• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim boşanmaya karar verdi,evi terk etti ne yapacağımı bilmiyorum 2

Bugün mesaj atıp aradı eşim sordu kızımı sonunda..Ben de ''biraz geç oldu ama gayet iyi saol''dedim.O da ''hep
aklımda zaten neyse sagol ''demiş..Ayy yerim yalanını ,hep aklındaysa 3 gündür neden aramadın sormadın ..bu nasıl hayat anlam veremiyorum iyice zıvanadan çıktı ..!! Daha bir halt yiyemedi o yüzden aranıyor sadece ysmc ..Yese çoktan gelirdi kuyrugu sıkıştırıp
CEDİH mesaj kutun doluymus gelmedı mesajım.

Bosalttim canim
Bu dogum gunu olayini ben de dusunurum hep. Bir tarafta sen ailen arkadaslarin bir yerde de o olacak gerginlik olur mu bilmem olursa iyi olmaz. Hic cagirmasan nolur

Arti sen ne kadar hazirsin buna asil bunu dusun bence. Ona odaklanmaktan sinir olmaktan kizina odaklanamama gibi bir ihtimal olabilir mi bunlari sor kendine. Sonuc olarak sen nasil istiyorsan oyle yap canim.

canım bence kızımın ilk doğum günü gergin geçsin istemiorum belkide katılmaman daha iyi olur demelisin yada kutlamadan bir kaç saat önce gelsin görsün kızını 3ünüzün dışarıda kutlaması fikrini düşünme bile yılbaşındaki fiyaskoyu hatırla canım

Siyahbeyaz baban x esine catarsa hakli adam. Seninde kizin var kizini uzen birine nasil tavir alirsin bence empati yapmalisin. Baban adami dovse hakki var helal olsun derim. Dogumgunune cagirma bencede. Cok istiyosa kendi yapsin bi dogumgunude kizin icin.

Bana da pek mantıklı gelmedi,ortam benim elimde olmayan sebeplerden dolayı gerilebilir,bunu istemiyorum!
Ayrıca babam onun ailesi geldiği zamanki gibi alkol alabilir,sorun çıkabilir..Aslında babamın başta o tavrı
koyması gerekirdi,şu anda bu tavırları çok saçma!Olayı ilk duyduğunda kuzu gibi davrandı eşime bu cesareti
verdi,sonra da sert çıkmasının bir anlamı olmadı ..Dışarda kutla demeyeceğim zaten kızlar,şu anda ondan
bu ay daha fazla para istedim ve yardım istedim hazırlık için ...Parayı alıp kendim halledeceğim,doğumgününe
az bir zaman kala da arayıp ''gelmemen daha mantıklı,ne sıfatla bulunacaksın ki orda''diyeceğim.Gerginlik
istemiyorum diyeceğim..Başka çare yok..Ayrıca yılbaşına karşı golümü de atmış olacağım,ben de evime
onu almayacağım ...Onun verlığı doğumgününde beni etkilemez,ben herşeyin kusursuz olmasıyla ve misafirlerle
ilgileneceğim için umrumda olmaz..ama bir misafir gibi gelip oturup gitmesi gereksiz gerçekten ..

Bir de ortada çağırma durumu yok ki kızlar yılbası konusmamızda o bana dogumgununde yogun bakımda da olsam gelecegım
demıstı ..Yanı davet falan gerekmeden böyle oldu ..Ama mantıksız.Sonucta aılemın ne yapacagı bellı olmaz,teyzelerım
amcalarım olacak ,barışın falan demelerı bıle ayrı bır sacmalık olur koyun güder gıbı herkesı öğütleyemem ..:(

kızım tam dalamıyor hasta oldugu ıcın onun yanındaydım,kımse de bırsey dememıs ..:( Eşime göre de bana
göre de onun gelmesı gayet dopal birşey gibiydi bgne kadar..Ben onun baba olarak çocugunun ilk dogumgununu
görme gelme hakkı oldugunu düşünüyordum ,ilerde sağlıklı ilişki kurma açısından ve kızımın fotoğraflarda ''neden
babam gelmedı''demesi açısından :(( Ama ,şimdi düşünüyorum da kızını 1 yaşına bile gelmeden terk etmiş gitmiş bir adama neden bu fırsatı vereyim ki?Ben ona koskoca BABA OLMA fırsatı vermişim defolup gitmiş,şimdi ne yüzle
ve ne hakla gelsin ki ...Sizler ne düşünüyorsunuz,siz olsanız ne yapardınız söyler misiniz ?? Benim endişem;bunu
dediğim zaman başa dönüp de hakaretler edip para vermemeye çalışırsa ne yapacağım veya anında dava
açarsa ve çekişmeli yaparsa ?

