Esim babam acabalarim

İncir çekirdeğini doldurmayacak bi sebepten aranızı açmış olursunuz, ne babanız nede eşinizin bunun hesabını yaptığını düşünmüyorum

Ya babanızın içinden gelmiş ne var buna takıcak yani eşin süreklş oralı olmaza sorun var dersin ama bunda birşey yok ki ? Biz ailevek yemeğe çıktığımızda hesabı eniştem değil babam ödüyor maddi olarak daha güçlü konumda olduğu için.Abartıyorsunuz bence

Ya şu hesap oderken el paça yapisilmasini hic sevmem. Yalvarmak mi lazim illa? Boyle bir durum olacaksa ben cikmam yemege filan daha iyi.
Bazen esim birakir, bazen ailem birakir hesabi.
Alti ustu bir hesap icin plan kurmalar, abarti israrlar filan cok cirkin.

Ama baksanıza orada adetmiş,belki kalmasalar darılacaklardı .
Yıllar önce bir kadın"Kayınpederim öldüğü zaman 3 gün 5 gün değil,tam bir yıl tv açtırmadılar bana.Adı her geçtiğinde ağlayıp vahlanmamız bekleniyordu.
Ağlamaktan bıktık,yas bitmedi"demişti.
Bazıları herşeyi abartılı yaşıyor.

Benim babam da damadına para odetmez :) Ne var ki bunda?? Eminim babanız çok ısrar ettiği için ödemiştir. 'ben odeyecegim' diyen kocaman adamın eline mi yapmışsin?
Böyle ufak tefek şeyleri dert etmeyin. Eminim babanız size yemek ismarladigi için, arabanın masrafını ödeyip size yük olmadığı için çok mutludur

Konuyu esine hic acma. Uzerinden zaman gecince her geldiklerinde babamlar yapiyor iyi olmuyor dersin. Bizim burda biz sizin orda siz odeyin demistik. Benim babam da ayniydi fakat bu teklifimizi kirmadi. Oraya gittigimizde bu sefer benden bir dahaki sizden olsun der. Cunku konustuk anlastik. Evde bile oyle. Bir gun annem bir gun babam bir gun ben bir esim yapar yemegi veya elinden gelmiyorsa disaridan siparis eder:)) Bizim eve geldiklerinde de biz siz elinizi cebinize atmayin deriz.

İyide kndinz diyorsunuz zaten babam ödetmez falan diye,
Hem bence ısrar da hoş bişey değil.

babaniz esiniz tarafinda 1 hafta kalabiliyorsa zaten aralarinda samimiyet var demekki. kimde varsa o öder, bidahakine siz odersiniz

vala cevabi verildi mi bilmiyorum ama ben 1 hafta ailenizin taziye evinde kalmasina takıldım..hade en yakin akraba kayinvaliden olsa ki degil belli 1 hafta kalmak nedir ya

Esin kendi ailesine de hesap odetiyor mu eger odetmiyorsa o zaman senin ailene odetmesi yanlis. Kendi ailesine karsi da oyleyse sorun yok ama onlara bol keseden atip senin babana gelince elini cebine sokmuyorsa kavga sebebi bence.

Bizim oturduğumuz şehire geliniyorsa misafir olarak yemek yol biz oderiz.

Eğer biz gidersek karşı taraf ödüyor nezaketen bizde ve tanidiklarim da durum böyle. Israrcı olunduğunda kimse kabul etmiyor.

Maddi acidan sorun yasadiginizi da,hesap odeme konusunda babanizin israrci olup ödetmeyecegini sizin bildiginiz kadar esiniz de biliyordur mutlaka.Aksine usteleseydi belki de babaniz gerilecekti.
Belki hemen geliyorum diyip icerde halledebilirdi ama durum musait degilse musait olan ödesin ne var ki bunda.
Ailenizi benimseyip kiyamadiginizi anlarim ama siz de esinizle bir ailesiniz sonucta.
Aksine esiniz taziye evinde bir günden fazla kalindigi icin,gezmek ve disarda yemek durumlarina tepki gostermedigi icin bence bir tesekkür borclusunuz..

gerçekten çok garipsiniz.

hem sıkışığız diyorsun, hem babam kabul etmezdi eşim yırtınsa bile diyorsun... e daha ne.

ayrıca bi hafta taziye evinde kalmak ne? asıl sıkıntı bu.

Eşinize karşı başka bir siniriniz filan mı var? Gerçekten yaptığında hiç bir şey yok ama siz gıcık olacak yer arıyorsunuz sanki.

Aileniz taziyeye geldiklerinde neden 1 hafta taziye evinde kaldı ki tuhaf geldi bana.
Ailem gelecek olsa ( benimkiler de uzakta) direk kendi evime buyur ederim, çok istiyorlarsa taziye evinde bir gece kalsınlar.
Para mevzularında eşine kızılacak bir durum oluşmamış hatta bence en uygunu olmuş.
Sonuçta eşiniz bütün olaylarda ödemek için teklif etmiş babanız istememiş yani başka napabilir ki?

Guneydoguda cenaze evinde bir hafta kalmak adettir diyorsunuz,tum guneydoguyu kapsamasa da yapilabilir tamam (guneydogu kokenliyim iyi bilirim adetleri,tabii aileden aileye degisebilir) ancak su kesin ki cenazesi olanlar guneydoguda evden ayrilmaz,disarida gezmez ve yemek yemez,yani boyle de bir durum var. Eve tepsi tepsi yemek gelir tatli gelir dugun evi gibi de abartilir hatta. Ev sahibi hic bir sekilde ise guce yemege el surmez neredeyse 40 gun.

Simdi bir adete uyup da digerine uymamak tamamen sizin tercihiniz ama disaridan tuhaf gorunuyor.

Bence ayip olmus esinize,adamin cenazesi var kp gezmek ve yemek derdinde gibi gorunmus olay. Ki hesabi da babanizin odemesi cok normal. Adam yasca buyuk.

Tabii ki şöyle yoksa durup dururken nasıl kavga çıksın değil mi....

Benim takildigim nokta aileniz 1 hafta taziye evinde kalacak kadar bu kisileri seviyorsa daha uzerinden 1 hafta gecmeden nasil gezmeyi dusunuyor acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…