Eşim bu sabah bana , sana ne yaparsam yapayım bosanamazsin dedi...

Öncelikle lütfen konu açıp hiçbir şey yapmıyorsun diye beni eleştirmeyin.. evet hiçbir şey yapamıyorum ama anlatınca biraz olsun beni anlayanları görmek iyi geliyor. Çünkü çevremdeki herkes " esindir idare et, her erkek böyle, erkektir yapr," kafasında. Dün gece yine bana vurdu bebeğim uyandı. Bu sabah yine üstüme yürüdü boşan diyor, tabi ailen seni istemiyor yapamazsın diyor. Her gün hakaret, küsme, ile geçiyor bazı günler bağırıyor vuruyor. Çok çok çaresizim. Ailem bebeğimi istemiyor benimde boşanmami istemiyor. Ama annem kadın sığınma evine felan gidersen ben ölürüm diyor. Kaçarak evlenmiştim kaçtığın zaman nerdeyse felç gecirektim diyor. Birde kadın sığınma evlerinden korkuyorum çocukları yurda veriyorlarmis bazıları birde oraya gidersem herkes beni silecek izimi kaybetirmem gerekecek. Bı başıma oğlumla nasıl yaparım hiç bilmediğim şehirde, bunun maddi durum derdi var, bebeğim hastalansa gece vakti hastaneye götürmek gerektiği zaman var. Ya biri sokakta taciz etse vs var. Tek oldugumu bilip takip etse. Bebeğim hasta olsa çalışmam gerek kim bakacak ona, okulu var hem çalışıp hem ev gecindirip hem maddiyat derdine düşmek... Yani tek korkum oğlum, onun için korkuyorum ona en ufak zarar gelse ben ölürüm. Bu yüzden gidemiyorum birde annem diyor gitsen ben ölürüm ailenin başını bir kere egdirdin ikinci kere egdirsen vs... Kafam aşırı derecede karışık ve yalnızım, Lütfen ona göre yorum yapın.. bu sabah bağırdı yine oğlum çok korktu atlatamiyorum...
Herkes beni silecek derken, zaten, ne yazık ki yanında kimse yok ki?
Annen felç geçirecekse senin çektiklerine üzülüp geçirsin, boşanıp kurtulduğun için değil, bunlar nasıl kafalar ya Rab.
Nasıl bi duygusal yük yüklemişler üzerine, onu bunu düşünmekten helak olmuşsun.
Bu saydığın felaket senaryolarinin hicbiri olmaz oradan kurtulursan, merak etme, herkes biri bosansin da pesine duseyim diye beklemiyor. Şehir değiştirirsin zaten.
Lütfen anneni falan dusunme. Kendini ve çocuğunu düşün.

Herkes beni silecek derken, zaten, ne yazık ki yanında kimse yok ki?
Annen felç geçirecekse senin çektiklerine üzülüp geçirsin, boşanıp kurtulduğun için değil, bunlar nasıl kafalar ya Rab.
Nasıl bi duygusal yük yüklemişler üzerine, onu bunu düşünmekten helak olmuşsun.
Bu saydığın felaket senaryolarinin hicbiri olmaz oradan kurtulursan, merak etme, herkes biri bosansin da pesine duseyim diye beklemiyor. Şehir değiştirirsin zaten.
Lütfen anneni falan dusunme. Kendini ve çocuğunu düşün.
Evet çünkü annem her aradığinda aranız nasıl bak korkuyorum, telefonuna ulaşamasam ölürüm, diyor. Bı keresinde ulaşamadı diye ortalığı yıktı eşimi aramısti. Eşim maça gidecekken eve geldi annem ısrar ettiği için. Bı defasında ablamda yemeğe gitmiştik annem önden gitti ben geciktim telefonumu açmadım diye gittgimde herkes bana kızdı bilmiyor musun anne korkuyor ne hale girdi sana ulaşamayınca bilmiyor musun bak ne hale girdi Vs. Yani çok vicdan yapıyor etkileniyorum etkilenmiyorum diyemem hemde çok etkiliyor beni bu lafları üstüne birde mesleğim yok elimde avucumda birşey de yok. Kendime guvenebilmem için tek seçeneğim annelik cesaretim ki oğlum olunca konu gözüm kararır evet. Ama hayat hiç adil değil duygusal konustugumun farkındayım fakat ne yazikki çıkış yollarına baktığımda karşılaştığım manzara bu

