Esim bebek istiyor ama korkuyorum ..

bence icinde az da olsa kor´kunu bir kenara birakip cocuk sevgisi dahada artiyorsa
hic baska birsey düsünme ve yap derim
gerci yasin kac bilmiyorum ama o bebegi ultrasonda ilk gördügün an eminim
herseyi unutacak sadece ona odaklanacaksin
bende senin gibiydim sonra istedim ve 6 sene ugrasmak zorunda kaldim
allahim sonunda nasip etti korkularim vardi ama melegimi nokta halinde gördügüm andan itibaren icime bir huzur dolmustu
heleki ilk hareketlendigi zaman
burda yazilanlari daha cok anlayacaksin
allahim sanna insallah nur topu gibi bir evlat nasip eder
saglicakla kal

Yazdigin beni cok dusundurdu. Saol arkadasim

cnm ilk önce Allah gönlünüze göre versin inşallah
bizde de tam tersiydi ben istedim eşim daha zaman var diyordu karar verdik bu seferde 8 ay bekledik güzel haberi almak için (ama esim şimdi keske daha önceden yapsaydık diyor)
öyle güzel bişeyki insan içine koysa doyamaz inan evladını bi gülüşü dünyaya bedel
ilk kontrole gittiğimde kan tahlilinde hamile görünüyordum ultrasonda ise kese var ama bebiş görünmüyordu öyle korkmuştumki boş gebelik olabilir deyince dr 10 gün sonra tekrar gittik
o kalp atışını gördüğüm an benim kalbim duracak sanmıştım inan
böyle cnm işte ama hazır olmnak cok önemli tabi biçok sey değişiyo hayatında

inşallah istediğin zaman Allah kısmet eder tatlı bi :CüvCüv:hamiş olmayıı

cnm ilk önce Allah gönlünüze göre versin inşallah
bizde de tam tersiydi ben istedim eşim daha zaman var diyordu karar verdik bu seferde 8 ay bekledik güzel haberi almak için (ama esim şimdi keske daha önceden yapsaydık diyor)
öyle güzel bişeyki insan içine koysa doyamaz inan evladını bi gülüşü dünyaya bedel
ilk kontrole gittiğimde kan tahlilinde hamile görünüyordum ultrasonda ise kese var ama bebiş görünmüyordu öyle korkmuştumki boş gebelik olabilir deyince dr 10 gün sonra tekrar gittik
o kalp atışını gördüğüm an benim kalbim duracak sanmıştım inan
böyle cnm işte ama hazır olmnak cok önemli tabi biçok sey değişiyo hayatında

inşallah istediğin zaman Allah kısmet eder tatlı bi :CüvCüv:hamiş olmayıı

Insallah Tsk ederim canim yerimseniben

merhaba bebek gerçekten büyük sorumluluk evde herşeyi değiştiriyor annelikde çok kutsal bir duygu ama anne adayının buna hazır olması gerekir canım Allah bozmasın mutluluğunuzu eşinle ve gelecekle ilgili tereddütlerin yoksa bebek gerçekten mucize ama kendini hazır hissetmiyorsanda çevreni dinleme bunu eşinle konuş canım

bende 3 senelik evliyim tam 1 senedir uğraşıyoruz ama sonuç yok...eşim hep beni suçladı ben başta istedim keşke yapsaydık dedi...ama ben şimdiye kadar olmadığına hiç pişman olmadım çünkü biz çok zor günler yaşadık...anasının eteğinden daha çıkamamıştıki yaşadıklarımıza şahit olmasını hiç istemem diye pişmenlık duymadım...ama şimdi hakediyo sonuç yok...ama sizin şükür öyle sorununuz yok bence yap ya ne güzel...ne bilim bana eşim bebek istiyorum deyince kalbim deli gibi atıyo ağlamaya başlıyodum iddia ediyorum eşimle karşılaşınca bile bu denli heyecanlanmıyodum şimdiyse umudumu kesmişim...inş.bizede her isteyenede nasip olur ne diyim...

