• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim bana ne yaşatıyor anlayamıyorum?

mehiran

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2025
91
27
3
37
Merhaba hanımlar
Kafam çok karışık size danışmak istiyorum
eşim Homeofis çalışıyordu. Hep rahat ve az kazançlı bir işi olmuştu. Fazla çalışmayı sevmezdi. Ben de kendimce kazancı olan biriyim. bağımsız çalıştım arada hep gelirim oldu. Babamın vefaatıyla da bir ev kaldı. Yıllarca onun kirasını ve büyük küçük her kazancımı eve verdim, eşimin kazancı düşük diye. Eşim evlenirken eşya alamamıştı, umurumda olmamıştı. Edindiğim birikim ve mehrim ile birkaç yıl sonra evi sıfırdan ben güzelce döşedim. Sonra babamdan kalan evi satıp bir ödemeli eve girdik epey güzel bir ev. Aidatları bir yıl ben ödedim eşim sadece üstüne azıcık koydu. Derken ben artık rahatsız olmaya başladım. Çünkü eşim sanki ona sürekli bakmamı ister gibiydi. Kenara para koysam hemen eriyordu. Ben kazandıkça daha az çalışıyordu. Ama iyi anlaştığımız için sorun etmemiştim. Derken bir gün artık böyle olmaz sen daha çok çalış ve eve bak, ben üstlenmeyeceğim deyip kazancımı ayırdım, altın yapıp kenara attım. Sonunda annemle ortak bir ev aldım. Evi aldıktan sonra kendimi kullanılıyormuş gibi hissettim bir de yoruldum ve çalışmayı bıraktım. Üçüncü çocuğu istedik ve şuan da hamileyim. Sorun bundan sonra başladı. Benim aktif olmam, ailemden miras gelmesi vs falan eşim o kadar alışmış ki, afalladı. Meğer arka planda pekte çalışmıyor ve kazanmıyormuş. Sonra birden işten çıkarıldı. Aslında işten çıkarılacağı bariz gibiydi ama eşim kafaya takmamıştı. Şimdi asla işleri beğenip bir işe girmiyor. Bir taraftan iş arıyor gibi görünüyor yani anlayamıyorum. Çalışma dünyası ona ağır geliyor gibi. Ben artık hiçbir şey yapmayacağımı net olarak ilan ettim ki, kesin kararlı olduğumu anlayınca epey üzüldü ama bana asla çalış diyecek değil. Benim evin yükünü kendiliğimden üstleneceğimi sanmıştı çünkü ben aşırı işgüzar biriyim. Ama artık bu rol değişimden bıktım. Kendimi ve çocuklarımı geliştirecek bir hayata geçtiğimi ilan ettim. Yazarlık falan yapıyorum ki bunlar para getirmiyor. Kişisel hayatımda aşırı mutluyum şuanda adeta yaşadığımı hissediyorum ilk defa. Ama o epeydir boşta olduğu için evin aidatları, birikti borçlar arttı. İşi gücü çocukların dersleri, çocuklara kitap okuyup ufuklarını geliştirmeye çalışmak, onlara yabancı dil öğretmek, onlarla pasta yapmak, eğitim seminerlerine katılıp iyi bir baba olmaya çalısmak falan vs hep bizimle birşeyler yapmaktan keyif alıyor ne yapacağımı bilemiyorum. Çalışması için resti çekemiyorum. Onu dinleyince hemen hak veriyorum. Nasıl rest çekilir bilmiyorum. Kavga etmeyi bilmem, parasız da yaşarım ama böyle bir yapıda olmam onu buna mı itiyor acaba? Sorun benim beklentisizliğim mi, başka bir kadın olsa ne yapardı? Lütfen bana bir akıl verin kendi alttan alıcı huyumda kayboldum sanırım.

Son düzenleme:
başka bir kadın olsa ne yapardı?
baska kadin olsa calismakta gözü olmayan, maddi olarak kadinin ihya ettigi kocaya üçüncü cocugu yapmazdi.
esin alismis ne guzel ekmek elden su gölden yasamaya. iyi yere kapak atmis keyfine bakmis.
ne denir ki
keske siz erkek o kadin olsaydi en azindan ev hanimi, cocuklarima cok iyi anne, guzel yemekler yapiyor falan derdiniz mutlu olurdunuz. o da calismayip evine bakmaktan mutlu olurdu. ama bu sartlarda zor..

