- 11 Aralık 2013
- 6.144
- 6.866
- 248
- Konu Sahibi eta-carinea
-
ateist biriyle nasıl dini nikah olabilir? biraz da bunu sorgulayın. siz benim okumadığımı nereden biliyorsunuz? sizinle tartışmıcam ne yazarsanız yazın. siz de insanlara böyle önyargılarla yaklaşmaya devam edin. sizin gibi düşünmüyor diye cahil diyin okumuyor diyin. evet bu sorgulayıcı bir yaklaşım di mi?. daha da yazmıcam.
Allaha inancı olmayan bir insanın saygısı sevgisinde hayır yoktur.Cok sevdim. Oda beni. Ustelik cok ta iyi bir insandir. Saygili yardim sever merhametli guvenilecek bir insan. Sorunlarimiz kisiligiyle alakali degil. Dusunceleriyle alakali
Zeki olsalar inanırlardı bence zeki olamamaktan ileri geliyordur bu seçimi.ateistler zeki mi oluyormuş? herkesin inancı kendine. yargılamam da kınamam da. ama inanmayan insanlar neden zeki oluyor anlayamadım. bir de kültürel yönden gelişmesi demişsiniz.
benim bildiğim kültür sinemadır, tiyatrodur, müziktir, tarihtir vb. ateistlikte ne alakası var çözemedim.
Ateistim demekle dinden çıkılır ve ateistlik yoluna adım atmış olunur.dikkat ettim de ateistlere çemkirmeyen herkese "herkesin inancı kendine ama..." diye başlayan mesajlarla muhalefet olmuşsunuz. tüm dinleri bilecek kadar araştıran insan gerçekten kültürlüdür, bilgilidir. çünkü o insan yeniliklere açıktır, farklı görüşlere açıktır, kendi inancı dışındaki inançların varlığını kabul etmiş ve acaba etrafımdaki insanların inancını da öğreneyim diye didinir. bu kişi müslüman da olabilir hristiyan da olabilir ateist de fark etmez. ama farklı inançları gözleri yumup herkes benim inandığıma inansın diye düşünen bencil,bağnaz,dar görüşlü insanlar bunlardan çok uzaktır.
ateistim demekle ateist olunmaz elbette. ama gidip gerçek bir ateiste sorarsanız size birçok bilimsel açıklama yapabilir öyle ki size izlemeniz için okumanız için bir çok kitap önerebilir, onunki özentilik değil gerçektir.
Zeki olsalar inanırlardı bence zeki olamamaktan ileri geliyordur bu seçimi.
Ateistler çok cahiller
allah sasirtmasin.
Allah korkusu olmayandan korkacaksin arkadasim.
müslümanlar çok zeki ve bilgili olduğu için ülke olarak bu kadar gerideyiz değilmi?
allah size akıl fikir versin.
hapishaneler ateistlere doluda bizimmi haberimiz yok?
karısını öldürenler dövenler ateistlermi?
ortadoğuda canlı canlı kafa kesenler başka dinden mi?
Herkesi nasıl sunı kefeye koyarsınız aklım almıyor. Kendi kızına yıllarca tecavüz edenden tut canice hislerle cinayet işleyen insanlar her dinde vardır. Kimse burda kafa kesenleri savunmuyor. Onlar din adı altında başka amaç güden insanlardır bunu sizde pekala biliyorsunuz. Yasak olduğunu biliyorum sma yorum yspmaktan kendimi alamadım. Başka bir konuda türban propagandası yapılıyor şikayeyçiyim yazmıştınız o zaman müslüman biri olarak dinimi sürekli küçümseyip,barbarlık ve cahillik dini gibi gösterdiğiniz için bende sizden şikayetçiyim
hanımefendi istediğiniz kadar şikayetçi olun ama bu dinden çıkıyor barbarlar caniler hristyanlardanmı çıkıyor?
Lutfen konu din kavgasina donmesin bayanlar rica ediyorum. Benm burda paylastim sey bambaska. Konuyu yanlis yerlere cekmeyelim. Ben ne yapabilirm onu danisiyorum sizlerehanımefendi istediğiniz kadar şikayetçi olun ama bu dinden çıkıyor barbarlar caniler hristyanlardanmı çıkıyor?
Farkındaysanız din belirtmedim ben. Canilik piskopatlık insanın kişiliğinde ve ruhundadır. Yaptıkları günahları dinle kamufle etmeye çalışanlarda bence Allah katında en büyük günahkardır. Sanmayın ki ben türbanlı çarşaflı falanım. Sadece ayrım yapmanız beni itti. Dini ne olursa olsun önce insan olsun. Saygı göstersin, kötülük yapmasın. Ama siz müslümanları böyle fişleyerek tartışmanın fitilini ateşliyorsunuz her seferinde.
herkesin inancı kendine beni ilgilendirmez. yalnız meraktan soruyorum. inançlıyım demişsiniz ondan dolayı soruyorum.
Müslüman kadının ateistle hatta diğer dinlerden biriyle evlenmesinin haram olduğunu ve hatta kafir olacağını bilmiyor musunuz? din alimi değilim ama bildiğim kadarıyla böyle.
arkadaş olarak bir insanın düşüncesine saygı duymak başka evlilik başka.
yine de herkesin kendi görüşü tabi. ben konu sahibi Müslüman diye bu yorumu yapıyorum. yoksa beni bağlamaz.
müslümanlar için konuşuluyor ki bende müslümanım ama dinimi böyle barbarca gösterenlere de her zaman karı çıkarım.
Dua edin, Allah kalbini döndürsün
Yanlış biliyorsunuz müslüman olmayan biriyle evlenen kadın dinden çıkmaz. Bizim dinimizde afaroz yoktur ve iman ve teslimiyet esaslıdır. Aksine, müslüman bir erkek başka dine mensup bir kadınla evlendiğinde çekincesi olmalı çünkü çocuğu yetiştiren annedir ve yahudilerde bu böyledir. Allah'a iman etmeyen biriyle evlenmekle ilgili ayet var ama dinden çıkmak yok lütfen kimseyi yargılamayın. Yargılamayın ki merhamet bulasınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?