Esim bebek istiyor ama korkuyorum ..

Kelebek_00

seviyorum nan
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2008
681
2
96
Antalya
Esimle 3 yil flort edip 4 yil nisanli kaldik. 17 aydir evliiz fakat maddi durum imkanlardan dolayi bu 17 ayin 16 ayi ailesiyle kaldik. Anliycaginiz 1 aydir kendi evimizdeyiz. Yeni evimize tasindik ve iste bu zaman evli oldugumu hissettim. evimin hanimi oldum yani sanki yeni evlenmis gibiyim. Tam tadini cikarayim derken esim habire baski yapiyor bebek zamani geldi cok istiyorum diye.. Zamani gelmis olabilir diye dusunuyorum bende de icimde bir eminsizlik var. Ne kadar cocuklari sevsem de kendi cocugum olmasindan korkuyorum yapabilecekmiyim hazirmiyim diye..Iyi bir anne olabilecekmiyim? ya olamazsam? diye sorular geciyor aklimdan..esime biraz zaman ver bana diyorum ne zamani diyor 8 yil zamanin oldu daha ne zamani istiyon diyor..benneyaptımki

Bu konuda aramizdaki anneler fikir versin..sizde bu korkuyu eminsizligi yasadinizmi? bu sorular aklinizdan gectimi?normalmi ? cocugunuz dunyaya geldiginde nasil bir duygu idi? ne bileyim yardimci olursaniz cok sevinirim .. simdiden tskederim.a.s.

merhaba canım.öncelikle allahım mutlulugunuzu bozmasın katlansın inşallah daha.
benimde eşim ocak ayında pat diye durup dururken bebek istiyorum demişti.:emir_bebek: o anki heycanımı anlatamam.aslında erken diye düşünüyordum.hazır hissetmiyordum kendimi.ve olmazmı acaba ya yapamazsam ya doguramassam diye düşünür dururdum.ama eşimi o heycan o mutluluk içinde görünce fikrini onayladım.ve 4 ay sonra tam 4 ay sonra bebeğimizin güzel haberini aldık beraber.işte o an bambaşkaydı.bakıp bakıp birbirimize sarılıyorduk.ve allahım ta buralara kadar getirdi bizii.7.5 aylık kızıma hamileyim şu an.ve nedeennnnn daha önce hamile kalmadıgımı kara kara düşünüyorum.neden daha önce kızıma kavusmadıgımı düşünüyorum.bu mutlulugu bu zamana kadar kaçırdıgıma yanıyorum.
bence eşinde istiyorken kabul et derim.görüceksin ki sende neden zaman kaybettim diyceksin.keşke daha daa baştan yapsaymışım diyceksin emin ol.allahım nasip etsin inşallah bu mutlulugu:nazar:

Esimle 3 yil flort edip 4 yil nisanli kaldik. 17 aydir evliiz fakat maddi durum imkanlardan dolayi bu 17 ayin 16 ayi ailesiyle kaldik. Anliycaginiz 1 aydir kendi evimizdeyiz. Yeni evimize tasindik ve iste bu zaman evli oldugumu hissettim. evimin hanimi oldum yani sanki yeni evlenmis gibiyim. Tam tadini cikarayim derken esim habire baski yapiyor bebek zamani geldi cok istiyorum diye.. Zamani gelmis olabilir diye dusunuyorum bende de icimde bir eminsizlik var. Ne kadar cocuklari sevsem de kendi cocugum olmasindan korkuyorum yapabilecekmiyim hazirmiyim diye..Iyi bir anne olabilecekmiyim? ya olamazsam? diye sorular geciyor aklimdan..esime biraz zaman ver bana diyorum ne zamani diyor 8 yil zamanin oldu daha ne zamani istiyon diyor..benneyaptımki

Bu konuda aramizdaki anneler fikir versin..sizde bu korkuyu eminsizligi yasadinizmi? bu sorular aklinizdan gectimi?normalmi ? cocugunuz dunyaya geldiginde nasil bir duygu idi? ne bileyim yardimci olursaniz cok sevinirim .. simdiden tskederim.a.s.

