Eşim bana ev işinde destek olmuyor

Yok ya neler beceriyorlar, işlerine gelmiyor, biz de mecbur kalınca öğrenmedik mi

Bide siz çalışıyorsunuz. Ataerkil davranıp size o düzeni dayatmislar. Ben burda da kendi uyguladigim biseyi soylim. Benim eşim asla böyle Ataerkil konuşmaz fakat birkaç beni rahatsız eden söylemleri oldu yine bu minvalde ev işiyle ilgili. Bende oyunu kuralına göre çok güzel oynarım. O öyle mi davrandı sizde modern ayaklarına yatmasaydiniz. Biz kadınlar şunu unutuyoruz. Hemen savunmaya eşitlik kavramlarına geçiyoruz. Bu güne kadar anlattık çoğu esler anlamıyor burda okuduğum. O zaman şöyle, ataerkil toplumlarda tamam ev işini kadin yapar keza eslerde böyle öküz öküz konuşur. Fakat şunu unutuyoruz kadinlar olarak. Ataerkillikte erkekte komple ev gecindirir ihtiyaçları karşılar,kadin sadece ev içi işlere bakar bir lira katkısı olmaz. Şimdi başta dediğime döneyim. Eşim bana da birkaç cümle söylemişti ataerkil şekilde tam öyle olmasada ben kizmistim sonra hiç bozuntuya vermedim dedim ki "bende sürekli tatile çıkmak istiyorum yada evin daha büyük olmasını isterim,esyalarida yenile dedim. Bunlarda erkeğin görevi sürekli evde de yiyemeyiz disarda yiyelim dedim. Tamam ev işleri benimse madem ataerkilsek hani dedim evin erkegisin madem disari tatilimizide ayarla,"cok afedersiniz yiyorsa yani kısacası. Bu süreçte pahalı alışverişlerde yapılınca. Öyle ataerkillik sökmez yani kısacası bnu diyen erkeklere. Hatta şöyle gerçekten ataerkil yaşayan ailelerde ben görüyorum kadinlar ev hanımı kolları bilezik altın vs dolu. E sizde öyle biseyde yoksa bunun neresi ataerkillik

Sen eğer işi bırakırsan tamamen ama tamemen salar kendini bu adam. Şuan yaptıklarını o zaman hiç yapmaz.
İki kişi de çalışıyorsa destek olunmadıkça çok sorun çıkar.
Ben çalışmıyorum eşim yemek yapmasa da kendi eşyalarını toplar, sofra kurar kaldırır bu da bana yetiyor zaten.

Her iki kişinin de çalıştığı bir evde iş bölümü yapılır evdeki işler ortaktır.
Ne güzel valla hem kadın çalışsın parası olsun hem evde de hizmetçi olsun. Nefret ediyorum böyle erkeklerden.

Zaten o anne babalara ne oluyor, iki kişi arasında halletsin, gören de iyi birşeyi destekliyorlar sanır. Oğlum var o da yapsın ilerde, eline yapışmaz, birlikte halletsinler hele de kadın çalışıyorsa bu adamların yaptığı insafsizlik düpedüz

Gerçekten şok oluyorum okurken . Ben tatil istedim diye babası senin yaşadığın sosyal hayatı benim kızım yapamıyor demişti. Faturam 250₺ diye söyledi , iPhone istiyorsun diye söz etti . Dışarda yemek yesek ailemi aradılar evde yemek yapılmıyor diye . Delircem cidden . Boşandım ama bana yaptıkları şeyleri düşündükçe sinir oluyorum. Evime ne alsam onlara dert oldu . Üstelik kendi paramla ! Ya kendi içimde bana bunları o kadar normalleştirmişler ki . Bu nasıl bir manipülasyon. Ben evliliği çok yanlış kodladım . Bu travmalarım ne olacak benim ?

