Eşim bana çok kötü konuşuyor

aynen öyle arkadaşım benim arkamda kimse yok çocuğumun arkasındada bir tek ben varım benim çalışıp çocuğa bakmaya razı babam yeterki boşanmıyayım yani babamının kapısına gitmeyeyimde çalışmamada razı çocuğa bakmaya da damada para yedirmeyede kızı üzülmüş yıpranmış umrunda bile deil anlayacağın

kesinlikle bakmaz 2 saat bakmaya bile gönlü olmuyo altını değiştiremezmiş alerjisi varmış kokulara ama kızımın geleceği için uzaklığına dayanıp bursaya göndericem arkadaşlar öyle bişeyki 8 aylık bebeğim o bağırmaya başlayınca nasıl ağlıyo bi görseniz varya içim eriyor bazı arkadaşlar çocuğumun geleceği diyor ama 8 aylıkken anlıyosa bu çocuğu ileride düşünemiyorum ne hal alır diğer arkadaşların aksine ben çocuğum için ayrılacağım

Çalıştığı, evi tek başına geçindirdiği halde çocukları için pislik kocasından yıllarca ayrılamayan, onlara iyilik yaptığını sanan, çok sonra ayrıldığında da "keşke daha önce yapsaymışım" diyen bir annenin huzursuzluk içinde büyümüş kızıyım, ve bu kararınızı ayakta alkışlıyorum. ınanın o ortam daha zarar verecek yavrunuza. Biz şimdi ailecek -babam hariç- antidepresanla yaşıyoruz, iyi mi oldu...

Geçici şeylere katlanın, yeter ki ileride huzurlu bir yuvanız olsun, kızınızın öyle bir babaya ihtiyacı yok, dimdik ayakta bir anneye ihtiyacı var.

Allah yardımcınız olsun. Eminim ki bir şekilde başaracaksınız. Umarım bu durumdaki birçok kadına örnek olursunuz.

babanın bu şekilde davranması onları hepten rahatlatmış.diğer arkadaşların da söylediği gibi çocukları için mutsuz bir evliliği devam ettirenler aslında çocuklarına nasıl zarar verdiklerinin farkın da değiller.gene şuna şükret eşin çalışmana izin veriyor bide böyle bir engelin olsaydı ve seni hepten sindirseydi en azından işin biraz daha kolay.elinde hiç mesleğin var mı.

işin açıkçası arkadaşlar ben kafaya koydum ailem olsada olmasada ben başka şehire gelin geldim ne arkadaş ne dost kimse arayıp sormaz oldu ama niyetim şu önce bi iş bulacağım bu ara açıköğretimden eğitimimi tamamlayıp maddi güvencemi sağlayayacağım ondan sonra boşanıcam ama bu sürede onunla yaşamak zorundayım sizce bunu başarabilir miyim tabi bunları gerçekleştirebilmem için iki üç sene gerekiyo

kesinlikle bakmaz 2 saat bakmaya bile gönlü olmuyo altını değiştiremezmiş alerjisi varmış kokulara ama kızımın geleceği için uzaklığına dayanıp bursaya göndericem arkadaşlar öyle bişeyki 8 aylık bebeğim o bağırmaya başlayınca nasıl ağlıyo bi görseniz varya içim eriyor bazı arkadaşlar çocuğumun geleceği diyor ama 8 aylıkken anlıyosa bu çocuğu ileride düşünemiyorum ne hal alır diğer arkadaşların aksine ben çocuğum için ayrılacağım

aynen öyle arkadaşım benim arkamda kimse yok çocuğumun arkasındada bir tek ben varım benim çalışıp çocuğa bakmaya razı babam yeterki boşanmıyayım yani babamının kapısına gitmeyeyimde çalışmamada razı çocuğa bakmaya da damada para yedirmeyede kızı üzülmüş yıpranmış umrunda bile deil anlayacağın

çok doğru yoldasın kumrucum..
bazan yolda yanlız ilerlemek güç verir insana..
gerekirse bebeğini gönder bursaya.. eğitimine devam et.. bir süre kocana katlan. stratejik davran..
bir işe girmeye bak,iş tecrüben olsun. yanlız benden tavsiye ,maddi konularda yapabilirsen eşinden sakla paranı,müsade etmezse de saklı gizli kenara koyabildiğin kardır.
hem çalış hem de kendini geliştirmeye bak.yabancı dilin yoksa,ingilizce öğrenebilirsin mesela..
akıllı,yürekli kadınsın sen..
başaracaksın..

Anlaşamayan anne-babanın çocuğuydum ben de 12 yaşıma gelene kadar beklediler, ondan sonra onlar ayrılınca çok çok daha huzurlu oldum. Toplumda parçalanmış aile çocuğu diye yaftalıyorlar ama farkında değiller, asıl parçalananın mutsuz olduğu halde bir arada mutluluk oyunları oynayan aileler olduğunun.