bende aynı senin gibiyim.17 aydır evliyim.evlendiğim günden beri eşim çocuk diye tutturuyo ama ben kendimi daha hazır hissetmiyorum. daha doğrusu eşimin işi dolayısıyla beraber hiç gezemedik. tatilllerde bile ben memleketime giderim o çalışır. yani anlayacağınız çocuk yokken evliliğin tadını çıkaramadım.çocuk olursa o zaman hiç bir şey yapamam diye düşünüyorum. bunun içinde istemiyorum. birde çocukla her işe yetişebilirmiyim ,iyi anne olabilirmiyim diyorum. şu anda bile iş hayatı ve ev işi beni o kadar yoruyorki bazen yaşamak bile istemiyorum. eşimde yardım etmezken o çocuğa nasıl bakarım. üstelik burda yalnızım. ihtiyacım olduğunda çocuğu bırakıpdışardan bir şey almaya bile gidemem.:çok üzgünüm:

açık söylemek gerekirse madem eşiniz bebek isitiyor bence biran önce yapın.
bende evlendım 2,5 sene oluyorr.2 sene istemedık.6 aydırda biz istiyoruz olmuyor.
içimden keşke borçlarımız biter bitmez çalışmalara başlasaydık 2 yıl beklemeseydık şimdiye belkide bebeğim kucagımda olurdu dıye üzülüyorum.bence beklemeyın.çünkü korunmayı bıraktınız dıye hemen cocuk olacagı garanti degıl bunuda unutmayalım lutfen.tabiki bu herkes için geçerli değil ama denemeden bilinemez.a.s.a.s.

Herşeyden önce söylemek isterimki bir bebek sahibi olduktan sonra bir daha hiçbir zaman eski hayatını yaşayamıyacaksın.Madem şuan istemiyorsun bir süre erteleme konusunda eşinle anlaşmaya çalış.Bir insanın çocuğu olduktan sonra alınan yükün gösterilen sabrın bir sınırı yoktur.Evine yeni taşınmışsın madem ve korkuların varsa bir süre daha yanlızlığınızın tadını çıkarın.Ama önemle belirtmek isterimki iyi bir anne olabilecekmiyim ,bebeğe bakabilecekmiyim vs...bebek doğduktan sonra bunlar hiçte anlamlı kelimeler olmuyor onu kucağına aldığın ilk andan itibaren dünyada senden daha iyi bir anne olmuyor yani ayrıntılar hariç birçok anne çok iyi bir anne oluyor.Bilki yüreğine öyle bir sevgi yerleşiyorki daha önce buna benzerini yaşamamış ve tatmamış oluyorsun.Bebeğinle birlikte yeniden doğup yeniden büyümeye başlıyorsun bildiğin bütün doğrular uçup gidiyor hayatın bambaşka bir boyuta taşınıyor.Mutlaka bir gün anne ol ne zaman istersen o zaman ol.

canım bizde ilk 1 yıl olmasın borçlarımız bitsin dedik.hatta günüm geçmişti eşim hamileyim diye karşıma gelme demişti..o zaman allaha dua ettim olmasın borçlarımız var diye.ama 6 yıl oldu şimdi olsun diye dua ediyorum..eşim çok pişman keşke korunmasaydık diyor ama iş işten geçti...17 ay olmuş yeterli bi zaman bence..bebek evinize neşe katacak iyice..

canım bizde ilk 1 yıl olmasın borçlarımız bitsin dedik.hatta günüm geçmişti eşim hamileyim diye karşıma gelme demişti..o zaman allaha dua ettim olmasın borçlarımız var diye.ama 6 yıl oldu şimdi olsun diye dua ediyorum..eşim çok pişman keşke korunmasaydık diyor ama iş işten geçti...17 ay olmuş yeterli bi zaman bence..bebek evinize neşe katacak iyice..

canım kusurama bakmazsan bırsey soracagım haplamı korundun..

bu önemli bir karar
karnında 9 ay taşıyacak her sıkıntıya katlanacak olan sensin
eğer göze alamıyorsan sakın düşünme
kimseninde lafına bakma
ruhen hazır olmak gerke bence..

Bende 17 aylık evliyim ve 3 aylık hamileyim, bizimkisi beklenmeyen bir gebelikti, şuan ne hisettiğimi sorarsan inan bende bilmiyorum, ama sen daha yeni kendi evine çıkmışsın ikna edebilirsen biraz ertele ama ileridede olmassa korkusu var, belki ilerde olmuycak eşin hep senin yüzünden olmadı diyecek ve bu seni daha çok üzecek. Eşini al karşına tatlı tatlı konuş, endişelerini anlat, anlayacağını umuyorum.

