• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim boşanmak istiyor

Ayyyy bu konu cok dikkatimi cekti yaa
Eklemek istedigim şeyler var.

Tatlım,eğer hayatında hata olarak gördügün şeyler varsa,seni vicdanen rahatsız hissettiren durumların icine girdin ve çıkamayacagını hissediyorsan sakın bu yanılgıya kapılma.
Bir evlilik yapmış,uyum sağlayamamıs ve ayrılmıs olabilirsin.
Ikinci evliligi de yapmış yine mutlu olamamıs olabilirsin.Yani anlatmaya çalıştıgım şey şu:
"Zaten bir boşanma yaşadım,bir daha olursa elalem ne der,bu düzenimde bozulmasın,kaderim deyip,dizimi kırıp oturayım"deme sakın.

Olmuyor mu?Olmayacağını mı hissediyorsun?Evladından ayrı kalmak sana vicdanen rahatsızlık verdigi halde yeniden mutlulugu yakalamak adına katlanmaya mı çalışıyorsun? Bilmiyorum ama.... Inan ki hatalar hepimiz için.Yanlış tercihlerin,toparlanması daha güç durumlara sebebiyet vermesine izin verme lutfen...Uzaklaş....

15 sayfa yorum var hepsini okuyamadim baskalari da önerdi mi bilmiyorum ama gerçekten elle tutulacak bir sebep olmadığına Eminseniz çok çok çok fazla dua etmenizi oneririm. Çok basit gelebilir ama aslında en güçlü silah dua. Araştırın eşlerin birbirine ısınması aradaki soğukluğun giderilmesi evin huzuru icin okunacak dualar ayetler hakkında güvenilir kaynaklardan veya insanlardan yardım alabilirsiniz. Yine tabi Allah ayrilmayi nasip edecekse vicdaniniz rahat olur en azından.

6 aydır sürekli kavga halindeyseniz,ayrılmak için daha neyi bekliyorsunuz ? Adamın keyfi gelecekte kavga çıkarmayacakta,siz de kızınızı yanınıza alabileceksiniz,oy oy oyy...

Nedir bu koca merakı arkadaş,öz evladını bile ikinci plana attırıyor,adamın keyfi bekleniyor.

Ben çocuklu boşanmış kadınların evlenmesine karşı değilim lakin kesinlikle çocuk ihmal edilmeden,adam gibi bir adamla olacaksa.

Aç açıkta değilsiniz,eliniz ayağınız tutuyor,anneniz sağ sağlıklı.Neden evladın dahil olmadığı bir evlilik ? Hele ki ilk eşinizden ayrılmışsiniz,sizin şimdi kızınız için aslan kesilmeniz lazımken onsuz koca derdi neden ?

Ben annelik duygunuzu sorgulamak istemem,yeterince konuşulmuş.Medyada son zamanlarda yer alan haberleri biliyoruz.YAşlı bir anneannenin yanında o çoçuk istismara daha açık olur.Benim mesleğim gereği şahit olduğum olaylar da malesef benzer şekillerde oluyor.Yaşlı insanların eskide kalan tecrübeleri,çevreye güvenleri bizden farklıdır diye düşünüyorum.yanlış da olabilir ama bir annenin kızında gördüğü duygu değişikliklerini bir başkası anneniz de olsa anlamayabilir.Bu çocukları biz yetişkin olana kadar sudan,ateşten,sapıklardan korumak zorundayız.Sİze de bunu tavsiye ederim.Kız erkek farketmez ,bu devirde tüm çocuklar istismara malesef çok açıklar.Kızınız daha anne kuzusu.Eşiniz de bence kızınızı İstemediği için belki de sizden kurtulmak için bu şekilde davranıyor.Bir danışmana giderek çözüm arayabilirsiniz.İnşallah tüm çözümlerin içinde kızınızla aynı evde yaşamak da olur.

Bu yasadiginizin aynisini benim annem de yasamis.

Annemin ikinci evliligi babamin ilk evliligi. Babam 38 annem 30 yasindayken. Babam en bastan kabul etmiş annemin bosanmis olmasını ama sonradan kendine yedirememis. Yillarca annemin burnundan getirdi annemi boşanmakla tehdit etti çünkü kiskancligindan gozu donuyordu. Annemi cok da severdi ama hep burnundan fitil fitil getirdi cok kötü davrandi. Hamileliginde bile acimasi olmamis sirf gecmisini icine sindiremiyor diye.

Duzelmesi 20 yil buldu. 20 yil katlanırim diyorsaniz amenna ama oz annem ve babam olmasina ragmen ben bile cok mutsuz bir cocukluk gecirdim anneme defalarca bosanmasini teklif ettim.