Son düzenleme:
kızım tam dalamıyor hasta oldugu ıcın onun yanındaydım,kımse de bırsey dememıs ..:( Eşime göre de bana
göre de onun gelmesı gayet dopal birşey gibiydi bgne kadar..Ben onun baba olarak çocugunun ilk dogumgununu
görme gelme hakkı oldugunu düşünüyordum ,ilerde sağlıklı ilişki kurma açısından ve kızımın fotoğraflarda ''neden
babam gelmedı''demesi açısından :(( Ama ,şimdi düşünüyorum da kızını 1 yaşına bile gelmeden terk etmiş gitmiş bir adama neden bu fırsatı vereyim ki?Ben ona koskoca BABA OLMA fırsatı vermişim defolup gitmiş,şimdi ne yüzle
ve ne hakla gelsin ki ...Sizler ne düşünüyorsunuz,siz olsanız ne yapardınız söyler misiniz ?? Benim endişem;bunu
dediğim zaman başa dönüp de hakaretler edip para vermemeye çalışırsa ne yapacağım veya anında dava
hem adamdan doğumgünü hazırlıkları için fazla para isteyip hem de gelme demek saçma olur bence siyahbeyaz,ya gururlu olup senin paranı pulunu istemiyorum parayla pulla babalık olmaz ben kızıma mütevazide olsa kendi imkanlarımla bir doğum günü yapıcam,bundada senin bulunmanı istemiyorum hem artık bu süreç fazla uzadı davayı aç boşanalım diceksin ya da durumu olduğu gibi kabullenip onun verdiği parayla büyük bir doğum günü partisi yapıp olası bir gerginliği( ki bence kesin olacaktır)göze alacaksın.
ben senin yerine koydumda kendimi ;şimdi öncelikle bu adamla derhal bu saçma süreci bitirmesi konusunda konuşur,asgari ücret olsa bile veren ,herhangibir işe girer ve asla o adamdan çocuğumun ihtiyaçları için bile olsa para istemezdim(mahkemenin sonucuna göre alacağın nafaka hariç tabi)...

Neden para istemeyecekmişim bunun gururu mu olur?Ben sonucta ev ve bebek bakıyorum!!O daha rahat
sürtsün gezsin diye mi parasını almazdın sen olsaydın..Bence çok anlamsız..Bu onun görevi ,giderken düşünecekti!
O parayı ben yemiyorum,kızım için harcıyorum zaten kendi ihityacım olan şeyler için babamdan para alıyorum binbir
dırdırını cekerek ..Öyle kolay olmuyor bu işler..Ben zaten iş beğenmemezlik de yapmıyorum ,önemli olan ÖYLESİNE bir iş değil,okulum bitene kadar 4yıl eşime muhtac olmadan yaşayabılecegım kalıcı bır işim olması!!Ben ömrüm
boyunca bu parayı almama ihtimalını düşünüyorum Sırf geçici çözüm bulup da ortada kalamam ..Benim yaşım 32
ve çok az iş tecrübem var..Herkes yaş sınırı koyuyor tanıdık olmadan saglam tecrube olmadan da öyle iş olmuyor
Ben de buna göre iş bakıyorum burda da yazdım 4 ayda her sitedekı her uygun iş ilanına basvurdugum halde 5defa
görusmeye cagrıldım ona göre düşün..Uzaktan davulun sesi hoş geliyor..AYRICA TABI KI PARASINI VERECEK ..VERMEK
ZORUNDA..

