• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim" borcunu ailen ödesin" dedi.....

2 yıllık evliyim ve şu an hamileyim evlenmeden önce kredi kartıma borcum vardı ödeyemedim şimdi 3000 tl olmuş ailemin ödeyecek durumu yok eşim ödemem git ailen ödesin diyo napacağımı şaşırdım herşeyi bırakıp gitsem diyorum oda olmuyo evime haciz gelirse naparım rezil olurum herkese çok çaresizimmmm

Aynı sorun bendede vardı arkadasım 2 ay sonra ısyerım kapancak ve mobılya taksıdım kalcak eşim laf arasında işte kız borclu gelmez dedi bende fıttırdım tabi.. Erkek tarafı sanki bana cok birşey aldıda kız tarafının borcumu kaldı dedim.. Arkadasım benım 20 tane bılzegım var takılardan 10 tanesı o altınlarda benim mihrim ayrıca cogunuda benım akrabam taktı.. İşten cıkarsam alırım bı bılezık bozdururum dedim acık acık cogu bızden geldı dedim ayrıca bu yatakta sırf ben yatmıyorum dedım hiçbirşey diyemedi bozuldu ama hakketti bu olaydan sonra bana tazmınatınla kucuk borclarını odersın yatak odasını ben oderım dedi.. Yola geldi anlıyacagın.. Ayrıca sen hamılesın birde ben hamile kalsam eşim hayatta lafını yapmazdı seni üzmeye hakkı yok ... :63:

Bence evlenmeden önce şahsi ihtiyaçları için yapılmış bir borç ise eşin kızmakta haklı ama 'git ailen ödesin' demekte haklı değil.

Düğün zamanı yapılmış bir borç isede tek kelime etmeye bile hakkı yok.

Bilmiyorum bana bu tür hesaplar çok ters geliyor,evlisiniz siz ya...

Çok çirkin bence böyle bir konunun evde geçmesi.

Eşinizin ödemesi lazım.

Hoş güzel bukadar insan yazmış ama konu sahibi ortada yok.

ilginç ya nası bi iştir bu böyle.çocuğunu taşıyan bi kadına bunlar denir mi.Valla devir değişti.öyle duyumlar geliyo ki kulağımıza üniden öğrenim ve katkı kredisi olan kızları almakta nazlanıomuş herifler ve ailesi.ikide bir yüzüne vuruolarmış biz ödedik diye.hatta okuma masrafını biz karşıladık diye.sanki bi öğrenci üç kuruş öğrenim krediyle okuyabilio gibi.neleri var hatta.arkadaşlarım var çalışıolar ayın 15i geldi mi(maaş kartı zaten adamda) çekiomuş maaşı eline üç beş harçlık veriomuş.insanın kendi kazandığını harcama özgürlüğü bile olamıcaksa niye okuo yıllarca.tamam evlilikte ayrı gayrı olmaz herşey ortaktır ama bu nası aşağılamadır.çocuğa harçlık verir gibi eline baktırıolar.çok üzücü

2 yıllık evliyim ve şu an hamileyim evlenmeden önce kredi kartıma borcum vardı ödeyemedim şimdi 3000 tl olmuş ailemin ödeyecek durumu yok eşim ödemem git ailen ödesin diyo napacağımı şaşırdım herşeyi bırakıp gitsem diyorum oda olmuyo evime haciz gelirse naparım rezil olurum herkese çok çaresizimmmm

rezil olurum demişsiniz bu kredi kartı borcu kredi kartı demek keyfi bir harcama demektir
evlenmeden önce harcamışsınız düşünmeden 2 yıldırda umursamıyorsunuz borç katlanınca düşündünüz sanırım

örnek vereyim

avon ürünleri satıyordum bayağı yüklü siparişler verdiğimden hiç hesap kitap tutmadım
kazancım yoktu can sıkıntısından yapıyorum birazda kendime alıyordum
sonra bırakmaya karar verdim avonu sattığım ürünlerden paraları aldım ödedm 220 tl açık çıktı eksik para aldım ya da harcadım bilmiorum
çalışmıyordum ve o an ödeyemezdim

eşim o kadar mantıklı mükemmel bir insan ki
borcuma sadık kalayım
hesaba kitaba dikkat edeyim diye bana şöyle bir ders verdi

220 tl çıkarıp bana verdi al bunu istediğini al kendine istersen biriktir para vermekten çekindiğimi zannetme diye veriyorum dedi
bu para tam açık çıktığın para ama kesinlikle o açığı bununla kapatmayacaksın
oturup mantıklı düşünüp bir çözüm yolu bulacaksın dedi

o an çok kızmıştım çok ağladım para verio ama borcumu ödeyemiorum onunla yasak die
tabi sonra.....

1 ay daha zaman kazanabilmek için kredi karttan açığı ödedim
kredi kartımın ödeme günü gelene kadar ne yaparım die araştırırken
internette kendi kategorisinde satış rekoru kıran bir ürün gördüm
aradım sordum toptancısını buldum
kredi kartla toptan o üründen aldım 1 ayda 150 adet sattım her birinde 3 tl kâr kalıyordu o ürünleri 1 ayda sattım kredi kartımı ödedm açığımıda kapatmış oldum üstünede kâr yaptım :D

ve gerçekten şu an şükrediyorum eşime muhteşem bir yöntemle
borcuma sadık kalmayı
borçlarımı kimsenin sırtına dayamamam gerektiğini öğretti bana

neden ailesi ödüyormuş sizi hiç anlamadım bikere konuşma uslubü sıfır adamda tamam bi boşvermişlik var 3 yıl olmuş ödememişler ama ailesi değil kendi yapmış bu borcu tabiki paşa paşa kocası ödeyecek sen erkekmisin bu düşünceyi hiç yakıştıramadım bi bayan asla böyle düşünmez düşünemez biz onların borçlarını paşa paşa ödeyelim bişey söylediğimizde yüzüne vurmuş oluyoz bizden kötüsü olmuyo onlar ödeyince ailen ödesin ya yarın birgün kavga ettiklerinde babanın evinede git der bu adam
bu mesajı kime yazdığının ya farkında değilsin ya da bilmiyorum artık :)

Back
X