Merhabalar,
burada acaba Esi sürekli sizi sizden kiskanan ve sizi cekemiyen es varmidir?
Ben yeni evliyim, 5 ay oldu. Esim TR den Almanyaya geldi, bunun ezikligindenmi beni kiskaniyor bilmiyorum.
Ama bir yandan'da Insanin icinde Kiskanclik varsa vardir diyorum.
Birsey aldigimda: Senin var benim niye yok? Internetde bir yere kayit oluyorum, benide kayit et diyor.
Ben bir tane yeter, alisveris yaparsan sifreyi biliyorsun zaten.
Isyeri Maasima zam yapti diyorum, sevincimi paylasmak istiyorum - onun buna karsilik söyledigi, ooooh ben TR deyken onun kac katini kazaniyordum diyor !
Aileme gidiyorum, hepsi bir araya geliyor, sebebsiz nedenlerden dolayi tartisma yaratiyor, sonra ailemin yaninda surat asip, agzini bicak acmiyor.
Onun Ailesi bambaska, acaba Ailemidemi kiskaniyor.
Bunun gibi daha cok cocuksu kiskanclik ve cekememezlik tavirlara giriyor ve bu büyzden cok tartisiyoruz.
Birde cok sinirli ve nankör davranislarda bulunuyor.
Inanin bir cikmazdayim, aklim almiyor. Cok doluyum, hic yeni evli cift gibi degiliz. Icimden hic birsey gelmiyor, eve bile gitmek istemiyorum.
Bazan onu galiba cok simartdim, herseye ben kostum, yaptim, ettim bu yüzdenmidir Nankör ve Kiskanc olusu?
Üstüne üstlük, o bana diyor, sen benden üstün olmak istiyorsun, niye onunla yarisiyormusum ?
Bazan acaba verdigim karar dogrumuydi diye aklimdan geciyor..
Sizin Esinizde böyle Nankör ve Cekemiyenler'den mi?
Merhabalar,
burada acaba Esi sürekli sizi sizden kiskanan ve sizi cekemiyen es varmidir?
Ben yeni evliyim, 5 ay oldu. Esim TR den Almanyaya geldi, bunun ezikligindenmi beni kiskaniyor bilmiyorum.
Ama bir yandan'da Insanin icinde Kiskanclik varsa vardir diyorum.
Birsey aldigimda: Senin var benim niye yok? Internetde bir yere kayit oluyorum, benide kayit et diyor.
Ben bir tane yeter, alisveris yaparsan sifreyi biliyorsun zaten.
Isyeri Maasima zam yapti diyorum, sevincimi paylasmak istiyorum - onun buna karsilik söyledigi, ooooh ben TR deyken onun kac katini kazaniyordum diyor !
Aileme gidiyorum, hepsi bir araya geliyor, sebebsiz nedenlerden dolayi tartisma yaratiyor, sonra ailemin yaninda surat asip, agzini bicak acmiyor.
Onun Ailesi bambaska, acaba Ailemidemi kiskaniyor.
Bunun gibi daha cok cocuksu kiskanclik ve cekememezlik tavirlara giriyor ve bu büyzden cok tartisiyoruz.
Birde cok sinirli ve nankör davranislarda bulunuyor.
Inanin bir cikmazdayim, aklim almiyor. Cok doluyum, hic yeni evli cift gibi degiliz. Icimden hic birsey gelmiyor, eve bile gitmek istemiyorum.
Bazan onu galiba cok simartdim, herseye ben kostum, yaptim, ettim bu yüzdenmidir Nankör ve Kiskanc olusu?
Üstüne üstlük, o bana diyor, sen benden üstün olmak istiyorsun, niye onunla yarisiyormusum ?
Bazan acaba verdigim karar dogrumuydi diye aklimdan geciyor..