bende 3 senelik evliyim tam 1 senedir uğraşıyoruz ama sonuç yok...eşim hep beni suçladı ben başta istedim keşke yapsaydık dedi...ama ben şimdiye kadar olmadığına hiç pişman olmadım çünkü biz çok zor günler yaşadık...anasının eteğinden daha çıkamamıştıki yaşadıklarımıza şahit olmasını hiç istemem diye pişmenlık duymadım...ama şimdi hakediyo sonuç yok...ama sizin şükür öyle sorununuz yok bence yap ya ne güzel...ne bilim bana eşim bebek istiyorum deyince kalbim deli gibi atıyo ağlamaya başlıyodum iddia ediyorum eşimle karşılaşınca bile bu denli heyecanlanmıyodum şimdiyse umudumu kesmişim...inş.bizede her isteyenede nasip olur ne diyim...

canim kabul edesen sanada birsey demek isterim
kesinlikle umudunu yitirme
her ne olursa olsun tip okadar ilerlemiski olmayacak sey yok
insallah en yakin zamanda dogal yollardan hamis kalirsin ve burda hamileyim
konunu okuruz :Saruboceq:
inanki bende okadar umudumu yitirmistimki hic olmayacak gibi geliyordu bana
ama allahim en son umudumu yitirdigimde ayakta durmam icin bana bir armagan gönderdi
allah kolaylik versin
saglicakla kal

merhaba canım ben suan nişanlıyım Allah nasıp ederse hazıranın sonunda düğünüm ama ben cok beklemek ıstemıyorum sevdıgımle 6yıldır bırlıkteyız ve ben artık ondan bı bebek ıstıyorum okadr cok ıstıyorumkı anlatamam ama 3 ay falan beklıycem bu 3 ay bıle bana cok uzun gelıyo cunku cok korkuyorum ya bebısım olmazsa dıye artık o canın ıcımde olmasını ıstıyorum ve bu yuzden eşini cok iyi anlıyorum lutfen seinin hevesını kırma ben bukdr cok ısterken kocam ıstemese cok üzülürdüm ve hıc korkma canım o senın canından bır can olcak kendınden bıle cok sevceksın onu nsl bakmaktan korkuyosunkı bence beklemee ve o duyguyu tat hem 9ay hamılelık süreside var basbasa kalmıs olcaksınız zaten sevgıyle kal canım

kendini en iyi sen bilirsin. yapabileceğinden sorumluluk alabileceğinden emin ol. eşin sana gerçekten destek olurmu bunu düşün. bebek sadece anneyle büyümez. ne bakımı ne sevgisi nede ilgisi. sen bebeğin olunca sadece bebekle değil eşinlede ilgileneceksin. hep düşünürüm ki kadınların evlenince bir değil iki bebeği olur. sen bunuda düşün ikisinede hazır mısın? kendi adıma erkek arkadaşımı çok seviyorum. belki deseler yarın evlenin hayatınızı kurun. düşünmem evlenirim. ama bebek mi asla. daha ben büyümedim. hayattan alacaklarımı almadım. bebeğin sorumluluğunu taşıyamam. ona bakamam.

cnm bence tüm anne adaylarında aynı korkular ve şüpheler olmuştur.bende yaşadım.nasıl bakıcam,sorumluluğu insanı gerçekten endişelendiriyor.ancak hepimiz bu konuda tecrübesizdik.ve zamanla içimize yerleştirilen o muhteşem içgüdü yardımıylada üstesinden gelebildik.hamileliğin süresince birçok yayın var bunları oku takip et.kendini hazırla.zor olduğu kadar inanılmaz keyifli anlarıda var.ama sen yinede hazır hissetmiyorum diyorsan eşin biraz daha anlayışlı olmalı.sonuçta daha önünüzde uzun yıllarınız var.Rabbim herşeyin hayırlısını versin.sevgilera.s.

daha yeni ayrı eve çıkmışsınız. borçlarınız varsa bence bunu ileri sürebilirsiniz.
çocuk sahibi olmanın en büyük zorluğu anneye düşüyor.
kendinizi hazır hissetmeden düşünmeyin bence.

biz de 2,5 yıllık evliyiz ve hala bebek düşünmüyoruz.
maddi ve manevi en güzel şartları hazırladıktan sonra bebek istiyoruz.
2 sene erteledik şimdiden.
olacağı varsa olur.korunmaya alakası olduğunu sanmıyorum.

