Esim beni benden Kiskaniyor

Hazal76

Guru
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2008
108
92
298
Merhabalar,

burada acaba Esi sürekli sizi sizden kiskanan ve sizi cekemiyen es varmidir?
Ben yeni evliyim, 5 ay oldu. Esim TR den Almanyaya geldi, bunun ezikligindenmi beni kiskaniyor bilmiyorum.
Ama bir yandan'da Insanin icinde Kiskanclik varsa vardir diyorum.

Birsey aldigimda: Senin var benim niye yok? Internetde bir yere kayit oluyorum, benide kayit et diyor.
Ben bir tane yeter, alisveris yaparsan sifreyi biliyorsun zaten.
Isyeri Maasima zam yapti diyorum, sevincimi paylasmak istiyorum - onun buna karsilik söyledigi, ooooh ben TR deyken onun kac katini kazaniyordum diyor !

Aileme gidiyorum, hepsi bir araya geliyor, sebebsiz nedenlerden dolayi tartisma yaratiyor, sonra ailemin yaninda surat asip, agzini bicak acmiyor.
Onun Ailesi bambaska, acaba Ailemidemi kiskaniyor.

Bunun gibi daha cok cocuksu kiskanclik ve cekememezlik tavirlara giriyor ve bu büyzden cok tartisiyoruz.
Birde cok sinirli ve nankör davranislarda bulunuyor.

Inanin bir cikmazdayim, aklim almiyor. Cok doluyum, hic yeni evli cift gibi degiliz. Icimden hic birsey gelmiyor, eve bile gitmek istemiyorum.
Bazan onu galiba cok simartdim, herseye ben kostum, yaptim, ettim bu yüzdenmidir Nankör ve Kiskanc olusu?
Üstüne üstlük, o bana diyor, sen benden üstün olmak istiyorsun, niye onunla yarisiyormusum ?

Bazan acaba verdigim karar dogrumuydi diye aklimdan geciyor..

Sizin Esinizde böyle Nankör ve Cekemiyenler'den mi?

bence senle alakasi yok...kolay degil biryere bu kadar kolay alismak...ailesini,calistigi gunleri ozluyordur kesin..kendimden biliyorum ,ilk zamanlar ise yaramamak,kendi isini baskasi olmadan gorememek cok zoruma gidiyordu..esim sagolsun hep yardimciydi,ama baskalarindan yardim gormedeim acikcaci...demem o ki,almanca kursuna gitsin..ya da ne bileyim,mesela ilk zamanlar kendime guvenim gelsin diye ,masela banka ise ya da herhangi baska biseyi o yanimda iken halletmeye calisrdim..onun yanimda olup ,destek olmasi gerekirse mudahale edip yardim etmesi gibi....esin dil problemini cozdukce hersey yoluna girecektir diye dusunuyorum...bir de en az iki saatlik bir is bularak,hem calismaya yavastan baslamis olup hem de biraz toplum icine cikip ozguvenini kazanir diye dusunuyorum...allah kolaylik versin..sevgiler...

valla hemcinslerinden kıskandığına dair bi yazı okuyacağım sanım ama şaşırdım açıkcası
sen zaten çok güzel tahlil etmişsin bence ama bunun almayanyaya gelmesiyle alakası yok gibime geldi
ne bileyim ben senden çok maaş alıyodum falan demesi çok çocukca ve saçma geldi açıkcası
seninle yarışır halde sanırım

canım çekememek demeyelimde benimde eşim bazen benimle çok yarışır.cevaplarımda var "eşinize il ne zaman rezil oldunuz" başlığında bununla ilgili komik bir anımı yazmıştım.zamanla oturuyor merak etme

erkekler her konuda üstün olmak isterler
belki eşiniz bu durumu biraz abartmıştır
daha yeni evlisiniz yakınmak yerine çözüm yolları bulmaya çalışın
gerekirse her konuda onun daha iyi oldugunu söyleyerek gururunu okşayın

Anlattiklarin bana okadar tanidik geldiki okudugum yerde! Cok yakin bi arkadasim var, oda türkiyeden evlenip esini almanyaya geitrdi zamaninda.. Cok zor günler gecirdi, sonunda ayrildi. Simdi türkiyeye geri göndermek icin ugrasiyorlar... Adam rahat birakmiyo yani...
Eger kocani seviyosan, bi sekilde bu kiskancliklarin önünü kesmen lazim... Yazik olmasin

Almanca kursuna gidiyor zaten, yakinda sinava girecek. Dile yatkin, simdiden masallagi var. Tabiki de kolay degil, elimden geldigi kadar yardim ediyorum, ama agzimla kus tutsam yaranamiyorum, nankörlük ediyor. Bende haliyle bocaliyorum. Yinede bu Kiskanclik tavirlarini anlamis degilim.

hassaslasmis iyice esiniz... yabanci bi ulkede ve kendini beceriksiz gibi hissediyo.. aklincada size ben sendne daha iyiyim demeye calisiyo cunki oyle hissetmeye ihtiyaci var elinde bisey olmadindan biseylere ayak uyduramadindan.. bu durum erkkelerde daha fazla oluyo malesef..bilhassa cekingen bi kisilikse bulundugu ortama kolay ayak uyduramiyosa gercekten cok zor yer bitirir insani./..

