• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim Bana Beni Sevmediğini Söyledi

Bu şekilde birbirinizi yipratarak ömür mu geçer . Madem farkındasınız çocukça ya oturup konuşacaksıniz otokontrol konusunda belli ki eksiksiniz. Ya da bir terapiye gideceksiniz . Bu şekilde şimdi olmasa bile ileride bosanirsiniz.

Arkadaşlar yaklaşık bir yıllık evliyiz ve eşimle problemler büyük tartışmalar yaşıyorum hepsi çocukça şeyler ikimiz de farkındayız ama bi şekilde oluyor.Dün de yine aynı şekilde bir tartışma yaşadık ve beni sevmediğini ayrılmak istediğini söyledi.Ben de ağzıma geleni söyledim. Sonrasında benden özür diledi bir çok kez sinirlendiğinde istemediği şeyleri sırf beni üzmek için bile bile söylediğini söyledi bana. Kendi hatası olduğunu kabul ediyor düzelteceğine söz veriyor beni bırakmıyor ama en ufak tartışmada ne dediğini bilmiyor.Normalde çok ilgili anlayışlı bi eş çoğu kadının hayalindeki gibi bensiz bir plan yapmaz tüm boş vaktini bana ayırır hep yanımda destekçim ama sorun olan çocukça kavgalar ve onun ne dediğini bilmemesi ne yapmalıyım sizce ?
Eşinizin terapi alması gerekiyor.

Ya cift terapisine gideceksiniz, yada esiniz ilk tek gidecek. Böyle devam ederseniz kisa süre icinde evlilik diye birsey kalmaz.evliligin ilk yili alisma sürecidir. Ama birinin canini hususi yakmaya calismak da zayif bir karakteri gösterir. Bende sinirlenince kirici olabilirim, ama cidden hep dilimi isirdim. Ortamdan gittim, ama esimin kalbini kirmadim. Kullandigimiz kelimeler önemli

Arkadaşlar yaklaşık bir yıllık evliyiz ve eşimle problemler büyük tartışmalar yaşıyorum hepsi çocukça şeyler ikimiz de farkındayız ama bi şekilde oluyor.Dün de yine aynı şekilde bir tartışma yaşadık ve beni sevmediğini ayrılmak istediğini söyledi.Ben de ağzıma geleni söyledim. Sonrasında benden özür diledi bir çok kez sinirlendiğinde istemediği şeyleri sırf beni üzmek için bile bile söylediğini söyledi bana. Kendi hatası olduğunu kabul ediyor düzelteceğine söz veriyor beni bırakmıyor ama en ufak tartışmada ne dediğini bilmiyor.Normalde çok ilgili anlayışlı bi eş çoğu kadının hayalindeki gibi bensiz bir plan yapmaz tüm boş vaktini bana ayırır hep yanımda destekçim ama sorun olan çocukça kavgalar ve onun ne dediğini bilmemesi ne yapmalıyım sizce ?
Çocukca şeylerden kavga etmeyi kendi adiniza birakmaniz gerekli. Mesela sorun çikarsa hadi konuşalim de. Ya da ortam sakinleşene kadar uzak durun birbirinizden ve saire. Ama siz de kavgaya eşlik ediyorsaniz o zaman eşimin boyle huyu var dememelisiniz. Belli ki ikinizde de ayni hatalar var. Ama siz eşimin boyle davranişlari var diyorsunuz. Ortak hata bir tarafli olmaz. Kendinizi egitin o da size bakip duzelicekdir.

Evliliginiz cok taze.Erkeklerin uyumu kadınlara göre farklı ilerleyebiliyor.Nacizane tavsiyem tartismalarinizda bir taraf sakin kalırsa sonrasinda sorunun cozumu kolaylasiyor.
İki taraf aynı tempo ile cıkıstıgında sorun olan herneyse konu oradan cıkıp ağızdan cıkan cümlelere gidiyor cunku.

Çocukca şeylerden kavga etmeyi kendi adiniza birakmaniz gerekli. Mesela sorun çikarsa hadi konuşalim de. Ya da ortam sakinleşene kadar uzak durun birbirinizden ve saire. Ama siz de kavgaya eşlik ediyorsaniz o zaman eşimin boyle huyu var dememelisiniz. Belli ki ikinizde de ayni hatalar var. Ama siz eşimin boyle davranişlari var diyorsunuz. Ortak hata bir tarafli olmaz. Kendinizi egitin o da size bakip duzelicekdir.
Hayır ben zaten konuşmak istiyorum çözmek istiyorum anında ama o konuşmuyor uzaklaşıyor benden bir şey soruyorum cevap vermiyor konuşmak istemiyorum diyor

Bir evlilikte saygı biterse sonu pek hayır olmaz tartışın söylenin ama ağızdan çıkana dikkat etmek gerekiyor her lafı say sonra pişmanım özür dilerim bilmem bana pek samimi gelmez yani