Son düzenleme:
Neden para istemeyecekmişim bunun gururu mu olur?Ben sonucta ev ve bebek bakıyorum!!O daha rahat
sürtsün gezsin diye mi parasını almazdın sen olsaydın..Bence çok anlamsız..Bu onun görevi ,giderken düşünecekti!
O parayı ben yemiyorum,kızım için harcıyorum zaten kendi ihityacım olan şeyler için babamdan para alıyorum binbir
dırdırını cekerek ..Öyle kolay olmuyor bu işler..Ben zaten iş beğenmemezlik de yapmıyorum ,önemli olan ÖYLESİNE bir iş değil,okulum bitene kadar 4yıl eşime muhtac olmadan yaşayabılecegım kalıcı bır işim olması!!Ben ömrüm
boyunca bu parayı almama ihtimalını düşünüyorum Sırf geçici çözüm bulup da ortada kalamam ..Benim yaşım 32
ve çok az iş tecrübem var..Herkes yaş sınırı koyuyor tanıdık olmadan saglam tecrube olmadan da öyle iş olmuyor
Ben de buna göre iş bakıyorum burda da yazdım 4 ayda her sitedekı her uygun iş ilanına basvurdugum halde 5defa
görusmeye cagrıldım ona göre düşün..Uzaktan davulun sesi hoş geliyor..AYRICA TABI KI PARASINI VERECEK ..VERMEK
ZORUNDA..

Para da alma tam olsun. :19: Zaten hiç ilgilenesi yok. Bu adam böyleyse alacağınızı da almalısınız yapacak birşey yok.

Tabi ki alırım ya neden parasını yemeyecekmişim bu benim en doal hakkım birlikte karar verdiğimiz yaptıgımız
cocuga tek başıma bakma durumunda bırakılmısım ıstedıgım gıbı kullanmaya hakkım var ..Bugüne kadar yemedi
ğim paralara saysın banane:) sonucta burda da gurur yapıp 3kurus nafakayla gecınenlerı göruyorum,kendı arkadas
örneklerım de var cevremde..Kız gurur yaptı 6,5 mılyar maaştan 300tl nafaka alıyor ..adam da Rus kadınlarla
parayı yıyor ..bu bebeklerın hıc mı hakkı yok yanı ..Ben zaten işe başlayınca aldıgım nafakaya elimi hiç
sürmeden yaşamayı düşünüyorum ..Kızım için hesap açacagım ve ılerde eğitiminde kullanmak için alacagım
o parayı ..neden ailesiyle büyüyenlerle aynı imkanlara sahıp olmasın kı adam gitti diye..Tek amacım bu
benim ..Hatta ne kadar az maaş alsam bıle 100-200 de maaşımdan atcam bankaya ..Herşeyi kızım
için yapıyorum ben ..

Yine konu dağıldı yaa sorum havada kalıyor devamlıııı:(

Son düzenleme:
Doğumgunune gelmemesını söyleyecegım,pekı ya gelmek istiyorum bu benım hakkım derse ne dıyeyım kızlar?

Neden para almiyacakmissin onun cocugunu dogurdun oldu bide kuru gururla kendini ve cocugunu sefil mi etcekmissin? Fazla turk filmi izlemeyin arkadaslar ya gercekte hersey o kadar toz pembe degil...

Son düzenleme:
Gurur karın doyurmuyor :))) Ayrıca o parayı kızım için alıyorum ve dibine kadar da alacagım,haTTA boşanma sırasında daha da yüksek isteyecegım ..çünki eşim zam alabilir bu ay ve onu da vermek zorunda bize!
Kızlar dogumgunune gelcem derse ne dıyeceeemmmmm

Son düzenleme:
canim once yanlis anlasilma olmus onu duzelteyim

ben esim cok dgunu kutlamak istiyorsa alsin seni disarda kutlasin derken sen git adama oyle de demedim

kendisi teklif ederse eder ister sen exesin cocugun disari cikma teklifi eder isterse kendisi kendi partisisni duzenler

kendi bilir sen ona bu konuda oneride bulunma

simdi canim sen adamdan para iste tabiki ama dogum gunu icin para lazim deme

para lazim mama alicam cocuk buyuyo kiyafet lazim fln de

hem dgunu icin para isteyip hem gelme dersen gelicem tabii der adam :19::19::19:

adama da dersin sen de biliyorsun tatsizlik cikacagini ilk dgununu kizimin tatsizlikla hatirlamak istemiyorum

hele ki misafirlerin yaninda hic istemiyorum lutfen rica ederim dgunune katilma

O seni terketti, bebeğini terketmedi. Aynı evde yaşamamanız yada boşanmanız artık onun baba olmadığı anlamına gelmez. İleride kızının ruh sağlığı açısından sapla samanın karışmaması gerekli.

