Eşim bekçi olursa çok mu zor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Peripadisahininkizi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2022
949
816
53
Eşim bekçilikte son aşamaya geldi, bir aksilik olmazsa fizik sınavını büyük ihtimalle geçecek, son durumda mülakatı da geçebilirse olacak.
Ama ben çok panik bir insanım, eskiden eşimin polis, asker olmasını asla istemezdim. Şimdi bekçilikte gece çalışıyor ve birkaç kötü haber okudum bazı durumlarda tehlikeli olabiliyor.
Hayırlısıysa olsun diyorum çünkü durumumuz ortada her an özelde işten çıkarılma korkusu var ve şuanki de stresli bir iş aslında ve asgari ücretin bir tık üstü alıyor.
Gece çalışma durumuna alışılabiliyor mu bilenler varsa, biz bebek düşünüyorduk bu aşamada nasıl olur, stresi vs. aklıma takılıyor şimdiden.
Bir de anneme bunları anlatınca falan napalım evlendin artık kader böyleymiş gibisinden ona da biraz canım sıkılıyor

Son düzenleme:
Her şeye alışılır. Gece korkmuyorsanız bence çokta riskli bir iş değil. Asker polisle kıyaslanamaz tabii. Onun haricinde çevremizdeki herkesin mesleğimize saygı duymasını değerli kıymetli görmesini bekleyemeyiz. Bekçilik çokta vay ne güzel meslek sahibi oldu denilecek bir meslek olmayabilir annenizin gözünde.

Bir de anneme bunları anlatınca falan biraz burun kıvırıyor mesleği küçük görüyor napalım evlendin artık kader böyleymiş gibisinden ona da biraz canım sıkılıyor
Annen bir iş bulsun o zaman.
Madem burun kiviriyor.
Doktorlar,mühendisler sıra almisti da bunu mu uygun gördüler ?
Ben anlamıyorum bu insanları.

Kimseye zarar vermeden,üzerine basmadan,ayak kaydırmadan emeğiyle çalışılan her meslek özeldir. Takılmayın kimin ne dediğine. Doktora,öğretmene,polise nasıl ki ihtiyacımız varsa,bekçiye,işçiye ne bileyim çöp toplayan insanlara,marketteki kasiyere de ihtiyacımız var.
Gece çalışmadım bilemiyorum ama zamanla alışır eşiniz o düzene muhakkak.
Sizde alışırsınız tabi ki.
Hakkınızda hayırlısını diliyorum

Sıralamalar belli oldu mu bekçilikte ?

Dayımın oğlu bekçi çok ama çok memnun

Sen çalışıyorsan sıkıntı,ama evde kocanı bekleyeceksen sıkıntı degil. Çünkü gece çalışıyor, eğer sen de ise gidersen adamı görmeden günler geçireceksin.
Benim de bekçi arkadaşım var, bir gece gidiyorsa ikinci gece evde duruyor . Anca tipini beğenmediğine GBT soruyor, çay falan içiyor:) Hic de tehlikeli bir iş değil. Daha yeni kustepede düğünü dağıtmaya giden bir bekçi öldürüldü mesela. Ama bu mesleğin zorluğundan değil ki, o bölgede normal sokaktan da geçsen biri sana catip seni öldürebilir. Kavgasiyla, bıçağıyla meşhur bir bölge. Yani demek istediğim bizim ülkede yaşamak bile tehlikeli. İsin tehlikeli olduğunu düşünmeyin. Şoför olsa trafik kazası geçirebilir, sağlıkci olsa hasta yakını saldirabilir, inşaatta çalışsa iş kazalarında dünyada başı cekiyoruz. Benim arkadaşım aile politikalarda sosyolog memur, bir adam binayı basıp bıçakla tehdit etti kizi, yaptığı işlemden dolayı.
Düşün, masabası memur oldum saniyorsun, artık o şartları sağlamıyor diye yardımını kestigin insanlar seni tehdit ediyor, saldırıyor...
Yani ülkede yaşamak zaten risk. Bırak da adam devlete kapak atsin

Annen bir iş bulsun o zaman.
Madem burun kiviriyor.
Doktorlar,mühendisler sıra almisti da bunu mu uygun gördüler ?
Ben anlamıyorum bu insanları.
Ben kendim tanışıp evlendim iş ciddiye gelene kadar gönülsüzlerdi iş , eğitim, kültür farkı olur gibi sebeplerden sonradan tanışınca sevdiler eşimi ama yine de böyle konuşmalar oluyor sonrası da ben seviyorum damadımı diyor da benim biraz moralim bozuluyor

Gece çalışan milyonlarca insan var,hepsinin ailesi var,ana babası eşi çocuğu var. Herkes her şeye bir şekilde alışıyor. Siz de alışırsınız.

Anneniz de bir alem. Adam profesördü de sonradan mı bekçi oldu yani,neyin tribini yapıyor anlamak da zor gerçekten.

Siz ne işle meşgulsünüz?

Ben zorluklarından bahsedince öyle diyor da bir daha çok bahsetmeyeceğim sanırım
Ben şuan çalışmıyorum kpss hazırlanıyorum

Polisten daha iyi şartlarda çalışıyorlar valla. Gelsin çaylar gitsin kahveler. Bişey yaptıklarıda yok. Maaşlarıda iyi. Yani merak etmeyin cok rahat edersiniz. Her sokaga 5 tane bekçi düşecek nerdeyse:)
Bende yemek yiyecek kahve içecek yerlerinin bile olmadığını okudum, araçları da yok gece yol güzergahı gezecekler diye, ama bilemiyorum rahat olmasını isterim tabi uyku düzenin ters olması gece ayrı kalması en zor yanı olur heralde

Çok hareketli bir yerde oturuyorum. Dolayısıyla bekçileri mahallemizin ferdi gibi akşam geliyorlar mahalle esnafıyla çay içiyorlar havadisleri topluyorlar.
Tiplerini beğenmediklerine(madde kullanımı vs..),kavga çıkınca müdahale ediyorlar.
Siz çalışırsanız zor. Evde denk gelemeyeceğiniz için. Sosyal hayat tersten olacak bir şekilde.
Ama garanti iş, maaş...
Umarım gönlünüzce, yuvamız için en iyi şekilde hangisi olacaksa o olur.

Bizim burada ben henüz bekçi hiç görmedim ya da bana denk gelmedi küçük bir yerde yaşıyoruz bakalım yeni gelecekler, bende şuan çalışmıyorum ama çalışmayı düşünüyorum kpss hazırlanıyorum

Yerleri yok ama zamanla çay çorba verenleri çok oluyor merak etmeyin. Bizim burdakiler hep kahvehanelerde, çay kahve içen bekçiler. Ayakta durup sabaha kadar dikilmiyolar yani gözünüze ne geliyo bilmiyorum ama, bekçiler çok rahat. Maaşlarıda iyi, onların aldıgı maası doktorlar alamıyo bu devirde:)

Eşinizin kendi mesleği nedir?
Sizin kpss olacak olursa kurum değiştirme şansı vs olur mu ilerleyen dönemlerde

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…