Eşim Beni Delirtmeye mi Çalışıyor?

cesursincap

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2013
1.079
644
123
47
Merhaba hanımlar. Başlıktan da anlaşılacağı gibi derdim eşim. Normalde bana karşı çok iyi, düşünceli ve kibardır. Aynı şekilde aileme de ilgilidir. Ama ailesi söz konusu olduğunda benim sözümün hiçbir hükmü yok. 1.5 yıl kadar önce eşimin ailesi için ev aldık. Ev bizim ama kv ve kb ölene kadar orda yaşayacaklar. Bu arada bizim kendi ev ve araba kredimiz var. Ailesi bekarlığından itibaren eşimden sürekli maddi beklenti içinde. Evlenince biraz azaldı ama ne zaman ihtiyaç olsa gözler eşime çevrilir. Bu arada kv ev alırken eşim söz verdi bundan sonra 1 lira bile olsa vermeyeceğim diye. Çünkü ikimizde zorlanacağımızı biliyorduk. Gel gelelim eşim bu sözünü tutmuyor. Ufak meblalar ama yok yeğenine yok annesine hala para veriyor. Şimdi abisi evlenecek paraya ihtiyacı var yardım edemiyorum diye kahroluyor. Bana kredi kartımı isterse diye sormuştu ben de limitim dolu dersin demiştim çünkü bir taksit bile aksasa zor durumda kalırız. Abisi icralık bu arada kart kullanamıyor. Bütün bunlar olmamış gibi az önce beni aradı abim buzdolabı almak için bizim kartı kullanmak istiyor. Düğünden sonra altın bozdurup ödeyecek diyor. Cinnet geçirmek üzereyim. Maaşları ayıralım desem ben zararlı çıkar gibiyim. Çünkü 2. Ev kredisi (bizim evinkinden daha yüksek) arabanın kaskosu ve sigortası bende ve benim maaşım daha düşük.

Eşinize para bırakmayın bence. Kredi kartının limitini düşürüp kalan nakitle de altın alabilirsiniz belki

Kart onun olduğu için limite müdahale edemiyorum maalesef. Para konusunu da normalde ayın 15'inde bütün gelirimizi toplayıp 1 onun 1 benim kredi kartı borcu, aidat, 2 adet ev kredisi ve araba için elden aldığımız borcu ödeyip kalanı harçlık olarak ikiye bölüyorduk. Onun maaşı benimkinden 1000 tl kadar daha fazla.

Ben asla verdirmem ödetmem . Abisi bu durumda geri vermez kesin zaten . Sen enayi misin millet bir evi alamaz siz maşallah nasıl 2 ev kredisi filan ödüyorsunuz valla bravo

Geri de verebilir ama asıl mesele abisine hayır diyemeyip hala vermeye çalışması. Benim sözümün yok hükmünde olması ki bu konuyu daha önce konuşmuştuk.

Zor bir durum burda size kim ne yazarsa yazsın birşey değişmeyecek. Eşinize telefonda değil konuşup hesap yapalım diyin. Yüz yüze Konuşarak anlaşma yoluna girin. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Zor bir durum burda size kim ne yazarsa yazsın birşey değişmeyecek. Eşinize telefonda değil konuşup hesap yapalım diyin. Yüz yüze Konuşarak anlaşma yoluna girin. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Amin teşekkür ederim. Yüzyüze de birşey değişmiyor. 6 yıldır aynı sorun yaşanıyor. Ben hesapları mı ayırsam diyorum ama maaşım yetmez üzerimdeki borçlara bir yandan da gururuma dokunuyor bir daha onunla ömür boyu para muhabbetine girmek istemiyorum.

Amin teşekkür ederim. Yüzyüze de birşey değişmiyor. 6 yıldır aynı sorun yaşanıyor. Ben hesapları mı ayırsam diyorum ama maaşım yetmez üzerimdeki borçlara bir yandan da gururuma dokunuyor bir daha onunla ömür boyu para muhabbetine girmek istemiyorum.
Aldımı eşiniz dolabı.

Yok henüz bu akşam konusu oldu. İnternetten araştırıp uygun bir yer bulunca alacaklarmış. Sözde benden izin istiyor.
Hmm eğer almaya karar verdiyse birşey diyemeyeceğim. Eşinizle konuşun aldırmayın desem kavga çıkar evde. İçinşzden nasıl geliyorsa öyle yapın. Benim eşim ben çalışıp bizi düşünmeden haraket ederse işimi bırakacağımı tahmin edebiliyor. Evimizede birşey alsak ben çalışmıyormuşum gibi haraket et derim hep.

Hmm eğer almaya karar verdiyse birşey diyemeyeceğim. Eşinizle konuşun aldırmayın desem kavga çıkar evde. İçinşzden nasıl geliyorsa öyle yapın. Benim eşim ben çalışıp bizi düşünmeden haraket ederse işimi bırakacağımı tahmin edebiliyor. Evimizede birşey alsak ben çalışmıyormuşum gibi haraket et derim hep.

