eşim ailesine benden çok değer veriyo ve beni incitiyor

aysegul0308

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2016
14
0
1
38
o gün eşim geldi arkadaşlar .özür diledi.konuştuk uzun uzun kapattık konuyu.aslında bütün problem iletişim eksikliği.hepinize teşekkürler

Son düzenleme:
Burada birçok kadin bu dertten muzdarip gördüğüm kadarıyla. Eşine ailesini kotuleme bence ama olabildigince uzak dur. Sana mesafelilermis sende mesafeli ol. Saygı olduktan sonra illada dipdibe olmak zorunda değilsiniz bence.

Evlenir evlenmez hamile kalıp sonra ayrılma fikri aklınıza geldiğinde ama bebeğim var diyorsunuz. Daha adamın huyunu suyunu bilmeden, ailesini tanımadan, evliliği oturtmadan çocuk yapmayın diyoruz dinletemiyoruz.

Yapacak bişey yok. Ailesini de eşinizi de öyle kabullenip çekeceksiniz.

Belli ki ailesi, kocan sana ısınmasın yada aralarındaki bağ hep kuvvetli kalsın diye hiç rahat bırakmıyorlar.Hep arayı sıcak tutuyorlar ama sadece kocana karşı.Sana bu yapılan psikolojik baskıdır.Dirayetli olman gerek.

Amaannn sende dertsiZ başına dert mi arıyorsun
Vıcık Vıcık olsalar daha mı iyi.
Daha çoook yenisin
Zamanla öğreneceksin politik olmayı
Asla ama asla eşine ailesini kötüleme
Her ne kadar ailelerini tanısalar bile toz kondurmuyorlar
Bunun için boşanılmaz
Az dişli ol yahuu
Ama kavga ederek değil politik olarak

Burada birçok kadin bu dertten muzdarip gördüğüm kadarıyla. Eşine ailesini kotuleme bence ama olabildigince uzak dur. Sana mesafelilermis sende mesafeli ol. Saygı olduktan sonra illada dipdibe olmak zorunda değilsiniz bence.

Kendisini dışlanmış hissediyor, yoksa dip dibe olma derdinde dğeil bence...pekçok gelin bunu yaşıyor.

Samimi bulmuyorlarsa sizi eşinizin sözlerine göre konuşuyorum; kötü davranma hakları yok size.

Ama sizde bu mevzuyu fazla takmayın; size karşı direk bir sözleri, hakaretleri olmadıkça, bırakın size soğuk olsunlar.
Sizinle görüşmek istemiyorlarsa da kendi tercihleri.

Bebeğinizi Allah bağışlasın. :) Üzülmeyin nolur. Psikolojinize yazık.
Eşiniz de zaten tutumunu söylemiş; sabaha kadar da anlatsanız, anlamayacaktır.

Kendisini dışlanmış hissediyor, yoksa dip dibe olma derdinde dğeil bence...pekçok gelin bunu yaşıyor.
O duygu berbat bir duygudur eminim ama o kadar değer vermese bu kadar takmazdi bence. Tabii ki konu sahibinin şartlarını bilmiyorum ama 6 aylık bebegi varken kendini uzmeye değer mi? Sanki değmez gibi. ;-)

Sizde de bir kac hata var. Insanlari soguk diye kafaya takmissiniz, soguk olsunlar ne olmus? Ikincisi durup dururken onlar soguk ben de oyle olucam demissiniz. Demenize gerek yoktu, sadece soguk davranabilirdiniz. Ayrica bir hataniz da yangindan mal kacirir gibi cocuk yapmaniz. Madem yapmissiniz "ama benim bebegim" tavirlarina hic girmeyin.

O duygu berbat bir duygudur eminim ama o kadar değer vermese bu kadar takmazdi bence. Tabii ki konu sahibinin şartlarını bilmiyorum ama 6 aylık bebegi varken kendini uzmeye değer mi? Sanki değmez gibi. ;-)
aynen...kendisi olumsuzluk yapmadığı için, bu durumu hak etmediğini ve kendisine haksızlık yapıldığını, bu haksızlık karşısında da eşinin kendisini koruması gerektiğini filan düşünüyor olabilir...kendimden biliyorum da :)
şunu söyliyim umursamazsan umursanırsın, değer vermezsen değer görürsün.

özetle değmezzzzz

kimseye kendini kabul ettirmeye çalışma.kabul eden etsin.etmeyen kendi bilir.eşinle çocuğunla mutluysan gerisi teferruat.sana zararları dokunmadığı sürece kimseyi umursama.eşine bişey diyemiyorum.insan biraz alttan alır.sinir oldum.

Belli ki ailesi, kocan sana ısınmasın yada aralarındaki bağ hep kuvvetli kalsın diye hiç rahat bırakmıyorlar.Hep arayı sıcak tutuyorlar ama sadece kocana karşı.Sana bu yapılan psikolojik baskıdır.Dirayetli olman gerek.
ben de biraz sizin gibi düşünüyorum psikolojik baskı...hem de çok akıllıca yapıyorlar. ben biraz kendi halınde bi insanım onların hızına yetişemiyorum.halbuki evlenirken beni istemiyomuş gibi davranmadılar.çocuk olup da ben ücretsiz izne ayrıldıktan sonra benle uğraşmaya başladılar.bu baskıyı o zaman hissettim.eşim gerçekten bana değer veriyo olsa bunların hiçbiri sorun değil ailesi ile aramızda büyük bi problem yok eşimin tavrı onların yaptığından çok daha canımı sıktı

