Esim beni oyalıyor

Benim babam vefat etti yıllar once. Onun mezarına gidin görsün damadini niyetiyle annem nacizane bi istekte bulundu bizden. Aylar oldu hala goturmedi esim. Sorunca musait oldugum zaman gidecegiz diyor ama istese ne isi problem çıkarır ne de maddiyat gerektirecek bi yer. Araba donar karda calismaz diye onu bahane ediyor. Ben diyorum ki istemiyorsun istesen fırsat yaratirsin o diyor ki gitmycez demiyorum musait olunca gideriz diyorum diyor. Yilan hikayesine cevirdi bu olayi yani.

Kac kere tartistik bu konuda. En son2 gun once yine konuyu actim ve yine musait olunca lafini duyunca saygisizlikla itham edip tum iletişimi kopardim. Bi yandan annem de uzuluyor niye gitmiyosunuz diye vicdanima dokunuyor. Bu kadar hassas bi konuda bu kadar inat etmesi, oyalanmak beni cok sinirlendiriyor.
Haksız miyim?

Duzenleme: oncelikle mezar korkusu yok konuştuk bunu daha önce. Bugün de gideceğimi belirttim yalnız gidemezsin beraber gideriz dedi. Sonra tartıştık baya gelip gelmeyecegini sordum. Gelmiyorsan ailenle görüşmüyorum diye resti cektim.
allah rahmet eylesın babanıza
evet hassas bır konu
boyle davranmaması gerek:(
üzülmekte haklısınız

Ya o sen onu yapmak istemediği şeyler için zorlama o da seni zorlamasın. Saygı insanın karşısındakini mutlu etmek için kendini sıkıntıya sokacagi şeyleri yapması değildir. Karşılıklı oturun konuşun anlaşın. Benin kişisel görüşüm çok anlamsız bir şey için birbirinizi sıkıyorsunuz. Mezara gidince baban onu görecek diye birşey yok zaten. Mezar ziyareti yapmanıza gerek yok çok isterseniz bir fatiha okuyabilir arkasından.

Ya o sen onu yapmak istemediği şeyler için zorlama o da seni zorlamasın. Saygı insanın karşısındakini mutlu etmek için kendini sıkıntıya sokacagi şeyleri yapması değildir. Karşılıklı oturun konuşun anlaşın. Benin kişisel görüşüm çok anlamsız bir şey için birbirinizi sıkıyorsunuz. Mezara gidince baban onu görecek diye birşey yok zaten. Mezar ziyareti yapmanıza gerek yok çok isterseniz bir fatiha okuyabilir arkasından.

ama insan iyi gunde kotu gunde hayat arkadasini yaninda ister. Orda belki onu teselli eder, uzulme der agladiginda. Yani ben bu sekilde empati kuruyorum su an. utopikuye utopikuye

Allah rahmet eylesin babanıza
gitmesi götürmesi lazım ayıp ediyor
annenizle arası nasıl anneniz çok diretti mi bu konuda gidin de gidin diye
gerçi yine de inatlaşmaması gerekir

bu pazar için ben gidiyorum gelmezsen kendin bilirsin diyin ve kendiniz gidin bence
gelecektir

bu pazar için ben gidiyorum gelmezsen kendin bilirsin diyin ve kendiniz gidin bence
gelecektir

sozde bugun beraber gideceklermis insallah.

allah rahmet eylesın babanıza
evet hassas bır konu
boyle davranmaması gerek:KK43:
üzülmekte haklısınız

gelecektir

Teşekkür ederim gittik geldik ama kırgınım tabi ki bu kadar inada bildirdiği icin. Hala konuşmuyoruz.

Bende çok sevmem mezarlığı. Korkumda yok. Çoğu zamanda tek gitmişimdir zaten . Ama sevmiyorum . Bayramlarda arasıra. Dedem için ailemden birileri giderse bende gidiyorum . Evden dua okumak daha iyi. Çok sevdiğin biri ölürse bi kaç sene gidersin . Sonrası zaten toprağa konuşmak gibi geliyor . Eşim gitmek isteseydi giderdim. Korkusu yoktur ama gitmek istemese bile sizin için gitmeli.

Back
X