Kiziniza yazık keske evlenme sevdasina dusmeseymissiniz bu kadar erken yasta.

Ay boşa gitsin ya adam ne ki hele bir kere bosanmissin. Bu daha niye evleniyorsunuz ki boşa gitsib

Yerinizde olsam boşanır annem ve kızımla yaşardim üvey baba elinde büyümüş bi insan olarak sunu söyleyebilirim ki esimden ayrılırsam asla kızım kendi hayatını kurtarana kadar evlenmem kızımı üvey baba elinde büyütmem. Bu dünyaya evlatlarımızı bile isteye getiriyorsak daima yanında olmalı ve psikolojilerini saglam tutmak zorundayız. Bakın kızınızı yanınıza alın demiyorum bu adamı bırakın ve kızınızın yanına gidin lütfen lütfen

Eşinin akrabaları senin bir çocuğun olduğunu biliyorlar mi peki. Ben sanki eşinle bu şekilde anlaşıp evlendin gibi bir hisse kapıldım.

Yani kızını yanına almama sebebin bana bunu hissettirdi. Yaşında 24 olunca kimse 5 yaşında bir kızının olacağını tahmin edemez. 19 yaşında doğurmuşsun.

Çok çok üzüldüm kızın için. Eşinle baştan bu evliliğe böyle başlamışsan bunu da anlat bize ki ona göre yorum yapalım.

Bizim bir komşu böyle 2.evliliğini yapmıştı da o yüzden soruyorum. 2 çocuğu vardı ve yuvaya verdi eski kocası da istemedi. 2.eşin anne babasi bile bilmiyordu gelinlerinin çocukları olduğunu.

İnsanlar başına gelmeden durumu anlayamıyor maalesef biri de bana söylese tepkim sizin gibi olurdu. Ama işin aslı öyle olmuyor hanımlar size göre bi koca için çocuğundan vazgeçmiş bi kadın gibi gözükebilirim. Kimse içini bilmeden anlayamıyor maalesef benim kızımdan vazgeçtiğim yok sadece ikinci evliliğimi yaptım ve ailem şuanda boşanmamı kabul etmiyor düzelir diyor burda sayıyorsunuz ama keşke hayatta saymak kadar kolay olsaydı. Boşandığımda ailemin yanına dönmek zorundayım ama onlarda henüz kabul etmedi ben her gün kızımın yanındayım sadece o uyuduktan sonra geliyorum kızımın yanına gitmem tartışma konumuz değil. Ama kızımı yanıma aldığımda kızım sürekli şahit oluyor . Eğer kızım yanımda olsaydı bu sefer tepkiniz o çocuk şahit oluyor dicektiniz kimse başına gelmeden bilemiyor. Bu söylediklerinizin bende farkındayım sizlerden beni anlamanızı bekliyorum evet hiçbir sebep kızımdan ayrı kalmama bahane olmamalı ama bazı şeyler bazen elimizde olmuyor.
O yüzden hep söylüyorum; çocuğu olanlar flört etsin, gezsin tozsun, özgürce sevilsin koklaşsın, sevişsin ama çocuğunu özel hyatından ayrı tutmayı bilsin. O kız çocuğu siZin mantığınızla düşünmez. İstediği “koşulsuz” sevgidir. “Şu evliliği düzelteyim de yanıma alayım” değil. Büyüdüğünde annem beni anneanneme attı da diyebilir, içten içe hınç da besleyebilir. Bence haklı da.

Lütfen acil bana akıl verin çünki ben artık akıl sağlığımı kaybetmek üzereyim.. Şimdi sizlere durumu anlatiyim ben ikinci evliliğimi yaptım ve ilk evliliğimden bir kızım var 5 yaşında (kızım annemle kalıyor düzenimi oturana kadar ) şimdi biz 6 aylık evliyiz ve eşim boşanmak istiyor sebebine gelince anlaşamadığımızı söylüyor eşim aksi ve dik kafalıdır dediğim dedik inatçıdır. Ortada elle tutulacak hiç bir sebep yok bu arada boşanmak istiyor ama sevdiğini söylüyor ve biz 6 aydır sürekli tartışma içerisindeyiz ve sebepsiz yere tartışmalarımız sizlerden isteğim ben artık düşünmekten kafayı yemek üzereyim çünki ben eşimi çok seviyorum ve hata yapmak istemiyorum ama bir hafta iyi oluyoruz 10 gün küs kalıyoruz sizce boş yere boşanmak isteyen bu adama ne yapmalıyım ?
Belli bir süre demişsiniz ama 6 aydır çocuk sizsiz inanamadım. Sizi asla adfetöeyebilir ben plsam affetöezdim

