Eşim" borcunu ailen ödesin" dedi.....

Borcu kim kapatir o konuda birsey diyemem ama mutlaka bankanin avukati ile iletisime gecin en kisa zamanda ve avukat ile pazarlik yapin, parayi pesin ödeyeceginizi belirtin, böylesi durumlarda borcu yariya indirebiliyorlar iyi bir pazarlikta tabii pesin ödemek sarti ile..

o ne demek öyle yaa ben ödemem ailenen ödesin sen onun ailesi değil misin asıl ailen senin kocan şuan hem erkeklerinde kredi borçları oluyo onlarıda kadınlar kendin öde dein madem evlilikte senin benim mi olur ya:53:

:47: böyle saçma iş mi olur..! ne münasebet ben ödemem ailen ödesin.. her durumda yanınızda olmayacaksa bu insan o zaman neden evlilik cüzdanınızda eşiniz bölümünde.! adı üstünde EŞ.. senin yetemediğin yerde o yetecek.. çünkü öbür yarın o.! iyi valla, kişisellik olsun evlilikte,ayrı gayrı olsun, iş başka şeye gelince sahiplenme sonsuz olsun.! yok ya..! bence sağlam bi tavır alman lazım ki anlasın yaptığı ayıbı.. !

neden ailesi ödüyormuş sizi hiç anlamadım bikere konuşma uslubü sıfır adamda tamam bi boşvermişlik var 3 yıl olmuş ödememişler ama ailesi değil kendi yapmış bu borcu tabiki paşa paşa kocası ödeyecek sen erkekmisin bu düşünceyi hiç yakıştıramadım bi bayan asla böyle düşünmez düşünemez biz onların borçlarını paşa paşa ödeyelim bişey söylediğimizde yüzüne vurmuş oluyoz bizden kötüsü olmuyo onlar ödeyince ailen ödesin ya yarın birgün kavga ettiklerinde babanın evinede git der bu adam

Adam babanın evine git der onda hem fikiriz:)
ailen ödesin diyebiliyorsa babanın evinede git der yani,ama buradaki konunun sadece bu kadar olduğundan şüpheliyim ben.Mutlaka aralarında farklı bir ilişki var ve bizim düşündüğümüz gibi saygılı,sevgili bir evlilik değil bu.eksik bir şeyler var..
Tabiki ailen ödeyecek derken bunu ailesinin düşünmesi gerekirdi,her ne kadar eşler arasında para mevzusu olmaz diyorsakta bu bir nezakettir,düşünceli davranmaktır.Bizde böyle olur ve oldu,kızın evlenmeden önce şahsi borcu varsa onu kızın ailesi öder.

2 senedir o borç ödenmiyor, siz de rahat rahat rutin hayatınıza devam ediyorsunuz.. şimdi iş icralık olunca huzurunuz kaçtı öyle mi?

şahsen benim 500 lira borcum olsa, çözümü için ortalığı ayağa kaldırırım.. siz 2 sene normal yaşantınızı yaşadınız.. hamile falan kalabildiniz.. 3000 tl olan borç orda öylece bekledi.. pes..

Ailen ödemeli tabiki,evlenmeden önce yaptığın bir borç bu...eşininde ödeyecek durumu yok ki ailen ödesin dedi.
Aslında ailenin bunu eşine hiç yansıtmadan yapması gerekiyordu,sende çalışmıyorsun anladığım kadarıyla...

fikirler farklı olacak ama zaten ailesinin ödeme durumu yok sizinde oğlunuz olduğu için mi bu fikri savundunuz acaba?

ailen ödemeli tabiki,evlenmeden önce yaptığın bir borç bu...eşininde ödeyecek durumu yok ki ailen ödesin dedi.
Aslında ailenin bunu eşine hiç yansıtmadan yapması gerekiyordu,sende çalışmıyorsun anladığım kadarıyla...

ben katılmıyorum size neden aile ödesi bende yeni evliyim benimde kart borcum vardı 2000 evlendikten sonra eşim ödedi hatta düğünde toplanan paralarla ödedik hiçte bir laf duymadım kendisi ödedi zaten ben çalıştığım halde okadar borcum vardı ama ben kendim için yapmadım o borcu sonuçta çeyizlik düğün için hep birşeyler laıyorudm eee düğünümüzüde evimizi herşeyimizi sadece eşimle biz yaptık ondan

