını falan yüzünü aşmasını falan. Biliyorum şimdi gelecek yine geri adım atmayacak eşim de atmaz. Onlar resmen esimden özür bekliyor. Ta aile sorunlarına giriyorlar. Onun annesi şöyle yaptı babası böyle yaptı. Biz nelere sustuk o bir bizim bu konularda konusmamiza mı susamadi diyorlar.

Hanımlar merhaba. Uzun zamandır sitenizi takip ediyordum sonunda katılmaya karar verdim. Fikirlerinize ihtiyacım var. Çok zor bir dönemden geçiyorum. Eşimin ailesi ve benim ailem arasında kültürel siyasi farklar var. Evlenmeden önce bunun farkindaydik. Ancak asabiliriz diye düşündük. 2.5yillik evliliğimizde ara ara ailem, eşimin yaninda hassasiyetlerini bildikleri halde kırıcı sözler söyledi. Asla bu sözler ona yönelik değildi genel yorumlardi hepsi ama eşim üstüne alındı. Aslinda ailemi çok severdi. Araları da ilk aylar hariç iyiydi. Ara ara soylenen sözleri alttan alıyordu. Sonunda bir kaç gün önce eşim aileme rest çekti. Mecbur zamanlar dışında görüşmem dedi.
Ancak ailem eşimi çok sever ve bu durumu kabullenmiyorlar. Biz ona bunu hakedecek birşey yapmadik diyorlar. Diğer iki enistemden de böyle şeyler görmedikleri için büyük tepki verdiler. Asla olamaz diyorlar. Arada kaldım. Bana o zaman sen de onun ailesine böyle davran bile dediler. Ama yanlışa yanlışla karşılık verilir mi? O kadar bunaldım ki düşünün 4.5 aylık bir bebeğim var ayrılmayı bile düşündüm. Yani böyle bir durum bizim ailede hiç görülmemiş bir durum bu yuzden çok ters geliyor aileme. Ne yapicam ben?
ben ailenizin bilerek yaptığını sanmıyorum ama dikkat etmelilerdi.eşiniz de alıngan biri sanırım.ben kendi hiç aldırış etmem siyasi konulara herkese saygım vardır.ailenizin görüşme demesinin sebebi hem kırılmışlar hem şaşırmışlar bence.orta yol bulunur üzülmeyin bunun için yuva yıkılmaz.

Dostlukta,akraba arasında holiganmışçasına siyaset konuşulmasını hiç doğru bulmuyorum.
Ailen haksız.. Eşin kaç yaşına gelmiş kendine göre x parti doğruysa bunu deşmenin anlamı yok artık. Ailen mutlu olmanı istiyorsa sessiz kalıp eşinin kararına saygı duymalı bence, sende sakın inat uğruna kayınvalidelere tavır alma

Benim babam bu siyasi görüş uğruna en son görüştüğümüzde beni harcadı adam o kadar agır konuştu ki,son geceleriydi duymiim diye ses etmedim tahrik etmek için elinden geleni yaptı,ben uyuyorum beni sinirlendirmek için yapıyorsun dediğimde de inkar etti,sonra da kızıp uyumaya çıktım diye kovmuştan beter oldum onu,hala her fırsatta bırak eşini gel senin bilmem kaç lira maaşın var der,annem de ona benzer tavırlarda bi kez bile evliliğimi düşünmediler,her anne baba cocugunun yuvasını düşünmüyor bundan çok eminim,ailen niye senin bu kadar üstüne geliyor olmuyorsa olmuyordur, kendi evliliğine sahip çık ailen çok mantıklı düşünmüyor belli ki

Benim babam bu siyasi görüş uğruna en son görüştüğümüzde beni harcadı adam o kadar agır konuştu ki,son geceleriydi duymiim diye ses etmedim tahrik etmek için elinden geleni yaptı,ben uyuyorum beni sinirlendirmek için yapıyorsun dediğimde de inkar etti,sonra da kızıp uyumaya çıktım diye kovmuştan beter oldum onu,hala her fırsatta bırak eşini gel senin bilmem kaç lira maaşın var der,annem de ona benzer tavırlarda bi kez bile evliliğimi düşünmediler,her anne baba cocugunun yuvasını düşünmüyor bundan çok eminim,ailen niye senin bu kadar üstüne geliyor olmuyorsa olmuyordur, kendi evliliğine sahip çık ailen çok mantıklı düşünmüyor belli ki

Senin için çok üzüldüm. Allah yardımcın olsun. Ne kadar zor bir durum ya. Neden anlamak istemezler ki. İnşallah bundan sonra zaten yuvami düşüncem öncelikli.

