eşim, arkadaşı ve aile sıcaklığı

ruveyda13

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2016
738
1.418
113
Merhaba hanımlar, biz eşimle 1 buçuk yıldır evliyiz. eşimin çok samimi olduğu, her hafta mutlaka görüştükleri bir arkadaş grubu var. hepsi de iyi hoş çocuklar. bunlardan sadece eşim ve bir tanesi evli.
Bu diğer evli olan arkadaşın, annesi de babası da doktordu ve asla eşinin çalışmasını istemiyordu bu sebeple. o sıcak aile ortamını kendisi bulamamış, çocuklarının da aynı kaderi paylaşmasını istemiyordu. Saygı duyarım, nitekim kendi kafasına göre de birini buldu.
Asıl beni ilgilendiren kısma geçecek olursam, eşim sanırım ki bu çocuğun aile hayatına özeniyor. Bana belli etmese de, içi gidiyor anlıyorum. Gayet güzel ve düzenli bir hayatları var. Bir erkek açısından bakıldığında çok cazip bir hayat. Bu durum bende de bir takım kompleksler oluşturdu sanırım bilemiyorum, kendimi yetersiz de hissediyor olabilirim.
Eşim de bir defasında bu durum hakkında, sen profesör olacak kadınsın, sakın kimseyle kendini denk tutma demişti. Ama yine de onlara ne zaman gitsek, ya da eşlerimiz ne zaman görüşse sanki eşim bu durumdan etkileniyor. bilemiyorum, kuruntu da yapıyor olabilirim, ama eşimin bir başkasının hayatına imrenmesi beni üzüyor. Çok fazla birbirimize gidip gelmiyoruz, benim okulum var, kız da hamile. ama eşlerimiz her hafta mutlaka görüşür. Ona da görüşme diyemem.
Bu konuda bana vereceğiniz her türlü tavsiyeye açığım. Siz iş hayatında/ akademide olan hanımlar, o sıcak aile atmosferini yakalamak için neler yapıyorsunuz?
Bu arada, çalışan hanımlar ev temizliğine vs nasıl yetiştiği değil mevzu, onu belirteyim. Evde eşimin de benim de görevlerimiz var kendimize ait. anlatmak istediğim bunun da ötesinde bir şey.

Yani çalışan veya çalışmayan kadınların evde iş yapıp yapmamalarını ayrı tutunca geriye eşlerin birbirine duyduğu sevgi ve saygı kalır fark olarak. O da her insanda farklıdır zaten çalışsa da çalışmasa da.

Eğer düzenli ve özenli bir hayat istiyorsa eşiniz çaba göstermelisiniz o halde. Ev işi değil mesele diyorsunuz da eşinizin özendiği,arkadaşınızın eşine duyduğu yakınlık his vs olayı ise bu zaten çalışıp çalışmamaya bakmaz kadının. O sıcak aile ortamı çalışsa da çalışmasa da eşler arasındaki uyuma bağlıdır bana göre. İş güç profluk veya ev hanımlığı farketmez.

Acaba konuyu yanlış mı anladım diye de sormak istiyorum tekrar yine de.

Anlamadim ki ben neye ozendigini? Evdeki sorumlulukları beraber ustleniyoruz diyorsun. Çalışmayan kadindan farkınız bu olabilir sadece. O adam esini sadece aksam görüyor sonucta. Cocuk bekliyorlar ona mi ozeniyor?

Yani çalışan veya çalışmayan kadınların evde iş yapıp yapmamalarını ayrı tutunca geriye eşlerin birbirine duyduğu sevgi ve saygı kalır fark olarak. O da her insanda farklıdır zaten çalışsa da çalışmasa da.

Eğer düzenli ve özenli bir hayat istiyorsa eşiniz çaba göstermelisiniz o halde. Ev işi değil mesele diyorsunuz da eşinizin özendiği,arkadaşınızın eşine duyduğu yakınlık his vs olayı ise bu zaten çalışıp çalışmamaya bakmaz kadının. O sıcak aile ortamı çalışsa da çalışmasa da eşler arasındaki uyuma bağlıdır bana göre. İş güç profluk veya ev hanımlığı farketmez.

Acaba konuyu yanlış mı anladım diye de sormak istiyorum tekrar yine de.

ben ne anlatmak istediğimi bilmiyorum ki. aslında sorun nerde onu da bilmiyorum. Çok şükür eşimle aramda bir sorun yok. ama ne bileyim en basit örnekle, bunların evine gittiğimizde eşim x sen kilo mu aldın ya diye takıldı arkadaşına. O da ne kadar dengeli beslendiklerinden, bir gün et bir gün sebze yediklerinden falan bahsetti. O an kendimi kötü hissettim. bizde her şey doğaçlama.