Kesinlikle, çocuğun tam olarak kavrayabileceği bir yaşa gelmeden kendi ayakların üzerinde dur.Geleceğe güvenle bak Kumrukaydirigubbakcemile5

o çocuğu onlara gönderirsen boşandığınızda sana bırakacaklarını mı sanıyorsun

bir çocuğun bağlanma çağında veriyorsun farkındamısın

kocanı da kaynananı da geçti; kusura bakma ama senin babanın yatacak yeri yok arkadaşım.
insan kızı küfür ve hakaret duyup eve geri geldi diye damadını arayıp barış sana araba alacağım der mi; bu ne karaktersizlik, bu nasıl baba..

senin kocan değişmez.
çünkü mayasında var saygısızlık. sana değer vermiyor anladığım kadarıyla.
iş işten geçmiş ama; eh be güzelim kaynana yanında daha evliliğinin en başında ne diye çocuk yaparsın..

bu adamla evli olduğun sürece yapabileceğin tek şey, sana hakaret etmesini engelle. başını dik tut. çocuğunun yanında sesini yükseltmersine izin verme. baktın ki bayrakları açıyor; al çocuğu başka odaya götür.

yazdıklarında elle tutulur hiçbişey yok...okadar sinir bozucuki yaşadıkların..tutunacağın dal kalmamış açıkcası...güvenebileceğin bir eş yok..sırtını dayayabileceğin bir ailen yok..ama bakman gereken geleceğini düşünmen gereken bir çocuğun var..en nihayetinde bir annesin...dolayısıyla sana senden başka kimseden fayda yok canım
madem boşanamıyorsun.kendine zaman ver..herzaman savunduğum bişey vardır benim..sen güçlü olursan dağlar bile eğilir karşında...
iş bul biran evvel..çalışmaya başla...ailene de tavrını koy..beni savunmanız gerekirken siz beni hayata küstüren adamı savundunuz..onu cesaretlendirdiniz de..ki ailenin eşine bu desteği bence onu dahada çok azdırdı..ve malesef kesinlikle kaybetme korkusu olmadığı için rahat davranıyor...
iyi kötü ev tut kendine...bir yerden başla yani nebileyim..
ama öncelikle iş bulmalısın..ayaklarının üzerinde durmaya çalış..bi yerden başla..emin ol canım gerisi gelir..duruma çok üzüldüm..Allah yardımcın olsun
KıMSEYLE KONUŞMAM YERıNDE OLSAM..NE EŞıMLE NE AıLEMLE NE KAYINVALıDEMLE....
KESıNLıKLE KONUŞMAM....SORULANA CEVAP VERıRıM...MUHABBETıM BUKADAR OLUR...

SıNıR OLUYORUM BU ADAMLARA..NEDEN BÖYLE YAPIYOLAR..NE ıSTıYOLAR...madem bir hayat bitireceksiniz neden evleniyosunuz...anneleriyle bir ömür yaşama imkanlarıda vardı..yaşasalardı ...neden evleniyolar...bi kadın herzaman çalışmalı...ille okumuş tahsillli olmasına gerek yok..temizlikçilik yap bakıcılık yap..ama çalışın lütfen çalışın.....

Arkadaşım, ne demek ailen destek olmayacak. Neden eşinden ayrılıp baba evine dönersen babanın başına bela olacakın di mi? Kötü yola düşmeye uygun olacaksın. Boşversene. Kendi zevki için mi getirmiş seni dünyaya, o kadar babalığı sokaktaki köpeklerde yapıyor. Al çocuğunu dön kendi evine. Kendi evin dediğim yer, baba evin. Annen baksın çocuğuna ki onlarında torunu oluyor, sen de çalış hayatına devam et. Babanın erkek egoları yüzünden daha ne kadar ezilebilrisin. Herşey o kadar normalse baban gitsin damadı ile otursun. Topla eşyalarını, işe yaramayacakları sat. Hayatını yoluna koy. Bu saaten sonra da baba imiş koca imiş aldırma. Can senin. Sen iyi olmazsan çocuğuna kim bakacak. Daha fazla ne için bekleyeceksin. Kocanla kaynanan canını alsınlar diye mi bekleyeceksin.

yazik valla, babaya bak. baban boyle yaparsa el oglu neler yapar.
kizkardesin filan yokmu arkadasim yada agabeyin?? onlar sana yardimci olamazlarmi?
yani sen is bulursun calisirsin onlarda destek verebilir. ama ne olursa olsun asla boyle
saygisiz biriyle yasama. Allah yardimcin olsun.

sanki benim kaynanayi anlattin benimkide ayni sanki ben bir ruh musum gibi. sadece oglu ile konusur. benim yaptigimi yemezdi. esyalarina elimi suremezdim.

Peki konuşuyormusunuz yaptıklarının canınızı yaktığını.
Hatasının farkında mı?
Hiç üzülmüyor mu sizle beraber kendi huzurunuda kaçırdığı için ?