Arkadaslar oncelikle cok tsk edeirm cevaplariniz icin..yasim 24 1 sene daha beklesem diyorum ama esim kesinlikle kabul etmiyor..sizin dedigniz gibi 1 sene bekledin ya sonra istediginde olamazsa diyor..ki buda dogru. Off ne bilem aklim cok karisik fisfisfis

Çocuk sahibi olmak.......:emir_bebek:
İnsanın düşünerek doğru zmanda ve kendini gerçekten hazır hissettiğinde gerçekleşmesi gereken bir durum bencea.s
Eskiden nasıl oluyormuş anlamıyorum. Annelerimiz nasıl bakmış bize:1no2:
Gerçekten bana da çok zor geliyor. Bazen hiç olmasa mı diyorum. Ben çocuk için mi evlendim. O olmadan olmaz mı:uhm:
Ama belki doğanın kanunu, evin neşesi, mutluluk kaynağı belki....
Ama bakmak, ona iyi bir gelecek sağlamak, alhaklı, terbiyeli, eğitimli olmasını sağlamak o kadar çok korkutuyor ki beni desenağlama
Bazen böyle bir dünyaya çocuk mu getirilir dediğim bile olur. Sonrada pişman olurmuyum yapmazsam derim. Yani anladığım bende hazır değilim. Yani bu kadar çelişki yaşarken nasıl bebek yapılır.:1no2:

Canım sende hazır değilsen eşini bi şekilde ikna etmelisin. O baba olacak. Ama sen ANNE....Hem en güzel duygu hem en zor sana düşen görevkaydirigubbakcemile5
Belki eşinin sana baskı yapması seni uzaklaştırıyor olabilir. Eğer böyle bir duygu yaşıyorsan da ona anlatmalısın. Bİr bebek dünyaya başkası istiyor diye getirilmez. bu kişi eşiniz bile olsa. O bebeği siz 9 ay karnınızda taşıcak ve ençok da siz bakacaksınız.
Hayırlı bir zmanda hayırlı bir bebek sahibi olmanız dileğiylea.s.

Arkadaslar oncelikle cok tsk edeirm cevaplariniz icin..yasim 24 1 sene daha beklesem diyorum ama esim kesinlikle kabul etmiyor..sizin dedigniz gibi 1 sene bekledin ya sonra istediginde olamazsa diyor..ki buda dogru. Off ne bilem aklim cok karisik fisfisfis

Canım şimdiden doktara gidersin kontrol ettirirsin kendini. 5 - 6 yıl kendi isteğiyle çocuk istemeyip sonra sorun yaşamadan çocuk yapanlarda az değil....

Çocuk sahibi olmak.......:emir_bebek:
İnsanın düşünerek doğru zmanda ve kendini gerçekten hazır hissettiğinde gerçekleşmesi gereken bir durum bencea.s
Eskiden nasıl oluyormuş anlamıyorum. Annelerimiz nasıl bakmış bize:1no2:
Gerçekten bana da çok zor geliyor. Bazen hiç olmasa mı diyorum. Ben çocuk için mi evlendim. O olmadan olmaz mı:uhm:
Ama belki doğanın kanunu, evin neşesi, mutluluk kaynağı belki....
Ama bakmak, ona iyi bir gelecek sağlamak, alhaklı, terbiyeli, eğitimli olmasını sağlamak o kadar çok korkutuyor ki beni desenağlama
Bazen böyle bir dünyaya çocuk mu getirilir dediğim bile olur. Sonrada pişman olurmuyum yapmazsam derim. Yani anladığım bende hazır değilim. Yani bu kadar çelişki yaşarken nasıl bebek yapılır.:1no2:

Canım sende hazır değilsen eşini bi şekilde ikna etmelisin. O baba olacak. Ama sen ANNE....Hem en güzel duygu hem en zor sana düşen görevkaydirigubbakcemile5
Belki eşinin sana baskı yapması seni uzaklaştırıyor olabilir. Eğer böyle bir duygu yaşıyorsan da ona anlatmalısın. Bİr bebek dünyaya başkası istiyor diye getirilmez. bu kişi eşiniz bile olsa. O bebeği siz 9 ay karnınızda taşıcak ve ençok da siz bakacaksınız.
Hayırlı bir zmanda hayırlı bir bebek sahibi olmanız dileğiylea.s.

