Esim askerdeyken ailesinde kalmaktan kurtuldum

Babasi diyor ki ben gitsem millet ne dermis. Kocası askere gitti kendisi burda kalmiyor derlermis. Küçük cocuk bile soruyormuş x yengem burda mi kalacak diye. Ya zihniyete bakar misiniz. X yengenizin hayatı yok mu arkadaşım, x yengenizin evi yok mu ailesi yok mu, kendi hayatı yok mu.. Kocası gitti diye düzenini bozmak zorunda mi, kocası yokken evinde oturma hakkı yok mu... ayrica x yengenizin nerde kalacagi size niye dert oldu? bunlar nasil zihniyetler aklim hayalim almiyor.

Takma hiç bunları. Benim de eşim bazen iş toplantisina sehir disina gidiyor, evde 4 gun yalniz kaldigim oluyor. Ayni mantiksiz sozleri k.peder esime soyluyormus. Neden bize gelmiyor, neden burda kalmiyor, bizi sevmiyor mu? Vsvsvs. Kimse kimsenin evinde kalmak zorunda degil neticede. Özgür irademin keyfine gore nerde kalmak istersem orda kalirim, kimsenin bunu sorgulamaya hakki yok. Kaldi ki bn esimin ailesinden sizinkisi gibi bir muamele de gormedim. Saygi sinirini cok aşmışlar. Elalem ne der diye düşüneceklerine, gelinim oglum ne der diye dusunsunler. K.pederinizin size yapilan saygisizliktan haberi yok mu da boyle rahat ve ben hakliyim tavriyla konusabiliyor. Elalemden sirf laf isitmesinler diye onlarin evlerinde itilip kakilmaniza nasil göz yumulabilinir. Ne saçmalık.

Size katiliyorum. Esler evlendikleri zaman ayni sıklikta - ayni tempoda icli disli olunmasini, karşılıklı olarak birbirlerine gidilip gelinmesini istiyorlar. Biz ise bunu istemedigimizde gereksiz bir ısrarla karşi karsiya kaliyoruz. Mesafe onemli. Ne kadar haşır neşir olur, kendinden taviz verirsen o kadar zarar görürsün. Esiniz tavrini ortaya koymus bu guzel bir sey ama sonucta ailesi yarin bir gun bunu unutup eski temposuna (samimiyetine) donecektir. Asil tavir koymasi ve bu tavri uzun vadeli tutmasi gerekn kisi sizsiniz. Size herhangi bir konuda yeniden boyle bir uslupla geldiklerinde agizlarinin paylarini verin. Daha yeni gelmissiniz bismillah, sabahin korunde basiniza dikilmis ve neden tuvalet temizlemedigini sorgulayan şuursuz bir şahıs var ortada. Hele görümceniz... Sabah sabah böyle hummali bir faaliyet icinde olduklarini sorgulamasi gereken taraf sizken o sizi sorguluyor ve elestiriyor. Sanki koca bir konakta yaşıyorlar ve konaktaki tüm iş onlara bakıyor. Temizlik dedigin hepi topu kac saat tutacak ama telaşa bak!!!

Konu sahibi şu saat itibarıyla kalkıp wc banyo yıkanmıs ,çamaşırlar asılmıs ve ev bal dök yala yapıldı mı😁😁😁😁😁
Şaka bir yana beklediğiniz araba geldi mi ?ayrıca eşinizin de araba bile olmayan mahrumiyet bölgesinde kalmanız için bu denli ısrar etmesi akıl alacak gibi değil .

eşimin bugüne kadar ailesi konusunda söylediği yaptırmaya çalıştığı hiçbişey zaten akıl alır gibi değildi. umarım bundan sonra bu konuda beni rahat bırakır. umarım bir günlük bişey değildir. evet eşimin teyzesi şehre gidiyordu bu sabah, dün akşamdan konuştum beni de alır mısınız diye rica ettim aldılar sağolsunlar. onlara bişeyden bahsetmedim tabi hastane işlerim falan var acele ediyorum dedim.

Senin görümcemin kötü niyetli olduğunu zaten anladık, her şeye burnunu sokan cadı tiplerden.

Ancak balkon soğukken diyebileceğini düşünmedim. Esiyor ve soğukken demişse yine ayıp etmiş.

Aşkında çok şanslısın, genelde oğulları gidince böyle sacmalarlar, yanında yapmışlar.

aslında hep oğlu yokken yapar söyler ruhumu enerjimi emer benim suratımı astırır oğlunun yanında da iyi olurdu bişey demezdi. benim suratım asık diye hatta ben suçlu çıkardım. Allah yüzüme baktı nasıl bi gaflete düştüyse nasıl bi boşluğuna denk geldiyse artık... eşime dedim zaten sen varken böyle olan sen yokken nasıl olur dedim.

bu sabah 9 da eşimin teyzesi şehre geliyordu rica ettim beni de aldılar çıktım geldim annemlerdeyim. nefes aldığımı hissediyorum şuan, eşim de aradı konuştuk söyledim geldiğimi.

