eşim bana sürekli lakaplar takıyor, kabullenemiyorum, günah değilmi sizce

bana kalırsa onunla bu konuyu ciddi anlamda konuşmalısınız.

kavga esnasında bana köpek deme desenizde size sinirlendiği için çok umursamayacaktır.

ama ersela barıştıktan belli bi zaman sonra hatta çok mutlu olduğunuz bi anda eşinize sarılıp

"hayatım ben seni kırıyo muyum? seni rahatsız eden davranışlarım var mı?"

gibi sorular sorabilirsiniz. böylece konu açılmış olur.

sonrasında size taktığı lakaptan dolayı mutsuz olduğunu aranızdaki saygının yitirilmemesi gerektiğini söyleyin.

bence sevdiğiniz adam sizi anlayışla karşılayacaktır. önemli olan sizinde bu konuda zıtlaşmamanız.

fevri davranmayın ve asla bu konuda sessiz kalmayın.

necizane düşüncelerim...

çok mu küçüksünüz bizde de ben 23 o 25 ama biz kendi,mizi baya olgun görüyoruz yani

kavgada da bir saygı olmalı. yaptığı gerçekten çok yanlış kırıcı ben olsam bende çok üzülür kırılırdım. söylediği o lafları kendi tartışma sonlandıktan sonra unutuyor ama atladığı birşey varki seni kendisinden soğutmayı o derece başarıyor...

öyle yaptığında bence anında sus arkanı dön başka işle ilgilen. gelip özür dileyene kadarda kesinlikle tek kelime etme. bu hem ilişkiniz için hemde çocuğunun sana davranışları içinde çok önemli. çünkü o çocuk öyle bir ortamda büyürse aynı hareketleri çocuğundanda göreceksin hemde sana karşı emin ol. bunu gözlerimle gördüm çevremdeki bir aileden. kadının kocası karısına hangi lafları serfettiyse nasıl dalga geçtiyse şimdide oğlu aynı şeyleri aynı lafları kullanıyor annesine...

onu bu yaptığının seni çok kırdığına inandırmalısın.ama huylu huyundan vazgeçmiyor canım ya.benim de eşimin yapmasından hoşlanmadığım şeyler var.anlatınca tamam diyor aradan zaman geçince unutuyor.bir daha yaparsa cezalandıracağım seni dedim bakalım noolacak.

Canim beni nolur yanlis anlama benim haddime degil ama boyle bir terbiyesizliye anca bir terbiyesizlikle cevap verilir ki haddini bilsin.

Sana bidahaki kopek dediginde hooosssttt demeyi denesene bakalim ne olacak

canım bence sizin öncelikli hatanız;
evliliklerde altın kural olan
""""bir taraf sinirli-agresifken öteki taraf susacak"""
kuralını ihlal etmeniz...
karşı tarafın siniri geçip sakinleştikten sonra konuyu sakince açıp "ben dili" ile konuşarak probleminize çözüm aramanız gerek.
bu şekilde sen bana ne söylersen benden ıkı katını duyarsın mantığıyla devam edersen eğer evinizde hiçbir zaman kavgalar ve hakaretler eksik olmaz..
eşine birşey söyleyeceksın o köpek dıyecek,onun üstüne sen daha da cok bağıracaksın..böyle sürüp gitmezki..
eşine kızdıysan neden bağırıyorsun ki ayrıca?güzelce konuşup sakince derdini anlatamıyor musun?sürekli bağırırsan tabi eşin der köpek gibi havlayıp bağırma diye..
eşinin bu söylediğini onaylamıyorum ama bazen kendı değerimizi kendimiz belirlediğimizi unutmayalım.
sen sakin bir insan olmaya çalış,,,eşini tatlı yolla yola getir bence.

haklsın canım bu sefer kesin son kez yapıcam bu gece eve gelince,bu böyle sürmez çok sağol,,,,
çok mu küçüksünüz bizde de ben 23 o 25 ama biz kendi,mizi baya olgun görüyoruz yani
yeri gelince olgun oluyo oda bende,ama bu kavgalar ceviz kabuğunu doldurmıycak şeylerden çıkıyoo,ve kavgadan sonra birbirimize karşı sevgimiz dahada artıyo ve birbirimizden özür diliyoruz,barışıyoruz ama sorun şuki bunu alışkanlık haline getirsin istemiyorum,ne bu yap yap özür dile,bukadar hafif olmamalı özür ve affedilme,ama dayanamıyorum bidaha yapmıycam diyo affediyorum ama ilk kavgada yine başlıyo verilen sözler yerini yine laflara bırakıyoo,oysaki normalde çok ii anlaşıyoruz,ama ikimizde çok sinirli ve inatçıyızki kavgalar bundan dolayı çıkıyo,alttan alma gibi bi duygu olmuyo içimizde offf

evet canım en çokta o üzer ve yıkar beni ,bu böyle devam ederse bebişler daha küçük anlamıyorlar ama bigün büyüycekler herşeyin farkında olucaklar,böyle saygısız bi ortamda büyümelerini istemiyorum,çoğu tartışmamıza şahit oluyorlar çok üzülüyorum,susuyorum:26:

hem sinirlenince söylüyo diyosun hem de kızdırmak için söylüyo gülüyo diyosun hangisi karar ver gerçi her şekildede çokk çirkin bence

hem sinirlenince söylüyo diyosun hem de kızdırmak için söylüyo gülüyo diyosun hangisi karar ver gerçi her şekildede çokk çirkin bence

evet iki şekildede söylüyo,tartışma anında bilerek veya bilmeyerek onu kızdırdığımda üste çıkmak için diyo,yada espiriye vurup kızdırmak istediği zaman diyo,,ama 4ay geçmiş konu açtığımdan buyana,değişen bişey varmıvarla yok arası,çünkü şuan kızdığı zaman yine diyo ama köpek lafından vazgeçtikızdırcak laflar ediyo,ama ben napıyorum artık o daha fazla dalga geçmeden hemen lafın üstüne atlayıp kendimle daha çok dalga geçiyorum,ve bu böyle olunca ona edicek bişey kalmıyo ve benim alınmadığımı görüncede aha böyle kalıyo
bu çözüm çok güzel oldu benim için...babam içindeki baba sağolsun o söylemişti,bende kaç gündür deniyorum,elinde hiç bişey kalmadı gıcık oluyoo:122::121:

bu arada benim yaşım 23 aşkımın 25 ,evet kavgalarımız çok çocukca çünkü daha çok küçüğüz bizzz[/QUOTE]

büyüyünce öğrenirsiniz nasıl iletişim kurmanız gerektiğini!kolay gelsin!

Bebekler,küçük birşeyleri anlamayacak yaşta diyorsunuz; yanılıyorsunuz, onlar herşeyi herşekliyle en ince ayrıntısına kadar kaydediyorlar beyinlerine.

Yürekleri ebeveynlerin verdikleriyle ve çevresilerindeki seslere ve hareketlere göre şekil alır.

Bir aile terapistinden yardım almalısınız.

Ayrıca kesinlikle yaşlarınız küçük değil..
Olgunlaşmaya, iletişimin nasıl kurulduğunu,sorumluluğu,
karşılıklı saygıyı öğrenmeli ve herşeyden önce evde bulunan, iki küçük herşeyden bihaber sorumluluğunuzu nasıl yetiştirmeniz gerektiği üzerinde kendinizi geliştirmelisiniz.

Biz de birbirimize köpüş deriz. Hem eşim bana tosunum diye de seslenir. Ben hayvanları sevdiğim için bana iltifat gibi geliyor diyorum o zaman ne kadar hayvan ismiyle de seslense sözleri dokunmuyor..

Eşler arasında kavga sırasında söylenen bu tip şeyler sayılmaz :)) Sinirle insan karşısındakinin canını yakmak ister çünkü sizin kızdığınızı bildiği için özellikle yapıyordur. Sinirlenmeyin bunu söyleyince umursamaz olun bir kaç sefer sonra demeyecektir. Bir kişi kiloludur ve eşi bu konuda hassas olduğunu bilir şişko der emin olun o kişiye köpek hav hav havlama dese daha az üzülür. Çeşitlendirilebilir bu durum. Bütün eşler kavga eder arkadaşlar ve kırıcı sözler söyler burada söylenen sözün hayvan adı kötü bir kelime vs olması değil size karşı olan kırıcılık derecesi önemlidir. Kavga dışında bir aşağılama söz konusuysa o zaman sorun var demektir. Yorumlara bakıyorum da ne güzel hiç kavga etmeyen çiftlerle dolu forum kavga birbirini kırmadan nasıl yapılıyor çok merak ettim kavga ediyorlarsa da arkadaşlar.

Son düzenleme:
Bence o öfkelenip size hakaret etmeye başladığında siz üzüldüğünüzü göstermelisiniz. Eğer sizde hakaret ediyorsanız o da devam eder vazgeçmez. Onun yüreğine ne dokunur siz bilirsiniz? Mesela benim eşim ağlamama asla dayanamaz, eğer bir konuda gerçekten üzülüyorsam ağlarım Tabi bunu kullanmıyorum :) Sonuç olarak hakaret filan çok kötü, birbirinize olan saygınızı yitirirsiniz, yapmayın böyle şeyler. Kolay gelsin size

nacizane fikrim işin sevabından günahından çok sizin hissettiklerinize bakmanız gerekli bence

sende onu sinir edici bir söz bul ve onu söyle ona ..seni ancak öyle anlar.

Ben olsam isirirdim tam olurdu! Laaa havlee ne o öyle

aciziyet duygusu yaşayan erkek kadını aşağılamaya kalkar.. sonuçta tartışsanız bile konuşarak halledilebilir sana hakaret etmesine ne gerek var olaylar böylemi çözülecek?
bi günde sen dene onun sana dediği şeyleri de bakalım 3. dünya savaşını çıkarır. sert konuş gerekirse darıldığını açıkla güzelce. anlarsa ne ala anlamazsa kendisinin bileceği işş ailesinin karısının huzurunu kaçıırıyo..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…