Ben akademisyenim.Canım eşlerin arasında sevgi ve muhabbet varsa o aile sıcaklığı mutlaka oluyor.Bunun kadının çalışıp çalışmamasıyla alakalı olduğunu düşünmüyorum.Çalışmadığım bir hayat beni mutlu etmez,ben mutlu olmazsam da mutlu edemem.

Çoğumuz 80-90 kuşağı çocuklarıyız ve çoğumuzun annesi ev hanımıydı.Mutluluktan evimizde kalplerin fışkırdığını hiç hatırlamıyorum.O dönemin erkeklerine baktığımda-çoğunlukla da eğitimli-dışarda çalışıp tüm stresini eşine psikolojik şiddet uygulayarak gideren erkekler gördüm.

Evin huzurunun kadının çalışıp çalışmamasıyla ilgili olduğu düşüncesinden lütfen vazgeçelim artık.Kk'da yüzlerce binlerce çalışmayan kadın var Allah aşkına hangisi mutluluktan ölüyor? Aksine kendi ayakları üzerinde duramadıkları için veryansın ediyor hepsi.Madem yuvanın sıcaklığı bir tarafın çalışmamasıyla sağlanacak,erkek bıraksın o Zaman işi?Nasıl olur?Hangi erkek kabul eder bunu?O halde erkek bırakamazsa kadın da bırakmamalı. Ayrıca kim ne derse desin çalışan kadın her anlamda daha saygı görüyor eşinden.Evet zor,evet yıpranıyoruz,evet eşine çalışmasa da saygı duyan istisnalar vardır ama tüm bunlar söylediğim gerçeği değiştirmez.

Siz erkeklerin böyle anlık maymun iştahlılıklarına bakmayın,gün gelir kendinizi evinize adadığınız halde ne kadar bakımlı olursanız olun size paspal ve işe yaramaz muamelesi yapar ki gözünü bile kırpmaz böyle davranırken.Çalışan,işi ve sosyal güvenliği olan kadının hali başkadır kim ne derse desin.

Anlamadim ki ben neye ozendigini? Evdeki sorumlulukları beraber ustleniyoruz diyorsun. Çalışmayan kadindan farkınız bu olabilir sadece. O adam esini sadece aksam görüyor sonucta. Cocuk bekliyorlar ona mi ozeniyor?

ona da özeniyor ama biz uzun bir müddet düşünmüyoruz. yani oturup da çocuk mevzusunu konuşmak erken bizim için. ama mesela geçen gün bebek arabası alacaklarmış, bunu eşime söylemiş. ben de x de neden her detayı sana söylüyor, bebek arabası yani bu sonuçta çok önemli bir mesele değil dedim. ve eşimin x'ler bebek arabası alacaklarmış diye bana söylemesi.

Aile sıcaklığının kadının evde oturmasıyla ilgisi olduğunu sanmıyorum. Ayrıca okurken tam anlayamadım, kocanın o hayata imrendiği sonucuna nasıl vardın?

Işten çok yorgun gelip eşine yeterince ilgi gosteremedigini mi düşünüyorsun

çalışmıyorum. okuyorum ve son iki ayım kaldı mezun olmama. ama bu dönemim o kadar yoğun geçiyor ki. mezun olduğumda da durum pek değişmeyecek ki.
belki de ilgi gösteremiyorum, bilmiyorum ki. sadece kendimi anlam veremediğim bir şekilde o hanımla kıyaslıyorum.

ben ne anlatmak istediğimi bilmiyorum ki. aslında sorun nerde onu da bilmiyorum. Çok şükür eşimle aramda bir sorun yok. ama ne bileyim en basit örnekle, bunların evine gittiğimizde eşim x sen kilo mu aldın ya diye takıldı arkadaşına. O da ne kadar dengeli beslendiklerinden, bir gün et bir gün sebze yediklerinden falan bahsetti. O an kendimi kötü hissettim. bizde her şey doğaçlama.

Yemeği daha ozenli yapin beraber o zaman. Tek derdiniz bu olsun.
ona da özeniyor ama biz uzun bir müddet düşünmüyoruz. yani oturup da çocuk mevzusunu konuşmak erken bizim için. ama mesela geçen gün bebek arabası alacaklarmış, bunu eşime söylemiş. ben de x de neden her detayı sana söylüyor, bebek arabası yani bu sonuçta çok önemli bir mesele değil dedim. ve eşimin x'ler bebek arabası alacaklarmış diye bana söylemesi.
Esin ozeniyor diye istemediğin halde cocuk yapamazsin ki. Hem uzun bi muddet istemiyoruz demissin. Yani esinle ortak karariniz bu. Ben hala anlamadim. Esin degil de sen ozeniyor olabilir misin onlara? Çalışmak istemiyor musun

Aile sıcaklığının kadının evde oturmasıyla ilgisi olduğunu sanmıyorum. Ayrıca okurken tam anlayamadım, kocanın o hayata imrendiği sonucuna nasıl vardın?