Senin için çok üzüldüm. Allah yardımcın olsun. Ne kadar zor bir durum ya. Neden anlamak istemezler ki. İnşallah bundan sonra zaten yuvami düşüncem öncelikli.
Gittiklerinden beri fırsatını bulmama rağmen yanlarına hiç gitmedim küs değilim ama içim kırık onlara karşı,eşin iyi bi adamsa benimki kovulmasına rağmen hala beni yalnız bırakmaz gider benimle oraya,önceliğin kendi kurduğun minik aile olsun,benim öyle şuan,adımı kocasına çoook düşküne çıkardılar halbuki alakası yok birey olduğumu bana farkettiren tek insan eşim o yüzden sadece dikkate alıyorum onu. Farkındalığını kaybetme sakın sen de

Gittiklerinden beri fırsatını bulmama rağmen yanlarına hiç gitmedim küs değilim ama içim kırık onlara karşı,eşin iyi bi adamsa benimki kovulmasına rağmen hala beni yalnız bırakmaz gider benimle oraya,önceliğin kendi kurduğun minik aile olsun,benim öyle şuan,adımı kocasına çoook düşküne çıkardılar halbuki alakası yok birey olduğumu bana farkettiren tek insan eşim o yüzden sadece dikkate alıyorum onu. Farkındalığını kaybetme sakın sen de
Zaten o kocaya düşkün olma olayı hep var dediğin gibi. Anlayamıyorlar cocuklarinin büyüdüğünü bir yuvası olduğunu. Aşırı duygusal davranıyorlar. Ben mantıklı konusunca da duygusuz ailesini ikinci plana atan oluyorum

Bütün mesajları okumadım ama bence eşin yanlış yapıyor. Evet ailen de biraz sert çıkmış ama ne demek ben gitmem falan? Çok ayıp. O aile size yılllarca bakmış büyütmüş. Büyükler bazen farkında olmadan konuşuyorlar abartmamak lazım. Benim kayınvalidem oğlum biz üçümüzken ne iyiydik dedi benim yanımda. Ben buna takıp onlara gitmeseydim bari. Ne oluyoruz anlamıyorum. Tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok.

Bütün mesajları okumadım ama bence eşin yanlış yapıyor. Evet ailen de biraz sert çıkmış ama ne demek ben gitmem falan? Çok ayıp. O aile size yılllarca bakmış büyütmüş. Büyükler bazen farkında olmadan konuşuyorlar abartmamak lazım. Benim kayınvalidem oğlum biz üçümüzken ne iyiydik dedi benim yanımda. Ben buna takıp onlara gitmeseydim bari. Ne oluyoruz anlamıyorum. Tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok.

Aynı durumda ben olsam zaten gitmeme gibi bir karar almam. Yani benim yapım böyle değil. Ama eşim öyle değil işte. Zaten annemle konuştular en son olarak. Konuşurken haddini aştı ara ara. Uyardım. Annemi kırdı epey. Bu konuşmaya kadar onu destekledim ama orada çok hatalı davrandı. Şimdi geri adım attı gibi ama bilmiyorum. Belli olmaz ne yapacağı.

Onlar kendi ara
Aynı durumda ben olsam zaten gitmeme gibi bir karar almam. Yani benim yapım böyle değil. Ama eşim öyle değil işte. Zaten annemle konuştular en son olarak. Konuşurken haddini aştı ara ara. Uyardım. Annemi kırdı epey. Bu konuşmaya kadar onu destekledim ama orada çok hatalı davrandı. Şimdi geri adım attı gibi ama bilmiyorum. Belli olmaz ne yapacağı.
Onlar kendi aralarında ne yaparsa yapsın da olan size oluyor.Siz üzülüyorsunuz.Ben olsam iki tarafında birbiri hakkında konuşmasına izin vermem.Bunun dışında ben gider ailemle görüşürüm ama eşim hakkında konuşmak isterlerse bu konuda konuşmak istemedigimi,evlatlarının ben oldugumu ,önemli olanın da bu olduğunu soylerim

Ben bu tarz olaylara çok sağlıklı bakamıyorum kusursa bakmayın. Erkekler çok haddini aşıyor. Bir kere Sınır kalkınca da artık kendilerini bilemez hale geliyorlarmış. Benim eşim de aileme taktı sürekli onları anlatıp dururdu evde. Ben de insanım yahu. Görmeme gitmeme müsaade etmezdi. Sonunda me oldu? Ben bittim. Ve boşanma davasını açtım. Bir insana kaldıracağı kadar yüklenilir. Ailenize takıp size böyle davranmamalı. Sonuçta kendi ilişkisini yıpratıyor haberi yok eişinizin. Belki biraz ahır konuştum ama kusura bakmayın. Çok yaralıyım bu konuda.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X