Açıkçası vefat edenin Eşinizin Anne veya babası yada buyuk ebeveynlerinden biri olabileceğini düşündüm.Kizlar merhaba....
Direk konuya geçiş yapiyorum lutfen aydinlatin beni abartiyormuyum haklimiyim.
Esimin çok cokkk yakin bir aile ferdi vefat etti.(Allah rahmet eylesin)
Benim annem babam da ćok uzak bir sehirden taziyeye geldiler.
1 hafta filan taziye evinde kaldiktan sonra 2 gun sizde de kalalim öyle gidelim evimize dediler.Burayabkadar iyi guzel hos.
Esim taziye icin araba kiralamisti bir gun icin.
Babam ver ne geri sizde kaldigimiz 2 gun gezeriz 2 gunluk ucreti bana ait dedi.
Esim olmaz ben hallderim dedi.
Ve haletti de ama babam kasla goz arasinda esime 2 gunluk kira masrafini vermis esim de yok filan demis ama almis.
Ben buna bozuldum almamasi gerektigini dusunuyorum.
Bir diğer mevzu disarda yemek yiyelim dedik.Neyse yedik içtik.
Babam hesabi istedi.
Ve odedi.
Esim bir iki kere aa olmaz ver ben oduyecem dedi.
Ama babam dinlemedi.
Ki babam oykedir esim orda yirtinsada babam oderdi yani.
Esim cok az israr etti ona bi bozuldum abartiyormuyum sizce
Yemek yemeden once bir yrde oturup bir seyler icmistik esim kasla goz arasonda hesabi odemisti.
Bu arada maddi olarakda sikisiğiz.
Taziye masrafinin yarisini esim ustlendi.
Yani bu ay biraz dara dusucez.
Ama yine de esimin babama hesap odetmesi yani israr etmemesi cok dokundu bana .
Zaten babbam hayyatt ta odetmezdi amam biraz esimin israrci olmasini isterdim.
Sizce dusuncemde haksizmiyim abartiyormuyum bu kirginligimi esime soylemelimiyim
Tesekurlee simdiden
Kendin diyosun iyide babam ne yaparsa yapsın oderdi diye tekrar bozulmak niye? Hemde aileniz neden taziye evin de 1 hafta kalıyor anlamıyorum?
+10000Biz ailemizin yanına gittiğimizde disarda yenilenin icilenin hesabini ailem oder.Uc kereden birini ancak bize odetirler.Esimin ailesi de öyledir.Bize geldiklerinde de bir kere biz oduyorsak diğerini onlar öder.Bu bizim beklentimiz değil ama onlar da bize yük olmak değil keyifli zaman geçirmek istiyorlar.Gezelim diye kiralık aracın fazla kalmasını isteyen aileniz ,eşinizin araç kiralama bedelini kabul etmesi de bana garip gelmedi açıkçası. Umarım eşiniz de "benim cenazem var kayınpeder gezme derdinde" şeklinde düşünüp bozulmamış tır.
Hesabı babanızın ödemesinde ne olabilir ki? Zaten sıkışıkmışsınız. Benim babam kendisi olduğu ortamda asla ödetmez, anca gidip haberi yokken ödemek gerekiyor biz de öyle yapıyoruz bazen. Bir de ben aşırı ısrarı hiç sevmem, içinden gelmiş babanızın ödemiş yabancı değil bu insanlar sonuç olarak.Kizlar merhaba....
1 hafta filan taziye evinde kaldiktan sonra 2 gun sizde de kalalim öyle gidelim evimize dediler.Burayabkadar iyi guzel hos.
Ve haletti de ama babam kasla goz arasinda esime 2 gunluk kira masrafini vermis esim de yok filan demis ama almis.
Babam hesabi istedi.
Ve odedi.
Ama babam dinlemedi.
Yemek yemeden once bir yrde oturup bir seyler icmistik esim kasla goz arasonda hesabi odemisti.
Sizce dusuncemde haksizmiyim abartiyormuyum bu kirginligimi esime soylemelimiyim
Tesekurlee simdiden
Aynı şeyi düşündüm ben de cenaze varken gezmeyi düşünmek abes olmuşUmarım eşiniz de "benim cenazem var kayınpeder gezme derdinde" şeklinde düşünüp bozulmamış tır.
Kırılmanıza gerek yok benceKizlar merhaba....
Babam hesabi istedi.
Ve odedi.
Ama babam dinlemedi.
Tesekurlee simdiden
Abartılacak birşey yok ki..
Bir yemek yani sonuçta. Babanız ödemiş, eşiniz ödemiş farketmez ki. Siz ailesiniz. Eğer eşin hep böyle yapıyor olsa idi sorun olurdu ki daha ilk kez birlikte dışarıda bir akşam yemeği yemişsiniz. Aracın iki günlük ücretini vermesinde de bir sorun göremedim. Gezmek için tutmak istemiş, ödemiş..
Ama bence asıl sorun burada ne kadar adet derseniz deyin , cenaze evinde sizin anne ve babanızın bir hafta yatılı kalmış olmaları. Tamam o da olur ama ne bileyim sizin anne ve babanız cenaze sahibinin kardeşidir, teyzesidir, amcasıdır, kuzenidir anlarım. Bence doğrusu aileniz sizin evinizde kalmalı ama hergün duası için oraya gidip akşam yine size dönmeliydi. Gündüz sizin evinizde pişirecekleri yemekleri ikramlık olarak oraya götürmeleri uygun olurdu. Yani bence diğer konular yerine keşke ailenize sizin evde kalmaları için ısrar etmiş olsaydınız. Yani sonuçta vefat eden kişi eşinizin akrabası ve akrabası olmasına rağmen eşiniz orada kalmadı değil mi?
Abartılacak birşey yok ki..
Bir yemek yani sonuçta. Babanız ödemiş, eşiniz ödemiş farketmez ki. Siz ailesiniz. Eğer eşin hep böyle yapıyor olsa idi sorun olurdu ki daha ilk kez birlikte dışarıda bir akşam yemeği yemişsiniz. Aracın iki günlük ücretini vermesinde de bir sorun göremedim. Gezmek için tutmak istemiş, ödemiş..
Ama bence asıl sorun burada ne kadar adet derseniz deyin , cenaze evinde sizin anne ve babanızın bir hafta yatılı kalmış olmaları. Tamam o da olur ama ne bileyim sizin anne ve babanız cenaze sahibinin kardeşidir, teyzesidir, amcasıdır, kuzenidir anlarım. Bence doğrusu aileniz sizin evinizde kalmalı ama hergün duası için oraya gidip akşam yine size dönmeliydi. Gündüz sizin evinizde pişirecekleri yemekleri ikramlık olarak oraya götürmeleri uygun olurdu. Yani bence diğer konular yerine keşke ailenize sizin evde kalmaları için ısrar etmiş olsaydınız. Yani sonuçta vefat eden kişi eşinizin akrabası ve akrabası olmasına rağmen eşiniz orada kalmadı değil mi?
Esimde orda kaldi ve bir suru misafir 3 oda dolusu burda adet bu kalmassaniz ayipliyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?