kimse yok mu yerine kayınbabanıza yardım edin nolur ki sanki.
öyle ya, yardima ve gidaya muhtac evsiz barksiz insanlara yardim etmekle kayinbabaya yardim etmek ayni sey nasilsa :44:
kayinbabaya yardim ederek kisi uzerinden kurban sorumlulugunu atamaz. cunku esi babasina bakmakla yukumlu zaten. burda olay baskasinin parasiyla kurban kesmek. dinen gerekli degil. cunku ibadet fiziksel ve maddi gucu olana farzdir. paran yoksa, neden kurban kesmedin demez kimse ona.
ama esiniz sanirim sembolik olarak, bir jest niyetine istedi bunu sizden. dinen degil de gonul almak adina. yoksa o kurban da sizin sevabiniza olcakti.
Kurban kesmek ve ihityaç sahibine yardımda bulunmak aynı şey değildir.kimse yok mu yerine kayınbabanıza yardım edin nolur ki sanki.
Öyle düşünemyin lütfen kesinlikle öyle bir niyeti yok.Bence de zaten parası olmayan kişinin kurban kesmesi gerekmiyor.
Benim yerime siz kurban kesin demek, bu vazifeyi yerine getirmek olmuyor zaten.
Kişi varsa yapar, yoksa yapmaz, zorlama yok zaten.
Ben sadece size yüklendiklerini düşünüyorum.
Evet canım biliyorum ama doğru bulmuyorum. Hani kendi rızası olsu şimdi durumum yok siz kesin sonra helalleşiriz dese olurkayinbabaya yardim ederek kisi uzerinden kurban sorumlulugunu atamaz. cunku esi babasina bakmakla yukumlu zaten. burda olay baskasinin parasiyla kurban kesmek. dinen gerekli degil. cunku ibadet fiziksel ve maddi gucu olana farzdir. paran yoksa, neden kurban kesmedin demez kimse ona.
ama esiniz sanirim sembolik olarak, bir jest niyetine istedi bunu sizden. dinen degil de gonul almak adina. yoksa o kurban da sizin sevabiniza olcakti.
Eşimde bunun bilincinde aslında ama büyüğü kurban kesemezken kendisinin kesmesine içerliyor herhaldee bu durumda siz kayınbabanıza yardım etmiş olursunuz onun yerine kurban kesmiş olamazsınız eşinize bence böyle anlatın istiyorsan onların yerine kesip verelim ama sevabı ayrı konu deyin
Yukarıda da yazdım yardımlaşmak ve kurban kesmek aynı şeyler değil ben öncelikle bana far olanı yapmalıyım öyel değil mi?yardıma ihtiyacı olan bir yığın insan var zaten arkadaşım, sen götür verirsin, programı aracı yapıp birilerinin malı götürmesine neden olunca akıllılık mı etmiş oluyorsun? bunu yapacağına kayınbabana yardım et daha iyi diyorum. demek istediğim buydu.
keşke imkanım olsada hem kendi ailemi hem eşimin ailesini göndersem çok isterler bilirim Alalh herkese nasip etsin oarlaı görmeyialt tarafı kurban bağışı esirgeme bence
ya benim eşim gibi anamı babamı hacca göndercez deseydiii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?