İnanamıyorum. Bunda ne var. Kadın senin hakkında konuşmuş. Eee nolucak. İnsan kendi anası babası kardeşi için bile böyle konuşuyor. Ama adı görümceye önyargılısın. Sizin korunmaya bir ihtiyacınız yoktu bencce o anda. Şimdi eşiniz senelerce ailesiyle yaşamış, onlar onun bütün eziyetlerini çekmişler, yememiş yedirmişler, giymemiş giydirmişler. Ne zorlukları aşmışlar, hastalık, sağlık...Eşiniz ailesine ister istemez borçlu. Hele erkek olunca, ailenin tek beklediği saygı..Siz de kendi ailenize borçlusunuz. Ayrıca çocuğunuz yoksa henüz siz eşinizle bir aile bile sayılmazsınız. Neyse demek istediğim eşinizin size vurması gerekmiyordu kesinlikle. Ama siz orada bence eşinize büyük saygısızlık etmiş oldunuz. Bir erkeğin ailesinin yanında üstelik, hiç böyle bir tartışmaya girilir mi allah aşkınıza. Olaya uzaktan ve akıllıca bakın biraz. Ama tabii vurmaması gerekiyordu. Demek öfke kontrolü yok. Onu siz kontrol edeceksiniz. Zayıf yönünü biliyorsunuz artık. Ailesine karşı laf söyletmiyor, kendini dışarda kalmış hissediyorsun belki. Onlar bir aile sen dışarda kalansın. Böyle hissetmek istemiyorsan. O zaman ailesiyle ilgili susman lazm. Sen susarsan zaten o seni dışlamıyor. Ama sen o şekilde olayı uzaatırsan mecbur ablasını annesini koruycak. Olayı o şekle sen getrmişssin. Şaka yollu sorsaydın ya da bence hiç sorman gerekmiyordu bile. Yüzüme konuş, arkamdan konuşma ne demek ya! resmen kafa tutmuşsun.
Kendini işe yeni girmiş bir eleman gibi düşün, patronun yanında güvendiği senelerdir çalıştığı elemanları var. Sen yenisin. Önce kendini sevdiriceksin. Güven kazanıcaksın. Sonra istemeye başlıcaksın. Almak için önce karşındakinin güvenini kazanman gerekiyor. Sonrada çaktırmadan, ufak ufak tohum atıcaksın. Herşey dank diye olmuyor bu hayatta. İnsan ilişkileri böyle. Ben de yeni yeni öğreniyorum. Oy oy ben ne saflıklar yaptım. Belki hala öyleyimdir zaman zaman. Ama sadece duygularını kontrol edebilen insanlar, hemen tepki vermeyen insanlar dünyayı yönetiyor inan bana. Bence eşinin öfke olayına karşı temkinli ol ama kendinde de bu aniden tepki verme, ve konuyu uztma meselsini ayrıca görümcenle kendini kıyaslamayı bırakmalısın.