Birde o borcu sırf kendi için mi gezmesi tozması giyimi için harcadıysa bilemem ama düğün üzeri yapılan bir borçsa ozaman eşin ayıp etmiş

O borcun ne için yapıldığı önemli mesela ailen için harcandıysa belki diyebilir ama senin borcunsa sen onun EŞİSİN eşek gibi ödemek zorunda haciz gelirse de sizin yani beraber yaşadığınız eve gelir, rezil olan da sen değil o olur, evin reisi bir borcu ödeyememiş derler.
Bir de 3000 lira az bir para değil yani ne bileyim haciz arefesi mi aklınıza geldi bu parayı yatırmak

bu borcu nıye yapmıs oldugunuzun detayı da onemlı bana kalırsa.yanı sız kendı ıhtıyaclarınız ıcın ya da ceyızınız ıcın kullandıysanız pekı.amaaa bunu aıleden bırının borcunu kapatmak gıbı bır nedenle cektıysenız esınız odemek ıstememesınde haklı bence.

ben şahsen çalıştığım halde evlenmeden önce değil 3000, 300 tl borcum olsa onu ödemeden evlenmezdim.

çeyiz dediğin şeyi kız evlenmeden önce alır borcunu öder. yada başka bişey için harcadıysam muhakkak ödemenin bi yolunu bulurum.

he yok eğer çalışmayacaksam bunu evlenmeden önce eşime söylerim.

yani bi şekilde o borcu kapatmadan evlenmezdim yaa. tamam erkeklerde evlenirken kredi çekiyor ev alınıyor borcunu sonra ödüyor ama kızın işte gördüğünüz gibi sürekli çalışma durumu yok. hamile kalıyorsun hopp bitti evde oturma moduna geçiyoruz.

Tamam adam çok sert bi dille söylemiş git ailen ödesin diye ama bence konu sahibi arkadaşı da es geçmemek gerekiyor.

3000 tl borç ne borcuymuş ki?? Untumuşmu o kadar zaman. faizi vs hiç mi düşünmemiş.

ayrıca konuyada hiç yorum yapmadı açtı konuyu gitti. demek ki kocası ödemiş borcunu:68:

bence bu borç 3.000 değildir o kadar zamanda faiziyle olmuştur büyük ihtimal.o zamanki borç 3000 olsaydı faizini falan düşünmek istemiyorum:50:

bence bu borç 3.000 değildir o kadar zamanda faiziyle olmuştur büyük ihtimal.o zamanki borç 3000 olsaydı faizini falan düşünmek istemiyorum:50:

Öyle zaten; borcum vardı şimdi 3 bin oldu yazmış.. Zaten ne oluyorsa bu faizlerden oluyor.

Yapacağı şey; faiz indirimlerinin olduğu dönemler oluyor, bu dönemlerde başvuracak ve taksitlendirip yavaş yavaş ödeyecek. Taksitlendirilirse ve faizi alınırsa cüzzi bir miktar kalır, eşi sanırım o zaman problem yapmaz.

Konu sahibi nerede konuyu açmış gitmiş.
Borç nasıl yapılmış kocasının ben ödemem deme sebebi ne bunları ayrıntılı söylemesi lazım ki yorum yapalım.
Ailesi veya akrabalarından birisi için mi yapmış belli değil.
Ben erkek olsam eşimin borcu benim borcumdur her şekilde öderim ama kadın olarak eşim ailesi için yaptıysa bu borcu katiyen ödemem.

Eğer kadın çalışmıyorsa eş ona bakmakla yükümlüdür.Borç evlenmeden olmuş olsa bile artık evliler,ödemeli.Böyle saçma şey mi olur ya,o zaman asıl borç evlenmeden olduğu için aile ödesin,faizlerde evlendikten sonra olduğu için eş ödesin,böyle şey olur mu?Bu işin evlenmeden öncesi,evlendikten sonrası yok.Ben çalışıyordum ve nişanlım çalışmamı istemedi,işten çıktım.Benim tüm borçlarımı-nişanlı olmamıza rağmen-o ödedi.Çalışmamı istemiyorsa ödemek zorunda zaten.Şimdi konu sahibi arkadaş çalışmıyor belli,hamile zaten şu anda çalışamaz,bebek doğduktan sonra lohusalık döneminde çalışamaz,e bebek büyüdü diyelim bakıcı tutulacak çalışması için.Her halukarda eşten o para çıkacak,en güzeli paşa paşa bu borcu ödesin:34:

Back
X