Doğuma Hazırlık Eşim Babasının ismini koymak istiyor :(

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

natuya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2011
98
3
36
İstanbul
Oğlumuz olacak ve eşim babasının ismini yani ibrahim yalçın koymak istiyor oglumuzun adını onlarda doğan ılk erkege dedenın adı verılır mış?? ama ben bebegımı karnımda severken bıle bu ısımle hıtap ettıgımde aklıma kayınbabam geliyor ve içimden gelerek sevemiyorum çocugumu..nsıl bı tutum gostermem lazım ne desem ıkna edemıyorum? :(

ne saçma birşey benim eşimde demişti babsının adı ömer , ömer-aras osun dedi ben koymam dedim oda tamam dedi kırmadı beni zaten kzımız oluyor ikinci kız neymiş kimlikte yazsın yeter ikinci ismi kullanırız oldu:50::50: güzel bir dille anlat anlarsa baktın olmuyor napalım yanına güzel bir isim bul onu kallanın allah yardımcın olsun canım:52:

ya benım esımde bı oglum olursa babamın adını koycam ama 2ıncı ısımde takıcam babamın adıyla seslenmıcem dıo ama ben genede hamıle kalmadan evvel ondan bır soz alıcam ve dıcem kı eger erkek olursa ve babanın adını koyarsan bebek ıstemıorum dıcem :1: o da nasılsa bebek ıstedıgı ıcın ya babamın adını koymıcam tmm söz dıcek ve sonrada koymıcak :1: sanırım senın ıcın gec olmus..barı 2ıncı ısmı tak ta o sekılde cagır sende bebegını

allHim halen var bu adetler nefret ediyorum.ne sacma niye bizi kimse anlamiyor offf.koysan bi dert koymasan.hyr adiyla kisilik sahibi olcak adiyla yasiycak anne 9ay tasiyor bunun icin mi?yazik vallaha .ne diyim cnm acikca soyle ya

yaa bizdede var o sorun yaaa... daha ortada bebek yok cinsiyet yok..
allahım sinir katsayım yükseliyor.. bende istemiyorum.. kayınpederimin adı bünyamin :((
ben nasıl koyayım bu ismi bebeğe nasıl sesleneyim yaaa...
eşimin adıda dedesinden geliyo babdan oğla gibi :((
k.validem diyo benim ağzımda kocaman oldu sevemedim çocuumu bende istemiyorum
k.pederim bile olursa yusuf olsun diyo ama benim inat kocam ısrarla yok bünyamin diyoooo :47::47::47::47::47:
dua ediyorum :26::26::26: inş hayırlı sağlıklı kızım olurrr :16::16::16::16::16:
anlamıyorum bu takıntıyı yaaaaaaaaaa :47::47::47::47::47::47:

en gıcık oldugum seyy
biizmde anamız babamız var leylekler getirmedi bizde kendi anamınızın babamımızın adını koyalım o zaman

ya neden yeni bir isim koyulmuyorda illa buyuklerin isimi koyuluyor isim kıtlıgımı cıktı hem cocuk yepyeni bir isimle gelsin dunyaya..iki ismede karsıyım ben acıkcası anne tarafı annenin koydugu isimle baba tarafı babanın koydugu isimle hitap eder hep cok sacma bir isim yetmiyor sanki de..

Son düzenleme:
sen de bir isim bul:) çocuğa da hep o isimle hitap et..

sonuçta anne hangi isimle hitap ediyorsa zamanla herkes o ismi kullanmaya başlıyor

bendede var o kocadan hemde bizimkilerde eltimlerde koydu mesela
adet aslında lk başlarda
1. erkek: erkek babası
2. erkek : kız babası
1. kız : erkek annesi
2. kız :kız annesi
anca 5. den sonra sana sıra geliyormuş
bizde sadece erkek çocuklara kalmış güya kendilerince kıza sen koy erkeğe ben koyayım şansı lutfediyorlar
sinir oluyorum ama yapacak birşey yok biz ikna edemedk Allah yardımcınız olsun çok üzücü birdurum

kısa ve net koymayacaksın
hee iki ismini birden babasının adını yapacak bi de paşaya bak sen
yolarım ben öyle kocayı
benim sevdiğim isim sevgilimin babasının adı çıktı da onla evlenirsek de oğlum olursa sırf babasının adı diye vazgeçtim koymaktan yahu!

