Ben şu an mesleksiz ve çalışmak zorunda olsam, çaresiz olsam eğer büyük şehirde isem hemen ilk anda yapacağım şey evlere temizliğe gitmek olurdu heralde. Büyük konuşmayayım belki nefsinize ağır gelir, haklı olabilirsiniz de. Ama can güvenliğiniz yok, evladınız da şiddet görmeye başlarsa ne olacak? zaten psikolojik şiddet görüyor.
Sığınma evinde iken temizliğe gidin. Sonrası için de büyük köklü firmalara başvurun işçi olarak. Ülker, Eti, Algıda vb. gıda sektörü öyle ağır olmaz. Büyül firmaların şartları iyi olur. İşçilerine özel sağlık sigortası yapanlar, 16 maaş veren yerler var. Malesef asgari ücret size yetmeyebilir. Kiralar almış başını gitmiş. Sığınma evinde iken para biriktirebilirsiniz belki. Kaymakamlık ya da belediyelerde size ücretsiz yol gösterecek uzmanlar vardır eminim. Bilgim olan bir alan değil. Araştırın internetten.
Korkuyorsunuz haklısınız, anlıyorum. Ama belki bugün adım atsanız 2-3 sene içinse korkusuz güzel bir hayatınız olacak. Ama hiç adım atmazsanız ömür boyu şiddet korkusu olacak hayatınızda belki allah korusun ölüm korkusu.
Arkadaşların dediği gibi ailenizden ananızın iyi olduğu birileri vardır illa ki konuşun, yardım isteyin. En azından manevi olarak destek olur.