• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim bana sormadan plan yapıyor

Dün akşam regl olmuştum ve karnım fena ağrıyor, eşim bunu biliyordu da bugün aramış akşam yemeğe çıkacağız hazırlan arkadaşım ve eşiyle dedi , birlikte gideceğiz, bende önce bana sorsaydın dedim ayarladık artık konuştuk dedi. Bende tamam dedim bundan sonra bana birşey ayarlarken sorarsan sevinirim dedim. O da tamam iptal ediyorum bundan sonrası da yok dedi. Neyse tartışma falan derken eşim sonuç olarak özür diledi ve konu hallolmuş gibi duruyor. Ama o bunu hep yapıyor. Benim içimde kalıyor ya kalbim kırık kalıyor öyle, hemen affediyoruz,ben yüzüne gülüyorum yine ama içimde birşeyler kalıyor, her düşüncesizlikten.
Daha önce de evde otururken ben birlikte vakit geçiriyoruz sanarken birden tlefonu eline almış , arkadaşını arayıp hadi dışarı çıkalım demişti ve çıktı arkadaşıyla.
Geçenlerde de beni yemeğe çıkardı yemekten sonra da arkadaşlarla okey oynamaya gideceğiz dedi, benim gitmesini istemediğimi biliyor çünkü bu aralar çok fazla olmaya başladı. Beni yemeğe çıkarmasını rüşvet gibi gördüm bak seninle de çıkıyorum, ilgileniyorum der gibi sevinemedim yani👿 tabi ben eşime bunları sürekli söyleyip de dile getirmiyorum işte içimde birikiyor. Tartışıyoruz, özür diliyor , bitiyor

Bence aşırı abartmışsın regl olunca ne oluyor yani bir ağrı kesici içsen yarım saatte ağrın geçer. Adam sanki eve misafir çağırmış gibi davranmışsın. Eşin tabi bir daha seninle dışarı çıkmayı istemez. Biraz anı yaşamayı öyle çok plan program yapmamayı da bilmek gerekiyor.
Hem ağrım vardı, hem de stres vs. ruh halim buluşmaya uygun değildi , bir de ben zaten sosyal biri değilim, belki sosyal olan ve gezmeyi sevenler için kabul edilebilir. Hatta duyduğuna sevinir, biliyorum ama benim önceden haberim olması lazım. Eşime de dedim kendimi iyi hissetsem belki de böyle birşey demezdim direkt gelirdim ama ben genelde plansız şeylere hazır olamıyorum , önce haberim olması lazım diye. Haftasonu gideceğiz zaten haftasonuna almış

Ani olanlar zaten genelde haftasonu planı oluyor. İzmirde olmanın avantajı maksimum 4 saatte bir sürü tatil beldesine, yarım saatte plaja varıyoruz.

Ama bir bayramda arife günü plan yapıp, 7 kişiye yer ayarlamışlığım da var. O büyük başarıydı bence 😂
Bak buraya kadar sessizce okuyordum ki burda bi plaket verilmeli demeden geçemeyeceğim 👏🏻👏🏻👏🏻😅

Daha önce açtığınız yemek konusunda da yapmıştık yorumlarımızı...siz orada çok ısrarlı bir biçimde eşinizin eve gelince sadece sizle vakit geçirmekten hoşlandığını , işte insanlarla sosyalleşme ihtiyacını giderdiği..kimseyle özelde görüşmeyi aramadığını söylemiştiniz ..biz de "siz asosyalsiniz..hatta sosyal kaygı bozukluğunuz bile olabilir çok yeni evli olduğunuz için eşiniz bazı şeyleri tölere edebilmiş ama "biz bize yeteriz" söyleminiz bir yerden sonra eşinize yetmeyecek demiştik.Ben yakında eşinizin tek başına bir sosyal hayat kuracağını eve üstünü değiştirmeye ihtiyaçlarını gidermeye geleceğini düşünüyorum

Bu denli inanilmaz nasil kocalarmis onlar acaba?
Eşinin dış güzelliğine bakmayan kalbini seven, sırf dağınık giyiniyor diye ya da kilo aldı diye gözü dışarıya kaymayan
Yemeği kadın yapıyorsa bulaşıkları toplayan
Çamaşırları kadın asıyorsa o toplayan
temizliğe yardım eden

evden çıkıldığında fişte bir şey unutuldu mu diye evhamlanan kocalar var. bak ciddiyim var. Sizinki öyle değil diye bütün erkeler öyle olmuyor beybisi

Tek başına yapsın plan ama birlikte gideceğiniz yerlerde tabii ki fikriniz alınmalı.

