Esim bana tokat atti :(((

"Beni itti,bagirarak cik odadan dedi.Cikmiyorum dedim.Biraz daha itmeye kalkisinca bende sinirlenip onu ittim." ben anlatımda pek te çocukların önünde hiçbir şey olmadığı gibi anlamadım ama neyse, inşallah dediği gibidir.

Hani diyorsunuz ya cok iddialasmissiniz diye, benim iddialasmamin kendimce nedeni, kizim "bundan boyle annem neye izin vermezse babama soylerim" diye dusunmesin diyeydi. Her gun onlari ne zorlukla uyutdugumu bile-bile boyle yapmasi da ayri sinir etti tabi.

Sen ne olduğunu anlamadan eşine tokat attın ya, oda ne olduğunu anlamadan sana tokat atmıştır.

Arkadaşlar neden kendinizi bu duruma getiriyorsunuz ? Ne diye adamın bam teline basıyorsun? Sen bir kadın olarak eşin tarafından ezilmeyi sindiremeyeceksin ama eşin bir erkek olarak bunu sindirecek öyle mi?

Bileğine bıçak dayamakta nesi ? Gurur eşin sana vurduğunda intihara teşebbüs etmek değil kendini o duruma getirmemektir.

Belki kızacaksın bana bilemiyorum ama çok üzüldüm ve hissetiklerini hissettim.

Bir süre sessiz kal. Eşin önü sonu barışmaya gelecektir. O zaman kırgın olduğunu, bir daha böyle bir ortama zemin hazırlamayacağını ama tekrarlarsa hiç düşünmeden boşanacağını söyle. Umarım işe yarar...

Ben cocuklarin onunde hicbirsey olmadi demedim,tokat olayi olmadi dedim.

Bir çocuk için gözlerinin önünde annesinin itilip kakılması kolay değildir. Hiç unutmayacak hayatı boyunca, ona üzüldüm.bekar biri olarak Sizden bir ders aldım "şöyle yaparsan boşanırım, böyle yaparsan boşanırım" diye atıp tutmak yok. Teşekkür ederim. Tokat olayına gelince; nedense bu konuları okuduğumuzda kabul edemiyoruz, boşansın diyoruz. Ne yazık ki Benim babamında tokat atmışlığı var anneme, yataktan kalkıp, annemin kafasını, vurmasın diye göğsüme bastırmışlığım var. Bir çocuk için hiç kolay değil, bakın hala unutmadım, unutamıyorum. Boşandılar mı? Hayır.. Peki boşansalar iyi miydi? Anneme diyebilir miydim anne boşan diye.. İyi ki boşanmamışlar. O yüzden size de boşanın o evden gidin demiyorum. Ama belli ki sorunlarınız var; bir an önce halledin. gerekirse prof. yardım alın.

Ben tamamen suçsuz taraf göremiyorum sizin aranızda ne yaşanırsa yaşansın çocuklara uygulanacak davranışlar konusunda birlikte karar almanız lazım çocuğunuzun yanında inatlaşma zaten hiç olmamış sen elinden alıyorsun o veriyor bağrışmalar filan. Bir anne olarak tamam kızım al deyip sadece o anlık için sonra eşinizi dışarı çıkarıp güzellikle anlatabilir bak uyumuyorlar böyle yapma diyebilirdiniz. Ayrıca yine bir anne olarak o oyuncağı eline alınca uyumuyorsa ortadan kaldırır oyuncak kayboldu der başka oyuncağı onun yerine koymasını sağlayabilirsiniz ama eşinizle çocuğunuzun yanında çocuk gibi inatlaşmak ne ki. Bence yarışa dönmüş bu. Bir de madem gidecek yeriniz yok, boşanamayacaksınız neden el kaldırırsan boşanırım diyorsunuz ee lafınızı yediniz şimdi eşiniz demeyecek mi demek ki bir yere gidemiyor diye yapamayacağınız şeyleri söylemeyin siz attığınız tokatı bir bahaneye dönüştürebiliyorsunuz refleks diyorsunuz belli ki eşinizin de öyle oldu bu zamana kadar yaşanmamış çünkü karşısında çocuk gibi inatlaşan bağıran bir insan var.

tokat atıp sonra benı enınde sonunda dınleyeceksın demesı :S

bence evi terk etmeyin ama üzgün olması gerekir yani bunu tavırlarndan anlarsanız hemen oturun konusun...

yani siz zemin hazırlamışşsınız evet ama ne biliyim ya düşüncesi bile kötüyken yaşaması...

Evet canım seni cok cok iyi anlıyorum.Bilegıne bıcak dayamanı,tokat atmanı.Hersey birikip birikip oyuncak ve cocuklar biraz bahaneniz olmus.İnsan basına gelmeyince anlamıyor,karsıdan akıl vermekte kolay oluyor kimine gore,herkes farklı dusunuyor,herkes dusuncesini söylüyor,kimseyi kafana takma....Degersiz oldugunu hissetmen seni bıcak almana zorlamıs,niye ben demişsın,deger mi orası tartışılır ama o an onu dusunmuyorsun.Hersey bitmiş dunyan yıkılmıs gıbı geliyor sana.Eve donemem diyorsun,kendini yanlız hissediyorsun.Sana tavsiyem ölümü hic dusunme,kalbi durup geri getirilen biri olarak söylüyorum.Esine tavır yap ama sürtüşme seklinde degıl,biraz sakinleyin konusun.İkinizde tokat atmıssınız...

