• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim aldığı parayı benden gizledi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konu sahibesi sürekli aynı konuyu açıyor bana öyle dedi, bana böyle dedi. ne bekliyor anlamadım yani bu adam berbat biri işte. Bu herife yapışmış, peşinde kendini de rezil ediyor çocukları da sefil ediyor. Bu çocuklara yazık yahu, keşke devlet alsa. 2 yetişkin var, biri akılsız, diğeri insan bile değil dayakçı ne yapsın bu çocuklar? Annelerinin kafasızlığının bedelini niye bu sabiler çekiyor yani? Bir diğer mağdur da BDV yorumcuları bence şu üye her konu açtığında insanlar artık saçlarını başlarını yoluyor.
Keşke devlet mi alsa?? Akılsızım diye mi pes!

Evlilik şeffaflık üzerine kurulur. Ben eşimin cebinde kaç para olduğunu bilirim, o benim bankada ne kadar birikim yaptığımı. Kazancımızı çar cur etmeyiz, fuzuli masraf yapmaktan kaçınırız. Geçen günlerde kasaptan et aldık. Maximum kendimizi şımartmamız bu kadar. En son Geçen sene Balıkesir’de kaplıcaya gitmiştik. Pandemi konjonktöründe tatil planı da yapamıyoruz. Birbirimizin parasına göz dikmeyiz. Evin ortak bütçesinde, harcamalarımızda kullanırız.
Eşinizin sizden para saklaması şık değil. ❌ Çok mu savurgan bir insansınız, size güven duymuyor. Aldığı biletin bile lafını yapıyorsa sizi yük olarak görüyor. Zaten çok öncesinden evliliğiniz tıkanmış. Size saygısı yok. Boşanmayı bu kadar ağzınızda sakız etmeniz doğru değil. Bir karar verip arkasında durmamak sizi daha aciz duruma düşürür.

Buna inanmak istemiyorum :KK43:
İnanmayın zaten konu nerden nereye geldi birisi dikkat et plan yapan eşin olabilir dedi bende ne gibi diyince mal paylaşımı konusu açıldı. Mal paylasmadigi için bosaniyorum demedim ki bosanirsam mal kacirabilir aklıma bı bu geliyor dedim. Yani her konumda mutlaka olay başka bı yere sapiyor anlamadım🤷🏼‍♀️

İnanmayın zaten konu nerden nereye geldi birisi dikkat et plan yapan eşin olabilir dedi bende ne gibi diyince mal paylaşımı konusu açıldı. Mal paylasmadigi için bosaniyorum demedim ki bosanirsam mal kacirabilir aklıma bı bu geliyor dedim. Yani her konumda mutlaka olay başka bı yere sapiyor anlamadım🤷🏼‍♀️
Dikkat et diyen de benim 🤷

Evlilik şeffaflık üzerine kurulur. Ben eşimin cebinde kaç para olduğunu bilirim, o benim bankada ne kadar birikim yaptığımı. Kazancımızı çar cur etmeyiz, fuzuli masraf yapmaktan kaçınırız. Geçen günlerde kasaptan et aldık. Maximum kendimizi şımartmamız bu kadar. En son Geçen sene Balıkesir’de kaplıcaya gitmiştik. Pandemi konjonktöründe tatil planı da yapamıyoruz. Birbirimizin parasına göz dikmeyiz. Evin ortak bütçesinde, harcamalarımızda kullanırız.
Eşinizin sizden para saklaması şık değil. ❌ Çok mu savurgan bir insansınız, size güven duymuyor. Aldığı biletin bile lafını yapıyorsa sizi yük olarak görüyor. Zaten çok öncesinden evliliğiniz tıkanmış. Size saygısı yok. Boşanmayı bu kadar ağzınızda sakız etmeniz doğru değil. Bir karar verip arkasında durmamak sizi daha aciz duruma düşürür.
Hayır savurgan hiç değilim örnek vermek gerekirse ben sosyete pazarından da alışveriş yaparım ama o asla pazardan giyinmez hep marka. Beni de AVM ye götürünce bir şey alırken ona sormadan almam veya pahalıya vazgeçerim.Ayda yılda bı aileme giderim başka da hiçbir masrafım yok ekstra.

