Eşim, benimle ailesinin yanında tartışıyor..?

hayat ve ben

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2007
66
2
86
İstanbul
şuan çok kötüyüm en küçük bir tartışma bile olsa çok büyütüyorum hiçbirşey gözüme gelmiyor herşeyi sayıp söylüyorum eşime kendimi frenleyemiyorum çok istiyorum biraz sakin olayım ama her tartışmamızda hiç yapamadım sakin olmayı. iş artık aileye kadar yansıdı eşim hep ailesinin yanında tartışıyor benimle bana karşı böle yapınca bende tutamıyorum kendimi bende tartışıyorum.ve bu şekilde olunca eşimin ailesine çok soğuk oluyorum konuşmuyorum.iş saygısızlık aşamasına kadar geldi. düşünüyorumda ben ne yaptımda bu duruma geldim. bilmiyorum ve sinirlerim çok bozuk....

Ne kadar zamandır evlsiniz? Nasıl evlendiniz? Ailesi ile yakın mı oturuyorsunuz? Sizin aileniz nerede? Ve en önemlisi neler oldu da bu kadar doldunuz? Hadi anlatki yardımcı olmaya çalışalım.

daha çok yeni evliyim. 8 aydır .severek evlendik.beraber oturuyoruz.benim ailem yok burda gurbetteyim yani..neler oldu kısmına gelirsek bende bilmiyorum belki eşimde o anki sinirle belki hemen tartışmaya yöneliyo bilmiyporum ama böle de yapınca ben daha kötü oluyorum ve daha çok sinirli halde tartışıyorum.

Siz işi resmen ailelerin önünde gövde gösterisine çevirmişiniz. Eve kadar sabredemiyor musunuz? Eşinle bugün kavga etsen yarın barışır unutursunuz ama aileler unutmaz, oğullarına kötü davrandığını görüp sana kin bağlar kötü davranırlar ve ne yaparsan yap düzeltemezsin. Bence en kısa zamanda bir psikiyatriste git biraz konuş olmadı rahatlatıcı bir ilaç kullanırsın ikiniz de yıpranmazsınız.

Yaşlarınız kaç?

ıkiniz de daha çok gençsiniz, aile kavramını önce bir düşünün. Sen anlatmak istediğin herşeyi yaz, ben daha akşam yemeği yemedim bir yemek molası vereyim. Sonra devam ederim. Esasında sana daha yazmak istediklerim var ama karnım zil çalmaya başladı...

Öncelikle ilişkinizde olması gereken şey 'saygı' nın olmayışı..

Birbirinize karşı ne kadar saygılı olursanız,o derece düzgün yürür evliliğiniz.

Ailesinin yanında sizinle tartışması onun ayıbı..Onun çocukluğu.Ne gerek var ki tartışmaları ailesinin gözü önünde yürütmeye.Onlar görünce siz kötü olacaksınız ya ondan tabi

Mevzu nedir belli değil ama iki taraflı yanlış var ortada.
Sonuçta eşiniz ailesi yanında tek başına tartışmıyor.
Siz de buna vesile oluyorsunuz.
Tartışılan konuda tamamen haklı olabilirsiniz.
Ama ailelerin buna ortak olması ve herşeyi bilmesi gerekmiyor.
Eşiniz bunu düşünemiyorsa, sizde o ortamda karşılık vermeseniz iyi olur.
Tartışma iki taraflı olur sonuçta.

Son düzenleme:
Evet, ben geldim. Sen 24 eşin ise 26 yaşında. Ne şartlar altında evlendiniz de eşinin ailesi ile beraber yaşıyorsunuz bilemiyorum. Artık flört devresinde değilsiniz, evlisiniz, eş oldunuz. Hayat şartlarınız bunu gerktirmiş eşinin ailesi ile beraber yaşıyorsunuz. Aynı evde iki aile yaşıyorsunuz. Eşinle yaşadığınız şeyler ikinizin arasında kalmalı, o evde sizin özeliniz yatak odanız. Evlilik zor. Sverek evlensen de görücü usulü de olsa sonuçta iki farklı insan, iki farklı aile, farkı alışkanlıklar bir araya gelmeye çalışıyor. Bu şiddetle sayısızlıkla değil, ttlı dille sabırl rayına oturur. Sabredeceksiniz, sadee en değil eşinde sbredecek. Sinirlensen bile eşin sinirli iken cevap verme, zamanla senin ne yaptığını fark edip o da aynı şekilde davranır. Tartışmalarınız yıkıcı değil yapıcı olsun. Ama herşeyden önce saygı, herkes birbirini saymak zorunda. Kendi odanız sizin özelinizdir. Özelinizi odanızda yaşamalısınız. Konumayı, eşinle irtibatı sakın ihmal etme. Eşler rasında en önemli bağ iletişimdir. ıletişimi ne kadar sağlam utarsanız ilişkiniz o kadar sağlam olacakdır.

