Doğuma Hazırlık Eşim Babasının ismini koymak istiyor :(

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
şu erkeklerin isim savaşını anlamıyorum.çok şükür eşimi ehlileştirdim:)) hoş o anne yada babasının iimlerini istemedi ama saçma sapan ilerde dalga geçilebilecek isimler sunuyordu.biz anlaştık ilk ismi ben ikinciyi o koyacaktı.allem ettim kallem ettim ikisinide ben koydum.inşallah fikri değişmez bu arada:)) ablamla eniştemde aynı durumu yaşadılar eniştem ablama sormadan 2. bi isim eklemiş.ama inanın kimse bilmiyor.anne ne derse o kalıyor.çocuk bakmıyor bile o isme:)

isim hakkı anneye aittir.. bütün zorluğu kadın çekicek, neymiş adetmiş gelenekmiş diye ismi onlar koyucak.. tamam koymak istedikleri isim kötü değil ama neden olsun.. en azından sana sorabilirler.. biz böyle istiyoruz sen ne dersin diye. direk emir gibi eşinin söylemi... bu arada ben bi babannezede olaraak tamamen karşıyım bu duruma :)

isim hakkı anneye aittir.. bütün zorluğu kadın çekicek, neymiş adetmiş gelenekmiş diye ismi onlar koyucak.. tamam koymak istedikleri isim kötü değil ama neden olsun.. en azından sana sorabilirler.. biz böyle istiyoruz sen ne dersin diye. direk emir gibi eşinin söylemi... bu arada ben bi babannezede olaraak tamamen karşıyım bu duruma :)

aynen katılıyorum...:3:

her konuda anlayışlı olabiliyorum ama şu isim konusu çok sıkıyor beni
neden böyle dede babanne annanne isimleri konulur ki
çift hangi isimi seviyorsa onu koysun
konu sahibi arkadaşım inş.ikna olurlar da istediğin ismi koyarsın bebeğine

kayınvalidemin 3 oğlu var ve kendi hiç isim koymamış. kayınpederi koymuş...
bu arada eşime dedesinin iismini koymuşlar eski bir isim ve eşime ismiyle hitap etmek hiç hoşuma gitmiyor....

bende şimdiden önlem almak için bebek için çalışmalara başladığımızdan beri isim araştırıyorum ve kız da olsa erkek te olsa ismi hazır..... şimdiden bulmuş olduk...

Allah ım nasip ederde hamile kalırsam bebişimin cinsiyeti belli olduktan sonra ismiyle sevicem inşallah..... herkes alışsın....

ahhh şu isim mevzusu benim başımdada var ilk çoçuğumda ecrini çok istiyordum eşimde irem doğumdan sonra karar veririz dedik adam ben hastanedeyken gitmiş irem diye çıkarmış kimliğini şimdide 6,5 aylık hamileyim cinsiyetini saklıyor ama biz kızdır diyoruz ben aybige istiyorum eşim hergün başka bir isimle geliyor karşıma erkek olursa babasının ismi tabi ama ben hiç istemiyorum babasını kaybetti eşim diyorum ki babanın adını koydun çoçuğuna kızarken felan rahat edecekmisin ben babanın adını kullanırken 2 kere düşünürüm o yüzden babanın adı olmaz diyorum ama adetmiş olacakmış ahhhhh ahhhhhhhhhhhhh

isim krizi biz de yaşamıştık daha bebeğimin erkek olacağını öğrendiğim gün kayınpederim ne koyacaksınız diye sordu sonra da siz o işe karışamazsınız dedi büyük bi kriz yaşamıştık kabul etmek istemedim ama öyle yada böyle ismail konuldu yanına da efe ismini koyduk ve ben hiçbir zaman diyemedim onun adını şimdi kayınpederim de dahil hepimiz efe diyoruz ne yapayım diyemiyorum hele de zorla koyunca....bir de onlarda adet babaannenin adı neyse kız çocuğa da o konuluyo kayıtsız şartsız ama ben eşime de dedim bir dahaki çocuk kız da olsa erkek de olsa kimse karışamaz sen bile karışamazsın diyorum tamam diyo kayınvalidem de kız olursa adımı koymayın çok var kız olursa karışmayız diyordu inşallah gerçek olunca da karışmaz......ben şimdiden diyorum kız olursa şunu koyucam erkek olursa şunu diye alışsın şimdiden:34:

benim eşimin ailesi hiç karışmadı eşim ailesine göre çok çok eğitimli ve anlayışlı gibi görünmesine rağmen anneannesinin adını koymak istedi, istemek ne ki resmen tutturdu asiye koyacakmış, peygamberimizin (sav) asiye ismindeki birinin ismini kötü anlamından (asi kadın) dolayı değiştirdiğini anlattım bu gerçek hadise beni kurtardı, sonra da iki isim olacak diye tutturdu sonunda ikimizin de beğendiği uyumlu iki isim bulduk koyduk kısmetse mutlu son. bu bencil erkeklere Allah akıl fikir versin başka bişey diyemiorum.

Back
X