Eşim bana çok kötü konuşuyor

ignebatti

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2010
201
2
96
Kocaeli
slm arkadaşlar ben daha yeni üyeyim
eşimle çok boşanmanın eşiğinden döndük. boşanmaya karar verdim ama ailemden destek yok. bana ağır hakaretler küfürler ediyor. sonra özür dilesede kalbim kırılıyo bir kere öyle çaresizimki çoğu kavgamızda kayınvalidem yüzünden şiddet yok ama aşağılayıcı sözler sarfediyor. özellikle ailesinin yanında nerdeyse yokmuşum gibi davranacak.her fırsat bulduğundada onların yanında beni küçümseyecek,aşağılayacak kelimeler söylüyor.bana fikir verin eşimleyvahedigeldismile nasıl başa çıkabilirim. eyvahedigeldismile

anladığım kadarıyla beraber yaşarken de sorunlar yaşadınız.gelin kaynana arasında olan durumlarda erkek genelde ara da kalan oluyor ve bu durumda genelde eğer annesini kırmaktan çekiniyorsa eşine karşı kırıcı olabiliyor.sen nekadar duruyosun konunun üzerinde yani annesin yapmış olduğu seni rahatsız eden olayları eşine çok dile getirirmisin.

özür dilemenin bi şeyi değiştiremeyeceğini öğrenmeli artık
hemen affetmeyin lütfen kadınların en büyük hatası bu oluyor

af etmek aynı hatayı yeniden yapabileceği anlama gelmiyor
tepkinizin koyun lütfen
gerekirse sert bi şekilde ama taviz vermeyin
evlilik 3. şahıslar yüzünden yıkılmamalı
bu ister senin annen ister onun annesi olsun

söyledim ya ailem destek çıkmıyor ailemin yanına gittim babam eşimi taciz etti resmen eşimde alkol sorunuda var evde içme dışarda iç kısacası beni geri göndere bilmek için yapmadığı kalmadı sırf elalem ne bide 8 aylık bi kızım var maddi imkanımda yok

Çok üzgünüm ama baş edemezsin, eşini değiştiremezsin. Ya bu deveyi güdersin ya bu diyardan gidersin... Neden mi? Eşin saygısız bir insan,sana saygısı yok.Eğer daha şimdiden sana bu şekilde davranıyorsa ilerde şiddet bile görürsün.Nasıl olsa sana küfür etsede,aşağılaycı kelimeler de kullansa sen onun dizi dibindesin !!! bir yere gittiğin yok.Tabiki bundan cesaret alıcaktır.

Aynı sorunu ablam da yaşıyor eşi kaba ve en ufak tartışmada hakaret ediyor, aşağılıyor.4 seneliik evliliğinde belki 10 kere ayrılma noktasına geldiler.Değiştimi Hayır!! değişmeyecekde öyle alışmış çünkü.Karakter meselesi.Yontmaya çalışsanızda yontamıyorsunuz.Şimdi boşanıyor artık.

Kusura bakma belki pek güzel şeyler diyemedim.Ama karısına hakaret eden aşağılayan bir erkek benim tüylerimi diken diken ediyor.Kendini basit görme, ilk önce sen kendine değer ver, ver ki oda sana değer versin.Aşağılamalarına boyun eğme,yutma yani.

annesi beni insan yerine koyup konuşmazdı bile yatak odasının kapısını açtırmıyodu yemek yapsam yemediler eşimle konuşurdu sanki ben yanlarında yokmuşum gibi davranırdı bir sene boyunca o evde misafirmişim gibi hiç birşeye karışamadım laf sokmaları ayrı bi dert tabi eşim annesinin huyunu bilir ben söylemedim son ana kadar dayanamayınca söyledim ama o benim annem ne yaparsa yapsın haklıdır dedi silinecek biri varsa oda sensin dedi vs eşimi ikna ettim ayrı eve çıkmaya ama şimdide onun acısını çıkarıyor annesinin yaptıklarını çok iyi biliyor aslında bana hayatı zindan ediyor aileme döndüm ama babam eşimi arayıp yeniden barışın sana araba alıcam bile demiş bunu babam diyo düşünebiliyomusunuz sırf başıma gelmesin üstelik evimdeki bütün eşyaları ailem aldı onun ailesinden maddi manevi hiç bişey yok

annesi beni insan yerine koyup konuşmazdı bile yatak odasının kapısını açtırmıyodu yemek yapsam yemediler eşimle konuşurdu sanki ben yanlarında yokmuşum gibi davranırdı bir sene boyunca o evde misafirmişim gibi hiç birşeye karışamadım laf sokmaları ayrı bi dert tabi eşim annesinin huyunu bilir ben söylemedim son ana kadar dayanamayınca söyledim ama o benim annem ne yaparsa yapsın haklıdır dedi silinecek biri varsa oda sensin dedi vs eşimi ikna ettim ayrı eve çıkmaya ama şimdide onun acısını çıkarıyor annesinin yaptıklarını çok iyi biliyor aslında bana hayatı zindan ediyor aileme döndüm ama babam eşimi arayıp yeniden barışın sana araba alıcam bile demiş bunu babam diyo düşünebiliyomusunuz sırf başıma gelmesin üstelik evimdeki bütün eşyaları ailem aldı onun ailesinden maddi manevi hiç bişey yok

Babanın maddi imkanı varsa.Sana destek çıksın.Seni insan yerine koymayan birine değil.

