Eşim bana hiç bişey anlatmıyor:(((

eşimin bu tavrı yüzünden yüz kez işi bırakıcam dedim ama cesaret edemedim
eşim yüz buluyor bence mousse yani nası olsa çalışıyorum ihtiyaçlarımı karşılıyorum yaa adamın umrunda değil..
söyleyincede eksiğin var mı aç mısın açıkta mısın diyor..
sen keyfine bak diyor
ama ben borcumuz olmasın istiyorum
çok rahat yaa nası ödemez borçlarını sordum ne yaptın diye hiiiç para yanımda diyor
e o zaman niye ödemiyor bu adam borçları hey allahım yaa:47:

valla canım ne desem bilemedim ama aileye borç gerçektn sıkıntı. sana karışma dediğinde benim ailemden borcu alırken sen karışma demedin ama de gerekirse yüzüne vur gururu biraz incinirse belki farklı hareket eder.
e aldığı parayı ne yapıyor hiçmi fikrin yok. sıkı takibe al bence.
bi arkadaş şans oyunları demiş olabilir bu zamanla hastalığa dönüşen bişey çünkü. üzüldüm canım yaaa o kadar borcun altında bide eşin sorumsuzluğu insanı mahveder :50:

valla bizimkide bir araba alıcam sevdasıdır gidiyor hatta dün babana sölesende biraz borç verse dedi bende kızdım kredi çekse 5000 bin fazla çekse taksit öderken farkı 100 tl olur ama adam tek bizim için 5000 çekse hem taksiti fazla olur hemde masrafı.yetiştiremediğin çok sıkıldığın yerde sana destek olur dedim.haksızmıyım.sana tavsiyem sakın kızıp işini bırakma eşine güvenmiyorsan hiç bırakma

Son düzenleme:
Canım bende aynı şeyleri yaşıyorum 2 yıllık evliyiz öde öde bitmiyor aksine çoğalıyor başta kendimi çok yıyıp bitiriyordum şimdi ise bende umursamıyorum baktım olacak gibi değil bende saldım zamanı gelince sende boş verirsin diye düşünüyorum :)

owner boşandığım kişi de böyle yapardı.
ama ben çözmüştüm paranın kime nereye aktığını, annesine ve ailesindeki diğer kişilere, onu sömüren arkadaşlarına.
seninkide öyle olmasın. çünkü bende kendi evimiz dışında başka kira ödeniyor başka mutfağa alışveriş yapılıyordu.
çok yıpratı

valla canım ne desem bilemedim ama aileye borç gerçektn sıkıntı. sana karışma dediğinde benim ailemden borcu alırken sen karışma demedin ama de gerekirse yüzüne vur gururu biraz incinirse belki farklı hareket eder.
e aldığı parayı ne yapıyor hiçmi fikrin yok. sıkı takibe al bence.
bi arkadaş şans oyunları demiş olabilir bu zamanla hastalığa dönüşen bişey çünkü. üzüldüm canım yaaa o kadar borcun altında bide eşin sorumsuzluğu insanı mahveder :50:
ben eskiden gelen kk borcu için bileziklerimi sattım ona rağmen benden habersiz yine kk kullanmaya başladı sustum..
kuzenine para göndemiş benden habersiz yine sustum
erkek kardeşinin ufak bgorcu varmış onu ödemiş yine kavga etmedim tabi ki tepki gösterdim ama kavga boyutuna getirmedim işi huzurumuz için..
eşimi seviyorum oda beni seviyor..
ama çok sorumsuz yaa beni üzende bu yani
bide herşeyi gizler söylemez maaşımı 1,2 istedi vermem dedim bişey demedi
bende maaşımla anneme borcumuzu ödüyorum işte..
yani adam akıllı ödese ciddi bir borç kalmadı da ama adam sallıyor işte:50:

ben olsam maaşımı artık ona vermezdim bu eve bakmaya borçları ödemeye mecbur ve ona derdim ki o zaman herkes kendi hayatını yaşasın aldığını nereye verdiğini söylemesin kendi çalıp kendi oynasın. bu hayat bizim değil benimse yada senin hayatn seninse bol şans derdim yani.
öyle şey olmaz borç ortak ev ortak hayat ortak olmadığı zaman evlilik evlilik değildir.
bunu eşinle güzel bri dille değil sert bir dille konuşmanın zamanı gelmiş canım ... :31:

ÖYLE Denmez canım benım olmaz oyle sert olmasın bence
owner borclardan cok bunaldıgını fılan soylemısmıydın esıne ? ona yanıstmısmıydın
bırde sızın toplam kalan borc sankı daha azdı cogaldımı ?