Dolayısıyla senin ilk düşündüğün doğru babası ve doğumgününe gelecek. Ailenle konuş bence evlenmek kadar, boşanmak hatta hiç sebepsiz terkedilmekte doğal. Bir insan bir insanla yaşamak istemiyorsa gidebilir. İlla geçerli bir sebepte gerekmez sadece onunla olmak istemiyordur. Bunları kabullenmek zor olsa da artık ortada evlilik gibi birşeyde kalmadığına göre sırf kızın için katlanılacak saatler olacaktır.

Ailenle gerginlik olacağın düşünüyorsan hem aile arasında, hemde üçünüz doğumgününü kutlayın bebeğinizin.

Unutma o babası, babalık hakkı sadece aynı evde yaşamak kaydıyla verilmez. Sen ona baba olma fırsatı verdiysen unutma ki oda sana anne olma fırsatı verdi. İşi o yöne getirirsen hiç içinden çıkamazsın. Hem ona kendince vereceğin ceza, kızına verilmiş ceza olacaktır.

Hem zaten bence artık buralara yazma, yazdıkça hiç unutamıyorsun, hep yaranı kaşıyorsun. Bence bırak sürekli aynı şeyleri yazmayı, kaşımayı.

Sen yavrunla önüne bak, bırak geçmişe bakmayı.

Son düzenleme:
Siyahbeyaz konunu az çok takip ediyorum öncelikle yasadiklarin çok zor Allah yardimcin olsun başka kimseye yasatmasin inşallah..

Esinizden maddi anlamda alabildiginiz kadar alın..bunu gurur haline getirmemeniz çok güzel..nitekim o sizi terketmeden önce sizin rizkinizi baskalariyla yedi..demek ki böyleleri kiymetli oluyormuş...ayrıca bir evladiniz var ve onun çıkarını düşünmelisiniz...
ancak eşinizi kizinizin doğum gününe çağırın bence..kız çocuğu için baba çok önemlidir..siz ayrilsaniz bile onlara mesafe koymayın..kizinizida cezalandırmış olacaksınız yoksa..
hem siz onu uzak tutunca o rahatlığa alisacak...tam tersine çocuğunuzun sorumlulugunu onada yukleyin...

Delimusakka dediğin gibi bence de o ortama girmeye hakkı yok,çok istiyorsa kendi başka plan yapmalı..
Adunus dediklerine katılmıyorum farkındaysan ve okuyorsan zaten ona babalık iznini fazlasıyla da veriyorum,
ama o kendı isteğiyle 20-25günde bir görmeyi seçiyor ..Bunun benim boşanacak olmamla ne ilgisi var ki?
Ayrıca buraya yazmak benim içimi boşaltmamı sağlıyor ve devam da edeceğim yazmaya..Son aylarda
yazdıklarımı okusaydın zaten bu dedıklerını yazmazdın..Her neyse o ortamda bulunması sacma ve hak etmıyor.
Kızıma ben ilerde gereken açıklamayı yaparım ya da çok istiyorsa ayrı olacak gelır kutlar fotograf çektirir
gelmedım demez dogumgunune ..
Zehra ben zaten mesafe koymuyorum istediği gibi rahatca anneme girip çıkabılıyor elını kolunu sallayarak
utanmadan herkesle görusebılıyor ..Fazla rahat zaten..

BEN PSIKOLOGA SORDUM,O DA BU KONUYU ÖNCE ESIME SÖYLEMEMI SONRA DEGERLENDIRMEMIZI ISTEDİ.
YANİ ERKENDEN SÖYLEYECEĞİM EŞİME..KIZIMI DÜŞÜNDÜĞÜM İÇİN KARARSIZ OLDUGUMU ANLATTIM ,O DA
ASLINDA MANTIKLI OLAN ÜÇÜNÜZÜN AYRI BİR DOGUMGUNU YAPMANIZ DEDİ..BEN DE BUNU ONUN DÜŞÜNMESİ
GEREKIYOR DEDİM..BAKALIM İŞTE BEN HAFTAİÇİ ARAYIP SÖYLEYECEGIM VEYA SORACAGIM NE DÜŞÜNDÜĞÜNÜ?
ONA GÖRE PSIKOLOGLA KONUSACAGIM..ARTIK SINAV CALISMALARIM BASLIYOR COK AZ UĞRARIM.GÖRÜŞÜRÜZ.

Son düzenleme:
Back
X