- 26 Şubat 2019
- 4.653
- 6.771
- 158
- Konu Sahibi Liona Esposito
Babasi diyor ki ben gitsem millet ne dermis. Kocası askere gitti kendisi burda kalmiyor derlermis. Küçük cocuk bile soruyormuş x yengem burda mi kalacak diye. Ya zihniyete bakar misiniz. X yengenizin hayatı yok mu arkadaşım, x yengenizin evi yok mu ailesi yok mu, kendi hayatı yok mu.. Kocası gitti diye düzenini bozmak zorunda mi, kocası yokken evinde oturma hakkı yok mu... ayrica x yengenizin nerde kalacagi size niye dert oldu? bunlar nasil zihniyetler aklim hayalim almiyor.
Takma hiç bunları. Benim de eşim bazen iş toplantisina sehir disina gidiyor, evde 4 gun yalniz kaldigim oluyor. Ayni mantiksiz sozleri k.peder esime soyluyormus. Neden bize gelmiyor, neden burda kalmiyor, bizi sevmiyor mu? Vsvsvs. Kimse kimsenin evinde kalmak zorunda degil neticede. Özgür irademin keyfine gore nerde kalmak istersem orda kalirim, kimsenin bunu sorgulamaya hakki yok. Kaldi ki bn esimin ailesinden sizinkisi gibi bir muamele de gormedim. Saygi sinirini cok aşmışlar. Elalem ne der diye düşüneceklerine, gelinim oglum ne der diye dusunsunler. K.pederinizin size yapilan saygisizliktan haberi yok mu da boyle rahat ve ben hakliyim tavriyla konusabiliyor. Elalemden sirf laf isitmesinler diye onlarin evlerinde itilip kakilmaniza nasil göz yumulabilinir. Ne saçmalık.
Size katiliyorum. Esler evlendikleri zaman ayni sıklikta - ayni tempoda icli disli olunmasini, karşılıklı olarak birbirlerine gidilip gelinmesini istiyorlar. Biz ise bunu istemedigimizde gereksiz bir ısrarla karşi karsiya kaliyoruz. Mesafe onemli. Ne kadar haşır neşir olur, kendinden taviz verirsen o kadar zarar görürsün. Esiniz tavrini ortaya koymus bu guzel bir sey ama sonucta ailesi yarin bir gun bunu unutup eski temposuna (samimiyetine) donecektir. Asil tavir koymasi ve bu tavri uzun vadeli tutmasi gerekn kisi sizsiniz. Size herhangi bir konuda yeniden boyle bir uslupla geldiklerinde agizlarinin paylarini verin. Daha yeni gelmissiniz bismillah, sabahin korunde basiniza dikilmis ve neden tuvalet temizlemedigini sorgulayan şuursuz bir şahıs var ortada. Hele görümceniz... Sabah sabah böyle hummali bir faaliyet icinde olduklarini sorgulamasi gereken taraf sizken o sizi sorguluyor ve elestiriyor. Sanki koca bir konakta yaşıyorlar ve konaktaki tüm iş onlara bakıyor. Temizlik dedigin hepi topu kac saat tutacak ama telaşa bak!!!