Son düzenleme:
Taviz tavizi doğurmuş. Sen evin erkeği, eşin kadını olmuş.
Bu saatten sonra değişmesi çok zor. Rabbim yardımcın olsun.

baska kadin olsa calismakta gözü olmayan, maddi olarak kadinin ihta ettigi kocaya üçüncü cocugu yapmazdi.
esin alismis ne guzel ekmek elden su gölden yasamaya. iyi yere kapak atmis keyfine bakmis.
ne denir ki
keske siz erkek o kadin olsaydi en azindan ev hanimi, cocuklarima cok iyi anne, guzel yemekler yapiyor falan derdiniz mutlu olurdunuz. o da calismayip evine bakmaktan mutlu olurdu. ama bu sartlarda zor..
hamilelikten önce çalışıyordu aslında ama para kazanmak umrunda değildi hep. Çocuğu eşime yapmadım aslında ama haklı yönünüz var:) gerçi o olmasa da ben çocuklarımı en iyi şartlarda yaşatabilirim bunu iyi biliyor. Anlamsızlığa düştüm işte.
Sanki biraz benim beklentisizliğimden kaynaklı oldu herşey.

Baskasi ne yapar bilmem de böyle sorumsuz bir babaya üçüncü çocuğu yapmazdım, elimdekini de yedirmezdim.

Kadına çalış diyorken adamlar da kendini şaşırdı iyice.
Haklısınız öncelikle. Ama bu evden insanlık için iyi çocuk çıkabileceğini düşündüm çünkü çocuk yetiştirmeye adıyor hep kendini. Çocuklarım okullarında başarılı, ögretmenleri bizi cağırıp taktir ediyorlar, farklı hobileri, güzel bir hayatları var. Eşim kazanç konusunda yeterli olmasa da eğitimde kısmen yeterli. Benim de bu güne kadar gözüme bu konu hiç görünmemisti önemsemedim bir türlü. Ama şimdi iyice görür oldum bunu. Yani baştan böyle düşünmemiştim şimdi bakış açım değişti. Önce iyi bulduğum yönü şimdi eksiklik olarak görünmeye başladı. Aile planlaması da geriye dönük değişmez zaten ki pismanlığım bu konuda değil.

hamilelikten önce çalışıyordu aslında ama para kazanmak umrunda değildi hep. Çocuğu eşime yapmadım aslında ama haklı yönünüz var:) gerçi o olmasa da ben çocuklarımı en iyi şartlarda yaşatabilirim bunu iyi biliyor. Anlamsızlığa düştüm işte.
Sanki biraz benim beklentisizliğimden kaynaklı oldu herşey.
calisiyordu ama evden ve uc kurus paraya
evi sen cekip cevirdikten sonra neyleyim öyle calisan kocayı...
iste roller degisseydi sen erkek o kadin olsaydi az da kazansa "calisiyor,kendi harcligini cikartiyor. hem home office evi de ihmal etmiyor🧿" falan derdin gurur duyardin esinle ama iste erkek olunca insanin bazi beklentileri oluyor
ki kkda cinsiyet esitligine en inanan, o şekilde yasayan insanlardan biriyimdir😅 ama neticede turkiyede yaşıyoruz.
hic geri adim atma. bir sekilde evi cekip çevirmeyi öğrensin.
hatta talepkar ol şu lazim bu lazım de sıkışsın ugrassin. kolay degil koca olmak

Ben böyle bir koca istemezdim acikcasi.Sırtını sana yaslamış.Alışmış o rahatlığa.uzgunum ama bu saatten sonra da çalışacağını pek sanmıyorum.

Borçlarda birikti demişsiniz.Neyle ödemeyi düşünüyor.hic konusmuyormusunuz bu konuyu?