Leylekler mi getirmiş seni.Sokakta mı bulmuş? neden ezdiriyor evladını.

sen evliliğini bitirmişsin çoktan çok da haklı sebeplere dayanarak..
hem keşke eşin düzelse ama dost acı söyler güzelim..öyle adamlar düzelmez.. zira senin de umudun yok düzeleceğinden.
illa ki babandan destek görmek zorunda mısın?
senin için ya kocanın kapısı ya da babanın kapısı mıdır hayat?
3.bir alternatifin yok mudur güzelim?
eğitimin,yapabileceklerin nedir?
kendine ait bir yuvan olamaz mı senin?

ayrılırsanız eşin çocuğuna nafaka gönderir mi?
mesela ev arkadası olabilecegın bir arkadasın var mı?
ayrılırken eşinden talep edebilecein mal varlığınız, ya da gizli yatırımın falan?
sen bize bunları söylesen de o doğrultuda çaba harcasak senin için.. belki bir faydamız dokunur.

:( durumun hakatten zormuş işim içinde alkol olması da ayrı konu.ailenden destekalamıyosan bence önce ekonomik güce kavuşmalısın önce kendine güvenin olmalı.tabiki tam olarak eşinle nasıl bir ilişkin olduğunu bilmemiz burdan bilmemiz imkansız.ama şuana kadar anlattığın durumda susup sessiz kalamak eskiden di.insanlar huzurlu ve sağlıklı bir aile kurmak için evlenirler.mutsuz bir aile ortamının devam etmesi kadar zor bişey olamaz.daha çok başındasınız evliliğinizin ama eğer mücadele etmeye deymeyecek biriyle evliysen zamanını boşa harcama derim.

işin açıkçası arkadaşlar ben kafaya koydum ailem olsada olmasada ben başka şehire gelin geldim ne arkadaş ne dost kimse arayıp sormaz oldu ama niyetim şu önce bi iş bulacağım bu ara açıköğretimden eğitimimi tamamlayıp maddi güvencemi sağlayayacağım ondan sonra boşanıcam ama bu sürede onunla yaşamak zorundayım sizce bunu başarabilir miyim tabi bunları gerçekleştirebilmem için iki üç sene gerekiyo

eşin çalışmana izin verir mi bebeğin henüz çok küçük sanırım çalışmayıda ertelemen gerekiyor.ailen çok mu uzaktalar.

ailem bursada eşim çalışmamı çok istiyo annen çocuğa baksın sen çalış diyo işine gelir onun sonuçta eve para gelicek kayınvalidem yakın ama bakmaz kesinlikle

bence sen başla iş aramaya biran önce kendini güvence altına alamalısın çalışman hem maddi açıdan iyi hemde birazda olsa bu sorunlardan uzak kalırsın çünkü insan evde durdukça olanlar üzerinde daha fazla durur ve daha fazla yıpranır.bebeğin olduğu için biraz zor olucak ama eşin ne yapsın ne etsin annesini ikna etsin bebeğini bakmaya.evde kaldıkça hepten çaresiz kalırsın

kesinlikle bakmaz 2 saat bakmaya bile gönlü olmuyo altını değiştiremezmiş alerjisi varmış kokulara ama kızımın geleceği için uzaklığına dayanıp bursaya göndericem arkadaşlar öyle bişeyki 8 aylık bebeğim o bağırmaya başlayınca nasıl ağlıyo bi görseniz varya içim eriyor bazı arkadaşlar çocuğumun geleceği diyor ama 8 aylıkken anlıyosa bu çocuğu ileride düşünemiyorum ne hal alır diğer arkadaşların aksine ben çocuğum için ayrılacağım

ınsan gibi davranmayı bilmeyene insanlığı nasıl öğreteceksin ki. Annem ne derse haklıdır diyorsa, otursun annesiyle, tek çare boşanmayacaksanız bile, sizi kaybetme korkusunu yaşamalı, bakalım siz olmayınca nasıl oluyormuş. Gerçi bundan da anlayacağını sanmıyorum ama bir çare işte. Yoksa böyle bir adamın yanında bir dakika bile geçmez. Annesiyle mutluluklar dileyip gitmek lazım.

çocuğunu bursaya göndermende emin ol sorun olacaktır.ama en büyük hatayı senin baban yapmış zaten senin arkanda durmayarak.bu yola koyulurken hiçkimseye güvenme.allah ayrdımcın olsun işin karışık gibi duruyor.ama ne olursa olsun güçlü ol ve aldığın tüm kararları önce kendi geleceğin için al çünkü anlaşıldığı kadarıyla çocuğunun arkasında dimdik duracak yanlızca sen varsın babası daha o olgunluğu almamış

kesinlikle bakmaz 2 saat bakmaya bile gönlü olmuyo altını değiştiremezmiş alerjisi varmış kokulara ama kızımın geleceği için uzaklığına dayanıp bursaya göndericem arkadaşlar öyle bişeyki 8 aylık bebeğim o bağırmaya başlayınca nasıl ağlıyo bi görseniz varya içim eriyor bazı arkadaşlar çocuğumun geleceği diyor ama 8 aylıkken anlıyosa bu çocuğu ileride düşünemiyorum ne hal alır diğer arkadaşların aksine ben çocuğum için ayrılacağım

Sonunda çocuğu doğru yerde kullanan ( ki malesef devam etmek adına kullanılıyor bence) birini gördüm ya şükür. Çocuğuna iyilik yapdığını sananlar okur inş.

Back
X