çünkü sağolsun x hayatlarının her detayını eşime anlatıyor. eşim de akşam eve geldiğinde bana söylüyor x'ler şöyle yapmış diye.

Sadece bu yorumunuzla ilgili yazıyorum. Bebek beklerken bebek arabası almak kendi kullanacağınız arabayı almaktan zor bir seçim araştırma dönemi oyüzden herkese söyleyebiliyor sorabiliyor insanlar yani öyle basit bir detay değil dediğiniz gibi. Bunda kötü bir niyet yok. Eşinizin size söylemesi de ya o da bebek istiyor alttan alta bunu söylüyor yada öylesine söylüyor.

Ayrıca yok düzenli beslenmeymiş yok bir gün et bir gün sebzeymiş yok eşi düzenli hayattan kilo almış bırakın Can'ım heves edilecek şeyler değil bunlar,hayattaki çok küçük ayrıntılar.Ben çalışmasaydım her gün mutfağımda sağlıklı,lezzetli ve değişik yemekler demeyebilirdim ama araştırma konum olan"İstanbul'un Yalıları"nı en ince ayrıntısına kadar gezme fırsatı bulamayacaktım,Dünya'nın her yerinden tanıdığım meslektaşlarım olmazdı,çeşitli ülkeler gezmeyecektim.Şimdi bunlarla kıyas edilir mi dedikleriniz?Anlattıklarınızı yaparak Mutlu olan elbette vardır ama kendini gerçekleştirmenin hazzı bambaşka.

Off calisan kadinlarin eziklemeleri baslamis bile. Simdi calismayan kadinlar da gelip kiskaniyorsunuz derler.

Off calisan kadinlarin eziklemeleri baslamis bile. Simdi calismayan kadinlar da gelip kiskaniyorsunuz derler.

Derlerse desinler.Çalışmayan kadınların kendi tercihiyse çalışmak,bizim de çalışırken yaşadığımız hayatı anlatmak ve konu sahibine yardımcı olmaya çalışmak kendi tercihimiz.Ayrıca gözlemlerimizi aktarmak neden eziklemek olsun ki "çalışmayan kadınlar ölsün" demiyoruz nihayetinde.

hiçbir şey uzaktan görüldüğü gibi mükemmel değildir ve her çift birbirine özeldir
bence hiç üzerinde dahi durmayın bu durumun sizin seçimleriniz başka arkadaşınızın ve eşinin yaşayış şekilleri bambaşka
eşiniz özeniyor diye sakın kendinizi size uymayacak bir düzene bırakmayın derim

ben ne çalışan ne de çalışmayan kadın kategorisine girmiyorum :) okuyorum sadece.

kendimi tam olarak ifade edemedim sanırım ama, bir insan neden eşini bir başkasına övme gereği duyar ki? x bey yeni evlendiğinde, yok eşi ekmeği bile evde yapıyormuş, yok eşi nohut yemeği pişirmiş. yok eşi sabah 6da kahvaltı masasını hazır ediyormuş bla bla bla.

Bir defasında bize geldiklerinde, bir çok çeşit yemek yapmıştım. eşim de masada ruveydanın eli çok lezzetlidir gibi bir cümle kurdu. bunları biz tekken konuşalım dedim gülerek susturdum eşimi. belki o kadın kendini o an kötü hissedecek.

ben ne çalışan ne de çalışmayan kadın kategorisine girmiyorum :) okuyorum sadece.

kendimi tam olarak ifade edemedim sanırım ama, bir insan neden eşini bir başkasına övme gereği duyar ki? x bey yeni evlendiğinde, yok eşi ekmeği bile evde yapıyormuş, yok eşi nohut yemeği pişirmiş. yok eşi sabah 6da kahvaltı masasını hazır ediyormuş bla bla bla.

Bir defasında bize geldiklerinde, bir çok çeşit yemek yapmıştım. eşim de masada ruveydanın eli çok lezzetlidir gibi bir cümle kurdu. bunları biz tekken konuşalım dedim gülerek susturdum eşimi. belki o kadın kendini o an kötü hissedecek.
bakın işte adamın karısının hakkında anlatacağı başka bir özelliği yok anca bu tip konular

Back
X