Herkes sizin gibi fikrini söylüyor.
Kimseyi kafana takma biraz fazla olmamış mı.
İşine geleni mi takacak.
Karşıdan akıl vermek kolay değil tabi ama siz burada yorum yapanların yaşadıklarını biliyor musunuz.
Ben de yorum yaparken tecrübelerimle yaptım.
Benimde araları 1.5 yaştan az olan iki küçük çocuğum var.
Babalarından ayrıldım.
sebebi neydi biliyor musunuz.
Öfkesini kontrol edemeyen biri olması.
Çocuklarımı böyle bir ortamda büyütmemek istemem.
Huzursuz bir ailede yaşayacaklarına, huzursuz, ruh sağlığı bozuk anneleri olacağına anne babası ayrı mutlu çocuklar olarak büyüsünler istediğim için.
Çünkü eğer devam etseydim çocuklarımı babalarından ayırmamak yerine ben de sağlığımı kaybedecektim.
KAvga içinde yaşayacaklardı.
Büyüdüklerinde hiç de güzel bir aileleri olmayacaktı.
Ve herkese hep söylerim. İlk 6 yaş çok önemli. Temeller atılıyor bu süreçte. Sonrası boş.
O yüzden sanki birtek kendiniz doğrusunuz gibi harekevt etmeyin.
Madem burda konu açılıyor herkes yorumunu yapar.
İsteyen istediği gibi alır.
Konusahibine kimseyi kafana takma demeyi hiç şık bulmuyorum.
İsteyen işine geldiği yorumları almasın.
Bişeylerin farkına varsın.
Ben konusahibine boşan demiyorum.
Diyorum ki öncelik çocuklarınız olsun.
Onların mutlu büyümeleri herşeyden önemli.
Yarın doğumgünü olan bir çocuk. Ne yapılabilir o düşünülsün.
Sorunlar ayrı bir zamanda çocuklar duymayacak şekilde konuşulsun.
Onların algıları çok açık.
Herşeyi anlayabiliyorlar o yaşta dahi..

Çocuk yetiştirmede tutarısız davranışlar..
Annenin dediğini baba sallamıyor, babanın dediğini anne..
Ortak dil yok.. Ne olacak o çocukların hali? Evde otorite kimi görecek?
Üstelik çocuklara süper model olarak inatlaşmayı da öğretmişsiniz ki iki kardeş tartışsa, birbirlerine bağırsa, şiddet uygulasa söyleyecek sözünüz yok! Çünkü baba-anne örneği var önlerinde...

Eşiniz despot belli ki söylediği sözlerden bu anlaşılıyor, gidecek yeriniz yok, iki çocuk var..
Bu şartlar altında boşanmayı konuşmamalısınız..

yapmanız gereken aile terapisi almanız, iki çocuk koşturmasında birbirinizi kaybetmiş durumdasınız...
bütün bunlara rağmen düzelmiyorsa boşanmayı ciddi ciddi düşünmeye başların derim..

Son düzenleme:

Iyi de ilk tokati Ben atmadimki,o atti.

Bende cocuklarimin onunde beni itip kakmasina,bana bagirmasina sinir oldugum icin inatlasdim zaten.Bazen rain cocuklara şaka karişik: Cocuklar,bakin ben annenizden gucluyum,dovebilirim istersem onu -diyordu. Bende, ne guzel,cocuklarinda seni alkişlarlar artik diyordum.Anliycagin cocuklara kendisini gosterme cabasinda hep,bende kendimi buna ragmen ezdirmemek cabasinda.

Ben anlamadim, neden herkez konu sahibin üzerine gidiyor. Sonunda o çoçuklari uyutuyormus, o ilgileniyormus. Cocuklarin önünde olmasi kötü olmus, bu dogru fakat esinin "eninde sonunda beni dinleyeceksin" demesi herseyden daha kötü. Bu ne biçim bir es, ne biçim bir insan.

Bunun üstüne birde yurt disinda kaliyormus. Her zaman derim, yurt disina gelin gitmeyin, sonu her zaman hüsran oluyor.

Bos blof digil,gerekirse giderim,ama kafami karistiran soru da su:Gerekiyormu? cunki yalnislikla bende ona tokat attim,yani onun kizginligiyla ikinci tokati atti.Cunki gidicegim yerde pek guzel bir yer digil.

şu kısım çok tehlikeli

Oyle guzel anlatmissinki hissetiklerimi, ben bile boyle anlatamazdim.Anlayişin icin tesekkurler.Keske yanimda beni senin gibi anlayabilicek,dertlesebilecegim,kafami omuzuna yaslayip aglayabilicegim bir arkadasim olsa.

Bende ona bunu anlatmaya calisiyordum zaten.Ben, kizima olmaz dedikten sonra onun gelip de olur demesine sinirlendim.O zaman kizim hep bu durumu kullanir,izin vermedigim seyi babasinda ister,olmazsa aglar ve boylece her istedigini yaptirir.

Aile terapistine gelincede kocam kesinlikle gitmez.

Beni anladigin icin tesekkur ederim.Evet,cocuklarla hep Ben ilgileniyorum,neredeyse hic yardimci olmuyor.Yardimci olmadigi icin bana karismamasini istedim,anlamadi.

Hanımefendi ben size laf atmadım ki siz niye bu kadar üstünüze alındınız.Burda konu acılınca zaten yorumda bulunulcagı belli,herkes istedıgını söyleyebilir fikirde bulunabilir ama kimse kimseyi yargılama hakkına sahip degil.Herkes ne yasadıgını kendi bilir.Biraz rahatlamaya ihtiyacı oldugundan sorununu buraya yazar....Zaten morali bozuk olan birine sen söyledin sen böylesin denmez.Bu benim fikrim,o da sizin.Konu sahibi yardım isterken,ona yuklenmenin dogru olmadıgını dusunuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…