Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Çocuk sahibi olmak bence bir insanın hayatında verebileceği en önemli karar, dünyaya bir bebek değil, bir birey getireceğinizin ve hayatınızın en az 18 yılında bu bireyden sorumlu olacağınızın farkında olmalısınız.
Öyle; yaptım oldu, anne olunca seversin, doğunca alışırsınla olacak iş değil bence, arkadaşlar kusura bakmasın ama bu tarz yorumları sevmediği biriyle evlenmeye zorlanan kızlara nikahta keramet vardır demeye benzetiyorum.
Bence kafanız karışıkken, aceleye getirip böylesi önemli bir kararı düşünmeden vermeyin, sonra çok pişman olursunuz ve bu pişmanlığın geriye dönüşü yok, yanlış zamanda evlenince boşayabiliyorsunuz, yanlış işi, yanlış arkadaşı değiştirebiliyorsunuz ama istemeden sahip olduğunuz bir çocuk için ben hazır değilmişim, vazgeçtim, pişman oldum diyemiyorsunuz, deseniz de fayda etmiyor artık ona bakmaya mecbursunuz.
onu düşünürsek hiç bi zaman çocuk sahibi kimse olmak istemezdi sadece 18 yaşına kadar değil hayatı boyunca her an yanında olmamız gerekiyo çünkü bi insan kaç yaşına gelirse gelsin annesi gözünde küçük bi çocuk gibi. çocuğun sorumluluğu sadece 18ine gelene kadar değil evlense bile o sorumluluk hala annedeve babada oluyo çünkü evlendiği zaman banane şimdiden sonra kocası ilgilensin demekle olmuyo en ufak bi yardım da koşan yine anne oluyo bunu unutmayalım. işte ömür boyu bi çocukla ilgilenicez diye de çocuğu uzun süreler ertelemek ilerde pişmanlığı gösterir keşke daha erken anne olsaydm diye düşünürsün o zmaan
Siz manevi sorumluluk hissediyor olabilirsiniz, ancak resmi olarak reşit olmuş bir kişi artık kendi kendinden sorumludur, yasal olarak ona karşı bir yükümlülüğünüz kalmamıştır.
Hem siz ömür boyu o sorumluluk devam edecek derken, konu sahibine, çocuk yaparsanız ömür boyu ondan sorumlu olacaksınız, artık kendinize ait bir hayatınız olmayacak mı demek istiyorsunuz?
Sadece Meserret arkadaşımız değil ben de merak ediyorum, bir insan nasıl kendini feda edebilir, bu nasıl bir sevgidir???
Arkadaşlar, öncelikle kıymetli deneyimlerinizi, fikirlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim, dünden beri uyuyamıyorum, sürekli düşünüyorum kafamı en çok kurcalayan konu da bana kimin yardımcı olacağı, çalışmaya başladığımda bebeğe kimin bakacağı...
Annemle farklı şehirlerde yaşıyoruz ve sağlık problemleri var, gelip bir süre yanımda kalsa da sonrasında döner.
Kayınvalidemle aramız çok kötü, açıkcası ona çocuğumu emanet edemem, kendisi yurt dışından torunları geldiğinde, ki kocaman kızlar ve yılda bir gördüğü için özlemiş olması lazım, 1 hafta dayanamayıp çocukları dövmüş bir insan. Şu an görüşmüyoruz ama şimdiden torunum olursa gelir ben bakarım diyormuş, açıkcası yuvaya veririm yine ona baktırmam, bu da ciddi bir sorun olacak şimdiden hissediyorum. Bana kızacaksınız belki, senin çocuğunda onun da torunu diyeceksiniz ama eşimin annesi de olsa böyle sinirli, agresif, torunlarına şiddet uygulayan bir kadını çocuğuma yaklaştırmam, gelip görsün ama asla yalnız bırakmam.
Peki çocuğuma kim bakacak? gerçekten çok karışığım
29 yaşındasın, 5.5 yıllık evlisin.
Ama çocuk yapmak senin için "ani bir karar"..
Yani hiç mi düşünmedin çocuk konusunu bu 5.5 sene içinde..
"Bir an evvel yap" anlamında söylemiyorum, ama evli bir insan planlamaz mı hiç çocuk yapmayı-yapmamayı 5.5 sene içinde..
Benim anlamadığım senin için çocuk fikrinin nasıl "ani" olabildiği..
Bir de eşinin "hamilelikte bol bol rapor alırsın,doğum izninde de para alır, sonra istifa edersin vs" tarzı yaklaşımı da pek etik değil açıkçası..
Hiç ciddi ciddi düşünmemiştim, aileler tarfından ne zaman konu gündeme gelse, kim bakacak, daha erken v.s. diyip erteledik.
Kendi aramızda da hep ilerde yaparız bir tane dedik, o ilerisi ne zaman gelecek hiç düşünmedik açıkcası.
Evet eşimin düşüncesi iş ahlakı açısından doğru değil ama zaten benim çalıştığım yerde iş etiğinden söz edilmesi mümkün değil... iş yerinde çok ciddi sıkıntılarım var, yöneticimle kavgalıyız zaten aylardır istifaya zorlanıyorum, işten atmak için bahane bulamıyorlar, tazminatımı da ödemek istemiyolar, o yüzden dayanılmaz baskılar görüyorum, artık sabredemediğim için ben de işten ayrılmayı düşünüyordum.
Eşim de madem bu kadar çektin, doğum yapmadan ayrılma diyor, şimdi burdan ayrılıp yeni bir yere girsem ilk 1 yıl doğum izni alamıyorum biliyorsunuz, bu durumda yaş olacak 32 (çocuk dediğiniz de ha deyince olmuyor, en iyi ihtimalden sözediyorum)
Zaten muhtemelen hamile olduğumu öğrenince tazminatımı verir gönderirler (şirket politikası böyle, hamilelere tazminat verip kapıyı gösteriyorlar, işte etik anlayışları bu) bu durumda doğum masrafları ve en azından çocuk 2-3 yaşına gelene kadarki harçlığım çıkar, sonra da işe başlarım. Bu anlamda eşime kızamıyorum, aslında maddi anlamda mantıklı düşünüyor.
Eşimle 10 yıldır birlikteyiz ve Allaha Şükür, bugüne kadar en ufak bir yanlışı olmadı bana, ama işte anne olmak o sorumluluk çok zor geliyor![]()
Bir an hiç bebeğiniz olamayacağını düşünün. Çok üzülür müydünüz? Ona göre verin kararınızı. Sonra eğer karar verirseniz ve Allah nasip eder de bir evlat sahibi olursanız kimin bakacağını nasıl olacağına karar verirsiniz. Korkmuşumdur hep önyargılı olmaktan. Varsayımlarla hareket etmekten. Zaman neyi getirir bilemezsiniz.