Evet iste bende buna anlam veremiyorum. Inan elimden gelen yardimi yapiyorum, bir an önce bazi konularda benden üstün olsun diye.
Hem buna en cok ben sevinirim, oda tam tersi onu kiskandigimi düsünüyor, bu yüzden destek olmuyormsum.

eşinizin sorunu benlik kaynaklı olabilir. insanlar genelde psikolojik ihtiyaçlarından dolayı çevrelerine eziyet ederler. bir süre eşinizin özsaygısını beslemeye çalışın. bol bol iyi yönleriyle takdir edin, ona önemli değerli işler başarmış bir eş olduğu mesajını verin. insan genelde övüldüğü kişiye iyi davranmak zorunda hisseder...övülmediği kişiden ise rahatsızlık duyarak onu aşağılamak veya zorluk çıkarmak suretiyle otoritesini göstermek ister...

Evet malesef öyle oldu. Kesinlikle cekingen degil, aksine cok konuskan ve canayakin, insanlarla hemen irtaba gecen birisi. Evet ama bunu yapmakla eline ne gecer Insanin? Insan sabreder, elbet bir Gün yine istedigi konuma gelebilir elbirligiyle, ama bu asama neden beni cekemiyor...

Arkadasiniza üzüldüm, umarim oraya kadar gelmez. Insallah bu kiskancliklar sadece bunalimin getirdigi birseydir. Yoksa sürekli böyle yaris icinde olmak beni cok üzüyor ve kiriyor.

kulturumuze gore erkekler evin idarecisi ve bi adim onde olmak zorunda.. kesinlikle basraacaktir.. ama su anlikk yetersizlik hissi var sizinle kendini karsilastirarak kendini avutmaya calisiyor.. bizim erkeklerde bu geneld eboyle oluyo.. kizin oturdugu yere gittim o benden daha iyi daha guclu ben niye uyum sagliyamiyorum tarzind adusunceleri olusuyo.. halbuki cok sacma ama gelde bunu erkeklere anlat...

merhaba,

Allah yar ve yardimcin olsun. Evliligin ilk 1-2 yilinda zaten cok problem yasanabiliyor esler arasinda, cünkü daha önce ayni evde kalmamis iki yabanci birbirine alismaya calisiyor, haliyle cakisilan yerler olabiliyor. Esinin TR´de ki yasantisini hemen atmasi cok zor, yani daha 5 ay olmussunuz evleneli. Insallah sadece alisma evresinde böyle seyleri yasarsiniz ve ileride daha mutlu olursunuz.

Bu evreyi asarken hep senden biseyler gitmesin, yani esininde cabalamasi gerekiyor.Insallah beraber oturup konusarak bu dönemleri atlatirsiniz.

Sevgiler selamlar

Tsk ederim. Dediklerinizi kaale alacagim, gerci gerektigi yerlerde övüyorum zaten.

kiskanclik derken diger turlu sanmistim,bence tamamen orda kendini ezik ve caresiz hissettigindendir ithal olma durumu yani,ne yaparsaniz yapin bu komplekten kurtulacagini zannetmiyorum ama konusmayi deneyin herseyi birlikte yapin kendini ise yarar hissetsin

Tsk ederim HaticeCan, yazdiklariniz öyle iyi geldiki, cünkü bu Konuyu ilk defa birileriyle paylasiyorum. Insallah dedigin gibi olur ve bu dönemleri geride birakiriz.

Evet Erkekler bu cocuk gibi olabiliyorlar bazan. Ben bu hep böyle gitmeyecegini cogu kez oturup konustum zaten. Ama su an icin sabretmekten baska birsey yok.
Demek istedigim, yani bu davranis sekili ne bana nede esime bir faydasi var. Ama dedigin gibi, anlatamiyorsun iste...

Bence eşin seni kıskanmıyor da...Sana üstünlük sağlamaya çalışıyor.Kontrolün kendisinde olmasını istiyor.
Tahminimce,eşin dil bilmediği için,bazı işleri mecburen sen yapmak durumunda kalıyorsun.Ve bu işler,normalde erkeğin yapması beklenen işler olabilir.
Bu yüzden eşin kendini pasif ve yetersiz hissediyor olabilir.
Bir süre,mümkün olduğu kadar,kontrolü eşine devretmeye çalış.Sen yapamazsın,ben hallederim gibi tutum sergilemekten kaçın.
Azıcık gaz ver tabiri caizse :) Ben yapamam,sen daha iyi yaparsın,bunu ancak sen halledersin gibi...Düzelir bence.

bence eşinin kişiliğiyle alakalı.bazı insanlar böyle oluyor.eşinin kendine güveni yok.ailesinden yeterli sevgi ve ilgi görmeyen,yeterince önemsenmemiş olan bazı insanlar böyle oluyor.bence eşinin güvenini kazanmasını sağla.bu huyundan kurtulmanın tek yolu bu.onun yaptığı birşeyleri beğendiğini göster onu takdir et.ama sürekli onu poh pohla demek istemiyorum.böylelerine pohpohlamak yaramaz işte.fırsat bulup daha çok ezmeye kalkarlar.o dengeyi kurarak eşinin güvenini kazanmasını sağlarsan,bu davranışlarında azalma olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…