Şimdiki evlilikler neden hemen çatırdıyor? neden hemen bitiyor diye kafa patlatıyor uzmanlar ! sonra şu sonuca varıyorlar tahammülsüzlük!malesef biz yeni jenerasyon çok tahammülsüsüz..annem ile babam 30 yıllık evli her zaman her ortamda aşk'ımlı hitap ederler kol kola gezerler,birbirlerine destek ve yardımcı olurlar..daha genç yaşta evli olan aile dostlarımızın hanımları anneme bunu nasıl başarıyorsunuz vallahi 4 yıldır evliyim böyle toplum içinde aşkım demedi hiç yada yardım etmiyor vs diye sorarlar annem tebessüm eder geçer( maşallah da diyim de) bende sordum tabi anne hiç mi kötü bişi olmadı diye,olmaz mı kızım dedi, baban gençken çok sinirliydi, bazı zamanlarda öyle çok alkol alırdı ki eve küfe ile getirirlerdi ben evde seninle bi başıma onu beklerdim..hiç olmadık birşeyden annemle alakası olmayan asla bağlantısı olmayan bir sebebden( ki o sebeb halamdır) babam annemin başına silah bile dayamış

e anne nasıl oldu gençtin çokda güzelmişsin gidecek yerinde varmış neden durdun dedim,1. babanı seviyordum,2. biz hazıra konmadık herşeyi beraber yaptık evlendiğimizde döşek ile bir sobamız vardı beraber emek verdik,benimde hatalarım vardı bende cahildim babanda öyle şimdi 23 yaşında bir erkek evlenir mi hala çocuktur dimi ama baban evlenmişti .bende 16 yaşındaydım beraber büyük sabrettik birdaha asla tekrarlamadı bende onun yüzüne hatalarını hiç vurmadım demişti..
şimdi siz maddiyat yüzünden tartışıp tokat atıyorsunuz,o da karşılık verince onu haksız görüyorsunuz şiddet iyi birşey değildir ama etki tepki olayı vardır 3 yaşında çocuğun eline şakadan vurun o da yapıştırır.iç güdüseldir sizin bayan olmanız sizi haklı onu haksız çıkarmaya yetmez,birde bir başka şeye takıldım,çalışıyorum çocuğum yok gitsem mi demişsiniz, ne oldu evlenirken verdiğiniz iyi gün kötü gün sözüne yoksa siz yanlış adamı mı sevdiniz?ayaklarınızın üstünde durmanız harika birşey peki size soruyorum sizi bu adama bağlayan maddiyat ve çocukmu olacaktı? onlar yok gidebilirim mi olsaydı çalışmasaydım çocuğum olsaydı kalırdım bumudur?peki hem çalışıp hem çocuğu olup hemde eşiyle anlaşmaya çalışanlar bunu neden yapıyorlar? sevdikleri için olabilir mi?siz eşinizi gerçekten seviyormusunuz?yoksa ufak bir lafta size karşılık verilmiş tepkide adiyos demeye fırsat mı arıyorsunuz? bana göre gurur güzeldir ama konu evlilikse ve sizin olayınızdaki gibi sizin yaptığınız eyleme karşılık yapılmış birşey varsa takkenizi alın düşünün gurur mu yapmalıyım yoksa hatalarımızı düzeltmeye mi çalışayım diye kırıcı oldumsa özür dilerim .en ufak şeyden biten evliliklere çok üzülüyorum