Merhaba arkadaşlar. Konularımi bilenler var.Ben en son konudan bahsedeceğim. Eşim bayram için çift maaş almış (maaşı asgari ucretin çok çok üstünde) Ben dün aynı yerde ama farklı şubeden çalışan arkadaşının eşinden öğrendim.Esime bir şey söylemeyecektim onun söylemesini beklicektim ama baktim hala çok sıkıştığından bahsediyor.Ve parayı alalım günler geçmiş. Ve ben çocuklarımla memlekete gideceğim için bilet alalım dedim. Tamam dedi ama sonra bilet parasının lafını yaptı.Beni dusuncesizlikle suçladı. Bende patladım sen promosyon almışsın bı bilet alacak paran yok mu diye.O da sana guvenmiyorum sen har vurup harman savurma kafasına girdin.Soyleseydim beklentin olacaktı ben kredi kartı borcunu yatırdım dedi.Tartisma baya büyüdü. Konu yine boşanmaya geldi. Sizce ben mi gereksiz takılıyorum bu konuya sizin esleriniz de bu tarz şeyler yapar mı?
belki eşim hiç evini ihmal etmediği için ama 4 yıllık evliyim daha geçen öğrendim net maaşını belki de söylemiştir ama ben takılmadığım için unutmuşumdur.yani ben takmazdım sonuçta paranın nerden geldiği nereye gittiği belliyse sorun yok

Keşke devlet mi alsa?? Akılsızım diye mi pes!
Çocukları psikolojik olarak kötü etkilediğini için devlet alsa demem istemiş.
Hani siz önceki konularınızda çocuklarınızın çok mutlu olduğunu iddia etmiştiniz ama doğum gününde bile ev sahibi olarak birbirinize laf sokmuştunuz ya ondan diyor.

Neden fazla olsun ki, iki tarafta memnunken?
Güvensizlik yahut harcamaları kısıtlama amaçlı değil bu, kendi ekonomimizi bu şekilde yönetiyoruz çünkü eşim para konusunda biraz savurgan ancak bu şekilde frenleyip birikim yapabiliyoruz.
Bende mantıklı buluyorum bu hareketinizi.
Benim sevgilimde sizin eşiniz gibi harcamalarını frenleyemiyor, markete bir su almam için girse en az 100 liralık alışveriş yapıp öyle çıkıyor, bu yüzden bizim ev Charlie'nin çikolata fabrikasını andırıyor,öyle bir adam. Bir miktar bir parası var, ben onu kontrol etmesem 5 araba alıp satmıştı çoktan.

Valla ben sizin gibilere üzülmüyorum. Eski konularınızi bilmiyorum veya hatırlamıyorum. Kaç çocuğunuz veya kaç yaşında olduğunuz da önemli değil. Mesleğiniz var mı o da önemli değil. Eğer çocuk yapmaya karar verdiyseniz onlara iyi bir hayat sunabilecek durumdaysaniz yaparsınız. Babanın umrunda değil çocuklar, siz de çocukları bahane edip çocuklarınızı hem sefaletin içinde hem de fiziksel şiddet gördüğünüz bir ortamda yetistiriyorsunuz. Çocuklara yazık kendinizi geçtim fakat o çocuklara daha huzurlu bir hayat verebilmek için gözünüzü karartıp bir iş bulup ayrı bir eve çıkıp mutlu mesut bir hayat verebilmek zorundasınız çünkü bu ailenin içine o çocukları da dahil ederken onlara sormadiniz fakat eşinizi seçme hakkınız sizde vardı. Sizin gibi güçsüz kadınlara sadece acıyorum.