Lütfen acil bana akıl verin çünki ben artık akıl sağlığımı kaybetmek üzereyim.. Şimdi sizlere durumu anlatiyim ben ikinci evliliğimi yaptım ve ilk evliliğimden bir kızım var 5 yaşında (kızım annemle kalıyor düzenimi oturana kadar ) şimdi biz 6 aylık evliyiz ve eşim boşanmak istiyor sebebine gelince anlaşamadığımızı söylüyor eşim aksi ve dik kafalıdır dediğim dedik inatçıdır. Ortada elle tutulacak hiç bir sebep yok bu arada boşanmak istiyor ama sevdiğini söylüyor ve biz 6 aydır sürekli tartışma içerisindeyiz ve sebepsiz yere tartışmalarımız sizlerden isteğim ben artık düşünmekten kafayı yemek üzereyim çünki ben eşimi çok seviyorum ve hata yapmak istemiyorum ama bir hafta iyi oluyoruz 10 gün küs kalıyoruz sizce boş yere boşanmak isteyen bu adama ne yapmalıyım ?
Evlilik sabir ister herseyi akimina birakin 6 ay ne yaptiysaniz yine kavga ediyorsaniz simdi yolu deyisin ustune gitmeyin eyer eshiniz bosanmaq istiyorsa sudan sebeblerdende kavga yaradar birdeki kesge kizinizin size iytiyaci olan bu yasta yaninda olsaydiniz

Basit sebepler aslında bence sebep bile olmayacak şeyler bahane gibi sürekli kusur arıyor bulamazsa da anlaşamıyoruz deyip duruyor. Zaten sürekli ben alttan alıyorum sürekli konuşuyorum ama kendisi de ne yaptığını ne istediğini bilmiyor bence

Ailesi aklını çeliyor olabilir mi? Malum onun ilk evliliği sıkıntı çıkardılar mı?
Ya da esiniz çok ana kuzusu, her dediği her istediği olmuş. Şimdi olmayınca anlaşamıyoruz deyip çıkıyor işin içinden. Bu çocuk oyuncağı değil. Bence bir daha söylerse ‘ara anneni babanı gelsinler ben de benimkileri arıyorum, konuşalım boşanalım ‘ diye rest cek. Bakalım ne diyecek beyefendi!!!

Size katılıyorum.
Bende bu anlattığınız kategoriye dahilim. İhtiyacım olduğu an onlar kendi zevk-u zefa'larını sürmekteydiler. Zaman geçtikçe anladım ki

artık benim de onlara sonsuza dek ihtiyacım olmayacak.

Hayatlarının gerekli dönemlerinde anne-babasını yanında bulamayan insanlar bir müddet sonra o anne-babanın ne yoklugunu hissediyor ne de o anne-babaya ihtiyac duyuyor....
/QUOTE]

Konuya odaklanamadım şartlar ne olursa olsun önceliğiniz kızınız olmalıydı , kızı anneanne de bırakmak nedir Allah aşkına... Tekrar evleneceğiniz insan sizden daha çok kızınızı düşünecek bir insan olmalıydı. Yazık olmuş...

Eşinizin ilk sizin 2. Evliliğiniz olmasından kaynaklı kıskançlık olabilir eşiniz gerçekten söylediği gibi sizi çok seviyorsa sizinle yaşadıklarını daha önce sizin bir başka erkekle yaşamış olduğunuz düşüncesiyle hırcınlasıp sizi üzüp bir nevi kendini rahatlatıyor olabilir

Sizi kınamak istemiyorum ama iki çocuğunu bırakıp evli adama kaçan bir kadın sonrasında iki adet düşman kazanmıştı karşısında ve büyük çocuğu öyle bir öfke öyle bir intikam hırsı ile dolmuştu ki anlatsam aklınız durur .ben 6 yıldır o olayın şokunu atlatamadım bence de birinci önceliğiniz kızınız olmalıydı. Annesi babası hayatta ama o minicik yavru anne anne de kaliyor hayatının başında daha anne babası tarafından itilmiş bir çocuk büyüyünce çok sağlıklı bir birey olamayacak maalesef ....hemde sizin sevmeyen 6 ayda boşanmaya karar veren bir koca için değermiy Di değmezdi bence.

1) ... kızım var 5 yaşında (kızım annemle kalıyor düzenimi oturana kadar )...
2)... kızımla sürekli görüşüyorum ama okulundan ayıramazdım en büyük sebebi o aslında
3)... kızımı yanıma alamadım çünki tartışma ortamından çıkamıyoruz...
Kusura bakmayin, sizi hic bir sekilde kirmak veya yargilamak istemiyorum, yalniz esinize ve evliliginize odaklandiginiz kadar keske kiziniza odaklansaydiniz...

Back
X