eşim, arkadaşı ve aile sıcaklığı

Derlerse desinler.Çalışmayan kadınların kendi tercihiyse çalışmak,bizim de çalışırken yaşadığımız hayatı anlatmak ve konu sahibine yardımcı olmaya çalışmak kendi tercihimiz.Ayrıca gözlemlerimizi aktarmak neden eziklemek olsun ki "çalışmayan kadınlar ölsün" demiyoruz nihayetinde.
Iyi de genelleme yapmak sizce de yanlis degil mi? Çalışıp şiddet goren maas kartina el konan kadin yok mu ya da calismayip cocugunu büyüten esinin tek lafina baktigi kadinlar? Bu konuda mutlak bi dogru yok ki genelleme yapalım. Bu arada ben de calismaktan yanayim hatta konuyu okurken esi istiyor diye isten cikmak istiyorum yazacak diye korktum ama hicbir kadınin evde cocuklarina bakıyor diye saygısızlığı hakettigini düşünmüyorum.

bu arada doğacak çocuklarına da x'in babasının adını koyacaklardı. x de eşime diyor ki bu bir gelenektir, sen de böyle yap bla bla

ben de onlar gidince eşime, benim senin ailenle bu zamana dek ufacık bir sorunum oldu mu, böyle şovlara gerek yok dedim. o da haklısın valla dedi.

ama sonuç itirabiyle x'in eşi böyle bir şeyi severek kabullenirken, ben aykırılık yapıyorum. yani ben eşim olsam böyle düşünürüm çünkü hayatlarını o kadar ballandırıyorlar ki.

ben ne çalışan ne de çalışmayan kadın kategorisine girmiyorum :) okuyorum sadece.

kendimi tam olarak ifade edemedim sanırım ama, bir insan neden eşini bir başkasına övme gereği duyar ki? x bey yeni evlendiğinde, yok eşi ekmeği bile evde yapıyormuş, yok eşi nohut yemeği pişirmiş. yok eşi sabah 6da kahvaltı masasını hazır ediyormuş bla bla bla.

Bir defasında bize geldiklerinde, bir çok çeşit yemek yapmıştım. eşim de masada ruveydanın eli çok lezzetlidir gibi bir cümle kurdu. bunları biz tekken konuşalım dedim gülerek susturdum eşimi. belki o kadın kendini o an kötü hissedecek.
Esimin boyle bi arkadasiyla karısı var. Saglam dalga konusu oluyorlar kari koca. Kadın görgüsüz çünkü. Esinin arkadaşı da tuhaf. Sürekli niye övüyor ki?

Esimin boyle bi arkadasiyla karısı var. Saglam dalga konusu oluyorlar kari koca. Kadın görgüsüz çünkü. Esinin arkadaşı da tuhaf. Sürekli niye övüyor ki?

bide şöyle bir durum var. x eşime diyor ki eşim saat 6da kahvaltı sofrasını hazırlar. eşi de bana diyor ki x işe giderken beni hiç uyandırmamaya çalışır :)

ben de eşime dedim lan bunlar karı koca anlaşmışlar da birbirlerini mi allayıp pulluyorlar, biri yalan söylüyor ama kim diyorum :)

Iyi de genelleme yapmak sizce de yanlis degil mi? Çalışıp şiddet goren maas kartina el konan kadin yok mu ya da calismayip cocugunu büyüten esinin tek lafina baktigi kadinlar? Bu konuda mutlak bi dogru yok ki genelleme yapalım. Bu arada ben de calismaktan yanayim hatta konuyu okurken esi istiyor diye isten cikmak istiyorum yazacak diye korktum ama hicbir kadınin evde cocuklarina bakıyor diye saygısızlığı hakettigini düşünmüyorum.

Arkadaşım zaten bir önceki mesajıma bakarsan "çalıştığı halde haksızlık yapılan,ezilen saygı görmeyen" istisna kadınlardan bahsettim.Tıpkı onlar da "saygı görmesi çalışması ve para kazanmasına bağlı kadınlar" kadar varlar ve gerçekler.Yani bu durumda bir genelleme olmadığı açıkça belli.Tam tersi siyahtir veya beyazdır demeyerek,aradaki farklılıkları göz önünde bulundurarak yorumumu yaptım.Sadece kadının çalışması ile ilgili fikirler tamamen kendi düşüncelerim ve kimse bu görüşlere katılmak zorunda değil.

mesela bir defasında onlara gittiğimizde x'in eşi yemek yapmış, sağolsun. neyse eve geldik eşim, ruveyda şu senin yaptığın yemeklerden getirsene aç kaldım, senin elinin lezzetine alışmışım diyor. yani sorun kızın çok hamarat olması falan değil aslında, ama nedense eşimin onlara özendigini seziyorum. bide bebekleri olacak, daha bunun ilk çişi ilk baba deyişişi ilk aglamasi :)) bilmiyorum ya belki de ben kıskanıyorum. kim istemez ki eşini elinden gelebildiğince mutlu etmeyi? ama ben çok yorgunum be!

kan tahlili için hala hastaneye gideceğim, kansızlık var orası kesin de. bi gitsem belki düzelir her şey. en azından kendimi iyi hissederim...

bide şöyle bir durum var. x eşime diyor ki eşim saat 6da kahvaltı sofrasını hazırlar. eşi de bana diyor ki x işe giderken beni hiç uyandırmamaya çalışır :)

ben de eşime dedim lan bunlar karı koca anlaşmışlar da birbirlerini mi allayıp pulluyorlar, biri yalan söylüyor ama kim diyorum :)
Ozenilecek ciftler reklama, başkalarının onayina ihtiyac duymaz bence

