eşim ailesi ile olayları saklıyor

• Konu Sahibi Konu Sahibi sabl
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Arkadaşım kim kendi evladını, yeğenini rezil etmek ister?

Hırsızlık bu neticede. Senin oğlun ( allah korusun) para çalsa duyurur, yayar mısın bunu abinin eşine? Veya görümcene? Veya herhangi birine?

Şahsen benim yeğenim böyle birşey yapsa, ben hem kendi itibarım, hem de yeğenimin itibarı için bunu eşime söylemem.
( hırsızın itibarı mı olur dersen; her insan hata yapar ve pişman olabilir. Allah en kötü günahı dahi affederken, insanoğlu en ufak bir hatayı unutmaz. O çocuğun üzerine yapışır o leke)

Bence eşin doğru olanı yapmış.

ama farkındamisınız yanlış anlıyorsunuz yazılanları,
burada biz konu sahibinin kocasının tavrını konuşuyoruz,siz ergen çocuktur,kınamayın diyorsunuz ne alaka?

Iyide guzelim, konu zaten bu cocuklarin yaptigi utanc verici davranisin saklanmasi. O yuzden oyle dedim. Esinin ablalari istememis baskalarinin duymasini, malesef konusahibi de buna dahil. O yuzden esi onlarin sirrini vermemis diyorum. Bundan alinma, demek ki seni tam olarak kendilerinden gormuyorlar dedim. Ayni sekilde, onun cocugunun basina gelse, ki umarim gelmez, belki o da istemiyecek gorumcelerinin eltilerinin duymasini. Ve bu sadece ailedki acigin gosterilip gosterilmemesi ile alakali bir durum deyil gibi geldi bana. Ama utandiklari icin baskalarinin bilmesini istememisler. Belki de cekiniyorlar yuzlerine de vurulmasindan. Ama esin seni benimsememis demen bana yanlis geldi, bu olay onu gostermez ki. Napsin, kardeslerinin ozelini illa esine mi anlatmasi lazim ayrica benimsedigini gostermek icin.

gücenmekte haklısınız.
fakat bir de şöyle düsünün, ne kadar cok sır o kadar bas agrısı...

esiniz sizinle kendisine dair her seyi paylasıyorsa bu konuyu sorun etmeyin bence.
gorumceler, ogullar, eltiler, yegenler... ohoooo icim daralırdı benim.

bir de esinizin bu ketumlugunun nedeni sırrını size acık etmemek degil de dedikodudan laf kalabalıgından hoslanmaması da olabilir...

Cok üzülen, sonra bunu stres haline getiren biriysen, üzülmemen hastalanmaman icinde söylemiyor olabilir..

Ben bilmek istemezdim.
Zatende bilmiyorum,sormuyorum,ilgilenmiyorum..

İyi, yolunda giden bişi yoktur hep sıkıntı bilmemek iyi kafan rahat ohh miss <3

evliliğimizle ilgili bişey varsa bana anlatmasını isterim onun dışında ailesinin bu kadarda özelini kusurunu bana anlatmak zorunda olduğunu düşünmüyorum ben de anlatmam insanoğlu çiğ süt emmiş ne gerek var

eşiniz doğrusunu yapıyor. anlatılacak güzel bir olay olsa amenna ama bunları neden anlatsın ki.
dedikoducu insanlar yapar onu.
bence sizde anlatmayın eğer anlatıyorsanız ailenizin içinde olanları. gerek yok böyle şeyleri bilmeye....

Annem bana evlenirken tek bir öğütte bulunmuştu: "Ailenden kimseyi eşine kötüleme ve ailene, akrabana eşinin hiç bir zaman laf söylemesine müsaade etme". Sağolsun, ben de bu öğüdünü tutmaya çalışırım.

