Eşim bana ev işinde destek olmuyor

Ah ! Okurken bile imrendim . Ben böyle erkekleri okudukça ben ne yaşamışım diyorum . Haftanın 6 günü işe giden , bayramda , resmi tatillerde nöbeti olan bir kadın olarak eski eş kişisi ve ailesi benden her işi yapmamı beklediler . 1 gün iznim olduğu halde herşeye yetişmeye çalıştım. Tüm işler bendeydi , pazar , market , ev işi . Bunu o kadar sistematik olarak bana dayattılar ki ; annesi benimde çalışan arkadaşlarım vardı içimizde en düzenliler onlardı dedi . Babası yuvayı dişi kuş yapar dedi . Oğulları ütüsünü kendi yapsa dünyası başına yıkılmış gibi davranır , aileme mahcup oluyorum derdi . Bana ütü yapamadığım zamanlarda sen kadın mısın diye çıkışırdı . İkimiz de yüksek lisans mezunuyuz . Bunu neden söylüyorum biliyor musunuz ? Zihniyet öyle bir şey ki eğitim bile değiştirmiyor onu . Elimden geleni yaptığım halde yaranamadım . Elimde avucumda ne varsa verdiğim halde olmadı . Boşanırken bile babası bana şunu söyledi oğlumun pantolonu ütü gördü . Ki ben bazı günler sabah 8 gece 1 çalışıyordum çift mesai yapıyordum nöbette . O günlerde kimse dişi olduğumu söylemiyordu . Ev işine gelince yuvayı dişi kuş yapar oluyordu . Yine diyorum ben ne yaşamışım ya ?

O kadar şaşırıyorum ki bu yorumlara . Ben cidden anormal bir insana denk gelmişim ve iyi ki de boşanmışım. Sadece bir kez bunu uygulamak istedim çamaşırını yıkamadım diye hem kendi ailesini hem benim ailemi aradı … Bir kez kalkıp ondan önce kahvaltımı yaptım onu beklemedim ( çağırdım kalkmadı ) diye babasını eve çağırmış . Kalkıp kendine tost yaptı . Bunu gören babası ailemi aramış . Düzenleri yok oğlum kendi hazırlıyor diye . Ya hu ben cidden ne yaşamışım ne konu bana o kadar iyi geldi ki :))

Bana da konu sahibi eşine hiçbir tavır göstermeyecek gibi geldi. Burda yazılan her şeye ama yok şöyle böyle iyidir diyor. Adam açıkça eşini sömürüyor, ama biz söyleyince sorun oluyor.
Bu arada ben de yurtdışındayım kimse gelmiyor temizliğe, çok kişiyle konuştum. Cam silmem diyor, deterjana temas etmem, 3 saatten fazla çalışmam vs bu şekilde. Ah Türkiyem ahh diyorum her seferinde

pis olsun temiz olsun sonuçta kirliye atması gerekeni atmıyor adam ?
arkasını sana toplattırıyor ?
inanılmaz bakımlı ve hijyenik olmak öyle çıkardığını orta yerde bırakmak değildir. bence sen biraz yanlış anlamışsın
adam seni hizmetçisi olarak görüyor sen burada kocana toz kondurmuyorsun
çözülmeyecek problem ise çözün o zaman
çalışmamanı istiyor diye seni düşündüğünü sanıyorsun ama arkasını toplattırdığı için bu "düşünme" davranışında bi çekişki yok mu mesela ?
ailesiyle yaşarken arkasını anasına toplattırmış şimdi de sana toplatıyor işte
adam kadın denen canlıyı hizmetçi gibi görüyor. iğrenç bi zihniyet
ne diyelim hizmetçiliğini yapmaya devam et o zaman topla kocanın donlarını sağdan soldan

bırakalım allah aşkına ya
toz kondurmuyor adama o zaman hizmetçiliğini yapmaya layık görüyor kendini
ee herkes kendine biçtiği kadar değerlidir
konu sahibinin değeri de bu demek ki. hizmetçi olarak gelmiş hizmetçi olarak gidecek

Ben calisirken esim yardim ederdi ev islerine, simdi ucretsiz izindeyim kendi duzenimi kurdum, onun yaptigini begenmiyorum. O da dokunmuyor zaten.
Isten gelince kanepeye uzanin. Cok yoruluyorum deyin. Herseyi yetistirmeyin. Birkac gun yemek pismesin evde. Sonra gorur o

Ama siz de ev işinin kadın işi olduğunu düşünüp yardım bekliyorsunuz. İş bölümü yapalım demiyorsunuz.

Eşinize bunu 50 kere de anlstsanız anlamaz. Haftada 2 gün yardımcı alın.

Sizin yorulmaniz eşinizin umurunda değil bence. Öyle olsa yardımcı olur ev işlerinde, size kıyamadığı o zaman ortaya çıkar.
Aile evinde yapmamış olmasi bir bahane değil.
İşten çıkıp, ev işlerini sorun çıkarmadan yapın, düzen sağlayın istiyor hepsi bu.