Owner
Her hangi bi şeyi bahane gösterip annemlerin durumu da sıkıştı, borcu ödememiz lazım desen ?
En azından annenlerin borcunu ödesen ailene karşı birşey belli etmemiş olursun
İlk değil çünkü, bir yere kadar dayanır onlarda..

Aslında bilgisayarından da kontrol edebilirsin iddia sitelerine filan girip girmediğini

ÖYLE Denmez canım benım olmaz oyle sert olmasın bence
owner borclardan cok bunaldıgını fılan soylemısmıydın esıne ? ona yanıstmısmıydın
bırde sızın toplam kalan borc sankı daha azdı cogaldımı ?

diyorum yaa hep ödedikçe çoğalıyor sanki
toplamda 27,000 canım borcumuz ama bunun 17,000 i aileme olan borcumuz

Selam hanımlar
daha öncede defalarca konu açtım hep eşimden şikayet ettim belli ki bitmeyecek şikayetlerim.
bu defa ki canımı sıkan şey;
biz aylardır borç ödüyoruz bilen bilir.en son yine annemden borç para aldık toparlayalım diye
buna rağmen eşim 2 aydır tek kuruş borç ödemiyor bi tek bunu biliyorum onun dışında maaşını ne yaptı nereye verdi hiç bilmiyorum..
bana hiç bişey anlatmıyor çok canım sıkılıyor bu durumada..

ben şimdi ne yapayım yani bi yandan diyorum ki sende umursama ne yaparsa yapsın bi yandan da bir an önce borçları bitirmenin derdindeyim kendimi hırpalıyorum bunun için..
siz olsaydınız ne yapardınız eşiniz sizden herşeyi gizleseydi..
şimdiden teşekkürler yorumlar için...

Bir kadın nasıl eşinin maaşının nere gittiğini bilmez diye merak ederim hep. Ya da bir erkek nasıl bir gerekçeyle bunu eşine söylemez? Bir de böyle hassas bir dönemde borçlar içindeyken. Hem de borçlu olunan taraf eşinin annesiyse… eşinin bence şöyle bir güzel derse ihtiyacı var. Böyle kendince ahkam kesmek ne demek?

ben eskiden gelen kk borcu için bileziklerimi sattım ona rağmen benden habersiz yine kk kullanmaya başladı sustum..
kuzenine para göndemiş benden habersiz yine sustum
erkek kardeşinin ufak bgorcu varmış onu ödemiş yine kavga etmedim tabi ki tepki gösterdim ama kavga boyutuna getirmedim işi huzurumuz için..
eşimi seviyorum oda beni seviyor..
ama çok sorumsuz yaa beni üzende bu yani
bide herşeyi gizler söylemez maaşımı 1,2 istedi vermem dedim bişey demedi
bende maaşımla anneme borcumuzu ödüyorum işte..
yani adam akıllı ödese ciddi bir borç kalmadı da ama adam sallıyor işte:50:

canım seni seviyorsa surat as üzül ağla yani senin üzülmene dayanabiliyormu uçlarda yaşa ama sakın içine atma

Owner
Her hangi bi şeyi bahane gösterip annemlerin durumu da sıkıştı, borcu ödememiz lazım desen ?
En azından annenlerin borcunu ödesen ailene karşı birşey belli etmemiş olursun
İlk değil çünkü, bir yere kadar dayanır onlarda..

Aslında bilgisayarından da kontrol edebilirsin iddia sitelerine filan girip girmediğini
kader dediğini yapmicam çünkü gerçekten hala oynuyorsa borsada ve bende bunu görürsem kaldıramam iyisi mi bilmeden yaşamak:50:
ama sanmıyorum oynadığını bu kadar aptal olamaz:50:

kader dediğini yapmicam çünkü gerçekten hala oynuyorsa borsada ve bende bunu görürsem kaldıramam iyisi mi bilmeden yaşamak:50:

olur canım bu kadar aptal olabilirler .....

ama bilmeden yaşamak içinde bi acaba ile yaşamak insanı kemirir haberin olsunn.. yapma kıyamam sana ........:29:

bence evliliklerde para hesabının bilinmesi çok önemli.bir öğrensek ne haltlar yediklerini,ki çıkıyor zaten ortaya.işte o zaman ben ne aptal mışım da neden bende harcamamışım gibi duygularda boğuluyor insan.ama şunu biliyorum ki nasıl başlarsa öyle gidiyor.mutlaka nereye harcadığı bilinmeli ve gerekirse evliliğin bitmesi ile karşı karşıya gelmesi geliyor.yok öyle benim param havalarında dolanıp da ortak birlikteliği iki adım ilerletememek

söyledim zaten önce biraz bağırdı telefonda tabi bende sesimi yükselttim akşam eve gidincede hiç bişey olmamış gibi davrandı..
ona göre annemin borcunu erteleyebilirmişiz ama ben kabul etmedim...
eşim yüzünden aileme karşı mahçubum hem annemden hemde babamdan borç para aldık ama bırakın onlara borcumuzu ödemeyi
yabancılara olan borcumuzu bile ödemiyor eşim neyi bekliyorsa..