Alenen herkesçe bilinen bir durum değilse ben eşimle paylaşmazdım, eşimin de benimle paylaşmasını beklemezdim ama sizin ailenizde bu tarz konuların işleyişini tam olarak bilemiyorum, yine de kendinize dert edinmeyin, herkesin doğruları aynı değil. Yani eşinizin bu olayı sizinle paylaşması size göre doğru olmasına rağmen demek ki eşinize göre yanlış olacaktı ki paylaşmamış. Eşinizin sizi ezdiğini düşünmüyorum. Allah başka dert vermesin

canım birincisi ne kadar az şey bilir isen o kadar az sorun olur. benim eşim anlatmaz ise hiç sormam
ikicisi benimde ailemde üzülecek şeyler olsa kocama anlatmam zaten canım sıkkın bir de onun canını sıkmak istemem ayrıca hoş bir durum değil çare de olmayacak ne anlatayım ne gerek var.
ayrıca elti gelin damat kaç yıllık evli olursan ol kimse kızının oğlunun ayıbını paylaşmak istemez.yeri gelir sadece anne baba bilir teyzelere dayılara bile anlatılmaz. bence eşin en doğrusunu yapıyor. az laf bol huzur.....

Son düzenleme:
eşimin ailesinde böyle bişey olsa
ben bana anlatmasını istemem
bilmekte istemem
yahu banane ablasından oglundan danasından
sonuçta bana bunları anlatırsa benim o insanlara güvenim azalacak
ve ben o kişilere hayatım boyunca ön yargılı olacagım
bunun için bana anlatmasın

iki kez mesaj gönderildi için silindi.

Son düzenleme:
canım hiç bu kadar takılma.. sonuçta iyi bir olay değil. dolasıyla insanlar bunları en sevdiğinden ya da en sevmediğinden de saklanacak birşey..

sana güvenmemekle ilgisi yok bunun.. görümcenlerin derdi. ve bunu sana demek kolay olmaz.. onlarla yakın ya da uzak ol farketmez. çok fazla içli dışlı olmadığınız için muhatap olmadığın için sana söylemek istememişler.. sen onlardan çıkmasaydın herşeyi sorsaydın merak etseydin bir şekilde duyardın öğrenirdin zaten.. böyle biri değilsin anlaşılan.

dolasıyla başkasının sırrını da sana söyleyemez.. ha dersen ki bundan sonra duydum biliyorum. ablası ağlamış sanırım..

geldiğinde nasıl iyi mi x abla falan de..çünkü tamamen de duyarsız olmamak lazım.. iyi desin başka da birşey sorma.. anlatmak isterse anlatır..

Son düzenleme:
bir de sen bunu bilsen ister istemez yeğeninden çekineceksin..zaten çok fazla içli dışlı değilsinizdir. yani hergün sizde mi veya siz onlarda mısınız ..sanmıyorum.. buna rağmen çok seyrek gördüğünde bile çocuk üzerinde bir önyargın olacak. hatadır etmiş bir daha etmez denilmeyecek(ha bir daha yapar ya da yapmaz.) ama eşin bunu sana söylemese de önlemini alır.. ona göre davranır..
sen tutup annesine başka bir olayda başka birşey desen annesi alınır. çocuğum hırsız mı diye yani başka kötü olaylara gebe bir durum olur..

Öyle olmuş da böyle olmuş da öyleymiş de böyleymiş.Ben anlamıyorum bu kadınların etraflarında olup biten her şeyden haberdar olma hastalığını.Onun ailesi veya bunun ailesi veya arkadaş çevresinden bambaşka biri, ne olmuş yani size anlatmadıysa? Sonuçta yüz kızartıcı bir olay ve bu tarz şeyler fazla dillendirilmemeli, mümkün mertebe az kişi arasında kalmalı, böylece o kişi pişman olup tövbe ettiğinde diğer tarafta günahına şahitlik edecek kişi olmamalı. Siz şu hacılama olayını bilseniz bu olayda ne değişecekti? Yapan kişi pişman mı olacaktı ay yengem( ya da her kimiyse bilemedim o kadar karışık ki) öğrenmiş ben adam olayım bari mi diyecek. Eşiniz sizden şahsı ile ilgili bir durumu saklasa kızmakta haklısınız sonuçta kaç yıllık evlilik. Ama aileden biriyle ilgili hele de böyle hassas konuların konuşulmaması çok daha doğru. Dedikodu malzemesi arayanlar olabilir (!)..