Amann 2 ay sonra 9 senelik gelini olucam valide nin....son 2.5 yıldır bende kalıyor.
Kaynım evli iken evine götürmüyprdu annesini ( bikaç ay evvel boşandı da )
Biz duyduk boşanacaklar
Birgün valide dediki iyi kızdı hasta olsam bakardı merhametli idi.
Diyemedimki seni sağlıklı iken evine sokmuyor hasta iken mi bakacak :)
Demek istediğim ağzınla kuşşş tutsan sevilmedin mi sevilmiyorsun....ilk zamanlar bende çokk üzülür çok ağlardım.çünkü şimdilerde eskiye göre valide hanım bana iyi.
Ama eskiden çok kaynanalık yaptı.eltim kadın cazgır olduğu için ona yapamadı.ben yapı olarak daha uysal ve saygılıyım.
Ama insanoğluna yaramıyor saygı...benim evimde benim ekmeğimi yerken
Kaynımın ilerde evleneceği kişi işçi olmasın memur olsun.hiç evlenmemiş olsun vb gibi çirkin konuşmaları var. * ben işçiyim çünkü.bişeyden saymaz mış fabrika işçisini *
Artık takmıyorum eskisi kadar.
Ama insanlar değişmiyor ağzınla kuş tutsan yaranamassın
OLAN gençliğimize oluyor.

ben de biraz sizin gibi düşünüyorum psikolojik baskı...hem de çok akıllıca yapıyorlar. ben biraz kendi halınde bi insanım onların hızına yetişemiyorum.halbuki evlenirken beni istemiyomuş gibi davranmadılar.çocuk olup da ben ücretsiz izne ayrıldıktan sonra benle uğraşmaya başladılar.bu baskıyı o zaman hissettim.eşim gerçekten bana değer veriyo olsa bunların hiçbiri sorun değil ailesi ile aramızda büyük bi problem yok eşimin tavrı onların yaptığından çok daha canımı sıktı

ama bence eşin tam denge kuramamış olabilir.Bazen erkekler, eşinin kocası çocuğunun babasından ziyade, annesinin oğlu v..s. olabiliyor.Onlarla olan ageçmişi ve hatıraları sizinle olandan daha çok.Acı günü de tatlı günü de daha çoktur.Hiçbir erkek ömür boyu annesi kardeşine bağlı kalmaz bence, kalan da çok nadirdir.
Bana da yaparlardı çok zor...

Amann 2 ay sonra 9 senelik gelini olucam valide nin....son 2.5 yıldır bende kalıyor.
Kaynım evli iken evine götürmüyprdu annesini ( bikaç ay evvel boşandı da )
Biz duyduk boşanacaklar
Birgün valide dediki iyi kızdı hasta olsam bakardı merhametli idi.
Diyemedimki seni sağlıklı iken evine sokmuyor hasta iken mi bakacak :)
Demek istediğim ağzınla kuşşş tutsan sevilmedin mi sevilmiyorsun....ilk zamanlar bende çokk üzülür çok ağlardım.çünkü şimdilerde eskiye göre valide hanım bana iyi.
Ama eskiden çok kaynanalık yaptı.eltim kadın cazgır olduğu için ona yapamadı.ben yapı olarak daha uysal ve saygılıyım.
Ama insanoğluna yaramıyor saygı...benim evimde benim ekmeğimi yerken
Kaynımın ilerde evleneceği kişi işçi olmasın memur olsun.hiç evlenmemiş olsun vb gibi çirkin konuşmaları var. * ben işçiyim çünkü.bişeyden saymaz mış fabrika işçisini *
Artık takmıyorum eskisi kadar.
Ama insanlar değişmiyor ağzınla kuş tutsan yaranamassın
OLAN gençliğimize oluyor.

terbiyesizmiş sizinki de....

terbiyesizmiş sizinki de....

Daha bir sürü şey
Hala her yaptığım yemeğe kulp bulur
Sucuğu çok ince doğramışsın
Pilavı çok yapmışsın ben kalmış yemek yemem
Onun yüzünden yemek yapmaktan soğudum
Çalışıyorum ztn
O yapıyor
Haftasonu tabii yapıyorum
Onada bi sürü kusur buluyor

kimseye kendini kabul ettirmeye çalışma.kabul eden etsin.etmeyen kendi bilir.eşinle çocuğunla mutluysan gerisi teferruat.sana zararları dokunmadığı sürece kimseyi umursama.eşine bişey diyemiyorum.insan biraz alttan alır.
normalde umursamıyorum ama bu sefer ne soğuk bi gelinsin hiç konuşmuyosun gibi konuşup kendi yaptıklarını bana yıkmaya çalışıyolar sinirimi bozan bu eşime bunu anlatmaya çalıştım. bi de kaynanam 20 gün kadar bize geldi ilk defa ve akşama kadar diğer eltimle telefonda konuştu.özellikle de benim yanımda.bunu eşime söylediğimde bi de bana sen onları mı kıskanıyosun demez mi... koptum koptum artık

Daha bir sürü şey
Hala her yaptığım yemeğe kulp bulur
Sucuğu çok ince doğramışsın
Pilavı çok yapmışsın ben kalmış yemek yemem
Onun yüzünden yemek yapmaktan soğudum
Çalışıyorum ztn
O yapıyor
Haftasonu tabii yapıyorum
Onada bi sürü kusur buluyor

sen karışma demiyor musun? desen, durur

Back
X