Bakalım o akşam konuşmak istiyor musunuz, hastalık olmasa bile gitmek isteyebilir insan.

Veya belki sizin planınız var, arayıp öğrenilmez mi.

Ani olanlar zaten genelde haftasonu planı oluyor. İzmirde olmanın avantajı maksimum 4 saatte bir sürü tatil beldesine, yarım saatte plaja varıyoruz.

Ama bir bayramda arife günü plan yapıp, 7 kişiye yer ayarlamışlığım da var. O büyük başarıydı bence 😂
2 saatte çeşme ılıcadayım :D 1 saatte gümüldür 2 saatte dikili 1,5 saat civarı kuşadası falan izmir cennet

Hem ağrım vardı, hem de stres vs. ruh halim buluşmaya uygun değildi , bir de ben zaten sosyal biri değilim, belki sosyal olan ve gezmeyi sevenler için kabul edilebilir. Hatta duyduğuna sevinir, biliyorum ama benim önceden haberim olması lazım. Eşime de dedim kendimi iyi hissetsem belki de böyle birşey demezdim direkt gelirdim ama ben genelde plansız şeylere hazır olamıyorum , önce haberim olması lazım diye. Haftasonu gideceğiz zaten haftasonuna almış
Demek ki eşin sosyal ve böyle aktivelerden zevk alıyor. Sende bu konularda biraz toleranslı olmaya çalışmalısın eğer sosyal fobin varsa bununla ilgili destek alabilirsin. Kendimi eşinin yerine koyuyorum benim eşim spontane planlara hep karşı çıkıp canımı sıksa bir noktadan sonra onsuz planlar yapar arkadaş çevremle daha çok takılır onu evde yalnız bırakırdım. Böyle küçücük meseleden keyfimin kaçırılmasını tartışma ortamı yaratılıp gerginlik çıkmasını kabul edemem. Evlilik iki kişinin birbirine uyumlu olması demek orta yolu bulmazsanız huzurlu olamazsınız.

Tamamen kişisel bir süreç.
Ben hoşlanmam, sorsun isterim, keyfim istemediği için bile sırf zorunda olduğum için bir ortamda bulunmak istemem.
Bence bir yere giderken de , birini davet ederken de eşlere danışılmalı.

Eve aniden misafir getirmediği sürece benim için sorun olmaz ha gelen misafirde yakından tanıdığımsa o da sorun olmaz yemek yoksa dışardan söyleriz size iş çıkarmamış ki ne olacak hazırlanıp gitseydinşz

Misafir geliyor sandım glkglkf
Adam ne kadar düsüncesiz yemege cıkarmıs :KK70:
Bi agrı kesici alıp gidebilirsiniz yani.Ne var bunda bukadar abartacak?Reglide bu kadar abartlıyorsa,dogum yaparken falan düsünemiyorm sizi gkgfkfg

Konu sahibini bilmem ama regl de eskiden hastanelik olurdum net. Sürekli midem bulanır kusardım. Herkes bir olmuyor yani

Dışarı için hazırlanmak basit ben dışarı oldu mu her saat hazırim küçük çocuğumo olmasına rağmen.😉
Ama sizin durum sosyal fobiden kaynakli.
Cidden bunu aşmanız lazım.
Benim eşimi aşağıdaki komşu iftara çağırmış mesela ben ev içi oturmaları pek sevmem çünkü bir sürü iş çıkıyor.
Neyse bana sordu ama gitmek istiyor anladım ben kabul ettim.
Şimdi geri çağırması var işlerin yuzde 70ini ona kitledim😉
Benim eşimde normalde gitme gezme çok sever.
Bazen kendimizden odunler vermek zorundayız.

Erkekleri bu kadar onu yapamaz bunu yapamaz olarak görmesin bence kimse ya. Belki sizin elinizdeki modeller yapmıyordur ama yapamamak değildir o. Şimdi iki saat eşimin yaptıklarını anlatmayayım ama erkek isterse çok rahat herşeyi yapıyorlar. İnanmazsınız çokta güzel yapıyorlar. Size denk gelmemiş diyelim.

Back
X