Merhaba hanımlar
eşim Homeofis çalışıyordu. Hep rahat ve az kazançlı bir işi olmuştu. Fazla çalışmayı sevmezdi. Ben de kendimce kazancı olan biriyim. bağımsız çalıştım arada hep gelirim oldu. Babamın vefaatıyla da bir ev kaldı. Yıllarca onun kirasını ve büyük küçük her kazancımı eve verdim, eşimin kazancı düşük diye. Eşim evlenirken eşya alamamıştı, umurumda olmamıştı. Edindiğim birikim ve mehrim ile birkaç yıl sonra evi sıfırdan ben güzelce döşedim. Sonra babamdan kalan evi satıp bir ödemeli eve girdik epey güzel bir ev. Aidatları bir yıl ben ödedim eşim sadece üstüne azıcık koydu. Derken ben artık rahatsız olmaya başladım. Çünkü eşim sanki ona sürekli bakmamı ister gibiydi. Kenara para koysam hemen eriyordu. Ben kazandıkça daha az çalışıyordu. Ama iyi anlaştığımız için sorun etmemiştim. Derken bir gün artık böyle olmaz sen daha çok çalış ve eve bak, ben üstlenmeyeceğim deyip kazancımı ayırdım, altın yapıp kenara attım. Sonunda annemle ortak bir ev aldım. Evi aldıktan sonra kendimi kullanılıyormuş gibi hissettim bir de yoruldum ve çalışmayı bıraktım. Üçüncü çocuğu istedik ve şuan da hamileyim. Sorun bundan sonra başladı. Benim aktif olmam, ailemden miras gelmesi vs falan eşim o kadar alışmış ki, afalladı. Meğer arka planda pekte çalışmıyor ve kazanmıyormuş. Sonra birden işten çıkarıldı. Aslında işten çıkarılacağı bariz gibiydi ama eşim kafaya takmamıştı. Şimdi asla işleri beğenip bir işe girmiyor. Bir taraftan iş arıyor gibi görünüyor yani anlayamıyorum. Çalışma dünyası ona ağır geliyor gibi. Ben artık hiçbir şey yapmayacağımı net olarak ilan ettim ki, kesin kararlı olduğumu anlayınca epey üzüldü ama bana asla çalış diyecek değil. Benim evin yükünü kendiliğimden üstleneceğimi sanmıştı çünkü ben aşırı işgüzar biriyim. Ama artık bu rol değişimden bıktım. Kendimi ve çocuklarımı geliştirecek bir hayata geçtiğimi ilan ettim. Yazarlık falan yapıyorum ki bunlar para getirmiyor. Kişisel hayatımda aşırı mutluyum şuanda adeta yaşadığımı hissediyorum ilk defa. Ama o epeydir boşta olduğu için evin aidatları, birikti borçlar arttı. İşi gücü çocukların dersleri, çocuklara kitap okuyup ufuklarını geliştirmeye çalışmak, onlara yabancı dil öğretmek, onlarla pasta yapmak, eğitim seminerlerine katılıp iyi bir baba olmaya çalısmak falan vs hep bizimle birşeyler yapmaktan keyif alıyor ne yapacağımı bilemiyorum. Çalışması için resti çekemiyorum. Onu dinleyince hemen hak veriyorum. Nasıl rest çekilir bilmiyorum. Kavga etmeyi bilmem, parasız da yaşarım ama böyle bir yapıda olmam onu buna mı itiyor acaba? Sorun benim beklentisizliğim mi, başka bir kadın olsa ne yapardı? Lütfen bana bir akıl verin kendi alttan alıcı huyumda kayboldum sanırım.
Kim olsa böyle bir kadına sımsıkı tutunur aranan kan gibisiniz🤷‍♀️ fazlasıyla yüklenmişsiniz sorumlulukları…

Şu an işsizse siz de calismiyorsaniz nasıl geçineceksiniz
Çok tuhaf ama bekliyor. Hiç korkmuyor. E ticaretten o ay ufak tefek satış yapıyor ve benim diğer evin kirasını koymamı bekliyor ama asla dillendirmiyor bunu. Yani gururlu da. Ben de o evin kirasını anneme ödeme yapıyorum Dörtte biri onundu onu alıyorum. Ama eski ben olsam onu ödemez, dörtte birini anneme bırakır ve yine evi sırtlanırdım. Aman eşim evle ilgilensin boşver derdim. Şimdi benim bu değişimimi sessizce izliyor ama saşkın

calisiyordu ama evden ve uc kurus paraya
evi sen cekip cevirdikten sonra neyleyim öyle calisan kocayı...
iste roller degisseydi sen erkek o kadin olsaydi az da kazansa "calisiyor,kendi harcligini cikartiyor. hem home office evi de ihmal etmiyor🧿" falan derdin gurur duyardin esinle ama iste erkek olunca insanin bazi beklentileri oluyor
ki kkda cinsiyet esitligine en inanan, o şekilde yasayan insanlardan biriyimdir😅 ama neticede turkiyede yaşıyoruz.
hic geri adim atma. bir sekilde evi cekip çevirmeyi öğrensin.
hatta talepkar ol şu lazim bu lazım de sıkışsın ugrassin. kolay degil koca olmak
Gözümde iyice hali değisti ben değiştikçe
Eskiden beklemediğim şeyler yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başladı. Hiçbirşey talep etmeyen biriydim ben. Kocalık vs kavramimda yoktu ama meğer gele gele yanlış yere gelmişim insan değişiyor ve artık kocalık bekliyorum

Ben böyle bir koca istemezdim acikcasi.Sırtını sana yaslamış.Alışmış o rahatlığa.uzgunum ama bu saatten sonra da çalışacağını pek sanmıyorum.

