- 28 Ağustos 2022
- 1.724
- 4.285
- 78
- Konu Sahibi Zorbiseylerbiseyler
-
Yalan söylemişşiniz güven sorunu oluşmuştur, ben olsam söylerdim hisse aldığımı neden saklıyayım ki, ha belki de kötü gün için bi köşede dursun demiş olabilirsiniz, o zaman ister harcar ister bırakırdınız, elbette ki buna karışamaz ama yalan söylemeniz olmamış.3 aylık evliyim. Elimle ortak birikim yapalım diye konuştuk birikimi eşim yapıyor ikimizde çalışoyoruz. Kalan paraylada herkes ne yapıyosa yapsın dedik. Eşim bana bir kaç kere hisse alıp almadığımı borcum olup olmadığını sordu. Ben de borcum var hisse vs almadım dedim. Öyle dedim ama hisse almıştım. Neden öyle dedim bilmiyorum belki bana niye danışmadın diyecek belki niye alıyosun vs diyecek diye söylemedim. Köşede de param olsun istedim.
Bir iş için eşime mailimi verdim. Orda da hesap hareketlerime bakmış hisselerimi görmüş. Surat 5 karış bana söylemek istediğin bişey var mı desi yok ne oldu söyle dedim söylemedi kaç saat sonra bana yalan söyledin hissen varmış niye söylemedin dedi. Bende hesabımı niye karıştırıyorsun sana ne benim hesabımdan dedim. Konu uzadı dün oldu bu. Bugün sabahta beni uyandırıyor kalk konuşacaz diye. Ne var diye cinlendim. Yalan söylemişim özür dilemekiymişim düğünden önce belki paraya ihtiyacımız olurmuş yüklü hisse niye almışım. Sinir krizi geçirdim söylemek istemedim kızarsın diye düşündüm sana ne benim paramdan hesap soramazsın dedim. Enayi yerine konmuş artık enayi yerine koydurmayacakmış kendini bireysel davranıyormuşum o da öyle olacakmış. Dedim benim parama mı güvendin mailde borçlarımda vardı ona bakıp eşimin borcu varmış ödeyeyim deseydin milyarder misin neyin enayiliği ne istedim senden vs vs diye saydırdım. Çok zoruma gitti ağladım artık çığlık çığlığa. Konuşurkende hep siz zaten böylesiniz diye aileme laf etmeye çalıştı ben de saydırdım ağzından çıkanı bil diye. O kadar zoruma gitti ki. Arkadaşlarıyla çıkacaktı dedim bu gece arkadaşında kal çıktı gitti.
Şuan sinirden ölüyorum. Zaten haftaiçi yoğun çalışıyorum haftasonu eşimle güzel güzel vakit geçiririm diyorum bir de bununla uğraş. Bekar hayatımı özledim resmen. Küsme huyu da var. Yeteeerr diye bağırmak istiyorum resmen. Olayın sıcaklığıyla böyle yükselerek yazıyorum bilmiyorum ama sizce ne yapmalıyım
3 aylık evliyim. Elimle ortak birikim yapalım diye konuştuk birikimi eşim yapıyor ikimizde çalışoyoruz. Kalan paraylada herkes ne yapıyosa yapsın dedik. Eşim bana bir kaç kere hisse alıp almadığımı borcum olup olmadığını sordu. Ben de borcum var hisse vs almadım dedim. Öyle dedim ama hisse almıştım. Neden öyle dedim bilmiyorum belki bana niye danışmadın diyecek belki niye alıyosun vs diyecek diye söylemedim. Köşede de param olsun istedim.
Bir iş için eşime mailimi verdim. Orda da hesap hareketlerime bakmış hisselerimi görmüş. Surat 5 karış bana söylemek istediğin bişey var mı desi yok ne oldu söyle dedim söylemedi kaç saat sonra bana yalan söyledin hissen varmış niye söylemedin dedi. Bende hesabımı niye karıştırıyorsun sana ne benim hesabımdan dedim. Konu uzadı dün oldu bu. Bugün sabahta beni uyandırıyor kalk konuşacaz diye. Ne var diye cinlendim. Yalan söylemişim özür dilemekiymişim düğünden önce belki paraya ihtiyacımız olurmuş yüklü hisse niye almışım. Sinir krizi geçirdim söylemek istemedim kızarsın diye düşündüm sana ne benim paramdan hesap soramazsın dedim. Enayi yerine konmuş artık enayi yerine koydurmayacakmış kendini bireysel davranıyormuşum o da öyle olacakmış. Dedim benim parama mı güvendin mailde borçlarımda vardı ona bakıp eşimin borcu varmış ödeyeyim deseydin milyarder misin neyin enayiliği ne istedim senden vs vs diye saydırdım. Çok zoruma gitti ağladım artık çığlık çığlığa. Konuşurkende hep siz zaten böylesiniz diye aileme laf etmeye çalıştı ben de saydırdım ağzından çıkanı bil diye. O kadar zoruma gitti ki. Arkadaşlarıyla çıkacaktı dedim bu gece arkadaşında kal çıktı gitti.