evet canim haklisin baskasi icin cocuk dunyaya getirilmez..istiyorum aslinda ama henuz degil. Ama birde bekleyip de bu sefer olmazsa korkusu var.. yani cocuk yapmaya karar versem bir turlu vermesem bir turlu..bende bilmem napacagimi benneyaptımki

evet canim haklisin baskasi icin cocuk dunyaya getirilmez..istiyorum aslinda ama henuz degil. Ama birde bekleyip de bu sefer olmazsa korkusu var.. yani cocuk yapmaya karar versem bir turlu vermesem bir turlu..bende bilmem napacagimi benneyaptımki

Canım şuna inan. Şimdi sen eşin istiyor diye yapmaya karar versen olacağı ne malum.Çocuğumuz olmama riski her zman var. Diyorum ya doktara gidersin kontrolden geçersin. Bir sorun varsa şimdiden doktor söyler zaten. Sorun yoksa da eşinin içi rahat eder. Vesveseye düşme. Artık tıp ilerledi. kaydirigubbakcemile5

Canım şuna inan. Şimdi sen eşin istiyor diye yapmaya karar versen olacağı ne malum.Çocuğumuz olmama riski her zman var. Diyorum ya doktara gidersin kontrolden geçersin. Bir sorun varsa şimdiden doktor söyler zaten. Sorun yoksa da eşinin içi rahat eder. Vesveseye düşme. Artık tıp ilerledi. kaydirigubbakcemile5

Evet bu da iyi bir fikir yerimseniben

canım bencede eşinde sende bi doktora gidin kkontrolden geçin sonrasında problem yoksa biras erteleyebilirsiniz bizde 18 aylık evliiyiz 6ay önce bizde korunmayı bıraktık ve çocuk istedik kontrollerde eşimin varikosel ameliyatı olamsı gerektiği çıktı 3ay önce ameliyat oldu şimdi beklemedeyiz 3ay sonra tstler yapılıp tedaviye başlıcaz anlayacağın kısmet işi

canım bak haklısın dahada evleneli fazlada olmamış ama daha yeni evli olduğu hissetmen normaldir bak eğer ki sen kendini hazır hissetmiyorsan bence bebek düşünme şuanda eşinede uygun bir şekilde anlatmaya çalış seninde tabii ki bebek istediğini ama önce onunla dahada bol vakit geçirmek istediğini anlat 17 aylık evililiğinden daha yeni bir şeyler anladığını anlat eminim oda seni anlayacaktır
Ama..... annelik harika bir duygudur bak sana bunu söyleyeyim bende yavrum olmadan önce senin gibi düşünüyordum ona hamile kaldıktan sonra heleki o gül yüzünü gördükten sonra neden daha önce yapmadım dedim ayrıca bebek annelik bir kadını aşırı derecede değiştiriyor bu kısmıda düşün
bak güzelim bence sen herşeyin artısını vede eksisini düşün vede hazır hissedincede kendini o zaman yap bebek olmaz diye korkuyorsanda eşinle beraber doktora gidin danışın eşinde duysun doktorun söylediklerini canım

bence kendini hiç üzme kararını ancak en iyi şekilde sen verebilirsin bencea.s.:emir_bebek:

bence icinde az da olsa kor´kunu bir kenara birakip cocuk sevgisi dahada artiyorsa
hic baska birsey düsünme ve yap derim
gerci yasin kac bilmiyorum ama o bebegi ultrasonda ilk gördügün an eminim
herseyi unutacak sadece ona odaklanacaksin
bende senin gibiydim sonra istedim ve 6 sene ugrasmak zorunda kaldim
allahim sonunda nasip etti korkularim vardi ama melegimi nokta halinde gördügüm andan itibaren icime bir huzur dolmustu
heleki ilk hareketlendigi zaman
burda yazilanlari daha cok anlayacaksin
allahim sanna insallah nur topu gibi bir evlat nasip eder
saglicakla kal

Back
X