Borçlarda birikti demişsiniz.Neyle ödemeyi düşünüyor.hic konusmuyormusunuz bu konuyu?
Konuşuyoruz
Ama konuyu bir şekilde iş aradığına getiriyor
Ama yok işte
Ben konuşmayı tırmandıramıyorum bunu yeni fark ettim
Rahatı kaçmıyor yani
Kendime kızıyorum artık nasıl böyle biri oldum diye

"annemle ortak ev aldik" demissin. annen bile esini kaybetmis yasini basini almis kadin bir sekilde para kazaniyor ya da elinde olani degerlendirmeye calisiyor bir gelecek kaygisi var, bir gecinme derdi var
esin?
gencecik otuzlarinda, hayatinin baharinda, 3 cocuk babasi koca adamin boyle bir kaygisi yok. ne kendi icin ne cocuklari icin.
bak, babandan allah razi olsun. adam bugünün yarınını düşünmüş kizina kalacak ekstra bjr ev sahibi olmus o genc yasta. o ev senin hayatını kolaylastirmis hem kirasini kullanmissin hem satip pesinat yapmissin evin olmus.
peki senin konunun basindan beri 36 kere "harika bir baba" dedigin adamin boyle bir kaygisi var mi?
tabii ki yok
iyi dersaneler kapiyi kactan aciyor yarin cocugunu dersaneye gönderebilir mi basinda sen olmasan?
peki adamda "ulan esim calismayacagim diyor. ben yarin cocugumu dersaneye gönderebilir miyim bir degil iki degil uc tane hepsine ayni sene mont alabilir miyim" dusuncesi var mi?. Allah korusun sana birsey olsa cocuklarini gecindirebilecek mi?
o kadar calismaktan aciz adam günü kurtarmak icin evi satar kiraya gecer birkac sene rahat etmek icin sonra hepten acikta kalirlar

Son düzenleme:
Baştan bir düzen kurmuşsunuz. Baba evde, evle çocuklarla ilgili, anne çalışıp para getiriyor. Toplumsal normların dışında bir evlilik ve ev düzeni ama yanlış diyemeyiz.

Sonra birden yan çizmişsiniz. Ben bu düzeni sadece ben istediğim için değiştiyorum demişsiniz. Adamın fikrini almak yok, oturup konuşup plan yapmak yok. Bodoslama ben ne istiyorsam o, sen de uyum sağlayacaksın deyip çekilmişsiniz.

Sizi hatalı buldum ben açıkçası.

Eşiniz başında neyse sonunda o olmuş. Adam kandırmamış, kendini farklı göstermemiş, yapmayacağı şeyleri yaparım dememiş, tutmayacağı sözler vermemiş. Bana ne yaşatıyor diyorsunuz da asıl siz kendinize yaşatıyorsunuz. O zaman öyleydim şimdi böyle, onu düşünmemiştim bunu önemsememiştim, şunu bunu beklememiştim... Gözetmeniz sorgulamanız gerekenleri görmezden gelmişsiniz, siz de hatalı değil misiniz? Yeni evlisiniz ve evliliğinizi sorguluyorsunuz sandım ama üçüncü çocuk yoldaymış.
Çok tuhaf ama bekliyor. Hiç korkmuyor. E ticaretten o ay ufak tefek satış yapıyor ve benim diğer evin kirasını koymamı bekliyor ama asla dillendirmiyor bunu. Yani gururlu da. Ben de o evin kirasını anneme ödeme yapıyorum Dörtte biri onundu onu alıyorum. Ama eski ben olsam onu ödemez, dörtte birini anneme bırakır ve yine evi sırtlanırdım. Aman eşim evle ilgilensin boşver derdim. Şimdi benim bu değişimimi sessizce izliyor ama saşkın
Siz alıştırmışsınız, bu durumu siz yaratmışsınız. Çocukların masrafı sizde, evin ödemeleri harcamalar sizde. Boşan boşanma denecek bir konu gibi durmuyor ama durum da ortada. Genelde bu tip adamlar çocuklarıyla hiç ilgilenmez, umurlarında olmaz ama sizinki okullarına kadar ilgileniyor.

