- 24 Eylül 2010
- 6.254
- 20.491
- 873
- Konu Sahibi aygulaygul
-
Kaç tane var ki boşandıktan sonra bile irtibatta kalan, dostluk kuranlar? Onlar da arada çocuk varsa ya da evlilik süresi uzunsa oluyor. Konu sahibinin kısa evliliği de hır gür, para kavgası ile geçmiş. Adam bişey yerine koymamış ki kadının ailesini bir de.Engelli kardeşinizin mesajını cevaplamakla sağlıklı annenizin aramasına dönmek aynı şey değil. Kardeşiniz durumun farkında olmadığı için eşiniz insanca davranmış ve cevap vermiş. Annenizin aramasını açsaydı boşanma konusunun geçeceğini siz de bal gibi biliyorsunuz. Annenizle ilişkisi sizden kaynaklı zorunlu bir ilişki. Ayrıldığınız dakikada anneniz artık onun için bir yabancı. 3 saatte 3 kez araması tuhaf ve rahatsız edici. Hala daha gereksiz bir şekilde annenize vefa bekliyorsunuz. Derseniz ki boşandıktan sonra eski kayınaileden birileriyle görüşenler bile var. Ama bunlar zaten evlilik içinde de evlilikten bağımsız dostluk kuranlar ve genelde akranlar. Kayınço falan neyse de ayrılığa rağmen kayınvalideyle görüşen damat hiç duymadım. Şu durumda adamı iş güç hallettirmek için aramak, “ben seninle iletişime geçmek için fırsat kolluyorum” demektir. Siz de anneniz de eşiniz de bu mesajın bilincindesiniz. Adamı bu kadar vazgeçilmez hissettirirseniz ilk sizden vazgeçer.
Çünkü siz boşanırken ailelerde boşanıyor ?Merhaba hanımlar, gerçekten canım çok sıkkın. Eşimle bir süredir aramız baya kötü boşanma vs konuşuluyor. Fakat hala beraber yaşıyoruz açılmış dava vs yok. Ben bir süreliğine memlekete geldim. Buraya gelince Annemle eşimle aramızdaki sıkıntıları konuştum. Annem eşimi aramak istedi annemi durdurdum gerek yok dedim. Zaten eşim de annemle bu konuda konuşmak istemediğini söylemişti.
Neyse ben buraya geleli beri ben eşimi hiç aramadım ancak o bana bir kaç sefer yazdı bi kez de aradı. En son bana iki gün önce , ağzıma ettin benim o kadar kötüyüm ki yazmıştı. Ben de o mesaja sadece kötü olduğun için üzgünüm yazdım.
Neyse bugün annemin bir tanıdığının onunla alakalı bir işi oldu annem de bugün onu aradı cevap vermedi. Bekledi dönmedi bir daha aradı yine cevap vermedi. Sonra annem bir saat sonra bir mesaj attı işte bir iş için yardıma ihtiyacı olduğunu o nedenle aradığını müsait olunca dönmesini rica ettiğini yazdı. Ancak buna dahi hiçbir şekilde cevap vermedi . Aşırı derecede moralim bozuldu. Yani benle sorunları tamam ben arasam cevap vermese üzülmezdim bu kadar ama anneme cevap vermemesi geri dönüş sağlamaması çok ağırıma gitti. Üstelik annem tamamen bambaşka bir konu ile alakalı araması gerektiği için aradığını yazmasına rağmen hiç bir şey yok. Sizce neden böyle yapmış olabilir ?
Not : boşanmak isteyen kendisi.
Aynen öyle. Eş tarafı evlilik sürerken yanındadır. Millet kendi anasının babasının telefonunu açmaya, işini halletmeye eriniyor. Konu sahibi boşanma aşamasındaki kocadan annesine hürmet bekliyor.Kaç tane var ki boşandıktan sonra bile irtibatta kalan, dostluk kuranlar? Onlar da arada çocuk varsa ya da evlilik süresi uzunsa oluyor. Konu sahibinin kısa evliliği de hır gür, para kavgası ile geçmiş. Adam bişey yerine koymamış ki kadının ailesini bir de.
Ah keşke biten evlilikler dostlukla olmasa da saygıyla bitse eski eşler düşman olmasa ama bizim memlekette kadın daha boşanmanın lafını etse bir anda eş dahil herkes cephe alıyor.Kaç tane var ki boşandıktan sonra bile irtibatta kalan, dostluk kuranlar? Onlar da arada çocuk varsa ya da evlilik süresi uzunsa oluyor. Konu sahibinin kısa evliliği de hır gür, para kavgası ile geçmiş. Adam bişey yerine koymamış ki kadının ailesini bir de.
