• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim, annesi, akrabalarım ve ben

su67

aŞKıN aDı '' E♥Ş'im ''
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2012
122
0
26
İstanbul
Merhaba arkadaşlar.. 1 aydır eşimle kendi akrabalarım yüzünden ara ara tartışmalara giriyoruz. 1 ay öncesinde eşim benden yanaydı. Takii annesi olaya girene kadar.
Benim anne tarafını daha önce yazmıştım diğer bölüme. Şimdide benden 4 kardeşin hakkı olan evi istiyorlar. Annemin yemini var vermem diyordu ölmeden. Komşularımda babamda aynen destekliyor beni. Eşimde dahil…
Geçen ay memleketteydik. Ben ananemlere gitmek istemedim. Çünkü tartışma çıkacağını biliyordum. Ananem k.v ile anneden kardeşler.. o gün k.v git dedi gitmedim. Akşam üstü dışarıdan eve geldiğimizde bir baktım k.v oturmuş yas tutuyor. Ben bir şey oldu diye şaşırdım, korktum ama vaziyeti sanki biri ölmüş gibiydi. Ananem k.vmi aramış, gelmedik diye kızmış. Sonra kızdım gidelim dedim. Ama ben başıma gelecekleri biliyordum.
Teyzemle yengem bana sataştılar o gece. Babama, bana, ölmüş anneme laflar hakaretler sarfettiler. Sebep; annemin yeminini tutuyorum diye… kayın validemle olan kapı kilitleme olayı vardı yengemle konuşmuştum oda teyzeme söylemiş.
Oda ne konuştuysak döktü ortaya birbirimize girdik. Her neyse bende kızdım kapıların kilitlerini açtım artık umrumda bile değil sıkıldım, bıktım artık. Alsın evlerini başlarına diksinler. Eşim annemin gönlünü al özür dile dedi. Haksızlığım belki saf gibi yengeme içimi açıp fikir almak istememdi. Ama haklıydım konuyu burayada açmıştım.
Neyse uzattım 1 aydır çıldıracam sinirimden hep bu olanlar aklımda. Eşimde taraf değişti. Artık oraya gitmem diyorum, önceden tamam gitme diyen adam şimdi git diyor. Sebebinide ağzını yokladım annesi ile ananemin arası açılmamasıymış. Bende bu konunun alakası benim diyorum anlamıyor inadı tuttu daha cumartesi günü yine tartıştık. Ben çok sıkıldım bu vaziyetten. Gerçekten gitmek istemiyorum, eşimi ikna edemiyorum. Ne yapmalıyım çıkmazdayım. Gitsem o hakaretler hep aklımda düşünmekten kanser olacam diye korkuyorum. Gitmesem eşimle birbirimizi yiyoruz. Bana bir fikir verebilirmisiniz hanımlar…

Annemin yemini var ben ölmeden vermem dediği bir ev var, bir de ölmüş diye bahsettiğiniz anneniz. Neden insahların hakkını vermiyorsunuz ben onu anlamadım. Daha doğrusu konuyu bu kadar anladım ne yalan söyliyim... :44:

Annemin yemini var ben ölmeden vermem dediği bir ev var, bir de ölmüş diye bahsettiğiniz anneniz. Neden insahların hakkını vermiyorsunuz ben onu anlamadım. Daha doğrusu konuyu bu kadar anladım ne yalan söyliyim... :44:

ortada kardeşlerin hakkı olan 1 ev var. annemin zamanında diğer tüm haklarını almışlar kandırıp, erkeklerin üzerine yapılmış. annemde buna çok üzülmüş bu evi vermem diyordu, ev yapılırken çok emek vermiş oda. her neyse. benim dayımın eşi evi kendine almak istiyor oysaki kendinin 2 katlı evi var. bende annemin yeminini tutmak istiyorum. sorunum bu değil eşimde destek veriyor zaten. ben annemin hakkını savunuyorum evi veririm ama maliyeti karşılığında diyorum yani haklarını gasp etmiyorum. teyzemde vermeyecekti ama taraf değişti oda.... benim sıkıntım ananemlere gitmek istemiyorum, önceden eşim gitmeyiz derdi şimdi ise annesi üzüldü diye bana git diyor. afedersiniz ama yengem anneme laf söyledi teyzemde babama laf söyledi. benim yuvamı yıkmak istediler orda o kadar hakaret sözler ettiler bana. önceden kendi evimizin kapısını kilitledim diye k.v üzülmüştü buraya konu açmıştım. o konu hakkında yengemle konuşmuştum aramız iyiyken onu k.vlerin yanında söylediler neden kilitliyorsun diye hakaret ettiler,kilitleme sebebim (altınlarım orda k.vler memlekette bırakmamı istiyorlar ev zaten bizim, anahtarın yerini k.v biliyordu zaten. her neyse açtım zaten kilidi sinirden umrumda değil artık) keşke evlenmeseydin falan dediler yengemle teyzem, k.vdeme de keşke sana gelin vermeseydik başını yaktık dediler. eşimle k.v k.pde vardı. bende onların açığını çıkarabilirdim ama sustum onlar benim büyüğüm diye. ananem büyük olarak susturmadı ortayı bulamadı. ben onların yüzünü görmek dahi istemem. malda mülkte gözümde yok Rabbim şahit. önceki konularıma göz gezdirmişseniz zaten net olarak anlarsınız. burada tam açıklama yapılmadıkça anlaşılmıyor. az çok açıklık getirmeye çalıştım inşallah anlaşılır yazmışımdır. sizden fikir almak istediğim konu eşimi nasıl eskisi gibi oraya gitmemek için ikna edebilirim, beni düşünmüyor annesini düşünüyor bu konuda gerçekten madurum. hak yenmesini istemediğim için o kadar hakarete maruz kaldım daha ne kadar anlatabilirim bilmiyorum.

akıl almak istediğim eşimi nasıl ikna edebilirim. annesi ile ananem kardeş araları açılır diye oraya gideriz izinde diyor ben hakarete uğradım gitmem diyorum. tartışıyoruz benimde zoruma gidiyor. ne yapmalıyım ? kavga etmekten bıktım bu konu hakkında.

cnm bana anneme o kadar hakaret ettiler kesinlikle gidemem de. bitir konuyu ne derse desin sus. cevap verme eşine bu konuda. kavga etmemek için elinden geleni yap sabırlı ol. ama gitmeyeceğini net olarak belli et. kolundan tutup zorla götürecek değilya. Hiç olmadı anneanneye gidileceği gün yatak döşek hasta oluverirsin oldu bitti. bir iki gitmedikten sonra alışır zaten. kararlı ol. boşa birbirimizi kırmayalım. ne kadar tartışsakta gitmeyeceğim. niye başkaları yüzünden birbirimizi üzelimki der damardan girersin.

Back
X