Daha cok yeni evlisiniz, bence evliligin oturmasi gerek bebek yapmak, dusunmek icin....:delphin:

tabiki kendi bebegin olunca bambaska sevgisi dunyalara bedellllllllllŞeniz

bence cnm kendi evinin tadını çıkar kocanla...bi senenin sonunda hem eve alışmış olursun hemde tam zamanı diye düşünüyorum...şahsen nişanlıyım evlendigimin ilk 1-2 sene düşünmüyorum..ama kazayra olmuş onu allah bilir:)

Tum cevaplar icin tsk ederim arkadaslar. Cok dusundurdunuz beni.. ama hafta sonu kuzenim dogum yapti..bebisini gorunce eridim bittim..birde kuzenimin ve kocasinin o mutlulugunu gorunce cok duygulandim..zaten cok mutlu bir cift idi ler ama bir o kadar daha mutlu olmuslar.. ne guzel birsey ..bu olay da beni cok dusundurdu..esim duygulandigimi gorunce bak iste ne kadar duygulandin sevindin birde bizim bebegimiz olsa bir dusun ne kadar sevinecegimize..askimizin bir parcasi olacak dedi..
ama anlasma yaptik bir kac ay bekliycez..hayirlisi diyeyim :)

Tum cevaplar icin tsk ederim arkadaslar. Cok dusundurdunuz beni.. ama hafta sonu kuzenim dogum yapti..bebisini gorunce eridim bittim..birde kuzenimin ve kocasinin o mutlulugunu gorunce cok duygulandim..zaten cok mutlu bir cift idi ler ama bir o kadar daha mutlu olmuslar.. ne guzel birsey ..bu olay da beni cok dusundurdu..esim duygulandigimi gorunce bak iste ne kadar duygulandin sevindin birde bizim bebegimiz olsa bir dusun ne kadar sevinecegimize..askimizin bir parcasi olacak dedi..
ama anlasma yaptik bir kac ay bekliycez..hayirlisi diyeyim :)

canım inşallah hayırlısı olsun ama bak o bebiş senin karnına düştüğü anda neden ben bu kadar erteledim diyeceksin bebek harika birşey canım heleki annelik varya anlatılamaz heleki sen kuzenin bebeğini görünce için gittiyse kendi bebeğinde çook farklı olacaksın ayağın yere basmayacak hele bide ilk anne dediğinde varya
canım inşallah rabbim hayırlısını versin ama Allahım sanada annelik duygusunu yaşatsın inşallah Şeniz

kısmetse şöyle 1-2 aya kadar mutlu haberimizi alırız herhalde bizde teyzeleri olaraktan :ecrin_bebek: şöyle patikler yelekler örmeye başlarız dimi a.s.:nazar:

canım inşallah hayırlısı olsun ama bak o bebiş senin karnına düştüğü anda neden ben bu kadar erteledim diyeceksin bebek harika birşey canım heleki annelik varya anlatılamaz heleki sen kuzenin bebeğini görünce için gittiyse kendi bebeğinde çook farklı olacaksın ayağın yere basmayacak hele bide ilk anne dediğinde varya
canım inşallah rabbim hayırlısını versin ama Allahım sanada annelik duygusunu yaşatsın inşallah Şeniz

kısmetse şöyle 1-2 aya kadar mutlu haberimizi alırız herhalde bizde teyzeleri olaraktan :ecrin_bebek: şöyle patikler yelekler örmeye başlarız dimi a.s.:nazar:

:utangac: tsk ederim canim benim. Insallah bir kac ay sonra guzel haberi size bildiririm :) kaydirigubbakcemile3

arkadaşlar elbetteki hazır olmak hazır hissetmek çok önemli ama ilk çocukta korunmayı drlarımız dahi önermiyor olamama riski var.bence eşleriniz yine iyi sabretmişler.çünkü erkek milleti evlenir evlenmez çocuk isterler.
ayrıca peygamberimiz ümmetiyle övünecekmiş.çocuk evin rızkı bereketi neşesi ve huzurudur.
hiçbir kadın çocuğu oluncaya kadar kendine güvenemez bebek bakımı konusunda ama emin olunki yavrunuzu kucağınıza alır almaz sanki 40 yıldır çocuk bakmışınız gibi herşeyinden anlıyorsuznuz.
inşallah hepinizde hayırlısıyla sağlıklı sıhhatli yavrularınızı kucağınıza alırsınız fazla geç kalmadan

canım buna en ıyı kararı sen vereceksın ben 4 yıllık evlıyım bazen bebek gorunce tama dıyorum Allah verırse olmalı dıyorum ....ama gelgelelım evde e ıslerınden bunalınca bır yandan okul bır yandan ısle bogusuncaa okul bıtınce benı eve hapsedecegını cocugun bıldıgımden anında vazgecıyorum.....yas ta onemlı gercı 22 yasındayım ben anca bu gıdısle 30 bulacak sanırım benım karar vermem ama sartların elverıyorsa, yas olayını da gozonune al bırazda sana yardım edecek annen kayınalıden varsa en önemlısı ,onunde okul iş gibi engeller yoksa dusunebılırsın cok guzel ama bakımı ayrı dert

Bence tam zamanı çocuk yapmanız için. Zaten uzun süredir birlikteymişsiniz, aranıza ikinizden bir parçanın katılması inan mutluluğunuzu ve huzurunuzu bin kat daha arttıracaktır.
Kendi evime yeni heçtim demişsin. Bak ne güzel.
İnan bana hamile kalmak, içinde onun büyüdüğünü hissetmek, onun kıpırmadamasını hissetmek,canından can katıp onu dünyaya getirmek dünyanın en büyük mutluluğudur.
Ve dünyada hiçbir şeye değişilmez.
Bence yaşadığın sıkıntılı ve zor günlerden dolayı korkuyorsun anne olmaktan.
Ama şunu unutma bütün anneler melektir ve eminim sen de çok iyi bir anne olacaksın.
Bu korkuların ve telaşların hamile olduğunu öğrenince geçecektir.
Ve emin ol onu kucağına alıp, bağrına basınca yaşadığın tüm sıkıntı ve zorlukları unutacaksın.
Ve şu anda olduğundan bin kat daha güçlü olacaksın. Çünkü sana muhtaç minik bir yavrun olacak.

Emin ol çocuğunuz olduktan sonra çok daha mutlu ve huzurlu günler sizin olacak.

canım bende seninle hemen hemen aynı zamanlarda evlendim şimdi doğumuma 1 hafta var.ben eşimle çok istedim ve şuan çok mutluyum bebeğimi büyük bir heyecanla bekliyorum.ama senin durumun bence çok farklı.evine geçeli daha 1 ay olmuş.daha 1 aydır sorumluluk almış sayıyorum ben seni.bence biraz zaman geçmeli evine alış önce.eşinle daha önce hareketleriniz kısıtlıydı çünkü yanınızda ailesi vardı şimdi başbaşa kalınca bakalım nasıl olacak biraz bence zaman verin birbirinize.ayrıca bu durumun tadını çıkarın.en azından bir 6 ay falan eşin anlayış göstersin canım sana.bilmiyorum bu benim düşüncem.ben o günleri çok özlüyorum:çok üzgünüm:

Back
X