Eşim bana yardım etmiyor

Melek300

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2025
13
9
1
29
Merhaba 2 aydır evliyiz. İkimiz de çalışıyoruz. Benzer işleri yapıyoruz. Yemekleri ben yapıyorum kuruyorum ama ondan bulaşıkları kaldırmasını makineye dizmesini bekliyorum. Hiçbir şekilde oralı olmuyor. Bugün böyle alışma diyince bulaşıkları mutfağa götürdü o haliyle bıraktı makineye diz sudan geçir yemek artıkları kurur dedim o kadar da yapamam dedi. Çok zoruma gitti. Kendimi 3 çeşit yemek yaptığım için keriz gibi hissettim. Beni asla anlamıyor. Defalarca söyledim. Kendisi bekar evinde de yıllardır tek başına her şeyi yapıyordu. Bana gelince niye böyle oldu anlamadım.

Merhaba 2 aydır evliyiz. İkimiz de çalışıyoruz. Benzer işleri yapıyoruz. Yemekleri ben yapıyorum kuruyorum ama ondan bulaşıkları kaldırmasını makineye dizmesini bekliyorum. Hiçbir şekilde oralı olmuyor. Bugün böyle alışma diyince bulaşıkları mutfağa götürdü o haliyle bıraktı makineye diz sudan geçir yemek artıkları kurur dedim o kadar da yapamam dedi. Çok zoruma gitti. Kendimi 3 çeşit yemek yaptığım için keriz gibi hissettim. Beni asla anlamıyor. Defalarca söyledim. Kendisi bekar evinde de yıllardır tek başına her şeyi yapıyordu. Bana gelince niye böyle oldu anlamadım.
Tut haftalık temizlikçi ödesin.

Ben çalışan bir kadın değilim bu yüzden eşimden pek yardım beklemem. Ama çalışan biri olsam ve kocam bulaşıklar için "o kadar da yapamam" dese akşam sadece çorba yapar, "yemek yok mu" diye sorunca "aa o kadar da yapamam işine gelirse" derim.

Parası yine benden gidecek
Ona ödet. Ayrıca senden kıymetli mi? annem ev hanımıydı babam haftanın 5 günü takım elbise giyen adamdı annem ben ütüleyemem diyip kuru temizlemeciye ütülettiriyordu , ben cama çıkamam diyip 15 günde bir temizlikçi alıyordu, kolum ağrıyor halı yıkayamam diyordu yıkamaya veriyordu.

İşten gelince hızlıca kendinize yeterlik bir şey yapın, karnınızı doyurup köşenize çekilin.
Yemek sorarsa ben tokum dersiniz.
Bana yok mu derse, aaa o kadarı da fazla deyin.
Hatta iş çıkışı birkaç akşam dışarda yeyip eve tok gelin, ne kadar emek verdiğinizi bi fark etsin beyimiz

Öncelikle yardım etmek değil iş bölümü yapmak. Bu sizin göreviniz değil ki size yardım etsin.

Tabii bunu yediği tabağı makineye koymaktan aciz birine nasıl anlatılır benim terbiyem pek müsaade etmiyor.

Yerinizde olsam hiçbir şeye elimi sürmem. Düzelmezse de direkt boşarım. Hizmetçi istediği için evlenen erkeklerden tiksiniyorum.

Ben çalışan bir kadın değilim bu yüzden eşimden pek yardım beklemem. Ama çalışan biri olsam ve kocam bulaşıklar için "o kadar da yapamam" dese akşam sadece çorba yapar, "yemek yok mu" diye sorunca "aa o kadar da yapamam işine gelirse" derim.
Verilecek cevap bu, bu adama 3 çeşit yemek çok bile. Evlenme amacı hizmet edecek birini bulmakmis demek ki hayat ortağı değil...

Benimki de böyle. 10 yıldır gram değişmedi. O yüzden ben oğlumun ve benim canımızın istediği şeyleri pişiriyorum. Annesi geldiğinde o da yemek yapıyor oğluşunun en sevdiği şeyleri. Dışardan da sık sık söylüyoruz. Bir misafir filan gelmeyecekse hayatta 3 5 çeşit yemek yapmıyorum çünkü içtiği su bardağını masanın üzerine bırakan bir insan. Çok fazla da yemek seçer. Kahvaltı bile hazırlamaz. Dolaptaki yemeği bile ısıtmaz. Tatlılıkla söyledim olmadı, günlerce hiç yemek pişirmedim olmadı. Ben de çareyi kafama göre takılmakta buldum.

Sakın sakın baştan yüz vermeyin bazı kavgalar baştan edilmeli.. aynı işi yap aynı yorgunluğu yaşa ama sen onun karnını doyur o malak gibi yatsın el insaf!!

İşten gelince hızlıca kendinize yeterlik bir şey yapın, karnınızı doyurup köşenize çekilin.
Yemek sorarsa ben tokum dersiniz.
Bana yok mu derse, aaa o kadarı da fazla deyin.
Hatta iş çıkışı birkaç akşam dışarda yeyip eve tok gelin, ne kadar emek verdiğinizi bi fark etsin beyimiz

%1000
Ben olsam kendime bir sandviç yapar yerim yemek falan yapmam

Back
X