Çok dolu konuşmuşsunuz 👏🏻👏🏻 kadınlar böyle böyle cesaret alamayıp bosanamayip öldürülene dek çekiyorlar devam edin kendi hemcinslerinizin eziyet çekmesine alkış tutun

Otur dayagini ye sus demedik değil mi ? Akıl var mantık var elinde bebekle aile desteği de olmadan ne yapacak tek başına meslek yok para yok ? bebeği sırtına bağlayıp merdiven silmekten bahsedilmiş ya en kotu evin kirasi 5 binden başlıyor hangi merdivenden kazanacak o kirayı birde üstüne gecinecek ? Gaza gelmeden mantıklı hareket et dedik önceden iş bulmak olur eşi ikna edip bir şekilde para biriktirilir bir yol çizilir anne ikna edilir aile destek çıkar. Ne yaparsa insan kendine yapıyor hiçte kınamak istemiyorum ama tüm bunları aileye sırtını bir adam uğruna dönmeden dusunecekti

Öncelikle lütfen konu açıp hiçbir şey yapmıyorsun diye beni eleştirmeyin.. evet hiçbir şey yapamıyorum ama anlatınca biraz olsun beni anlayanları görmek iyi geliyor. Çünkü çevremdeki herkes " esindir idare et, her erkek böyle, erkektir yapr," kafasında. Dün gece yine bana vurdu bebeğim uyandı. Bu sabah yine üstüme yürüdü boşan diyor, tabi ailen seni istemiyor yapamazsın diyor. Her gün hakaret, küsme, ile geçiyor bazı günler bağırıyor vuruyor. Çok çok çaresizim. Ailem bebeğimi istemiyor benimde boşanmami istemiyor. Ama annem kadın sığınma evine felan gidersen ben ölürüm diyor. Kaçarak evlenmiştim kaçtığın zaman nerdeyse felç gecirektim diyor. Birde kadın sığınma evlerinden korkuyorum çocukları yurda veriyorlarmis bazıları birde oraya gidersem herkes beni silecek izimi kaybetirmem gerekecek. Bı başıma oğlumla nasıl yaparım hiç bilmediğim şehirde, bunun maddi durum derdi var, bebeğim hastalansa gece vakti hastaneye götürmek gerektiği zaman var. Ya biri sokakta taciz etse vs var. Tek oldugumu bilip takip etse. Bebeğim hasta olsa çalışmam gerek kim bakacak ona, okulu var hem çalışıp hem ev gecindirip hem maddiyat derdine düşmek... Yani tek korkum oğlum, onun için korkuyorum ona en ufak zarar gelse ben ölürüm. Bu yüzden gidemiyorum birde annem diyor gitsen ben ölürüm ailenin başını bir kere egdirdin ikinci kere egdirsen vs... Kafam aşırı derecede karışık ve yalnızım, Lütfen ona göre yorum yapın.. bu sabah bağırdı yine oğlum çok korktu atlatamiyorum...
Burada kendi düşen ağlamaz diye yorum yapmicam tabiki komik yorumlar yapılmış. Senin derdini anca çeken bilir güzelim aynı durumları bende yaşadım ama çok şükür atlattım çünkü atlamada ailem vardı ha şuan eşimle barıştım iyiyiz.. Benden sana tavsiye şiddet varsa her zaman mutsuz giden bir evlilikte yaşamak çok zor o annen de sen sığınma evine gidince okurum dicene bu adam bir gün kendini tutamazda kızıma daha ciddi zarar verir mi diye düşünsün sığınma evleri kadınları çocuklarıyla da alıyor git en kısa zamanda artık devlet eskisinden daha yardımcı kadınlara tek bildiğim orda telefon kullanmak yasak çocuğunla huzurlu olursun en azından maddiyat olarak çok zor evet ama sığınma evlerinde maddi yardımda oluyor diye biliyorum bir ara araştırmıştım çocukla da kabul ediyorlar kendini kurtar o hanzodan Allah yardımcın olsun insallah