bence kafana takma belli ki eltinin hepsini biliyo olması senin kendini kötü hissetmene sebep olmuş ama nitekim kimse çocuğuyla ilgili bu sıkıntıların bilinmesini istemez.. ben olsam istemezdim mesela..ve emin ol bu tarz şeyleri bilmemek senin için daha iyi.. yoksa ucundan kıyısından sana da bulaşır ne gerek var..

Canım sonuşta bu olay yüz kızartıcı bir olay hırsızlık yani tabii ki görümceniz gelinlerin duymasını istemez arkanızdan bak bak oplu para çalmış denmesini ya da aranızda bir olay yaşanırsa bunun yüzüne vurulmasından korkabilir ayrıca utanadabilir özel konular sonuçta. Bence eltinizin de size söylemedi hoş olmamış mutlaka eşi ona söylerken kimseye söyleme diye uyarmıştır kaynanan sana demiş olabilir ama o onun tercihi eşin söylese belki kaynanan neden söyledin diye kızacaktı ailevi meseleler bunlar. Aynı şeyi sene kardeşinin oğlu yapsa belki sen de eşine söylemezdin kaynanan görümcen duyar ileride bir laf ederler diye hassas demek ki görümcen bu konuda maalesef ergen gençlerde bu sorun olabiliyor bir ara benim kardeşimde de vardı para verdiğimiz halde annemin cüzdanından para alırdı gizlice, psikoloğa götürmüştük. Acaba yabancı maddeler kullanıyor mu diye şüphelenmiştik filan. Depresyonda aynı şekilde herkese depresyondayım diyemeyebilir görümceniz eşinizde söylemeyebilir dediğim gibi hassas konular. Size anlatılmadıkça da merak etmeyin zaten başkalarının en yaşadığını söylemezse söylemesin. Siz kendi evinizdeki hayatınıza bakın. Size güvenmemesiyle alakası yok yani.

olumlu olumsuz yorum yapanlara teşekkür ediyorum,herkez kendi fikrini söylemiş elbet.ben canımın içi ile hayatın her anını iyisi il kötüsü ile yaşayıp paylaşmek isteyenlerdenim.görümcemlerin sırrını ifşa etmek değil,sıkıntılarına çare olmak isterim.ben kol kırılır yen içinde kalır diye büyütüldüm.onların sıkıntısı asla benden duyulmaz,eltimle samimi olunca harşeyi birbirlerine anlatıyorlar diye düşünüyorlar,kendilerince haklılar.....
hepinize teşekkür edrim

arkadaşım şimdi biz seninle çok yakın olsak ben sana bişey anlatsam eşine gidip anlatıcak mısın bu da öyle bişey belki ablası kimseye söyleme dedi, ha eşinle ilgili bi durum olur saklarsa kırıl gücen ama ablası bu durumu sadece kardeşiyle annesiyle paylaşmış

Ama bu sizin ikinizi ilgilendiren bir konu değil eşin işsiz kalır, başka bir derdi olur sizi ilgilendiren tabii ki destek olursun ama bu görümcenin kendi ailesinin hayatı oğluyla ilgili sorunu gelinlerin bilmesini istemeyebilir oğlu hakkında ön yargı oluşsun istemez sen nasıl büyütülmüş olursan ol oğluyla bir araya geldiğiniz de rahatsız olur. O yüzden senden saklanmış gibi düşünme senin oğlunda da aynı sorun olsa eşinle aranızda kalsın isteyebilirsin. Eltin de eşinden izin almadan söylemiş ama haberinizin olmasını isteseydi eşin görümcen söylerdi ona düşmezdi bir de şöyle düşünün siz de özel kalmasını istediğiniz birşeyi eltinize söylese, o da görümcenize söylese ve duysanız kızarsınız eltinizin size dememesi lazımdı zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…