Tamam da bi derdiniz yok ki burda paylasmissiniz. Cozdugunuz bir problem var. Su an burda bunu anlatmaktaki amaci anlamadim. Esiniz gelince eger bu israrina devam ederse canim gecen sefer yaptin gordun ayni seyi yasamak istemiyorum dersin olur biter. Sanki ne yapmis adam. Ben bile darlandim sirf soylenmek icin yazmissiniz

köydeki yaşadıklarım dert değil mi sizce? travma gibiler ordan dönünce kendime gelmem 1 haftayı buluyor. siz okurken darlandınız ben yaşadım bunu.

Teyzeyi doldurup seni götürmesine engel olurlarmı

teyzeyle geldim bile bu sabah. dolduramazlar rezil olmamak için.

Takma hiç bunları. Benim de eşim bazen iş toplantisina sehir disina gidiyor, evde 4 gun yalniz kaldigim oluyor. Ayni mantiksiz sozleri k.peder esime soyluyormus. Neden bize gelmiyor, neden burda kalmiyor, bizi sevmiyor mu? Vsvsvs. Kimse kimsenin evinde kalmak zorunda degil neticede. Özgür irademin keyfine gore nerde kalmak istersem orda kalirim, kimsenin bunu sorgulamaya hakki yok. Kaldi ki bn esimin ailesinden sizinkisi gibi bir muamele de gormedim. Saygi sinirini cok aşmışlar. Elalem ne der diye düşüneceklerine, gelinim oglum ne der diye dusunsunler. K.pederinizin size yapilan saygisizliktan haberi yok mu da boyle rahat ve ben hakliyim tavriyla konusabiliyor. Elalemden sirf laf isitmesinler diye onlarin evlerinde itilip kakilmaniza nasil göz yumulabilinir. Ne saçmalık.

Size katiliyorum. Esler evlendikleri zaman ayni sıklikta - ayni tempoda icli disli olunmasini, karşılıklı olarak birbirlerine gidilip gelinmesini istiyorlar. Biz ise bunu istemedigimizde gereksiz bir ısrarla karşi karsiya kaliyoruz. Mesafe onemli. Ne kadar haşır neşir olur, kendinden taviz verirsen o kadar zarar görürsün. Esiniz tavrini ortaya koymus bu guzel bir sey ama sonucta ailesi yarin bir gun bunu unutup eski temposuna (samimiyetine) donecektir. Asil tavir koymasi ve bu tavri uzun vadeli tutmasi gerekn kisi sizsiniz. Size herhangi bir konuda yeniden boyle bir uslupla geldiklerinde agizlarinin paylarini verin. Daha yeni gelmissiniz bismillah, sabahin korunde basiniza dikilmis ve neden tuvalet temizlemedigini sorgulayan şuursuz bir şahıs var ortada. Hele görümceniz... Sabah sabah böyle hummali bir faaliyet icinde olduklarini sorgulamasi gereken taraf sizken o sizi sorguluyor ve elestiriyor. Sanki koca bir konakta yaşıyorlar ve konaktaki tüm iş onlara bakıyor. Temizlik dedigin hepi topu kac saat tutacak ama telaşa bak!!!

o kadar haklısınız ki. tek isteğim eşim bu yaşadıklarımızı unutup tekrar başa dönmesin. kendisi görüşsün naparsa yapsın beni salsın artık. hiç görüşmeyim de demiyorum eşimle ara sıra 1 günlüğüne gidip gelsek kafi. torun olmasa onu da görüşmem de. kayınpederimin haberi yok belki ben gelince anlatmışlardır bilemiyorum. hoş haberi olsa da beni savunacak değil hepsi aynı.

Ben görümcenizden uzuun ve okkalı bir mesaj bekliyorum
şöyle annesini acındırmalı bol duygu sömürülü filan :kahve:

Ben de esjne uzuldum hem aılesı yuzunden sana mahcup oldu hemde boyle kotu seyler yasadıgınz ıcın uzulmustur o adamda ama bunların olacagını tahmın edememıstır ondan benm aılemdede kal demıstır sana. Yanı demekkı aılesı ogullarınn yannda sana boyle davranmıyolar esınde oyle oldugnu sandıgı ıcın gıt kal diye ısrar etmıstir e sımdı uzun uzuna kalınca esınde hak vermıs oldu sana adamı suclama bosuna. Pekı o gorumcen balkomu yıka vs dedıgı zamnlar esın ordamıyfı ben ozamn esın gıttıde sadece cocugnla sen orda kalıyordun sanmıstım. Adam sımdı hak vermıs ıste sende onu uzme senn sucun diye. O aıkesınn ıyı davranacagını dusunmustur ondan ısrar etmıstır.birde kynvalıdene şöyle hak ver köy hayatı oglene kadr yatan kımse olmaz hanı sehırde farklıdır köyde hayat fsrklıdır. Köyde herkes erksnden kalkar ısını gucunu bıtırır yemegını yapar etrafı toparlar yanı bılırsın köyde iş bıtmez işin ögleye kadar kalmıssa elalem ne der derdıne dusuyolar. Onlarda oyle alıstıgı ıcın ee gelın dıyınxede evde nısafır gıbı oturaamz ya gelinler o yuzden batmıstır onlara. Köy hayatı naparsın. Ben esımın yaylaları var oraya gıderız kv sabahın 6 sında uyanır evın onunu yıkar camasır yıkar hamur acar vs 8de uyanırız oo anne bana bısey bırakmamıssın derım. Sonra ben bıle alısyıroum sabahın 7 sın e uyanmaya kahvaltı falan hazırlarım kv dıger ıslefı yaparken. Hatta defım yav anne daha dun aynı ıslerı yapmadınmı hıc bos durmuyorsunz surda derm ee yayla boyle hergun bırıs cıkıyor der kı ben alısmısım ankarada 11 de 12 de uyanmaya. Oyle koyde yasayana uyum saglamak zor malesef. Gisiyor olmanıza sevındım ama keske bu tatsızlıklar yasanmadan gıtseydınz ınsallahgerı duzelırsınz

Ben de esjne uzuldum hem aılesı yuzunden sana mahcup oldu hemde boyle kotu seyler yasadıgınz ıcın uzulmustur o adamda ama bunların olacagını tahmın edememıstır ondan benm aılemdede kal demıstır sana. Yanı demekkı aılesı ogullarınn yannda sana boyle davranmıyolar esınde oyle oldugnu sandıgı ıcın gıt kal diye ısrar etmıstir e sımdı uzun uzuna kalınca esınde hak vermıs oldu sana adamı suclama bosuna. Pekı o gorumcen balkomu yıka vs dedıgı zamnlar esın ordamıyfı ben ozamn esın gıttıde sadece cocugnla sen orda kalıyordun sanmıstım. Adam sımdı hak vermıs ıste sende onu uzme senn sucun diye. O aıkesınn ıyı davranacagını dusunmustur ondan ısrar etmıstır.birde kynvalıdene şöyle hak ver köy hayatı oglene kadr yatan kımse olmaz hanı sehırde farklıdır köyde hayat fsrklıdır. Köyde herkes erksnden kalkar ısını gucunu bıtırır yemegını yapar etrafı toparlar yanı bılırsın köyde iş bıtmez işin ögleye kadar kalmıssa elalem ne der derdıne dusuyolar. Onlarda oyle alıstıgı ıcın ee gelın dıyınxede evde nısafır gıbı oturaamz ya gelinler o yuzden batmıstır onlara. Köy hayatı naparsın. Ben esımın yaylaları var oraya gıderız kv sabahın 6 sında uyanır evın onunu yıkar camasır yıkar hamur acar vs 8de uyanırız oo anne bana bısey bırakmamıssın derım. Sonra ben bıle alısyıroum sabahın 7 sın e uyanmaya kahvaltı falan hazırlarım kv dıger ıslefı yaparken. Hatta defım yav anne daha dun aynı ıslerı yapmadınmı hıc bos durmuyorsunz surda derm ee yayla boyle hergun bırıs cıkıyor der kı ben alısmısım ankarada 11 de 12 de uyanmaya. Oyle koyde yasayana uyum saglamak zor malesef. Gisiyor olmanıza sevındım ama keske bu tatsızlıklar yasanmadan gıtseydınz ınsallahgerı duzelırsınz
beni kendilerinden soğutmasalar erken kalkmak iş yapmak bunlar değil ki problem. benim problemim huyları davranışları. laf sokmaları enerjimi emmeleri.

bizim de gelinimiz tam bir yontulmamis odun.. sagolsun annesi bir corba karistirmayi bile ogretmemis.. o kadar cok uyarmamiz gereken konu oluyor ki.. kocaman cocuklari var. bir kere agzimi acip da sunu soyle yap dememisimdir. annem anne olarak bazen onerir ama asla karismayiz. girer annemlerde yemek de yapar tatli da yapar annem niye onu oyle yaptin demez. doker sacar. acilmis bir paket varken gormez gider oburunu acar.. ama ne olacak.. yas kac olmus cocuk sahibi olmus genc yasta annesi egitmemis biz mi egitecegiz.. gecime duzene bakiyoruz.. tolere ediyoruz.. yapsin ne olur bir yerine iki biber tuketse ne olur.. su cok aksa ne olur.. hosgoruyle gecim oluyor. beraber bir camasir astik. aldigi gibi ipe atiyor cirpmayi bile bilmiyor. kurudugunda benimkiler kirisikligi azalmis cirptigim icin onunkiler bürümcük kumas gibi.. ne yapalim yani agzimi acmadim.. herkes evinde mutlu olsun.
Ne cirpmaasi yaa sizde cikin su varoş kafadan makineden çıkar asilir kendini bisey mi sandın yapınca belli hak yerini bulmuş size