Merhaba hanımlar, gerçekten canım çok sıkkın. Eşimle bir süredir aramız baya kötü boşanma vs konuşuluyor. Fakat hala beraber yaşıyoruz açılmış dava vs yok. Ben bir süreliğine memlekete geldim. Buraya gelince Annemle eşimle aramızdaki sıkıntıları konuştum. Annem eşimi aramak istedi annemi durdurdum gerek yok dedim. Zaten eşim de annemle bu konuda konuşmak istemediğini söylemişti.
Neyse ben buraya geleli beri ben eşimi hiç aramadım ancak o bana bir kaç sefer yazdı bi kez de aradı. En son bana iki gün önce , ağzıma ettin benim o kadar kötüyüm ki yazmıştı. Ben de o mesaja sadece kötü olduğun için üzgünüm yazdım.
Neyse bugün annemin bir tanıdığının onunla alakalı bir işi oldu annem de bugün onu aradı cevap vermedi. Bekledi dönmedi bir daha aradı yine cevap vermedi. Sonra annem bir saat sonra bir mesaj attı işte bir iş için yardıma ihtiyacı olduğunu o nedenle aradığını müsait olunca dönmesini rica ettiğini yazdı. Ancak buna dahi hiçbir şekilde cevap vermedi . Aşırı derecede moralim bozuldu. Yani benle sorunları tamam ben arasam cevap vermese üzülmezdim bu kadar ama anneme cevap vermemesi geri dönüş sağlamaması çok ağırıma gitti. Üstelik annem tamamen bambaşka bir konu ile alakalı araması gerektiği için aradığını yazmasına rağmen hiç bir şey yok. Sizce neden böyle yapmış olabilir ?
Not : boşanmak isteyen kendisi.
Haklısın bacım ama boşanınca da bütün aile bireyleriyle kötü olmakta neyin nesi hiç tarzım değil.. bence her durumda saygıda kusur etmemesi gerekirdi şayet kaynanasıyla arasında bi sorun yoktuysa tabi. Sonuçta kızıyla boşanacak ikisi anlaşamıyor diye herkesle kötü olmak dirsek dayamakta çok yanlış bana göre tabi.Vala bacım boşanma aşamasındaki kocamın anasının telefonunu bende açmazdım
Hele iş gördürmek içinse
Yani bende o kadar medeni olamazdım heralde
Sana göre!Haklısın bacım ama boşanınca da bütün aile bireyleriyle kötü olmakta neyin nesi hiç tarzım değil.. bence her durumda saygıda kusur etmemesi gerekirdi şayet kaynanasıyla arasında bi sorun yoktuysa tabi. Sonuçta kızıyla boşanacak ikisi anlaşamıyor diye herkesle kötü olmak dirsek dayamakta çok yanlış bana göre tabi.
Haklısın zaten başta demiştim ama kimseyle kötü olmaya gerek yok ..Sana göre!
Birde bizim dinamiklerimiz var.
Boşanmalar da eşler ve ailleler birbirlerini suçlar
Ve anladığım kadarıyla konu sahibinin eşinin eşiyle ve annesi ile görüşmemesi konu sahibinin hayrına
Telefonu açmaması şark kurnazlığı
Kadını ve ailesini peşinden koşturmacak aklı sıra
Ne bilim ben hala kendisine karşı kötü bir his besleyemiyorum . Gerçi ben hiçbirine karşı kötü bir his besleyemiyorum. Bir kahve içtiğim herhangi bir insana ne olursa olsun bana ne modunda olamam . Hele ki aynı yastığa baş koyduğum ana baba dediğim insanlara …Ah keşke biten evlilikler dostlukla olmasa da saygıyla bitse eski eşler düşman olmasa ama bizim memlekette kadın daha boşanmanın lafını etse bir anda eş dahil herkes cephe alıyor.
aygül hanım sanıyor mu ki bugün dava açılsa eş ve ailesi minnoş takılacak, ağızlarına geleni söyleyecekler.
Kaldı ki adam karısına saygı duymuyor, karısının annesini niye sallasın?
İnsan silmek benim için kolay bir iş değil. Herkesin bir şekilde hataları var çünkü. Benim de var herkesin var işte .Anlaşılan, boşanmak istemiyorsun ,adamı kaybetmek istemiyorsun..arayıp,mesaj atmakla adamı havalara sokmuşsunuz,kendinizi değersizleştirmişsiniz.madem açılmış bi dava yok,biraz ayrı kalıp yanlışlar hakkında
düşünün..herşey olacağına varır..