Maşallah üçlü evlenmissiniz sanki. Babasına "x amca bu kadar karışıyorsun madem gel oğlunun yataginada sen giriver" deseydiniz. İşte söylenmiyor böyle şeyler ama resmen durum bu. Sizin esiniz size eş değil ev arkadasi muamelesi yapmış. O zaman sizde kadınlık yapmasaydınız. Sevgili ev arkadaşım,abim ol kardeşim deseydiniz eşinize. Valla erkeklerden nefret. Allah sizi kurtarmış. İnşallah bundan sonra çok mutlu olun

çalışmamanızı istiyor çünkü yoruluyorsun diyor
ev işinlerinde yorulduğun için destek olmasını istiyorsun, ama kabul etmiyor.
bu ne yaman çelişki...
Ay yorumunuzun alnı olsa da öpsem.
Adamın derdi kadının yorulması falan değil. Kendi rahatı, kendi kuralları, kendi hakimiyet alanının artması.

Niye kendi kizi kim köpekmiş ki senden daha fazla hak ediyormuş sosyal hayatı?

benden calismamami istiyor cünkü yoruldugumu görüyor

Totosunu kaldırıp iş yapsın o zaman? Eşinin yorulduğunu gören ve eşini seven insan böyle yapar çünkü.
Ne kadar saçma şeylerle avutuyorsunuz ya kendinizi. Adam tam zamanlı hizmetçiliğe geçip rahat rahat arkasını toplayabilin diye işi bırak diyor, bunu nasıl göremiyorsunuz?

Aanesinin evinden direk evlenerek ciktiysa hayatinda hic yalniz basina bir evi cekip cevifmediyse olacagi bu .Yangem ayri eve cikan kuzenimi. Ebine her hafta temizlige gidiyordu.Neden dedim .omurlerinde bir kere bile kendi odalarini supurup vileda yapmamışlar .

eşiniz yardım etmiyorsa yardımcı tutacak başka çare yok

Yapmak isteyen her türlü yapıyor ya. Benim eşime ne kadar net konuşursan konuş yapası yoksa asla yapmaz. Her yer böceklenir gene de makineyi boşaltmaz mesela. Ucunda huzursuzluk yoksa yerinden bile kalkmaz adam. çoğu şeyi ben surat asmayayım, oflayıp puflamayayım diye yapar. Kendi de söyler… çok isterdim daha planlı programlı olsun her şey ama buna uyacak bir partner yoksa olmuyor ne yazık ki.

Şimdi diyeceğim şey size de anormal gelebilir ama adam o kadar garipti ki ; ilk zamanlar evime gelince mutfak dolaplarımı açar bakardı , buz dolabımı açar bakardı . Ne var ne yok diye . Benim sürdüğüm ruja kadar karıştı adam . Evli bir kadınsın artık olmaz diye . Oğlu değil babası ! Ya düşünüyorum da bana neler yapmışlar . Neler yaşatmışlar . Allah onları bildiği gibi yapsın.

Allah sizi kurtarmış o ne yaa. Kp kendisini damattan öte koymuş.Sen kendi karınla ilgilen kendine bak,kendi karinin rujuyla giyimiyle ilgilen deseydiniz. Esinizin bile bu denli karışması doğru değilken kp ne alaka çatlak adam nefrett. Bizimkilerde normal değiller bana bi sürü şey yaptılar. Ben artık zorunlu olmadıkça görüşmüyorum kesinlikle. Eşimde biliyor ve bisey demiyor artık kabul ediyor oda çok yoruldu zaten. Keza sizin kp gibi bazı aileler huzursuzluktan besleniyor normalleri o

Son düzenleyen: Moderatör:
Dusunce yapisi degismedigi surece isiniz zor.
Ne demek kadinin gorevi?

Ev işi yapmanın kazançla, çalışmakla ilgisi yok, o evde yaşamakla var.

Siz de kendinize kadar iş yapın.
Onun çamaşırlarını yıkamayın.
Yapamıyorsan işi bırak gibi mantıksız laflara da gelmeyin.

Onun donlarını yıkamak için iş bırakacakmışsınız, oldu!

Tamam şekerim kapat konunu git evi süpür. Burda oyalanma ev işleri dururken. Hadi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…