Esim babam acabalarim

Açıkçası vefat edenin Eşinizin Anne veya babası yada buyuk ebeveynlerinden biri olabileceğini düşündüm.

Eğer öyleyse esinin yaşadığı büyük bir acı var ve siz burda ısrar etmemesini anlamlandiramiyorsunuz.

Babanız nasıl babanızsa o da eşiniz farkında mısınız?

Bunları düşüneceğinize, bozulacaginiza eşinizin acısını samimi bir şekilde paylaşın.

Kendin diyosun iyide babam ne yaparsa yapsın oderdi diye tekrar bozulmak niye? Hemde aileniz neden taziye evin de 1 hafta kalıyor anlamıyorum?

Burda g.soguda adet bu taziye evinnde kalinmazsa ayiplaniyor bizimkilerde aman kalalim aman kalalim demedi yani adet burda

+10000

Hesabı babanızın ödemesinde ne olabilir ki? Zaten sıkışıkmışsınız. Benim babam kendisi olduğu ortamda asla ödetmez, anca gidip haberi yokken ödemek gerekiyor biz de öyle yapıyoruz bazen. Bir de ben aşırı ısrarı hiç sevmem, içinden gelmiş babanızın ödemiş yabancı değil bu insanlar sonuç olarak.

Dert edeecek ne var anlamadim

Esim bir tarafini da yirtsa babam odetmez..diyorsunuz sonra da esim az israr etti diyorsunuz

Siz israr etseydiniz madem o an hemen esinizin yerine

Unutun gitsin

Biz eşimin annesi ve babası ile dışarı çıksak onlar da hesabı ödemek istiyor. Cocuk olarak bir kere, iki kere karşı çıkıyorsun, ama onlar ısrar edince kırmamak adına kabul ediyorsun işte. Eşinizi hatalı bulmadım. Tam aksine hesaplar yüzünden kavgalar çıkartan bile oluyor. Belki siz bu ara sıkışık olduğunuz için biraz kompleks yapmışsınız bunu, ama aile arasında sorun değil bunlar

Bence abartmışsınız biraz içiniz rahat olsun yani devamlı yemek yenmiyor dışarda ilk babanızın ödemesi normal sonuçta kaç yaşında adam ve İnan’ın yaşı büyük insanlar bu konuda takıntılı hani nasıl desem bi ağırlıkları var ortamda BABA sonuçta ama diyelim ki bu yemek dışarda 3. Kez yeniyor olsaydı eşiniz hiç o masa da babanızı mahçup etmemek için önden gider hesabı öderdi (benim eşim öyle yapar)

esiniz bu ismarlama mevzularinda baskalarina karsi nasil? illa ben odicem olmaz ben odicem muhabbetini sevmiyorsa teklif edip
israr etmemesi cok cok normal. babanizi suistimal etmemis, teklif etkis ama gercekci davranmis o sirada odese zorda kalacakmis. ayrica arabayi da odemis ve babaniz somradan vermia. eger onu babaniza geri verse saygisizlik olurdu. ben cok normal buldum. bir kac ay somra eliniz rahatlayinca babaniza hediye almak istediginizi soylersiniz bakarsiniz tavrina. bence sorun yok icinizi karartmayin.

Abartılacak birşey yok ki..
Bir yemek yani sonuçta. Babanız ödemiş, eşiniz ödemiş farketmez ki. Siz ailesiniz. Eğer eşin hep böyle yapıyor olsa idi sorun olurdu ki daha ilk kez birlikte dışarıda bir akşam yemeği yemişsiniz. Aracın iki günlük ücretini vermesinde de bir sorun göremedim. Gezmek için tutmak istemiş, ödemiş..

Ama bence asıl sorun burada ne kadar adet derseniz deyin , cenaze evinde sizin anne ve babanızın bir hafta yatılı kalmış olmaları. Tamam o da olur ama ne bileyim sizin anne ve babanız cenaze sahibinin kardeşidir, teyzesidir, amcasıdır, kuzenidir anlarım. Bence doğrusu aileniz sizin evinizde kalmalı ama hergün duası için oraya gidip akşam yine size dönmeliydi. Gündüz sizin evinizde pişirecekleri yemekleri ikramlık olarak oraya götürmeleri uygun olurdu. Yani bence diğer konular yerine keşke ailenize sizin evde kalmaları için ısrar etmiş olsaydınız. Yani sonuçta vefat eden kişi eşinizin akrabası ve akrabası olmasına rağmen eşiniz orada kalmadı değil mi?

Kırılmanıza gerek yok bence
Bana cok normal geldi
Benim görümceler bizim bulundugumuz ile geldigünde yemege götürürüz ve hiç eşim ben ödiycem demezhani ablam o ödesin boşver kafasında sanırım
Aynı şekilde abim bize geldiginde yine biz ödemeyiz,sonuçta abim yani ödesin bi zahmet
Biraz fazlamı beleşcyiz ne:)
Eşinde öyle düşünmüş olabilir,samimiyetten geliyo bu durum

Sorun eşiniz değil babanız bence. Erkeklerin birbirini daha iyi anlaması gerekiyor. Ev sahibi eşiniz. Misafir babanız. Bu kadar baskı, ısrar ve dinlememe adamı yok sayma gibi oluyor. Eğer zorda kalmanızı istemiyorsa el altından size sorup vermesi lazım, siz kabul ederseniz. Kayınvalidenin gelinin ev düzenine karışması gibi bir durum bu.

Taziyenin oldugu sehir ve bizim bulundugumuz sehir ayri

Esimde orda kaldi ve bir suru misafir 3 oda dolusu burda adet bu kalmassaniz ayipliyorlar

Abartıyosun benim babamda asla ödetmez öyle bişeyde eşimde bir iki söyler ısrar etmez yani erkekler iki saat yok ben ödicem yooo hayır olmaz ben diye tartışsın mı istiyosun anlamadım ki zaten eşin de yeterince ısrar etmiş bence
Böyle basit güzel şeyleri dert etmeyin lütfen
Ayrıca başınız sağolsun

Esimde orda kaldi ve bir suru misafir 3 oda dolusu burda adet bu kalmassaniz ayipliyorlar

Anlıyorum. O zaman , o konuda yapacak birşey yokmuş , madem ki adet bu..
Ama diğer yemek ve araba konusu gerçekten de eşin hakkında acabalarla kafanı doldurmanı gerektirmez.
Daha ileriki aylarda, birarada oluşlarda yine gözlemlersin, bilinçli olarak alışkanlık haline getirdiğine inanırsan , bunun aslında nasıl olması gerektiğini direkt değil de farklı örneklerle , tatlılıkla eşine gösterirsin.

1 hafta taziye evinde kalmak nerenin adeti ya? Her gün gidilir onu gördüm de yatıya kalan duymamıştım sizin anne babanızın akrabası bile değiller siz de kalsalardı keşke.

Eşinizin yerine kendimi koyuyorum eşimin ailesi taziyeye diye gelecek bi de yemekti gezmeydi keyiflenecekler parmağımı bile kıpırdatmazdım. Adama yüklenmeyin yok yere siz ısrar etseydiniz madem bu kadar önemli. Çok tuhafsınız

Herkes hep senin abarttığını düşünüyor. Ama ben yine sana hak verdim. Bence haklısın. Daha çok ısrar etmeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…