İşimi seviyorum genel olarak ben. Çalışma şartları çok iyi ve maaşı ülke şartlarına göre güzel. Bırakamam ne eşim ne başkası için. Kaldı ki bıraksam yine zararı bana olur. Boşansam parasız pulsuz ortada kalırım.

D
Merhaba hanımlar. Başlıktan da anlaşılacağı gibi derdim eşim. Normalde bana karşı çok iyi, düşünceli ve kibardır. Aynı şekilde aileme de ilgilidir. Ama ailesi söz konusu olduğunda benim sözümün hiçbir hükmü yok. 1.5 yıl kadar önce eşimin ailesi için ev aldık. Ev bizim ama kv ve kb ölene kadar orda yaşayacaklar. Bu arada bizim kendi ev ve araba kredimiz var. Ailesi bekarlığından itibaren eşimden sürekli maddi beklenti içinde. Evlenince biraz azaldı ama ne zaman ihtiyaç olsa gözler eşime çevrilir. Bu arada kv ev alırken eşim söz verdi bundan sonra 1 lira bile olsa vermeyeceğim diye. Çünkü ikimizde zorlanacağımızı biliyorduk. Gel gelelim eşim bu sözünü tutmuyor. Ufak meblalar ama yok yeğenine yok annesine hala para veriyor. Şimdi abisi evlenecek paraya ihtiyacı var yardım edemiyorum diye kahroluyor. Bana kredi kartımı isterse diye sormuştu ben de limitim dolu dersin demiştim çünkü bir taksit bile aksasa zor durumda kalırız. Abisi icralık bu arada kart kullanamıyor. Bütün bunlar olmamış gibi az önce beni aradı abim buzdolabı almak için bizim kartı kullanmak istiyor. Düğünden sonra altın bozdurup ödeyecek diyor. Cinnet geçirmek üzereyim. Maaşları ayıralım desem ben zararlı çıkar gibiyim. Çünkü 2. Ev kredisi (bizim evinkinden daha yüksek) arabanın kaskosu ve sigortası bende ve benim maaşım daha düşük.
Toplu cinnet geçirilmeli kk da
Daha dün arkadaşımla aynı konuda konuştuk ben eşime diyordum aile düşkünü evi aldık kiraya verdi ailesi aliyor kirayı krediyi ödeyen biziz ne diye baban aliyor demiştim(şimdi kiraciyi çıkarıp kendi eşyalarım var evimde)
Arkadaşımda evi aldı babasının üstüne yapacak deyince beterin beteri var dedim kuzu
Valla hepsi 3 aşağı 5 yukarı aynı arkadaşa da dün dedim
Sende üzme tatlı canını biz ne yaparsak yapalim bildiklerini okuyorlar :işsiz:

Bırak demedimki yanlış anladınız bende çalışıyorum. Ama bırakabileceğimi biliyor. Tehdit etmiyorum. Sadece dünyanın binbir hali var senin maaşının karşıladığı kadarıyla masrafa girelim diyorum. Her evlilik her ilişki farklıdır. Fikir sunmak istedim.

Bırak demedimki yanlış anladınız bende çalışıyorum. Ama bırakabileceğimi biliyor. Tehdit etmiyorum. Sadece dünyanın binbir hali var senin maaşının karşıladığı kadarıyla masrafa girelim diyorum. Her evlilik her ilişki farklıdır. Fikir sunmak istedim.

Estağfurullah. Bırak demediğinizi anladım. Eşim de bırakamayacağımı bilir demek istemiştim.

Bu erkekler neden böyle anlamıyorum ben.Bayılıyolar kendilerini ailelerine kullandırmaya. Çalışıyosunuz sizde madem müsade etmeyin. Anneme 5 veriyim abime 10 veriyim derken kantarın topuzu epey kaçıyo. Benimkide kardeşini geçindirir. Kirasını öder faturasını öder. Askere yolladı şimdi, gelsin ev alcakmış, evlendircekmişte eşya alcakmış.En son ben rest çektim güya haklısın çekcem desteğimi dedi. Geçen gene bilmem şu evi mi alsam muhabbeti yapıyo.. Al birini vur ötekine..

Estağfurullah. Bırak demediğinizi anladım. Eşim de bırakamayacağımı bilir demek istemiştim.
Ne diyim canım sana bilemedimki. Paranın ne zorluklarla nekadar fedakarlıkla kazanıldığını biliyorum. Senin için dua edeceğim. Rabbim eşine sana karşı merhamet vicdan versin. Ailesininde gözünü doyursun.

size mi güvenmişler evlenirken.olmaz öyle şey ya eşinizin eline para bırakmayın bir yere bağlayın ya da bağlıyor gibi yapın.altın dolar vs alın ama eşinize asla müsade etmeyin.

Back
X