bu durumda tabii ki müdahale edeceksin.çalışmıyor bile olsan sen karışma mantığıyla olmaz bu işler.eşinin ailende dahil olmak üzere türlü yerlere borcu var ve bunları kapatmadığı gibi maaşını da ne yapıyor bilmiyorum diyorsun.bu önemli bence.birlikte gelir-gider tablosu çıkarın ve artık kesin dille bu borçların kapanması gerektiğini söyle.

bak seni kışkırtmak falan değil amacım ama maaşının nereye gittiğini bile bilmiyorsan ve borçlar aynen duruyorsa kumar falan mı oynuyor diye geliyor aklıma.

Tercih senin tabi ki..

Ama oraya değilse nereye gidiyor bu paralar ?
Bunu da bilmeden durabilecek misin ki..

diyorum yaa hep ödedikçe çoğalıyor sanki
toplamda 27,000 canım borcumuz ama bunun 17,000 i aileme olan borcumuz

BI KAC ay once yenı yenı ev alalım dıyodum ben sen cok ıyı hatırlıyorum 10 bın lıra borc var demıstın o sebebten sordum dahada erımemıs pekı alacaklılar senı armaıyormu sen maasınla eve gıda alıyormusun?

o umursamıyorsa siz de umursamayın annenizden borç falan almayın ödemeyin bakalım nereye kadar bir yerde sıkışıp mecbur kalacak sorumluluklarını eline almaya siz onun için kapatıp uğraştıkça umurunda olmayacaktır, konuşmak işe yaramadıysa konuşmayın da ödemedim bile demeyin neticede borçlular ona ulaşacaktır onlarla mecburen konuşacak

bu durumda tabii ki müdahale edeceksin.çalışmıyor bile olsan sen karışma mantığıyla olmaz bu işler.eşinin ailende dahil olmak üzere türlü yerlere borcu var ve bunları kapatmadığı gibi maaşını da ne yapıyor bilmiyorum diyorsun.bu önemli bence.birlikte gelir-gider tablosu çıkarın ve artık kesin dille bu borçların kapanması gerektiğini söyle.

bak seni kışkırtmak falan değil amacım ama maaşının nereye gittiğini bile bilmiyorsan ve borçlar aynen duruyorsa kumar falan mı oynuyor diye geliyor aklıma.
hanımlar bende bu yüzden konu açtım işte
benim eşim biraz farklı yani bu konuları açtığım anda sesini yükseltir kapattırır konuyu bende sırf sorun olmasın diye susarım
yani konuşarak yapabileceğim bişey değil
zira onlarca kez denedim fayda etmedi

bızım evde ıkı maas bır araya toplanır oradan hersey odenır esım bana yazar
ben yazmam genelde
ve hep bı 100 lıra kayıp cıkar kı ben bunu bıle cok sorun yapıyorum bılmeden olmaz guzelım ıllada sorman laızm ne oldugunu yanı umarım oynamıyordur
soylemıyormusun sen borcları odemıyorsun dıye bunada sen karısma dıyemez herhalde S:

yaa eşim öyle maaşımın takipçisi değildir bi kaç ay öncesine kadar bilmezdi bile ne kadar aldığımı hoş bende bilmiyorum yaa ne kadar aldığını
yani benim istediğim şey
ikimizde çalışıyoruz borcumuz var hesap yapalım beraber el ele verip ödeyelim borçlarımızı ama eşim benden bin türlü şey gizleyince bende de heves kalmıyor..

Anlıyorum seni, fakat böyle bir yaşantı doğru mu sence?
Ben şahsen eşimin ne kadar maaş aldığını bilmeyeceksem, eğer biz bir "aile bütçesi" ayarlayamayacaksak, ödemeler, evin idaresi vs. konusunda birlik olmayıp, hala bekarmış gibi davranacaksak, niye evlendik diye sorarım??

Şu anda bence evliliğinizin gidişatını da etkileyen sorunlar bunlar.
Bir an önce aklını toplamasını söylemelisin, yoksa seni kaybedeceğini.
Çünkü bir erkek olarak ailenin sorumluluğu onda, sende değil.
Erkek her zaman eşine bakmakla yükümlüdür.
Evi çekip çevirmek maddi anlamda senin sorumluluğunda olmamalı...
Bunu birazda erkek düşünmeli!

Back
X