Üzücü fakat insanlar ayrılınca hayatlarına yeni insanlar girer yeniden sever yada evlenirler sizin bu fikir teoride güzel pratikte işlemiyor.Yeni eş sevgili durumlarında onların anne babası artık önem kazanıyor ve tabiki kimsenin yeni eşi eski eşinin annesi ile görüşşun vs istemez.Bence saygı olsa güzel olurda genelde ütopik bu bu coğrafyada yada azınlık böyle iyi olsun diye düşünüp davranıyor.Kimsenin öyle yok cocugumun ananesi vs diye pek iyi olduğunu duymadım görmedim çok az belki.Yanî kopuyor eski eşle bile çocuk yoksa arada görüşmek istemeyen yada çocuk küçükse mecburen dişini sıkan insanlar çocuk hayatını kurunca tamamen el oluyor .Bu şekilde benim gördüklerim yoksa zaten süper über anlaşan sevgi bitti diye ayrılan çiftlerde olabilir o anlayış vsİnsan silmek benim için kolay bir iş değil. Herkesin bir şekilde hataları var çünkü. Benim de var herkesin var işte .
Yok ben eşim için dedim şuan hemen silemiyorum diye. Yukarıdaki hanım boşanmak istemiyorsunuz sanırım diye yazmış da .Üzücü fakat insanlar ayrılınca hayatlarına yeni insanlar girer yeniden sever yada evlenirler sizin bu fikir teoride güzel pratikte işlemiyor.Yeni eş sevgili durumlarında onların anne babası artık önem kazanıyor ve tabiki kimsenin yeni eşi eski eşinin annesi ile görüşşun vs istemez.Bence saygı olsa güzel olurda genelde ütopik bu bu coğrafyada yada azınlık böyle iyi olsun diye düşünüp davranıyor.Kimsenin öyle yok cocugumun ananesi vs diye pek iyi olduğunu duymadım görmedim çok az belki.Yanî kopuyor eski eşle bile çocuk yoksa arada görüşmek istemeyen yada çocuk küçükse mecburen dişini sıkan insanlar çocuk hayatını kurunca tamamen el oluyor .Bu şekilde benim gördüklerim yoksa zaten süper über anlaşan sevgi bitti diye ayrılan çiftlerde olabilir o anlayış vs
Hiç üstüne gitmeyin diyen üyelere katılıyorum kendinizi düşünün bu hayatta ilk önce biraz bencil olun her gün ne olacak diye düşünmektense ne olursa olsun demek sizi daha iyi günlere götürecek bence .İlişkiler ayrılık lafının gölgesinde büyümez umarım doğru karar alırsınızYok ben eşim için dedim şuan hemen silemiyorum diye. Yukarıdaki hanım boşanmak istemiyorsunuz sanırım diye yazmış da .
Teşekkür ederim . Zaten şuan hiç iletişimimiz yok. Ne o arıyor ne ben . Geçen hafta arayıp soruyordu . Artık kesti . Ben zaten aramıyordum. O da kesti. Bakalım dönünce ne olacakHiç üstüne gitmeyin diyen üyelere katılıyorum kendinizi düşünün bu hayatta ilk önce biraz bencil olun her gün ne olacak diye düşünmektense ne olursa olsun demek sizi daha iyi günlere götürecek bence .İlişkiler ayrılık lafının gölgesinde büyümez umarım doğru karar alırsınız
Birşey okumuştum çınar gibi dimdik aynı yerde durma pişman olursun söğüt ol o kararini iyi veren insan gibidir o hem her yöne uzanır hem her rüzgara göre önlemini alır sizde böyle yapın ne diyor yada istiyorsa tamam bende kabul ediyorum deyin ve kendinize göre ruhunuzu annenizi sizi yormayacak bir yeni bir başlangıç yapın Hayırlısı olsun .Dilerim hayat onun iki dudağındaki üzücü sözlerden fazlasını versin sizeTeşekkür ederim . Zaten şuan hiç iletişimimiz yok. Ne o arıyor ne ben . Geçen hafta arayıp soruyordu . Artık kesti . Ben zaten aramıyordum. O da kesti. Bakalım dönünce ne olacak
Teşekkür ederimBirşey okumuştum çınar gibi dimdik aynı yerde durma pişman olursun söğüt ol o kararini iyi veren insan gibidir o hem her yöne uzanır hem her rüzgara göre önlemini alır sizde böyle yapın ne diyor yada istiyorsa tamam bende kabul ediyorum deyin ve kendinize göre ruhunuzu annenizi sizi yormayacak bir yeni bir başlangıç yapın Hayırlısı olsun .Dilerim hayat onun iki dudağındaki üzücü sözlerden fazlasını versin size
Aman çocuk olmasındaÇocuk yok .
Kavgalarımız sebebi. Normal şiddetli geçimsizlik diyebiliriz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?