Neden fazla olsun ki, iki tarafta memnunken?
Güvensizlik yahut harcamaları kısıtlama amaçlı değil bu, kendi ekonomimizi bu şekilde yönetiyoruz çünkü eşim para konusunda biraz savurgan ancak bu şekilde frenleyip birikim yapabiliyoruz.
Ictogi suyu bilirim de aşırı cok

Ictogi suyu bilirim de aşırı cok
Dilimizde mecazi konuşmalar sık kullanılıyor “içtiği suyu bilirim” yazarken gerçek anlamda kullandığımın düşünülebileceğini beklemiyordum:halay:
“50 kuruşa su aldım” demiyor tabii de mesela öğle yemeğini nerede ne kadara yedi, ekstra ne aldı söylüyor.

Merhaba arkadaşlar. Konularımi bilenler var.Ben en son konudan bahsedeceğim. Eşim bayram için çift maaş almış (maaşı asgari ucretin çok çok üstünde) Ben dün aynı yerde ama farklı şubeden çalışan arkadaşının eşinden öğrendim.Esime bir şey söylemeyecektim onun söylemesini beklicektim ama baktim hala çok sıkıştığından bahsediyor.Ve parayı alalım günler geçmiş. Ve ben çocuklarımla memlekete gideceğim için bilet alalım dedim. Tamam dedi ama sonra bilet parasının lafını yaptı.Beni dusuncesizlikle suçladı. Bende patladım sen promosyon almışsın bı bilet alacak paran yok mu diye.O da sana guvenmiyorum sen har vurup harman savurma kafasına girdin.Soyleseydim beklentin olacaktı ben kredi kartı borcunu yatırdım dedi.Tartisma baya büyüdü. Konu yine boşanmaya geldi. Sizce ben mi gereksiz takılıyorum bu konuya sizin esleriniz de bu tarz şeyler yapar mı?
Benim eşim bir lira bile saklamıyor benden ama yapsaydı kızardım bende

Önceki konularınızı ve eşinizle sorunlarınızı bilmiyorum. Gizlemeseydi daha iyiydi ama borç varsa önce onun ödenmesi lazım; bazı kişiler bu konuda çok hassas, eline para geçtiğinde önce borcunu kapatır, bazı kişilerse ellerine geçen parayı daha rahat harcar ve borcu bitmez. Herkesin parayı yönetme şekli farklıdır eğer siz bu konuda anlaşamıyorsanız, borcu kapatmak için sizden parayı gizlemiş olabilir. Bu tabi ki yanlış, konuşarak anlaşmanız lazım. Ben de örneğin bir vergi borcu, aidat borcu veya kredi kartı borcu vb varsa önce onları kapatır sonra başka harcamalar yapılacaksa yaparım, eşimse para konusunda çok müsriftir, borcumuz varken bile çok harcar ve dolayısıyla evliliğimizin başlarında benim de ondan para gizlediğim olmuştur. Şimdi ise artık birbirimizi tanıdık ve birbirimizi daha iyi anlıyoruz ve gizlimiz saklımız yok.

Çok güven kırıcı bir durum ben herşeyimi önüne açarken benden para gizlerse bu durumu affedemem

Neden cocuklarim bahanem olsun ki. Çocuğum olmasaydı zaten bı dk durmazdim
Çocuklar var diye durmayın asıl. Neymiş? Babaya düşkünlermiş. Ne yapıyor mesela baba? Parayı saklar. Anneye kötü davranır. Şiddet uygular. Nasıl bir düşkünlük var. Onlar babaya düşkün değil bence. Siz kocaya bağımlısınız., yoksa aklı olan kadın o adamı çekmez. Çocuğu varsa hiç çekmez

Boşanmayı düşündüğünüz zamanlarda eşiniz sen plan yapıp iş cevirmissin demişti değil mi ? Muhtemelen bu yüzden sakladı. Uyuyan yılanı uyandirdiniz. Bundan sonra adım atarken ona göre adım atacak. Şiddet olmamasının sebebi bu. Memursa hele.
Evet memur. Hiçbir zaman gidip darp raporu almadım işinden de olursa daha çok saldırganlasir diye bı de neden bilmiyorum çok üzülüyorum ben ona.sinirim geçince bı merhamet geliyor içime bunla da alay eden olacaktır ama o kadar şey yapmasına rağmen iyilikleri ağır bastı hep.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X