Şuan sinirden ölüyorum. Zaten haftaiçi yoğun çalışıyorum haftasonu eşimle güzel güzel vakit geçiririm diyorum bir de bununla uğraş. Bekar hayatımı özledim resmen. Küsme huyu da var. Yeteeerr diye bağırmak istiyorum resmen. Olayın sıcaklığıyla böyle yükselerek yazıyorum bilmiyorum ama sizce ne yapmalıyım
Kusura bakmayın ama haksızsınız evlilik bahsettiğiniz gibi birşey değil. İmza atıldıktan sonra o senin paran, bu benim param deme hakkına sahip olamazsınız. Bekar gibi eşinizle ortak fikir alışverişi yapmadan hareket edemezsiniz.Ayrıca yalan ,yalandır. Büyüğü ,küçüğü olmaz . Bu durumda evliliğin sağlıklı yürüyememesine sebep olur. 13 yıllık evli bir kadın olarak sizlere tavsiyem eşinizden hiçbir şey saklamayın . Tabii eşinizden sizden saklamamalı. Unutmayın ki evli bir kadın ve evli bir erkek bekar insanlar gibi takılamaz .Aksi durumda mutsuz olursunuz. Ama eşinizin ikinizin arasında ki bir durumdan dolayı ailenize laf söylemesini de doğru bulmadım. Bu konuda haksız bence3 aylık evliyim. Elimle ortak birikim yapalım diye konuştuk birikimi eşim yapıyor ikimizde çalışoyoruz. Kalan paraylada herkes ne yapıyosa yapsın dedik. Eşim bana bir kaç kere hisse alıp almadığımı borcum olup olmadığını sordu. Ben de borcum var hisse vs almadım dedim. Öyle dedim ama hisse almıştım. Neden öyle dedim bilmiyorum belki bana niye danışmadın diyecek belki niye alıyosun vs diyecek diye söylemedim. Köşede de param olsun istedim.
O zaman erkek para saklayınca burda linçlemeyeceğiz demektir bu.Ortak giderler haricinde herkesin parası kendinedir. İsteyen istediği şekilde harcar veya biriktirir. Kimse kendi parasının hesabını vermek zorunda değil. Ben konu sahibini haklı buldum bir kadın her zaman eşinden gizli para biriktirmek zorunda zira aksini yapanlar boşanma durumunda dımdızlak ortada kalıyor
O zaman ev hanımlarına kocaları para hesabı yapmasın. Yiyip içiyorsun paradan sana ne, desin. Hoş oluyor mu, olmuyor değil mi?
Evlilik bir yaşam sözleşmesidir ve her koşulda tam sadakat ister. Birbirimize sırtımızı tam yaslayamayacaksak olmaz o iş. Yine dediğim gibi ayrı birikim olmalı ama normal bir evlilikte gizli saklı olmamalı. Koca zaman içinde itin teki çıkmıştır. Kadın bir çıkış yolu arıyordur gizlemek en doğal hakkı o ayrı konu.Aa olur mu ama o erkeğin parası
Kadının parası kadınındır, erkeğin parası yine kadınındır, böyle bir mantık var burada niyeyse.
Ortada bariz bir yalan var, konu sahibi gayet haksız.
Ayrı birikim yapılabilir ama konusu geçince de konuşulur.
Bu kadarcık bile güven duymuyorsa, adam zorla paraya çökecek bir tipse evlenmeseymiş o zaman.
Beyefendi kalan parasıyla ne yapıyormuş siz de sordaydınız. Baştan konuşulmuş, bütçe yapılmış. Geri kalan kısım kimseyi ilgilendirmez eş de olsa.Eşime güvenmeyle alakası yok. Köşede param olsun istedim para ihtiyacı vs olsa istese tabii ki veririm. Ben kendisine nasıl yatırım yaptığını vs asla sormadım kendisi ne anlattıysa o. Benim sinirimi bozan sadece alım satım maillerini karıştırması. Sonra da benim arkamdan iş çevirdin demesi. Kalan paramla istediğimi sorarım yani. Söylesem sürekli soracak şu hisse ne oldu vs diye. Ben kendi kendime orda takılıyordum. Yani evlenirken hiçbir şey istemedim sanki elinde ne var ne yok vermiş ben de yemişim gibi davranıyor.
Bence bankamatik gören kadınlar.Kadın parası kadınındır.Erkeğin parası ortaktır mantığı hakim burada niyeyseBeyefendi kalan parasıyla ne yapıyormuş siz de sordaydınız. Baştan konuşulmuş, bütçe yapılmış. Geri kalan kısım kimseyi ilgilendirmez eş de olsa.
Erkekler kadınları bankamatik gibi görüyor günümüzde ama çalışmayan eşlerine 3 kuruş verirken elleri titrer.
Alttan almayın, bütçeye katılıyorsunuz işte, her kurusun hesabını vermek zorunda değilsiniz, ha o her kuruşun hesabını veriyorsa o da vermesin. Yapışık ikiz gibi yaşanılan evlilikler çok itici geliyor bana.
Biraz özgürlük ya.
Benim eşim hisse alıyo. Kendisi söyledi bana. Ama söylemeden öncede almışlığı var. Ne yani sorun mu yaratacağım bunun için. Gayet haklısınız. Bu erkeklerin kadın parası üstünen hesap yapmalarına dayanamıyorum.3 aylık evliyim. Elimle ortak birikim yapalım diye konuştuk birikimi eşim yapıyor ikimizde çalışoyoruz. Kalan paraylada herkes ne yapıyosa yapsın dedik. Eşim bana bir kaç kere hisse alıp almadığımı borcum olup olmadığını sordu. Ben de borcum var hisse vs almadım dedim. Öyle dedim ama hisse almıştım. Neden öyle dedim bilmiyorum belki bana niye danışmadın diyecek belki niye alıyosun vs diyecek diye söylemedim. Köşede de param olsun istedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?