Kizlar esim askerde diye ailesinin köyüne geldim 10 gün kalacaktım. Dün sabah uyandık saat daha 8. Görümcem uyandı o sırada asagi annesinin yanina iniyordu. Benim odanin cami önünden gecerken "uyanmislar ama faaliyet yok" diye laf soktu. Ya gözümüzü laf sokmayla açıyoruz laf sokmayla kapatıyoruz içim şişti artık doldum.

Sonra aradan 10 dk geçmedi annesi yukarı çıktı. Neye uğradığımı şaşırdım birdenbire laf saymaya başladı. Yok daha bulaşıklar tezgahta duruyormuşta. Yok daha geceki yıkanan şeyi makineden alıp asmamışız da. Normalde insanlar bu saatte kalkip tuvaleti falan yıkarmışta.
Sabah erkenden kalkıp tuvaleti banyoyu yıkayacakmışız da. Biz dururken kendi yıkasa utanmazmışız da. O an ki sinirle kulaklarım uğuldadı çoğu cümlelerini hatırlamıyorum.

O böyle konusarak iceri girince esim de ben de şok olduk göz göze geldik eşim de bozuldu baya. Annesi hala konusuyordu esim de "kapatın çenenizi saat daha 8 buçuk ne diyosunuz siz" dedi. Annesi biseyler dedi hatırlamıyorum. Esim tekrar bana seslendi "x, hazırla çantanı seni de götürücem ben seni burda mı bırakırım" dedi. Gitti tek başına oturdu bahcede. Bi yandan üzüldüm onun üzülmesine ama bi yandan da benim burda kaldigimdaki sıkıntılarımı anlamasi adına sevindim.

Sonra kendisi o gün askere giderken şehre gidip binmedi bi kaç sebepten dolayı köyün yakınındaki bi yerden bindi otobüsü karşılayıp. Beni götüremedi. Bana giderken dedi "ne zaman istersen git istersen babani ara alsin vs"

Babam da malesef araba ayarlayamadı. Burasi da öyle bi yerki arac yok otobüs yok bisey yok. Illa birisi aracla götürmeli. Dünden beri vasıta bulmaya çalışıyorum. Esimin teyzesi sehre gidecekmiş yarın şansıma. Beni de alacaklar eve birakacaklar.

Ama bunlari yaşamamızın en büyük suclusu esim. Biz bu kadar yüz göz olduysak eşim suçlu. Beni zorla burda bırakmaya kalkışmasaydi, geldiğimiz zaman günlerce kalıp haddinden fazla zaman geçirmeseydik böyle yüzgöz olmazdık. Normal insanlar gibi dozunda görüşsek bunlar yaşanmazdı.
İyi eşinde alımını almış .Sevindim vallaha.

Ne cirpmaasi yaa sizde cikin su varoş kafadan makineden çıkar asilir kendini bisey mi sandın yapınca belli hak yerini bulmuş size
belli ki siz de o türevlerden birisiniz Allah kocaniza ailesine sabir versin.. ne demek istiyosunuz hak yerini bulmus derken? siz ne anladiniz cirpmak derken? varosluk ölcütüne bak.. sizin icin sari bezi sikip lavabonun yanina koymak da varosluktur simdi..

Sımdı kv ve grmce sıze daha da bılenmıslerdır vallaha oglanı doldurmus dıye. Sımdı bıseyu dedıler mı esınz gıttıktdn sonra konusan oldumh sızle

Sımdı kv ve grmce sıze daha da bılenmıslerdır vallaha oglanı doldurmus dıye. Sımdı bıseyu dedıler mı esınz gıttıktdn sonra konusan oldumh sızle

Yok konusunu acmadilar. Benim doldurmadigimi biliyolar cunku bagira cagira laf sayarken oglu da ordaydi duydu ve aninda cevaplarini verdi yani oglu orda olmasa ben gidip anlatsam da sorun ciksa belki olabilir ama ben anlatmadım kendi gordu. Zaten ben bugune kadar ogluna her zaman anlatiyordum dediklerini yaptıklarını. Umursamiyodu pek. Gozuyle gormedigi icin etki etmiyodu belki de.

Back
X