Arkadaşım, ne demek ailen destek olmayacak. Neden eşinden ayrılıp baba evine dönersen babanın başına bela olacakın di mi? Kötü yola düşmeye uygun olacaksın. Boşversene. Kendi zevki için mi getirmiş seni dünyaya, o kadar babalığı sokaktaki köpeklerde yapıyor. Al çocuğunu dön kendi evine. Kendi evin dediğim yer, baba evin. Annen baksın çocuğuna ki onlarında torunu oluyor, sen de çalış hayatına devam et. Babanın erkek egoları yüzünden daha ne kadar ezilebilrisin. Herşey o kadar normalse baban gitsin damadı ile otursun. Topla eşyalarını, işe yaramayacakları sat. Hayatını yoluna koy. Bu saaten sonra da baba imiş koca imiş aldırma. Can senin. Sen iyi olmazsan çocuğuna kim bakacak. Daha fazla ne için bekleyeceksin. Kocanla kaynanan canını alsınlar diye mi bekleyeceksin.

budur işte canım. yapman gereken tek şey budur imzamı atarım edanaz arkadaşımın yorumuna. alkisalkisalkis:gitme:

eşinin düzeleceğini hiç sanmıyorum. değiştirmeye çalışsan 1-2 gün iyi olur sonra özüne döner.
can çıkmayınca huy çıkmazmış.

Nasıl aileler var şu dünyada hayretle okuyorum.

İbretlik işte bu yaşananlar ibretlik.

Nasıl babadır nasıl babalıktır yaptığı.

Bir de ben babayım der göğsünü gere gere böyle tipler.

Baba olmaya gelince herkes baba olur ,asıl olan babalık görevlerini yerine getirmektir.

Madem sorumluluklarını üstlenmeyecekti ne diye doğmana neden oldu o halde.

Mecbur sana ve çocuğuna bakmaya arkadaşım ,al evladını dön baba evine.

O kocadan da hayır gelmez sana.

arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim babam beni kabullense bile çalışmak kesinlikle yok hatta evden dışarıya hiç çıkmıcakmışım eve gelenin dahi yanına çıkmıcakmışım anlıyacağınız hapishane hayatı çocuğuma gelince bende huzursuz bi ortamda büyüdüm belkide babamdan bi kaçısştı bu evlilik ah diyorum ah neden annem babamdan boşanmadı zamanında iki tane abim var ama evlendiğimden beri hiç görmedim bi gün arayıp sormayan kardeşmi sahip çıkacak eşime gelince özür diliyor dilemesine ama arkası geldikten sonra ne önemi varki
inanın aklınaza gelmeyecek hakaretler sonrada yine suçlu ben surat yapıyomuşumda beni nerden tanımış evlenmez olsaymış yüzüne hiç gülmemişim arkadaşlar unutmama inanın fırsat vermiyo açıköğretime yazıldım haberi yok bundan sonra ona hiçbirşey sormıcam ve asla yüzüne gülmicem içimden gelmiyo zaten ve birgün kendi ayaklarımın üzerinde durmayı başarabilirsem işte o zaman annemide alıcam yanıma

çok doğru yoldasın kumrucum..
bazan yolda yanlız ilerlemek güç verir insana..
gerekirse bebeğini gönder bursaya.. eğitimine devam et.. bir süre kocana katlan. stratejik davran..
bir işe girmeye bak,iş tecrüben olsun. yanlız benden tavsiye ,maddi konularda yapabilirsen eşinden sakla paranı,müsade etmezse de saklı gizli kenara koyabildiğin kardır.
hem çalış hem de kendini geliştirmeye bak.yabancı dilin yoksa,ingilizce öğrenebilirsin mesela..
akıllı,yürekli kadınsın sen..
başaracaksın..

çok güzel yazmış arkadaşım...
özellikle son kısmı çok önemli!!! senin çalışmana bu kadar istekliyse kesin senin parandan medet umacak... düşünsene çocuğunu bile başka şehre gönderebilecek kadar çok çalışmanı istiyor... lütfen arkadaşım maaşını az söyle çünkü ben başka türlü kenara koymana fırsat bulabileceğini sanmıyorum...

Allah yardımcın olsun...

esin icin de kayinvaliden icin de yorum yapmicam
ama butun olumsuz buraya yazamicam yorumlar babana ithafen olsun...
canim kendi ayaklarin ustunde durmak icin calismayi dusundugunu solemisin birde cocugunu annenin yanina bursaya gondercekmisin..
calisman iyi guzelde bu cocugun sna en cok ihtiyac duydugu zamanlarda baglandigi suanda hatta onu senden ayirman zor olmucak mi....ikinizde nasil dayancaksiniz buna..
cocugun yaninda olupta yapabilecegin hicbise yok mu acaba...
bir kres yada bir bakici gibi...
ne kadar ailenin yaninda birakicaksin bilmiyorum ama o cocuk unutuca seni yaa...
yeniden sana alismasi zaman alicak ... aman yaaa offff ne zor isler bunlar...
ve butun bunlara neden olan bir baba yaaa ... yok bole bisee.

Back
X