Madem sen kendine kazanıyorsun diyo, verme para kendi biriktirsin. beyine bak beyine..
işten gelince yan gel yat yorgunum ay uy de. benim eşim akşam gidiyor işe bazen ben gelene kadar tek bi iş yapmamış oluyor. o gün hiç bi şeye el sürmüyorum. ertesi gün işteyken makineyi boşalt, evi süpür, topla hayatım dün yapamadım yorgundum diyorum.
mecbur yapıyor. hayatta kendimden fazla yükleyemem yapsın hizmetçi mi var.

canim yil olmus 2024 ne hizmetciliginden bahs ediyorsun .. kendisini kaybetmis degil ki cikardigi ic camasirini yerde biraksin …basit seyleri yapar ama paylasim pek ortak degil dedim .. ben titizligi seviyorum oda bana göre daha rahat …zaten ben böyle olduğum icin devamli bir beklenti icerisindeyim …ve acik acik herseyi söylüyorum ona .. niye burda gereksiz onu savunayim buna ihtiyacim mi var olani söylüyorum ki fikirleri ona göre alabiliyim ..yoksa bu sayfayi acmazdim zaten..
katkisi 0 demedim bana göre az dedim ve bu yüzden de sormak istedim ben mi abartiyorum diye belki .. beni hic bir zaman sorumlu tutmaz ben rahatsiz olurum cünkü temizlige cok düskünüm ..yine söylüyorum hic bisey yapmiyor degil bana göre yaptigi sadece az ..belki baska insana göre yeterli olabilirdi mesela…

yoo hiç de böyle demedin
konuyu açarken ilk yazdığın mesajı aşağı bırakıyorum
neden 180 derece döndün şimdi tepki alınca ?
basit şeyleri yapar dediklerin ne mesela
en basit şey kıyafetini kaldırmaktır ama onu bile yapmadığını söylemişsin ilk mesajında?
bak aşağıda kalın ve büyükle işaretlediğim yerleri söyleyen sensin
çok bişey beklemiyorum kendi çıkardığını kaldırsın istiyorum demişsin
kendi çıkardığını kaldırsın ne demek mesela?
kaldırmıyor demek ki, kaldırmasını istediğine göre ?
yerde veya yatakta, koltukta farketmez adam çıkardığı giysiyi ortada bırakıyor mu ?

katkısı sıfır demedim diyorsun ama evin içerisinde bana hiç desteği yok, ev işini devamlı bana yüklüyor demişsin ilk mesajında ?

arkadaşlar buraya yazdığınız her şey kalıyor, yazdıklarınızı unutup 2 sayfa sonra çelişkili bişiler söylemeniz sizi daha tuhaf bi duruma sokuyor haberiniz olsun

Eşiniz tam bir terbiyesiz. Kendi çok kazanıyorsa tutsun bir hizmetçi o zaman.

canim yil olmus 2024 ne hizmetciliginden bahs ediyorsun ..
yıl olmuş 2024, ev işini kadının görevi olarak görmek mi kaldı ?
bak bu mesaj da sana ait
buna ne diyorsun ?

Çoluk çocuk yoksa yemek, temizlik, ütü filan yapmayın.
O eksikliği hissetsin hele bir.
Onun dışında ne diye para biriktiriyorsunuz ayol bu adama ev almak için.

O bir erkek, o bir annesinin prensi

O zaman gitsin annesinin evinde yasasin. Erkeklerin su "ögrenilmis beceriksizligi" beni öldürüyor. Sanki biz kadinlar elinde toz bezi ve kaşık ile doguyoruz. Biz de evlilik sürecinde bir sürü yeni seyleri ögrenmek zorundayiz. Biraz temizlik yapmayi mi ögrenemiyormus. Ama sorsan eminim dünyanin en akillisi. Ben bunu kabul etmem..

Lafta calışmayı bırakmamı söylüyor ama öyle kolay bunu yapmayacagımı da biliyor.

E kendi paranla yardimci tut, hem de oyle ayda bir degil, duzenli haftalik gelsin.
O zaman gorursunuz bakalim, sizin para kesilince ne yapiyor.

Siz ilk insanla filan evlenmissiniz. İyi ki de bosanmissiniz. Gecmis olsun, hayırlı olsun diyeyim. Eslerin ev içini ailelere yansitmamasi gerekir. Ben eşime bu yöntemi bikez yaptım zaten. Öncesinde hep yardım eder baktım sonradan iyice bozdu öyle denedim bende.Bu arada ben calismiyorum suan o calisiyor ona ragmen. Siz kurtulmussunuz iyi ki de. Hele ki eşinizin tost yaptığı zaman babasının düzenleri yok demesine şok oldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…