Evden kaçıp evlenenlerin çoğu senin gibi.
Annen ise duygu sömürüsü yapıyor.
Kızı umrunda değil,el ne der derdinde..
Yoksa olurum,boynum bükülür hep hikaye.
Komşuları ve akrabaları arasındaki suni saltanatini kızına tercih ediyor.
Hatayı baştan yapmışsın.
Kendi düşen ağlamaz.
Eski konunu bilmiyorum ama nereye gidip,nereye başvuracağını illa ki yazmıştır buradaki kadınlar.
Kendi düşen ağlamaz mi yuh yani kadın dayak yiyip mutsuz bir evlilik yaşayacağını bile bile evlenmedi sonuçta

Öncelikle allah yardımcın olsun ..
Bu şiddet olayları, boşan demeleri felan yeni mi başladi? Eğer evlendiğiniz zamandan beri varsa, para biriktirip çoktaaan kendi ayakların üzerinde durman lazımdi. Ya bi de rica ediyorum. Tek başınıza kendi ayaklarinizin uzerinde hayatinizi devam ettiremicekseniz çocuk felan yapmayin bi zahmet. Çocukların güclü annelere ihtiyacı var ..

Öncelikle allah yardımcın olsun ..
Bu şiddet olayları, boşan demeleri felan yeni mi başladi? Eğer evlendiğiniz zamandan beri varsa, para biriktirip çoktaaan kendi ayakların üzerinde durman lazımdi. Ya bi de rica ediyorum. Tek başınıza kendi ayaklarinizin uzerinde hayatinizi devam ettiremicekseniz çocuk felan yapmayin bi zahmet. Çocukların güclü annelere ihtiyacı var ..
Kadın çocuğunu alıp evden lak diye çıkamaz sonuçta kalacak bir yere ve bir gelire ihtiyacı var.

Evet çünkü annem her aradığinda aranız nasıl bak korkuyorum, telefonuna ulaşamasam ölürüm, diyor. Bı keresinde ulaşamadı diye ortalığı yıktı eşimi aramısti. Eşim maça gidecekken eve geldi annem ısrar ettiği için. Bı defasında ablamda yemeğe gitmiştik annem önden gitti ben geciktim telefonumu açmadım diye gittgimde herkes bana kızdı bilmiyor musun anne korkuyor ne hale girdi sana ulaşamayınca bilmiyor musun bak ne hale girdi Vs. Yani çok vicdan yapıyor etkileniyorum etkilenmiyorum diyemem hemde çok etkiliyor beni bu lafları üstüne birde mesleğim yok elimde avucumda birşey de yok. Kendime guvenebilmem için tek seçeneğim annelik cesaretim ki oğlum olunca konu gözüm kararır evet. Ama hayat hiç adil değil duygusal konustugumun farkındayım fakat ne yazikki çıkış yollarına baktığımda karşılaştığım manzara bu
Kocayı evine gönderecek kadar etkin bir anne, o kocaya bir daha kızıma dokunursan ellerini kırarım diyemiyor. Tüm duygusal baskıyı sizin üzerinize kuruyor. Kanmayın. Evet çok büyük bir hata yapmışsınız. İnsanın ailesini yok sayıp evlenmesi kolay affedilir birşey değil, ama 7 büyük günahtan da değil yani. Annenizin bağnazlığına kurban gitmeyin tamamen kendinize odaklanın. Kadın sığınma evi geçici bir çözüm ve bu gibi tavsiyeler şu ekonomik krizde size fayda sağlamaz. Kocanızın yanında bir meslek edinmeye bakın ama kısa yoldan para kazandıracak şeyler. Tırnak protez, kaş vs gibi. Bunları bilenler boş kalmaz, evinizden bile çalışırsınız. Kocam izin vermez diyorsanız bir yolunu bulun, çünkü teksiniz ve hayat boyu o dayak çekilmez.önünüzdeki 6 ay bunu hedefleyin, kavga nedenleri neyse köprü-ayı-dayı taktiği uygulayın. Zarar görmeyin, karşılık vermeyin ve o adamın suyuna gidin. Ayaklarınızın üzerinde ayağa kalkana kadar. Ve annenize de lütfen tepki koyun. Bu şekilde sömürerek size annelik yapmayı bıraksın, yoksa siz görüşmeyi bırakın.

Yatılı yardımcı, yatılı hasta/yaşlı bakıcı gibi işler araştırsanız olmaz mı?
Hem kira vs vermezsiniz ve kalacak yeriniz olur hem de para kazanır, para biriktirirsiniz.
Keşke denecek çok şey var bu konuda ama olan olmuş. Bundan sonra daha fazla keşke dememek için iyice düşünün, taşının, plan yapın ve aksiyon alın. İyi şanslar diliyorum.