öncelikle,sizi bu kadar sinirli bir yapıya büründüren konuların derininine inmelisiniz.onları hallettiğiniz takdirde sorununuzu bir nebze de olsa çözebilirsiniz.
insan durup dururken sinirlenmez.ayrıca eşinize karşı bu kadar tahammülsüz olmanın da sebebi vardır diye düşünüyorum.daha yeni evlisiniz,umarım herşey yoluna girer.

bikere iki ailenin aynı evde yaşaması çokta doğru değil...
özel hayatınızda ve davranışlarınızda konuşmalarınızda bir kısıtlama oluyor ister istemez..hepsine dikkat etmek zorundasınız rahat olamıyorsunuz...sonra bilmediğiniz özde tanımadığınız bir ailenin herşeyine alışmak ve uymak zorundasınız..
sadece eşinizin değil kayınvalidenizin varsa kayınpederinizinde gönlünce olacaksınız..rahat rahat ağlayamazsınız biri üzerine alınmasa diğeri alınacak...yani netice itibariyle bu baskı zamanla psiklojik olarak sizi gerecek...heleki birde eşiniz yanınızda olmuyor anlayış göstermiyorsa sizin gergin ve sinirli biri olmanız an meselesi...

yani senin şu anki durumunda hiç bir gariplik yok...yerinde kim olsa aynı tepkileri verirdi..eşinle güzel güzel konuşup davranışlarına dikkat etmesi gerektiğini söyle bence..ve haklıda olsan haksızda olsan onların yanında sana birşey söylemesinin hiçbir anlamı yok..başbaşayken söylesin...yoksa zamanla hem ailesinden hemde eşinden nefret etmeye başlarsın....

bununda kimseye faydası olmaz.

aynı evde yaşamanın dezevantajlarından biri bu iştebenneyaptımki
tartışmanız bile herkesin gözü önünde oluyor.o evde rahat olamadığın için bu ruh halinide etkiliyor sabrını tüketiyor
yinede sabırlı soğukkanlı olmaya çalış eşinle kendi odanızda tartışın yada sakin bir yere gidip sorunlarınızı konuşun.
sabırlı olamazsanız saygıyı kaybederseniz evliliğinizde sarsılır o aşamaya gelmeyin:1no2:

vallahi güzelim 8 yıllık evliyim
benzer şeyler gözümün önüne geldi
yeni evlendiğimizde yaşamıştık
ne gerek vardı okadar tartışmaya diyorum şidi
sana tavsiyem arkadaşların dediği gibiailesine sen asla hiçbir şey anlatma
kendi ailenede
eşin sinirlendi diyeli cevap verme münakkaşaya girme
ben çok sabırsızdım kafama bir şey takılırdı hemen pat diye söylerdim
şimdi uygun zaman bekliyorum ve genelde olumlu cevap alıyorum
yani insan psikolojisi diye düşün baktınki biraz neşeli yumuşak ozaman kafamna takılan bir şeyi yumuşatarak söyle sen kazanırsın

eşinin yaşıda çok küçükmüş benim erkek kardeşim o yaşta sen biraz olgun yaklaş kazanırsın

kızdığında bağırıp çağırdığında herşey düzeliyor mu? daha mı kötüye gidiyor?
bu ikisinin ayrımını yapmalısın önce.
kızdığında içinden bağrış onunla içinden tepkiler ver ne yanıtlar gelir bir düşün. almak istediğin yanıta göre konuş. kızdığında odana girip bekle. hemen parlamamaya çalış.
eğer kendini kontrol edemiyorsan psikiyatriye aile terapistine gidin. evliliğin ilk ayları zor oluyor. ben de ilk zamanlar çıldırıyordum şimdi herşey düzeldi. ikimizde kızmıyoruz birbirimize hiç

maaşallah güzelim bizde öyleydik yeni evlenince oluyor galiba sonra keşke hiç olmasaydı diyorsun ama nafile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…