Şok diyetlerle kilo verseniz dahi, diyeti bıraktığınız anda misliyle geri alırsınız. Öncelikle kilo vermenizi engelleyen bir sağlık probleminiz varsa bunu kontrol ettirin. Kan değerlerinize baktırın. Eğer bunlar normalse, sağlıklı beslenme ve sporla orta ve uzun vadede hedefinize ulaşacağınız kanaatindeyim. Moral olması açısından yazıyorum:
Boyum 1.65 yani sizinle hemen hemen aynı boydayız. Pandemi nedeniyle kendimi yemeğe verince.. 4 ayda 77'ye çıkmıştım. Haftanın 3-4 günü minimum 1-1,5 saat spor veya yürüyüş, ekmeği kestim. Kuruyemiş, kuru meyve gibi sağlıklı atıştırmalıklara yöneldim. Canım çikolata isterse ya bitter yedim ya da 2-3 parça çikolata. Fast food istersem de en iyi ihtimalle 10 günde 1 o da abartmamak şartıyla. Bu sayede 1.5 ayda 70 kiloya düşmüştüm. Hayatımın hiçbir döneminde bu kadar enerjik olduğumu hatırlamıyorum. Ruh halim inanılmaz değişmişti. Kavrama gücüm bile artmıştı sanki. Ama sonra irademe hakim olamayıp eski beslenme düzenime geri döndüm. Haliyle 3-3.5 kilosunu geri aldım. Habire erteleyip duruyorum ama bir an önce sağlıklı beslenme düzenime geçmem şart.
Kilo vermenin birinci kuralı sabırlı olup zamana yaymak ve iradeye sahip çıkmak. Gerçekten o direnci kırınca vücut buna alışıyor ama kırana kadar zorlanacaksınız.
Şimdiden bol şans!