Eşim benle evlenmeden önce biriyle nişanlıymış düğünlerine bir ay kala nişanı atmış ev eşyaları her şey alınmış benle tanıştığında bu eşyaları kullanır mısın sıfır eşyalar zaten dedi ben de önemli olan mutluluğumuz diyip kabul ettim sonrasında burdan taşındığımızda bunları zaten değiştiririz dedi ben de tamam dedim şimdi de bazıları kalır bazılarını değiştiriz falan dedi ben de dedim ben istemiyorum bunları o da dedi ki bana anlayış göstermiyorsun sürekli bu konuyu açıyorsun ben bu kadar anlayışlıyım bana bu dediği beni çok üzdü

Eşim benle evlenmeden önce biriyle nişanlıymış düğünlerine bir ay kala nişanı atmış ev eşyaları her şey alınmış benle tanıştığında bu eşyaları kullanır mısın sıfır eşyalar zaten dedi ben de önemli olan mutluluğumuz diyip kabul ettim sonrasında burdan taşındığımızda bunları zaten değiştiririz dedi ben de tamam dedim şimdi de bazıları kalır bazılarını değiştiriz falan dedi ben de dedim ben istemiyorum bunları o da dedi ki bana anlayış göstermiyorsun sürekli bu konuyu açıyorsun ben bu kadar anlayışlıyım bana bu dediği beni çok üzdü
Fazla anlayışlısiniz. Belki de eski nişanlısı ile seçtiği esyalardi. Satıp yenisini alabilirdiniz.

Tartisma konusuna gore falan tabii ki degisebilir ama ben de tartışmanın gerginligi uzerimdeyken konuşmak istemem biraz sakinlestikten sonra konuşmak daha mantıklı olabilir. Ufak tefek sorunlar yüzünden evliligin başlarında tartismalar çıkabilir cok da uzatmamak lazim. Ben mesela eşimin su icmek icin her seferinde temiz bardak cikarmasindan tartisma cikariyorum. Bardak rafini acip yeni bardak alirken gordugumde mutlaka tartisma cikar. Ona gore kucuk bir sey bardak toz oluyormus. Bana gore buyuk bir sey yazarken bile sinirlerim zıpladı 😂 Ama özellikle sizi üzmek icin bazi seyler soylemesi pek saglikli gelmedi bana.
Hayır ben zaten konuşmak istiyorum çözmek istiyorum anında ama o konuşmuyor uzaklaşıyor benden bir şey soruyorum cevap vermiyor konuşmak istemiyorum diyor

Oturun ciddi ciddi konuşun. Bir yıllık kavga da sevmiyorum güzel değil

Bu kavga gürültü eşya için mi yani 🤦🏻‍♀️ şimdi hata hep şöyle gerçekleşiyor: ben sonra değiştiririm, hallederim ya diye her şeye tamam deniyor. Ama o gün geldiğinde değişmiyor haklı olarak ee sonra da önünüze önceden verdiğiniz sözler geliyor. Eşya özelinde konuşacak olursak kullanılmamış eşyaymis, bir süre de bunlarla yaşamışsınız. Sürekli hadi satalım hadi değiştirelim diye söylenmenin âlemi var mı? Düzen kurtulduktan sonra eşya değiştirmek zor oluyor. E altın değil ki bu sattın mi yok parasına gidiyor. Şimdi eşyanın yenisi çok pahalı. Değiştirmek istemez haklı. Bir de kavgalar nasıl çıkıyor nasıl hızla tırmanıyor bir gözlemleyin bakalım. Mesela hararetliyken üzerine üzerine gidip illa konuşalım mı diyorsunuz? Mesela ben sinirliyken gel konuşalım konuşalım diye diretilirse çok kırıcı olurum. Öfkeliyken yalnız kalıp sakinleşmem lazım mesela. Zaten konuyu çözecek konuşma kavga ederken değil, sakinleşip bir düşündükten sonra yapılır.
Bu yüzden karşıdaki öfkelendiyse daha az sinirli olan susmalı, bir taraf odayı terk edip sakinleşmeli.
Yok hiç oluru yoksa kulağından tuttuğunuz gibi psikolojik danışmana yollayın.

Bu ekonomik koşullarda, sağlam eşyaları atıp, yenileri alınmadığı için mi olay çıkarıyorsunuz.

Bu forumda herkes ayrı bir dünya

Cogu kadindan biri olarak soyluyorum. Hayalimdeki erkek bu degil 🤗
Tum bos vakitlerinizi beraber geciriyorsaniz, birbiriniz olmadan plan yapmiyosaniz insan 1 yilda da bikar bence ya birbirinden🥱 Sonra ufak tefek seyden kavga cikar tabi.

Ben de bu karakterde biriyim söylediklerimi düşünmesem de karşımdaki üzülsün diye saçma sapan konuşurdum maalesef. Ama keskin sirkenin küpüne zarar olduğunu gördüm ve artık dilimi tutuyorum sevdiklerime karşı en azından çok çabalıyorum eşiniz de ancak hatasını anlayıp sizleri ne kadar yıprattığını görürse öfkesine hakim olabilir çünkü öfkeyle söylenen sözler

Back
X