Esim babam acabalarim

O aynı zamanda eşinizinde babası sayılır. Hiç dert etmeyin . Bakın biz doğulu değiliz üstelik babamda yok. Ona rağmen annem eşim ben dışarı çıktığımızda annem asla hesap ödetmez , olay çıkar. ( 2 tarafında maddi durumu kötü değil) ben sizin annenizim anne varken evlatlarına mı kalmış hesap ödemek der. Demem o ki hiç ama hiç içine dert etme böyle şeyleri. Zaten en önemlisi eşin taziye masraflarına ortak olmuş o masraflara ortak olmasa abes olurdu. Araba kiralama konusunda da babanız doğru olanı yapmış. Adam keyfi olarak uzatmış araba kiralama süresini. Tam tersi olsa kocanıza ödetse o kiralama farkını benim gözümde kötü olurdu. Babanızı gerçekten taktir ettim.

Burda adet gelenek gorenek bu taziye evinde kalmiyan ayiplaniyor.
Ayrica esim ile uzaktan akrabayiz dolayisiyla aileminde akrabasi olmus oluyor.
Ayrica yataga mahkum bir hastaydi olum onun icin bir nevi kurtulus gibiydi.
Ayrica esim gezdirmek istedi

Bizde buyuk dururken kucuklerin elini cebine atmasi ayiplanir, o yuzden babamla biyere gittigimizde ne abim ne damatlar hesaba elini uzatmaz bile.

fazla ve gereksiz abartıyorsunuz.hem kendi ağzınızla söylüyorsunuz durumunuzu, babanızın ısrarını, eşinizin tekliflerini hem de yine kendi ağzınızla ay ben eşimi boşuna mı suçluyorum diyorsunuz.konu açmak için konu açıyorsunuz.

Burda adet gelenek gorenek bu taziye evinde kalmiyan ayiplaniyor.
Ayrica esim ile uzaktan akrabayiz dolayisiyla aileminde akrabasi olmus oluyor.
Ayrica yataga mahkum bir hastaydi olum onun icin bir nevi kurtulus gibiydi.
Ayrica esim gezdirmek istedi
Nerenin adeti diyorum işte doğu kültüründe mi var acaba? Cevabınız evetse küçükler büyüklerin yanında elini cebine atamaz atması bile ayıp karşılanır bi çelişkiniz yok mu sizce de.

Bence dönemsel eşle kavga etme isteği gelmiş size ortada hiçbir şey yok çünkü

Bunun kusur olduğunu düşünmüyorum açıkcası.. Benim eşim kendi anne babasında bile yarısıda olsa uçak biletini alır onlar da zaten hemen gelir gelmez verir. Benim ailem içinde öyle eğer bileti netten biz almışsak geldiklerinde yarısını en azından geri verirler. Dışarıda yemek vs işinde ise bir eşim öder bir babam

Bu kadar önemli degil inan canim boyle şeyler yaaa canini sıktıgina degmez ne fark edecek ki baban ödemis eşin ödemiş sonucta baban memnun eşin memnun arada bir kirginlik darginlik kavga yok ne guzel herkes memnun ne mutlu size

Abartıyorsunuz. Bizimde her yemeğiniz olay olur. Babam ve eşim resmen savaşırlar. O kadar rahatsız edici bi görüntü ki “hadi artık biriniz ödeyin de gidelim” diye bekleriz masadakiler:) Bence böyle küçük şeyleri dert etmeyin. Eşinizde öncesinde ödemiş zaten. Cimrilik gibi görüyorsanız görmeyin bence.

Olanlar gayet normal şeyler ayrıca eşinizin cenazesi varmış bu konuları eşinize açsanız neden ısrar etmedin falan filan diye ben olsam ciddi şekilde bozulur ve kızardım adam yakınını kaybetmiş zaten bu ay sıkışacakmış sizin düşündüğünüz şeylere bakın

Yani babanızın huyunu eşiniz de bildiği için kavga eder gibi hesap muhabbetine dönüştürmemiş olayı. Ki maddi durum yok diyorsunuz. Eşiniz belki mecburiyetten çok ısrarcı olamadı. Genel tavrı böyle olsa neyse . Ama anlattığınız konuda hiç alınacak kırılacak bir şey yok

Yav takıldığın duruma, konuya bak. Babalar zaten öyledir. Adı üstünde "baba" esinize de size de babalik yapmış. Kendisi ödemiş. Eşin de hiç ısrar etmese etmemiş şuna bak diyecem de. Adam ne yapsın o da ev geçindiriyor. Yapacağını yapmış. Araba kiralamış onlarla uğraşmış. Eşiniz olacak adami bunaltmayin. Bir sey demeyin.

Aynı sekilde empati yap. Kayinbaban sana ikramda bulunup o da elinden masrafları alsa kendisi ödese, eşiniz de niye babama ödettin mi diyecek? O kadar da yapsınlar

benim babamda her ay bizi yemeğe götürüyor durumu az çok iyi sayılır benim eşim hiç teklif etmiyo valla hesap falan gerçi babam terslemişti bikere ben dururken elini cebine atayım deme falan diye eşiminde işine geliyo tabiki :) bunda bozulacak bişey yokki zaten bu ay sıkışıkmışsınız.. ayrıca araba parasınıda baban kullanacak nasılsa eşinin ihtiyacı olduğu için almıştır. iyi de yapmış bence..

Ama yinede babanız hesabı ödetmesede eşiniz üstelemeli ben erkek değilmiyim demeli orda büyük bir tartışma çıkmalı siz babanızdan yana olup evi terketmeliydiniz ki azıcık içiniz rahatlasın size dert edecek malzeme çıksın , amaaaaa yinede babanız ödetmeyeceği için eşinizin ısrarını biz hatalı bulalım ... işiniz mi yok ? Canınız mı sıkılıyor ? Yahu bu dertmi ? Adamın çok yakını vefat etmiş tutmuş üstüne misafir ağırlamış gezdirmiş hesabıda ödemek istemiş ama büyüğü fırsat vermemiş bu dertmi şimdi e yuh

Ben kadinlarin erkekler arasındaki şu hesap ödeme olayına çok kızıyorum ,
Ne kadar ödedin niye odedin niye ödemedin borcumuz var onlar ödesin küçük duseriz sen öde gibi şeyler çok saçma geliyor . Bence siz gereğinden fazla takiyorsunuz yeme içme para bitirmez. Rahat olun

Hem yemeğe götürüp hem hesabi ödemeye yeltenmiyorsaniz ayip ediyorsunuz bence

Puuufff erkek tarafı yapsa taziyemiz varken gezdiler, ne düşüncesiz insanlar, bir günlük araba kiralandi onu bile uzattılar, taziyeye degil gezmeye gelmişler, surat astım haksız mıyım olurdu bu konu eminim.

Ama şimdi tutturmuş eşim ödemeliydi diye dert ediniyorsunuz, dua edin surat asmamış. Cenaze falan düşünmemiş bi de ailenizi gezdirmiş vallahi pesssssss.

Sizin sürekli esiniz hakkinda konulariniz var dediği ve yaptığı herşeye konu açıyorsunuz gibi geldi. Eşinizden memnun değil misniz ya da sorunlarınız mi var?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…