ne yok daha neler niye iki ismini birden koyuyomuş ben senin yerinde olsam varsa kıyameti kopartırım en güzelini ben sana söyliyim iki isim koyucaksanız illa bi senin istediğin isim bi de onun istediği isim olsun böylelikle her ikinizinde istediği olmuş olur

Son düzenleme:
yaa bizdede var o sorun yaaa... daha ortada bebek yok cinsiyet yok..
allahım sinir katsayım yükseliyor.. bende istemiyorum.. kayınpederimin adı bünyamin :((
ben nasıl koyayım bu ismi bebeğe nasıl sesleneyim yaaa...
eşimin adıda dedesinden geliyo babdan oğla gibi :((
k.validem diyo benim ağzımda kocaman oldu sevemedim çocuumu bende istemiyorum
k.pederim bile olursa yusuf olsun diyo ama benim inat kocam ısrarla yok bünyamin diyoooo :47::47::47::47::47:
dua ediyorum :26::26::26: inş hayırlı sağlıklı kızım olurrr :16::16::16::16::16:
anlamıyorum bu takıntıyı yaaaaaaaaaa :47::47::47::47::47::47:

inş. kızın olur :1:

hepinizin söylediklerini uyguladım tek tek ama banamısın demiyor,bu bizim ailede bir gelenek diyor,artık umudu kestim ikinciye sen koyarsın dedi ama ikinci çocugu yapabilecekmiyim bakalım :) okadar zor geçiyor ki hamileliğim.

İbrahim Yalçın güzel bir isimmiş annesi...Zaten eski isimlere dönüş var..Evde İbo dersiniz kısaltma ne güzel...İlerde muhtemelen Yalçın ismini kullanır o da...

ya kusura bakmayın da, siz nasıl kabul ediyorsunuz bunları ben anlamıyorum. "amaan nolcak, alt tarafı bi isim" diyenler, bu işler böyle başlar. bir kere taviz verdiniz mi herşeye karışırlar. sonra sesinizi çıkartamazsınız. kocanız sizden hiç mi çekinmiyor,kızarsınız, gidersiniz ya da küsersiniz diye hiç mi korkmuyor? baştan sıkı tutun ki sonradan herşey elinizden gitmesin. bence ikinci isim bile :44:

ben burda arada kaldım bence her iki tarafta haklı..bencil olmamak lazım kızlar anne ve babalarımız bizi beslemişler büyütmüşler bu yaşa kadar binbir eziyetle getirmişler ve tabiki torunlarına kendi isimlerinin verlmesi onlar için onur ve gurur verici bişeydir eminim. zamanı gelince ilerde torun sahibi olucaz Allah kısmet ederse belki şimdi ben ismimin konulmasını istemem diyebilirsiniz ama o an belki çok farklı düşüneceksiniz bilemiyorum. tabi bebeğin anneside haklı olarak sevdiği bir ismin konulmasını istiyor çünkü dokuz ay onu karnında taşıyor bu onun en doğal hakkı.. Bilemicem kızlar zor bi konu Allah yardımcımız olsun nediyim

bende esıme dıyorum oglum olursa babanın ısmını koyalım (çok severım kayınpederımı bu ara da )dıye takılıyorumm yokk dıye asla olmaz cunku babasının adı feramus kendı hıc begenmıyor o konuda rahatım kız olursa zaten ısmı hazır:9::9:

Bir ismi onun babasının bir ismi senin babanın adı olsun o zaman Allah Allah.. Bizde de gelenek dersin.

Çok sıkıcı ya...Bu devirde nelerle uğraşıyor millet.Sen kalk 9 ay taşı ,istemediğin isim konulsun.Cingar çıkar valla. :)))

Back
X