Şunu yap bunu yap demeyeceğim.O adamla işin olmasın çocuğunu azıcık büyüt ve yoluna bak.Suan belli ki yapabileceğin bir şey yok

Tek seçenek olarak kadın sığınma evi diyorlar demişsiniz. Başka nasıl bir seçenek sunmalarını bekliyordunuz?
Valla bilemedim. Cumhurbaşkanınin evine alınıp bakilmak mi istiyor ne istiyor. Kadın sığınma evi istemiyorsan paylaşımlı apartlar var kadınlar için. Yani çocuk kaç yaşında bilmiyorum ama çocuk için de İstanbul'da en azından devletten kreş yardımı alabilirsin. Ay ne bileyim, insan üzülüyor da a konu sahibine ne desek bir şey buluyor

herifi terbiye et ve sadece senin kullanacagin bir kirbac al gerekirse kullan

Peki adım atmayı istemiyor muyum sizce. Kim böyle bir hayatı ister sever ki, baİ günler okuyor oğluma bakıp bakıp ağlıyorum buraya yazmıyorum o zamanlar ama onun ilerde buyuyunca okuması icindefter tutuyorum oraya tam herşeyi olmasa bile onun için durduğunu yaziyorum belki de daha güzel bı hayatimiz olur diye yazıyorum. Yani tek başıma yalnız bu hayata mahkum olmak bana çok zor geliyor. Care olmasa dahi anlatınca en azından benim gibi boype hayata karşı olan kadınları görmek bana iyi geliyor. Burda konu acmadigim zamanlar bazen konu okuyorum sizlerin fikirlerini ogrnemek için . Bazen de oğluma yazıyorum oğlumla yaşadığımız güzel şeyleri de anlatınca iyi hissediyorum. Ben buraya da yalnız hissetmemek ve sizlerin yorumlarını okuyup daha bilinclenmek için burda uyeyeim. Ama bır daha bu konu hakkında post acacagimi sanmıyorum. Çünkü herkesin defldigi tek şey var sen hiçbir şey yapmıyorsun saadece anlatıyorsun istiyorsun insanlar sana acısın. Anlatmak icjndahi yazmış olsam hata mi

Babanız var mı?

Hayat bir gun oyle bir zamana getirirki seni, bosayamazsin diyen herifi bosatir..bicak kemige dayanir ne olacaksa olsun deyip yaparsin.. demek daha zaman dolmamis.. bazi seyleri
Omir boyu cekerim zannedersin cekemezsin yani, elbet bi dolma noktan olacaktir.

Annene ise soyleyecek pek birsey yok, cunku sen onun umrunda bile degilsin gibi.. tek derdi yapilacak dedikodu..

Sevmissin kacmissin yapmissin bir hata ama sende insansin hata yapma luksun olabilir

Annen felç geçirip ölsün bir zahmet, tövbe yahu şunu da yazdırdı bana hayat.
Evladının bir hatası yüzünden dayak yediğini bile bile ''aman başımızı yere eğme bık bık bık, kadın sıgınmaya gidersen ben ölürüm'' diyorsa varsın ölsün.
Bir halt olmaz korkma.
Dayak yiye yiye yaşlanmayı mı bekleyeceksin ?
Eşinin belli laflarından.
Nasıl olsa ailesi arkasında degil, her türlü muameleyi reva görürüm kafasında.

Allah annesinin ömründen alip konu sahibine ve evladina versin insallah.
Kadin siginma evi öcü yuvasi degil ve evinizden daha güvenceli

Ya ne kadar boş konuşuyorsunuz kadının işi yok mesleği yok tek başına asgari ücretle iş buldu diyelim kirayı mi ödeyecek, kiralardan haberiniz yok galiba , bakıcıya mı verecek fatura mi ödeyecek karnını mi doyuracak ? Kocası kesin milyonerdir birde kat kat tazminat nafaka verecek. Sizin gazinizla evi terk etse aileside istemiyor ne yapacak kız ?
Yavaş yavaş para biriktirip meslek edinmen lazım konu sahibi ya da aileni ikna etmen.

Sizce kocasi ona meslek edinmesine izin verir mi? Vermez. Cünkü konu sahibinin caresizligi azalar. Bunu da istemez cünkü caresiz tuttugu sürece ezebiliyor istedigi gibi.

Back
X