Sizin Esinizde böyle Nankör ve Cekemiyenler'den mi?
bence senle alakasi yok...kolay degil biryere bu kadar kolay alismak...ailesini,calistigi gunleri ozluyordur kesin..kendimden biliyorum ,ilk zamanlar ise yaramamak,kendi isini baskasi olmadan gorememek cok zoruma gidiyordu..esim sagolsun hep yardimciydi,ama baskalarindan yardim gormedeim acikcaci...demem o ki,almanca kursuna gitsin..ya da ne bileyim,mesela ilk zamanlar kendime guvenim gelsin diye ,masela banka ise ya da herhangi baska biseyi o yanimda iken halletmeye calisrdim..onun yanimda olup ,destek olmasi gerekirse mudahale edip yardim etmesi gibi....esin dil problemini cozdukce hersey yoluna girecektir diye dusunuyorum...bir de en az iki saatlik bir is bularak,hem calismaya yavastan baslamis olup hem de biraz toplum icine cikip ozguvenini kazanir diye dusunuyorum...allah kolaylik versin..sevgiler...
valla hemcinslerinden kıskandığına dair bi yazı okuyacağım sanım ama şaşırdım açıkcası
sen zaten çok güzel tahlil etmişsin bence ama bunun almayanyaya gelmesiyle alakası yok gibime geldi
ne bileyim ben senden çok maaş alıyodum falan demesi çok çocukca ve saçma geldi açıkcası
seninle yarışır halde sanırım
hassaslasmis iyice esiniz... yabanci bi ulkede ve kendini beceriksiz gibi hissediyo.. aklincada size ben sendne daha iyiyim demeye calisiyo cunki oyle hissetmeye ihtiyaci var elinde bisey olmadindan biseylere ayak uyduramadindan.. bu durum erkkelerde daha fazla oluyo malesef..bilhassa cekingen bi kisilikse bulundugu ortama kolay ayak uyduramiyosa gercekten cok zor yer bitirir insani./..
Anlattiklarin bana okadar tanidik geldiki okudugum yerde! Cok yakin bi arkadasim var, oda türkiyeden evlenip esini almanyaya geitrdi zamaninda.. Cok zor günler gecirdi, sonunda ayrildi. Simdi türkiyeye geri göndermek icin ugrasiyorlar... Adam rahat birakmiyo yani...
Eger kocani seviyosan, bi sekilde bu kiskancliklarin önünü kesmen lazim... Yazik olmasin
eşinizin sorunu benlik kaynaklı olabilir. insanlar genelde psikolojik ihtiyaçlarından dolayı çevrelerine eziyet ederler. bir süre eşinizin özsaygısını beslemeye çalışın. bol bol iyi yönleriyle takdir edin, ona önemli değerli işler başarmış bir eş olduğu mesajını verin. insan genelde övüldüğü kişiye iyi davranmak zorunda hisseder...övülmediği kişiden ise rahatsızlık duyarak onu aşağılamak veya zorluk çıkarmak suretiyle otoritesini göstermek ister...
merhaba,
Allah yar ve yardimcin olsun. Evliligin ilk 1-2 yilinda zaten cok problem yasanabiliyor esler arasinda, cünkü daha önce ayni evde kalmamis iki yabanci birbirine alismaya calisiyor, haliyle cakisilan yerler olabiliyor. Esinin TR´de ki yasantisini hemen atmasi cok zor, yani daha 5 ay olmussunuz evleneli. Insallah sadece alisma evresinde böyle seyleri yasarsiniz ve ileride daha mutlu olursunuz.
Bu evreyi asarken hep senden biseyler gitmesin, yani esininde cabalamasi gerekiyor.Insallah beraber oturup konusarak bu dönemleri atlatirsiniz.
Sevgiler selamlar
kulturumuze gore erkekler evin idarecisi ve bi adim onde olmak zorunda.. kesinlikle basraacaktir.. ama su anlikk yetersizlik hissi var sizinle kendini karsilastirarak kendini avutmaya calisiyor.. bizim erkeklerde bu geneld eboyle oluyo.. kizin oturdugu yere gittim o benden daha iyi daha guclu ben niye uyum sagliyamiyorum tarzind adusunceleri olusuyo.. halbuki cok sacma ama gelde bunu erkeklere anlat...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?