İş paylaşımı varsa neye özeniyor olabilir?
İş paylaşımı olmamasına mı?

bak bu olabilir. eşim geçen gün şey demişti, bu grupla buluştuklarında, eşlerine yardım konusundan konu açılmış. bir tek eşim ve bir tane daha arkadaşı yardım etme yönünde fikir beyan ederken, digerleri ekmek elden su gölden hayatını seçmişler. adamı da yoldan cikaracaklar o degil de :)

Eşinizin arkadaşı yaşadığı hayatı hep olumlu gösterdiği için; ben buna reklam derim sizde olumlu etki bırakmış bence..Yaşadıği hayatı önceliklerini saygısını sevgisini ailem diye adlandırmiş emin olun bu kişi çalışan bir eşle de evli olsaydı gene aynı düşünürsünüz.Yani ne yaşarsa onu güzel sunan insanlar var arkadaşınız da bu gruptan sanırım.

Çok sözü edilir olunca sizde kıskançlık olmuş bence. Söz etmeyin onlardan. Yani kimisi gerçekten konuşulmak ister saçma sapan ayrıntılara girer aile ortaya dökülür bunun gibi. Kendi ailenizin içine o kişileri konuşarak dahil ediyorsunuz hemde istemediğiniz ve tabiri caizse evet '' gıcık'' olduğunuz halde:) üstünde durmayın.

bak bu olabilir. eşim geçen gün şey demişti, bu grupla buluştuklarında, eşlerine yardım konusundan konu açılmış. bir tek eşim ve bir tane daha arkadaşı yardım etme yönünde fikir beyan ederken, digerleri ekmek elden su gölden hayatını seçmişler. adamı da yoldan cikaracaklar o degil de :)
Tehlikee :confused:

Çok sözü edilir olunca sizde kıskançlık olmuş bence. Söz etmeyin onlardan. Yani kimisi gerçekten konuşulmak ister saçma sapan ayrıntılara girer aile ortaya dökülür bunun gibi. Kendi ailenizin içine o kişileri konuşarak dahil ediyorsunuz hemde istemediğiniz ve tabiri caizse evet '' gıcık'' olduğunuz halde:) üstünde durmayın.

aslında iyi insanlar, eşim de x'e çok deger verir x de eşimin can yoldaşıdır. hatta birbirlerinin nikah şahidiydi ikisi de. içlerinde bir kötülük oldugunu düşünmüyorum ama benim tek problemim eşimin etkilenip etkilenmemesi meselesi. bazen ben bile etkileniyorum ne yalan söyleyeyeyim :))

aslında iyi insanlar, eşim de x'e çok deger verir x de eşimin can yoldaşıdır. hatta birbirlerinin nikah şahidiydi ikisi de. içlerinde bir kötülük oldugunu düşünmüyorum ama benim tek problemim eşimin etkilenip etkilenmemesi meselesi. bazen ben bile etkileniyorum ne yalan söyleyeyeyim :))
Geçici bir durumdur inşallah:)

Gercekten mutlu olan ciftler ne resim paylasmaya ne surekli anlatmaya ihtiyac duyarlar ben bunu cok gordum.Bunlar nasil erkek muhabbeti ya adam surekli karisini anlatiyor:KK70:Ben kiz arkadaslarimla bulusunca bile bu kadar konusmazdik kocalarimizi

şu an yine o arkadaşlarıyla, bakalım x'in hayatında neler oluyor öğrenirim bi saate :)

Gercekten mutlu olan ciftler ne resim paylasmaya ne surekli anlatmaya ihtiyac duyarlar ben bunu cok gordum.Bunlar nasil erkek muhabbeti ya adam surekli karisini anlatiyor:KK70:Ben kiz arkadaslarimla bulusunca bile bu kadar konusmazdik kocalarimizi

ben de asla eşimle olan ne sıkıntımı ne de mutluluğumu paylaşmayı sevmem. sosyal medya da kullanmam zaten :)
ne gerek var yani, kime ne benim hayatımdan :)

ben de asla eşimle olan ne sıkıntımı ne de mutluluğumu paylaşmayı sevmem. sosyal medya da kullanmam zaten :)
ne gerek var yani, kime ne benim hayatımdan :)
Yani ne gerek var ya insanlara surekli anlatmaya ilk defa duydum her bulusmada aile hayatini anlatan erkegi.Kocaman adam nispet yapmiyordur heralde de demek ki anlatma ihtiyaci duyuyor.Belki esinde surekli sizi anlatiyordur o da karisina sizden bahsediyordur.Bende merak ettim ne anltcak

ona da özeniyor ama biz uzun bir müddet düşünmüyoruz. yani oturup da çocuk mevzusunu konuşmak erken bizim için. ama mesela geçen gün bebek arabası alacaklarmış, bunu eşime söylemiş. ben de x de neden her detayı sana söylüyor, bebek arabası yani bu sonuçta çok önemli bir mesele değil dedim. ve eşimin x'ler bebek arabası alacaklarmış diye bana söylemesi.
seni anladim aslinda sen esin onlarla gorustukce onlara imrendikce esinin onlar gibi dusunmesinden korkuyorsun. Ya gorustugu arkadasi gibi dusunmesinden korkuyorsun o bey gibi davranmasindan korkuyorsun.
Esinin yapisinda yoksa kolay kolay degismez tabi gene bilemem

Back
X