Eşim benim aileme "anne, baba" demiyor...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

hazychampagne

Guru
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2010
374
543
303
34
Merhaba kızlar. :KK24: 9 aylık evliyim her şey yolunda gidiyor çok şükür.
Ancak sıkıntım şu ki; eşim benim aileme hala "anne-baba" diye hitap etmiyor. :110:
Kendi annesini 2 yıl önce kanserden ani bir şekilde kaybetti. Nurlar içinde yatsın melek gibi bir kadındı. Çok zor bir dönem geçirdik beraber. Büyük ölçüde bununla ilgili olabilir kendi anneciğinin yerine birini koyamıyordur ancak babama da hala "X amca" şeklinde hitap ediyor :KK56:
Benim ebeveynlerim bana bu konuda bir rahatsızlık dile getirmedi ama ben huzursuzum.o_O
Yakın çevremde tek bir evli arkadaşım var, onlarda da durum böyle ancak o rahatsızlık duymuyor çünkü onlarda durum karşılıklı..
Ben bir-iki kez tatlı dille sohbet arasında rahatsızlığımı dile getirdim. Birinde, daha evliliğimizin ilk zamanlarıydı annesi aklına geldi duygusallaştı konuyu kapadım. Birinde; "evet düzeltmeye çalışacağım" dedi ancak denemedi bile.
Ağzı alıştı sanki artık döndürülmeyecek gibi geliyor. Sizce bu konuya alışmalı mıyım? Tekrar konuşmalı mıyım?
Şimdiden cevaplar için teşekkürler, güzel günler diliyorum arkadaşlar..:KK15:

NOT: Arkadaşlar gelen yorumlar üzerine eklemek istedim. Eşim ve ailesi ben o şekilde hitap etmezsem bunu sorun edecek yapıda klasik türk aile geleneklerine bağlı kişilerdi. Bundan sebep ben evlendikten sonra kendimi babasına baba demem yönünde motive ettim. Ancak eşim geçen zaman zarfında bu konuda bir adım atmadı benim de sorunum bu noktada başladı.
Yoksa en başta "ben diyemem sende demek zorunda değilsin tabi" denilseydi bu bir sorun teşkil etmezdi benim için.

Son düzenleme:
Demezse demesin annesini kaybetmiş birine ben böyle baskı yapmazdım sanırım.. sen de babasına bişey deme olsun bitsin
Ben artık demiş bulundum bir kere :) Çünkü eşimin ailesi böyle şeyleri sorun edecek insanlar.. benimkiler sorun etmiyor :) Ayrıca asla baskı yapmadım kendi kendime dert ettim ve yazma ihtiyacı duydum. Tesekkürler

Bir insanın bir annesi bir babası olur,kimsenin zorlamasıylada o güzel sıfatları baskasına söylememeli. İcinden geliyordur,söyler o ayrı.
Edit: zorlamadıgınızı söylemissiniz simdi okudum,güzel. Ama kendinize de dert etmeyin,hele ki annesini kaybetmiş,belki ihanet ediyormus gibi hissedebilir,belki acısı hep yenilenir?Biraz onun açısından da düsünmelisiniz...

Benim eşim benim aileme der bende derim genelde bazen kv demiyo olabilirim :KK53:
Ama böyle bi zorunluluk olmadığını düşünüyorum benim aileme demeseydi anne-baba benim için sorun olmazdı

Sen söylemesini istediğini belirttiysen zamana bırak derim, annesini kaybettiği için duygusal davranıyordur.
Ben anne- baba söylenmesi taraftarıyım, çünkü benim damadım gelinim olsa anne baba demesini isterdim :D

Herkes biliyor herkesin annesi babası tek ve herkes farkında ki anne baba denildiği için sorunlar problemler çözülmüyor lakin bunlar bizim geleneklerimiz bir ikincisi bilemeyiz anne baba demenin farklı bir muhabbet yaratıp yaratmayacağını.

Merhaba kızlar. :KK24: 9 aylık evliyim her şey yolunda gidiyor çok şükür.
Ancak sıkıntım şu ki; eşim benim aileme hala "anne-baba" diye hitap etmiyor. :110:
Kendi annesini 2 yıl önce kanserden ani bir şekilde kaybetti. Nurlar içinde yatsın melek gibi bir kadındı. Çok zor bir dönem geçirdik beraber. Büyük ölçüde bununla ilgili olabilir kendi anneciğinin yerine birini koyamıyordur ancak babama da hala "X amca" şeklinde hitap ediyor :KK56:
Benim ebeveynlerim bana bu konuda bir rahatsızlık dile getirmedi ama ben huzursuzum.o_O
Yakın çevremde tek bir evli arkadaşım var, onlarda da durum böyle ancak o rahatsızlık duymuyor çünkü onlarda durum karşılıklı..
Ben bir-iki kez tatlı dille sohbet arasında rahatsızlığımı dile getirdim. Birinde, daha evliliğimizin ilk zamanlarıydı annesi aklına geldi duygusallaştı konuyu kapadım. Birinde; "evet düzeltmeye çalışacağım" dedi ancak denemedi bile.
Ağzı alıştı sanki artık döndürülmeyecek gibi geliyor. Sizce bu konuya alışmalı mıyım? Tekrar konuşmalı mıyım?
Şimdiden cevaplar için teşekkürler, güzel günler diliyorum arkadaşlar..:KK15:
Ben de babamı 1,5 yıl önce kaybettim. Babama son kez "baba" dediğimden beri o kelimeyi telafuz etmiyorum. Kpederime hiç bir şey demiyorum. İlla bir sıfat eklememe gerek yok bence.
Bu konuda anlayışlı ol ve bence bir daha asla konusunu açma. Sen onun gibi düşünemezsin ve hissedemezsin. Babana da annene "anne " demediği için baba demiyordur.

Ben bir-iki kez tatlı dille sohbet arasında rahatsızlığımı dile getirdim.

Neden rahatsızsınız?

Hiç aklıma gelmezdi kocam anneme "anne" demediği için rahatsız olmak. O yüzden sordum.
Yani çok ilginç geldi bana.

Anneme olan davranışları, tavrı, saygısı çok daha önemli.

Annemi bana kötülese, sonra ona anne dese
Annemin arkasından konuşsa, sonra ona anne dese
Anneme ters davransa ama sonra ona anne dese daha çok rahatsız olurdum ben.

Saygı çerçevesi içinde yaşıyorlarsa ne dediğinin önemi yok. Direkt adıyla bile seslenebilir.

Ben de babamı 1,5 yıl önce kaybettim. Babama son kez "baba" dediğimden beri o kelimeyi telafuz etmiyorum. Kpederime hiç bir şey demiyorum. İlla bir sıfat eklememe gerek yok bence.
Bu konuda anlayışlı ol ve bence bir daha asla konusunu açma. Sen onun gibi düşünemezsin ve hissedemezsin. Babana da annene "anne " demediği için baba demiyordur.
Nurlar içinde yatsın babacığınız.. Teşekkürler sevgiler...:KK200:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X