Merhaba hanımlar

Siz şimdiye kadar bunları hiç onemsememissimiz ki 3.cocuga karar vermişsiniz. Acaba hamileliğiniz yani hormonlarin etkisiyle mi şimdi bunları düşünmeye başladınız?

Baştan bir düzen kurmuşsunuz. Baba evde, evle çocuklarla ilgili, anne çalışıp para getiriyor. Toplumsal normların dışında bir evlilik ve ev düzeni ama yanlış diyemeyiz.

Sonra birden yan çizmişsiniz. Ben bu düzeni sadece ben istediğim için değiştiyorum demişsiniz. Adamın fikrini almak yok, oturup konuşup plan yapmak yok. Bodoslama ben ne istiyorsam o, sen de uyum sağlayacaksın deyip çekilmişsiniz.

Sizi hatalı buldum ben açıkçası.
e tamam bu sekilde baslamislar da bilmem farkinda misin kadin 3. cocuguna hamile.
isini birakmak istemese de bu sartlarda isini bırakmak mecburiyetinde kalabilirdi. kolay degil ki 3. çocuga hamilelik, geride kalan bakilmaya muhtac iki çocuk, onca vücut ağırlığı, ödemler vs vs ile bir de işe gitmek.
bir de ortak istemisler cocugu. adamda hic dusunce yok yani 3. cocuguna hamile kadin o koca gobegiyle agrisiyla ise gitse evde keyifle yatacak hic agrina da gitmeyecek

Normalde çalışmayan adam sevmem ama adam sonradan değişmemiş ki. Değişim sizde olmuş onun da değişmesini bekliyorsunuz. Bilemiyorum ya adamı pek suçlu bulamadim. Artik böyle evlilikler de var. Erkeğin evle çocukla ilgilendiği kadının çalıştığı. Bir de sizin değişiminiz tam adamın işsiz kaldığı döneme denk gelmiş.

"annemle ortak ev aldik" demissin. annen bile esini kaybetmis yasini basini almis kadin bir sekilde para kazaniyor ya da elinde olani degerlendirmeye calisiyor bir gelecek kaygisi var, bir gecinme derdi var
esin?
gencecik otuzlarinda, hayatinin baharinda, 3 cocuk babasi koca adamin boyle bir kaygisi yok. ne kendi icin ne cocuklari icin.
bak, babandan allah razi olsun. adam bugünün yarınını düşünmüş kizina kalacak ekstra bjr ev sahibi olmus o genc yasta. o ev senin hayatını kolaylastirmis hem kirasini kullanmissin hem satip pesinat yapmissin evin olmus.
peki senin konunun basindan beri 36 kere "harika bir baba" dedigin adamin boyle bir kaygisi var mi?
tabii ki yok
iyi dersaneler kapiyi kactan aciyor yarin cocugunu dersaneye gönderebilir mi basinda sen olmasan?
peki adamda "ulan esim calismayacagim diyor. ben yarin cocugumu dersaneye gönderebilir miyim bir degil iki degil uc tane hepsine ayni sene mont alabilir miyim" diye düşünmüyor. Allah korusun sana birsey olsa cocuklarini gecindirebilecek mi?
o kadar calismaktan aciz adam günü kurtarmak icin evi satar kiraya gecer birkac sene rahat etmek icin sonra hepten acikta kalirlar
Benim sauna biraz aidat ödemesi olan bir büyük evim ve bir de annemle ortak bir evim var kirası gelen. Ama Onun ise cebinde günü birlik parası bile olmuyor bazen. Annemin başka birkaç evi daha var ki bunları biz kardeşlere miras olarak verecek. Bunu da biliyor. Acaba bunlar mı onu bu hale getirdi zamanla. Ben onun böyle aciz ve sırt dayayan olduğunu tam anlayamamıştım ya da önemsememistim. Şimdi ise ben elimi cekince o kadar bariz ortaya çıktı ki. Bazen oturup düşünüyorum belki de ciddi bir cingar çıkarma sebebi ama ben öyle yaklaşamadım bir türlü. Saf mıyım, saflıkta level mi atladım diye ilk defa bu yıl sorguladım

Back
X